*

Αποστολέας Θέμα: Αν ειναι αλήθεια κλάψτε μας!!!  (Αναγνώστηκε 29375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
Απ: Αν ειναι αλήθεια κλάψτε μας!!!
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:26:21 pm »
Σχετικά με τα δημόσια νοσοκομεία υπολείπονται μόνο ξενοδοχειακών παροχών. Για όποιον ξέρει και έχει ανθρώπους μέσα στο σύστημα, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι γιατροί μας είναι κορυφαίοι  και βρίσκονται ως επί το πλείστον στα δημόσια νοσοκομεία μας.
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:11:04 »

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:33:32 pm »
panos2 πώς εννοείς τις καλύτερες προοπτικές ; Εγώ έχω διαπιστώσει ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν (δηλ. πτυχιούχοι ξένων & ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων). Σχετικά τώρα με το Ι
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:38:39 pm »
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι όλη αυτή η δουλεία που γίνεται μέσα στα ιδιωτικά σχολεία συν χίλια άλλα κέρατα που γίνονται για τους γονείς (συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, bazaar, φιλανθρωπίες πάσης φύσεως, διαγωνισμοί κτλ)
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 10, 2010, 11:59:38 pm »
Το μόνο που θα ζήλευα από το ιδιωτικό για τα παιδιά μου είναι το θέμα της πειθαρχίας στην ταξη που φαντάζομαι θα έιναι καλύτερο από το δημόσιο, που τώρα θα έχει 30 μαθητές ανά τάξη. Ή έτσι φαντάζομαι; Γιατί δυστυχώς η πειθαρχία είναι και αυτή ζητούμενη και στα δημόσια σχολεία δεν επιτυγχάνεται και έτσι οι καλοί μαθητές πονοκεφαλιάζουν και δεν μπορούν να αποδώσουν πολλές φορές..
...στη θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:11:04 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:03:21 am »
panos2 πώς εννοείς τις καλύτερες προοπτικές ; Εγώ έχω διαπιστώσει ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν (δηλ. πτυχιούχοι ξένων & ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων). Σχετικά τώρα με το Ι

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:09:18 am »
Το μόνο που θα ζήλευα από το ιδιωτικό για τα παιδιά μου είναι το θέμα της πειθαρχίας στην ταξη που φαντάζομαι θα έιναι καλύτερο από το δημόσιο, που τώρα θα έχει 30 μαθητές ανά τάξη. Ή έτσι φαντάζομαι; Γιατί δυστυχώς η πειθαρχία είναι και αυτή ζητούμενη και στα δημόσια σχολεία δεν επιτυγχάνεται και έτσι οι καλοί μαθητές πονοκεφαλιάζουν και δεν μπορούν να αποδώσουν πολλές φορές..
Οι 30 μαθητές ανά τάξη είναι κανόνας στα ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια. Το θέμα της πειθαρχίας εξαρτάται από ιδιωτικό σε ιδιωτικό. Ένα θα σου πω μόνο: τα παιδιά στα ιδιωτικά αισθάνονται κάποια στιγμή πως έχουν τη δύναμη να διώξουν κάποιο καθηγητή τους. Και πράγματι την έχουν...

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:22:05 am »
Αυτό με τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι εντελώς άκυρο, διότι είναι γνωστό σε όλους (πλην από εσένα ίσως; ) ότι τα περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι απλά ακριβά ξενοδοχεία και ότι οι καλύτεροι γιατροί είναι ακόμα στα δημόσια νοσοκομεία.
Πάμε τώρα στα ιδιωτικά σχολεία.. εκτός του ότι δεν έχουν καταλήψεις κλπ, δεν βλέπω καμία ουσιώδη διαφορά. Προσωπικά πήγα σε δημόσιο σχολείο (και μάλιστα στα δήθεν "κακόφημα" της γκράβας) και δόξα τον Λαντάου, πρόκοψα. Και το παιδί μου (αν και όταν αποκτήσω) πάλι σε δημόσιο θα το στείλω, ασυζητητί!
Ενώ τα δημόσια νοσοκομεία τί είναι?Χειρουργείο σε άτομο της οικογένειάς μου κόστισε 2800 ευρώ στο κατα τ'άλλα δημόσιο νοσοκομείο(μαύρα εννοείται).Πόσων αστέρων ξενοδοχείο είναι λοιπόν?Για να μην επεκταθώ σε άλλες τραγικές καταστάσεις του "δημόσιου" νοσοκομείου.

Αν και είμαι υπέρ του δημόσιου σχολείου δε μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι στα ιδιωτικά ο εκπαιδευτικός δε "λουφάρει" τόσο όσο ο εκπαιδευτικός στο δημόσιο.Τα πράγματα εκεί είναι πιο αυστηρά.Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι όλοι στο δημόσιο λουφάρουν..Σαφώς και υπάρχουν αξιολογοι καθηγητές αλλά πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που έχουν βολευτεί!
Όσο για την εν λόγω κυρία οι πράξεις μιλούν από μόνες τους...Και έχει πολλά ακόμα να μας πει με τις πράξεις της!
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος αγράμματος

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:37:29 am »
ax εμένανε πολύ μαρεσει όταν την ακούω να μιλάει βρε παιδιά.
ωραία δεν τα λέγει η Αννούλα;

Αποσυνδεδεμένος uty

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 11, 2010, 08:51:28 am »
mel, όχι, και να είχα τη δυνατότητα δε θα έστελνα το γιό μου σε ιδιωτικό. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να περάσει τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του μέσα στο σνομπισμό και στις ανέσεις, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, παρά θέλω να ψηθεί κοινωνικά με τα παιδιά όλου του κόσμου. Και θα βρεί μόνος του το δρόμο του, όπως τον βρήκα κι εγώ. Το θέμα είναι να είσαι κοντά και δίπλα στο παιδί σου σα γονιός και διακριτικά να μην το αφήνεις απο τα μάτια σου, και αυτό δεν στο παρέχει το ιδιωτικό.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 11, 2010, 10:10:23 am »
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό το τελευταίο! Επίσης αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι όταν το παιδί είναι "στόκος", είτε στο δημόσιο είτε στο ιδιωτικό στόκος παραμένει. Ομοίως αν είναι αστέρι.
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:22:39 am »
Η αληθεια ειναι οτι στο ιδωτικό σχολείο τα παιδια εχουν περισσοτερες ευκαιριες για επαγγελματικη αποκατάσταση, αφου πρωτα τελειωσουν και τριτοαβθμια εκπαιδευση γιατι:
α) κανουν "καλυτερες " γνωριμιες
β) το πτυχιο τους ειναι πιο "βαρυγδουπο" στην ιδιωτικη εργασια
γ) σκαζουν του κοσμου τα λεφτα γαι να φοιτησουν επομενως το σχολειο νιωθει την "υποχρεωση" να σε αποκαταστησει
δ)

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 11, 2010, 11:43:53 am »
mel, όχι, και να είχα τη δυνατότητα δε θα έστελνα το γιό μου σε ιδιωτικό. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να περάσει τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του μέσα στο σνομπισμό και στις ανέσεις, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, παρά θέλω να ψηθεί κοινωνικά με τα παιδιά όλου του κόσμου. Και θα βρεί μόνος του το δρόμο του, όπως τον βρήκα κι εγώ. Το θέμα είναι να είσαι κοντά και δίπλα στο παιδί σου σα γονιός και διακριτικά να μην το αφήνεις απο τα μάτια σου, και αυτό δεν στο παρέχει το ιδιωτικό.

Συμφωνώ απόλυτα. Ο ρόλος του γονιού είναι καταλυτικός ώστε το παιδί να μπορέσει μέσα από τα ερεθίσματα να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα ..

Η αληθεια ειναι οτι στο ιδωτικό σχολείο τα παιδια εχουν περισσοτερες ευκαιριες για επαγγελματικη αποκατάσταση, αφου πρωτα τελειωσουν και τριτοαβθμια εκπαιδευση γιατι:
α) κανουν "καλυτερες " γνωριμιες
β) το πτυχιο τους ειναι πιο "βαρυγδουπο" στην ιδιωτικη εργασια
γ) σκαζουν του κοσμου τα λεφτα γαι να φοιτησουν επομενως το σχολειο νιωθει την "υποχρεωση" να σε αποκαταστησει
δ)
...στη θάλασσα...

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 11, 2010, 12:51:27 pm »
. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να περάσει τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του μέσα στο σνομπισμό και στις ανέσεις, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, παρά θέλω να ψηθεί κοινωνικά με τα παιδιά όλου του κόσμου.

αν ειναι να το εχω σε σχολειο που κινδυνευει ανα πασα στιγμη να πεσουν οι σοβαδες στο κεφαλι του , που εχει τουαλετες του 18ου αιωνα , που καθε πρωι βρισκονται χρησιμοποιημενες συριγγες , που τα βιβλια και οι καθηγητες του θα ερθουν τον Νοεμβρη που για βδομαδες θα ειναι κλειστο απο τις καταληψεις και ολα τα υπολοιπα ''που'' που εχουν καποια σχολεια να μου λειπει το ψησιμο...

Αποσυνδεδεμένος koth

• Πλήρες μέλος
  • Στον ουρανό ή στη γη;
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 11, 2010, 01:07:03 pm »
. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να περάσει τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του μέσα στο σνομπισμό και στις ανέσεις, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, παρά θέλω να ψηθεί κοινωνικά με τα παιδιά όλου του κόσμου.

αν ειναι να το εχω σε σχολειο που κινδυνευει ανα πασα στιγμη να πεσουν οι σοβαδες στο κεφαλι του , που εχει τουαλετες του 18ου αιωνα , που καθε πρωι βρισκονται χρησιμοποιημενες συριγγες , που τα βιβλια και οι καθηγητες του θα ερθουν τον Νοεμβρη που για βδομαδες θα ειναι κλειστο απο τις καταληψεις και ολα τα υπολοιπα ''που'' που εχουν καποια σχολεια να μου λειπει το ψησιμο...
[/quote"

..η περίπτωση που ένα σχολείο συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι ο κανόνας..και μπορείς να κάνεις μετεγγραφή σε ένα καλύτερο σχολείο της περιοχής...αν βέβαια μου πεις ότι είσαι σε μέρος απομακρυσμένο που δεν έχει άλλα σχολεία, τότε σίγουρα ούτε ιδιωτικό έχει να "σωθείς". Δεν είναι όλα τα σχολεία ετοιμόρροπα, δεν κάνουν όλα καταλήψεις κτλ.
...στη θάλασσα...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182660
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144