0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν ξέρω αν το έχουν σκεφτεί οι δημοσιογραφίσκοι, αλλά μια καλή λύση είναι και η επαναφορά του ιδιώνυμου. Και αυτός ο νόμος σε μια αντίστοιχη εποχή ψηφίστηκε, προκειμένου να προετοιμαστούν για κοινωνικές εκρήξεις......Πόσο ακόμα θα αφήνετε να σας τρελαίνουν. Εμένα δε με απασχολεί σε αυτή τη χώρα οι διακοπές της ΔΕΗ, αλλά το γεγονός ότι έχουμε πάψει να σκεφτόμαστε. Καλημέρα σας!
Άλλο παράδειγμα: απόδοση ΦΠΑ σε όσους σχετίζονται με την εκπαίδευση. Προφανώς, εννοεί και τα φροντιστήρια. Από προσωπική πείρα σας λέω ότι δε θα επιβιώσει ούτε ένα συνοικιακό φροντιστήριο, γιατί το κόστος θα είναι δυσβάστακτο.
Επικίνδυνοι αφορισμοί, ύποπτες εξαιρέσεις Tης Mαριας Kατσουνακηhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_21/03/2010_394765Τα δείγματα δεν είναι ελπιδοφόρα. Γιατροί που αποθρασύνονται διαχωρίζοντας την αμοιβή σε με ή χωρίς απόδειξη (το ποσό διπλασιάζεται αν επιλεγεί η πρώτη λύση), ταξιτζήδες που θεωρούν την απόδειξη πρόστιμο, ελεύθεροι επαγγελματίες σε παράπλευρες δραστηριότητες που είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν. Και το χειρότερο: ο κοινωνικός διαχωρισμός ανάμεσα στους υποχρεωμένους να συμμορφωθούν και στους (διαρκώς και με πολιτική κάλυψη) ανυπότακτους. Ο «εμφύλιος», που σοβούσε έτη πολλά στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, εκδηλώθηκε και θεριεύει. Αν το φορολογικό νομοσχέδιο δεν τον συνυπολογίσει, το αίσθημα της αδικίας θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.
Παράθεση από: LK στις Μαρτίου 21, 2010, 11:15:48 amΆλλο παράδειγμα: απόδοση ΦΠΑ σε όσους σχετίζονται με την εκπαίδευση. Προφανώς, εννοεί και τα φροντιστήρια. Από προσωπική πείρα σας λέω ότι δε θα επιβιώσει ούτε ένα συνοικιακό φροντιστήριο, γιατί το κόστος θα είναι δυσβάστακτο.δεν νομιζω..απο οσο ξερω το κοστος του ΦΠΑ θα μπει στα διδακτρα οπως αλλωστε κανουν ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες...
To θέμα για εμένα είναι ότι επί χρόνια ζούσαμε σε μια ηθικά χρεωκοπημένη κοινωνία που βόλευε πολλούς και για την οποία όλοι ευθύνονταν, γιατί τη συντηρούσαν είτε με τις πράξεις τους (ο καθένας στο ποσοστό που τον έπαιρνε) είτε με την ανοχή τους. Τώρα που η χώρα χρεωκόπησε και οικονομικά, ξαφνικά όλοι δείχνουν τον απέναντι ως υπεύθυνο. Οι πολιτικοί δείχνουν τους προηγούμενους, οι πολίτες ο ένας τον άλλο και οι δημοσιογράφοι τους πάντες εκτός από τους εαυτούς τους. Πάντα φταίει κάποιος άλλος, όχι εμείς. Και το θλιβερό για εμένα δεν είναι ότι καταρρέει όλο αυτό το σάπιο οικοδόμημα. Αυτό είναι μάλλον καλό. Το πρόβλημα, όπως λέει και ο Ν. Ξυδάκης σήμερα στην Καθημερινή, είναι ότι καταρρέοντας "απειλεί να παρασύρει και δημοκρατικές κατακτήσεις, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, απειλεί με πληβειοποίηση τα μικρομεσαία στρώματα, τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, απειλεί με αποθηρίωση του νεόπτωχου και του άνεργου, απειλεί να στραγγίξει την ελπίδα από τις νεότερες γενιές, να τις βυθίσει στην ηττοπάθεια και τη μνησικακία, στην απάθεια." Απέναντι σ' αυτό το ενδεχόμενο εμφανιζόμαστε διχασμένοι, με λογικές του τύπου "ο άλλος φταίει" και ο "σώζων εαυτόν σωθήτω". Ίσως ως κοινωνία να περνάμε ακόα τη φάση της άρνησης, γιατί το σοκ είναι μεγάλο. Το μέλλον θα δείξει.