*

Αποστολέας Θέμα: ερωτηση για 24μηνο  (Αναγνώστηκε 24335 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexis35

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ερωτηση για 24μηνο
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 05, 2010, 10:31:19 am »
τελικα δεν υπαρχει δικαιο και αδικο αφου ολοι εχουμε δικιο! Και του οαεδ δικιο εχουν και οι τριτεκνοι και οι αναπληρωτες και ολοι οι αλλοι. Δυστυχως ομως ειμαστε παρα πολλοι και οι θεσεις λιγες και γινονται λιγοτερες. Προσωπικα λυπαμαι τα παιδια που μπαινουν τωρα στις λεγομενες καθηγητικες σχολες και πιθανα θα καταληξουν πωλητες και σερβιτοροι.
Οσο για το 24μηνο για το οποιο αναρωτιουνται πολλοι λυπαμαι που το λεω αλλα δεν το βλρπω να εφαρμοζεται φετος. Δεν το βλεπετε που δεν το αναφερει  κανεις; ουτε η πεα ουτε και σε καμια δηλωση επισημη. Λες και δεν υπαρχει! Δικαστικες κινησεις δεν θα εχουν καμια τυχη γιατι δεν ειναι υποχρεωμενοι να το διορισουν.. η υπηρεσια δεν το χρειαζεται! Στην καλυτερη περιπτωση να ειμαστε ευχαριστημενοι να διορισουν τις υπολοιπες κατηγοριες - εστω μισοι φετος και οι αλλοι του χρονου - και απο Σεπτεμβρη να καλεσουν αρκετους αναπληρωτες και ωρομισθιους ωστε να βολευτουν και καποιοι υπολοιποι με τα ψιχουλα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:26:51 »

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 05, 2010, 10:48:36 am »
τελικα δεν υπαρχει δικαιο και αδικο αφου ολοι εχουμε δικιο! Και του οαεδ δικιο εχουν και οι τριτεκνοι και οι αναπληρωτες και ολοι οι αλλοι. Δυστυχως ομως ειμαστε παρα πολλοι και οι θεσεις λιγες και γινονται λιγοτερες. Προσωπικα λυπαμαι τα παιδια που μπαινουν τωρα στις λεγομενες καθηγητικες σχολες και πιθανα θα καταληξουν πωλητες και σερβιτοροι.
Οσο για το 24μηνο για το οποιο αναρωτιουνται πολλοι λυπαμαι που το λεω αλλα δεν το βλρπω να εφαρμοζεται φετος. Δεν το βλεπετε που δεν το αναφερει  κανεις; ουτε η πεα ουτε και σε καμια δηλωση επισημη. Λες και δεν υπαρχει! Δικαστικες κινησεις δεν θα εχουν καμια τυχη γιατι δεν ειναι υποχρεωμενοι να το διορισουν.. η υπηρεσια δεν το χρειαζεται! Στην καλυτερη περιπτωση να ειμαστε ευχαριστημενοι να διορισουν τις υπολοιπες κατηγοριες - εστω μισοι φετος και οι αλλοι του χρονου - και απο Σεπτεμβρη να καλεσουν αρκετους αναπληρωτες και ωρομισθιους ωστε να βολευτουν και καποιοι υπολοιποι με τα ψιχουλα...

Δυστυχώς έχεις δίκιο σε πολλά, ωστόσο οι 24 μήνες προϋπηρεσίας + επιτυχία ΑΣΕΠ από το 2008 αποτελούσε τεκμήριο διορισμού. Το υπουργείο θα πρέπει να το λάβει αυτό σοβαρότατα υπόψη και τουλάχιστον να εντάξει όλους τους φετινούς 24μηνίτες στη μεταβατική απορροφώντας τους σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Αυτή θα πρέπει να είναι η κατεύθυνση των νομικών κινήσεων των 24μηνιτών και φυσικά όχι η διεκδίκηση άμεσου διορισμού απ' τη στιγμή που υπάρχει η φράση "Σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας" που θα είναι όντως καταδικαστική οποιουδήποτε τέτοιου ζητουμένου για το φετινό καλοκαίρι....

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 05, 2010, 10:54:26 am »
Το υπουργείο δεν υποχρεούται κάθε φορά που κάνει προσλήψεις από τους άλλους πίνακες να προσλαμβάνει και από το 24μηνο εφόσον όσοι ανήκουν σ' αυτόν τον πίνακα προηγούνται στις τοποθετήσεις? Δεν αποτελεί παράνομη πράξη να διορίζονται σε θέσεις οι 40% ενώ έχουν προτεραιότητα να επιλέξουν οι προερχόμενοι από το 24μηνο?
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 05, 2010, 11:05:24 am »
Το υπουργείο δεν υποχρεούται κάθε φορά που κάνει προσλήψεις από τους άλλους πίνακες να προσλαμβάνει και από το 24μηνο εφόσον όσοι ανήκουν σ' αυτόν τον πίνακα προηγούνται στις τοποθετήσεις? Δεν αποτελεί παράνομη πράξη να διορίζονται σε θέσεις οι 40% ενώ έχουν προτεραιότητα να επιλέξουν οι προερχόμενοι από το 24μηνο?

Το 40% είναι "προσδεδεμένο" με το 60% και πιθανότατα αυτές οι δύο κατηγορίες θα απορροφηθούν μαζί αυτό το καλοκαίρι (ή 50% φέτος και 50% του χρόνου). Το 24μηνο, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ είναι δεσμευτικό για το υπουργείο ωστόσο θα είναι εξαιρετικά άδικο να μην συμπεριληφθεί καν στη μεταβατική (εμένα μου αφέθη ανοιχτό ακόμη και αυτό το ενδεχόμενο από πολλά στελέχη του υπουργείου)...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:26:51 »

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 05, 2010, 11:17:11 am »
πιστευω οτι  θελουν να διαφοροποιηθούν απο την προηγούμενη κυβέρνηση και να μη κάνουν λόγο για τις ομάδες που έφτιαξε το προηγούμενο πολιτικό καθεστως (40%, 24μηνο κλπ).
 Τουλάχιστον το πιο δίκαιο θα ήταν να βγουν και να μιλήσουν για ένα πλαφόν χ μηνων προϋπηρεσίας οι οποίοι θα διοριστουν σε ενα χ μεταβατικό στάδιο.

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 05, 2010, 11:21:05 am »
πιστευω οτι  θελουν να διαφοροποιηθούν απο την προηγούμενη κυβέρνηση και να μη κάνουν λόγο για τις ομάδες που έφτιαξε το προηγούμενο πολιτικό καθεστως (40%, 24μηνο κλπ).
 Τουλάχιστον το πιο δίκαιο θα ήταν να βγουν και να μιλήσουν για ένα πλαφόν χ μηνων προϋπηρεσίας οι οποίοι θα διροστουν σε ενα χ μεταβατικό στάδιο.

Επιβεβαιώνω απόλυτα την άποψή σου περί "δαιμονοποίησης" της πρότερης κατάστασης. Μίλησα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου το οποίο μου χαρακτήρισε σχεδόν βυσματικούς τους έως τώρα διορισμούς 24μήνου και είπε χαρακτηριστικά: "Αυτά τέλος από 'δώ και πέρα"...

Εννοείται πως η παραπάνω άποψη είναι εντελώς άδικη για χιλιάδες συναδέλφους αν, εντούτοις, τους αφήσετε ανενόχλητους θα εφαρμόσουν αυτή ακριβώς τη λογική από 'δώ και πέρα. Για μένα πλέον (και απευθύνομαι ειδικά στους 24μηνίτες): παθητική αναμονή ανακοινώσεων = μη διορισμός και μη ένταξη στη μεταβατική...

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 05, 2010, 11:33:13 am »
Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι 24μηνίτες είμαστε αναπληρωτές σε σχολεία. Ας απειλούσαμε πως αν δε μας εγγυηθούν τον διορισμό μας και την ένταξή μας έστω σε μια μεταβατική φάση θα παραιτηθούμε αυτή τη στιγμή από τις υπηρεσίες μας και θα σου έλεγα εγώ για πότε θα μα απαντούσαν. Αλλά που τα κότσια και η μαγκιά...
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος alexand

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 05, 2010, 04:22:21 pm »
Η μόνη κατηγορία που μπορεί να κόψει είναι το 24μηνο και επειδή αρκετοί 24μηνήτες θα ενταχθούν ούτως ή άλλος στο 40% είναι λίγοι αυτοί που θα μείνουν χαμένοι για να διαμαρτύρονται. Μπορείτε να θεωρείτε ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το 24μηνο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε καν στη σκέψη του υπουργείου είναι τελειωμένη υπόθεση. Παρόλαυτα, η ευρωπαική και όχι η ελληνική νομοθεσία μπορεί να επιβάλλει στο ελληνικό κράτος τον διορισμό μας. Νομίζω ότι αυτός ήταν αρχικά και ο λόγος που θεσμοθετήθηκε, διότι σύμφωνα με το ευρωπαικό δικαστήριο όταν ανανεώνονται 2 ετήσιες συμβάσεις είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σε κάνει αορίστου. Μάλιστα η καλή μας ΠΕΑ (αφού διόρισε τα παιδιά της 24μηνήτες γυμναστές) είχε σκοπό να ζητήσει να γίνει 18μηνο (για να διοριστούν και οι υπόλοιποι γυμναστές....) αλλά τους πρόλαβε η Μονα Λίζα και το γύρισαν σε 40% το τραγούδι.
Συμφωνώ, με οποιαδήποτε κίνηση ενημέρωσης μέσω δικηγόρου από το υπουργείο, μόνο έτσι γίνονται δουλειές πλέον..........
Mπορούν να μου πάρουν τα λεφτά μου, την οικογένεια μου, την δουλειά μου, την υγεία μου, το σπίτι μου. Την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μου όμως ΔΕΝ μπορούν να μου την πάρουν μόνο εγώ μπορώ να την ξεπουλήσω και ΔΕΝ θα το κάνω!

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 05, 2010, 06:12:04 pm »
Η μόνη κατηγορία που μπορεί να κόψει είναι το 24μηνο και επειδή αρκετοί 24μηνήτες θα ενταχθούν ούτως ή άλλος στο 40% είναι λίγοι αυτοί που θα μείνουν χαμένοι για να διαμαρτύρονται. Μπορείτε να θεωρείτε ΣΙΓΟΥΡΟ ότι το 24μηνο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε καν στη σκέψη του υπουργείου είναι τελειωμένη υπόθεση. Παρόλαυτα, η ευρωπαική και όχι η ελληνική νομοθεσία μπορεί να επιβάλλει στο ελληνικό κράτος τον διορισμό μας. Νομίζω ότι αυτός ήταν αρχικά και ο λόγος που θεσμοθετήθηκε, διότι σύμφωνα με το ευρωπαικό δικαστήριο όταν ανανεώνονται 2 ετήσιες συμβάσεις είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σε κάνει αορίστου. Μάλιστα η καλή μας ΠΕΑ (αφού διόρισε τα παιδιά της 24μηνήτες γυμναστές) είχε σκοπό να ζητήσει να γίνει 18μηνο (για να διοριστούν και οι υπόλοιποι γυμναστές....) αλλά τους πρόλαβε η Μονα Λίζα και το γύρισαν σε 40% το τραγούδι.
Συμφωνώ, με οποιαδήποτε κίνηση ενημέρωσης μέσω δικηγόρου από το υπουργείο, μόνο έτσι γίνονται δουλειές πλέον..........
Kαι αυτό ποικίλει ανάλογα με την ειδικότητα. Το καλοκαίρι μέτρησα 70 οαεδιτες στον πίνακα αναπληρωτών του ΠΕ06 στις 100 πρώτες θέσεις με μεγάλες προυπηρεσίες, τη στιγμή που το 40% είναι 76 θέσεις. οπότε, για τους 24μηνίτες ΠΕ06 απορόφηση από  το 40% πολύ απλά δεν υφίσταται...
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος MPORELI

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 05, 2010, 06:24:46 pm »
ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...ΠΕΡΥΣΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ 40% ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΑΧΕΙ 22,6 ΜΟΡΙΑ ΤΟ 40% ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΟΡΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΠΕΡΥΣΙ 24ΜΗΝΟ 152 ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ 76=228 ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...

Αποσυνδεδεμένος MPORELI

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 05, 2010, 06:30:01 pm »
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΟ 24ΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥ 50 ΣΥΝΟΛΟ 40% 90 100 ΑΤΟΜΑ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 05, 2010, 06:38:15 pm »
ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...ΠΕΡΥΣΙ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ 40% ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΑΧΕΙ 22,6 ΜΟΡΙΑ ΤΟ 40% ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΟΡΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΠΕΡΥΣΙ 24ΜΗΝΟ 152 ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ 76=228 ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ...
Το ποιός γράφει ό,τι να'ναι είναι πασιφανές. Αυτά που λες ότι  είναι αναπόδεικτα πράγματα αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Έχεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες και τα λες;
Αυτό που ξέρουμε ΣΙΓΟΥΡΑ αυτή τη στιγμή είναι
1. το 40% των ΠΕ06 είναι 76 άτομα
2. στον πίνακα αναπληρωτών εντάχθηκαν πέρυσι 70 άτομα με προυπηρεσία από ΟΑΕΔ που φιγουράρουν στις 100 πρώτες θέσες του πίνακα αναπληρωτών και αναμένεται να μπουν φέτος στον πίνακα διορισμών από όπου παίρνουν το 40%
3. Δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτα άλλο ακόμα
Αυτά που γράφεις εσύ από που απορρέουν; Όχι τίποτα άλλο αλλά για να χαρώ κι εγώ λιγάκι. Αν όμως δεν μπορείς να παραθέσεις κάποια γραπτή πηγή, τουλαχιστον παραδέξου ότι γράφεις το μακρύ και το κοντό σου και μην εγκαλείς εμένα για κάτι που κάνεις εσύ.Εγώ τουλάχιστον δεν έγραψα κάτι που βγήκε από το κεφάλι μου. Μια απλή σύγκριση των πινάκων αναπληρωτών 2009-10 και ενιαίου πίνακα διορισμού θα σε πείσει...
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 05, 2010, 06:46:15 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2010, 01:34:28 am από PHYSCIENCE »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 05, 2010, 06:54:03 pm »
Δεν ξέρω αν μιλάτε για συγκεκριμένη ειδικότητα αλλά ΠΕ0401
με πάνω από 30 μήνες προυπηρεσία δέν είναι μέσα στο 40%.
Αν δεν μιλάτε για συγκεκριμένη ειδικότητα τότε κάποιοι λένε το μακρύ τους και το κοντό τους!
για συγκεκριμένη ειδικότητα ΠΕ06. Στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών στις 100 πρώτες θέσεις υπάρχουν 70 άτομα που ανέβηκαν εκεί κάποιοι μόνο με προυπηρεσία από ΟΑΕΔ είτε με προυπηρεσία και από ΟΑΕΔ. Είναι μέσα στα 200 περιπου άτομα που φέτος είμαστε αναπληρωτές ΠΕ06 και προσθέτουμε κι άλλους μήνες προυπηρεσίας, μέχρι να κλειδώσουν οι πίνακες. Αυτή τη στιγμή ξέρουμε ότι το 40% είναι 76 θέσεις που κατά κύριο λόγο θα πάνε στους κατόχους προυπηρεσίας από ΟΑΕΔ. Κουκιά μετρημένα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)