0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
panos2 πώς εννοείς τις καλύτερες προοπτικές ; Εγώ έχω διαπιστώσει ότι όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν (δηλ. πτυχιούχοι ξένων & ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων). Σχετικά τώρα με το Ι
Το μόνο που θα ζήλευα από το ιδιωτικό για τα παιδιά μου είναι το θέμα της πειθαρχίας στην ταξη που φαντάζομαι θα έιναι καλύτερο από το δημόσιο, που τώρα θα έχει 30 μαθητές ανά τάξη. Ή έτσι φαντάζομαι; Γιατί δυστυχώς η πειθαρχία είναι και αυτή ζητούμενη και στα δημόσια σχολεία δεν επιτυγχάνεται και έτσι οι καλοί μαθητές πονοκεφαλιάζουν και δεν μπορούν να αποδώσουν πολλές φορές..
Αυτό με τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι εντελώς άκυρο, διότι είναι γνωστό σε όλους (πλην από εσένα ίσως; ) ότι τα περισσότερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι απλά ακριβά ξενοδοχεία και ότι οι καλύτεροι γιατροί είναι ακόμα στα δημόσια νοσοκομεία.Πάμε τώρα στα ιδιωτικά σχολεία.. εκτός του ότι δεν έχουν καταλήψεις κλπ, δεν βλέπω καμία ουσιώδη διαφορά. Προσωπικά πήγα σε δημόσιο σχολείο (και μάλιστα στα δήθεν "κακόφημα" της γκράβας) και δόξα τον Λαντάου, πρόκοψα. Και το παιδί μου (αν και όταν αποκτήσω) πάλι σε δημόσιο θα το στείλω, ασυζητητί!
mel, όχι, και να είχα τη δυνατότητα δε θα έστελνα το γιό μου σε ιδιωτικό. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να περάσει τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του μέσα στο σνομπισμό και στις ανέσεις, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, παρά θέλω να ψηθεί κοινωνικά με τα παιδιά όλου του κόσμου. Και θα βρεί μόνος του το δρόμο του, όπως τον βρήκα κι εγώ. Το θέμα είναι να είσαι κοντά και δίπλα στο παιδί σου σα γονιός και διακριτικά να μην το αφήνεις απο τα μάτια σου, και αυτό δεν στο παρέχει το ιδιωτικό.
Η αληθεια ειναι οτι στο ιδωτικό σχολείο τα παιδια εχουν περισσοτερες ευκαιριες για επαγγελματικη αποκατάσταση, αφου πρωτα τελειωσουν και τριτοαβθμια εκπαιδευση γιατι:α) κανουν "καλυτερες " γνωριμιεςβ) το πτυχιο τους ειναι πιο "βαρυγδουπο" στην ιδιωτικη εργασιαγ) σκαζουν του κοσμου τα λεφτα γαι να φοιτησουν επομενως το σχολειο νιωθει την "υποχρεωση" να σε αποκαταστησειδ)
. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να περάσει τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του μέσα στο σνομπισμό και στις ανέσεις, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, παρά θέλω να ψηθεί κοινωνικά με τα παιδιά όλου του κόσμου.
Παράθεση από: mpourkoulas στις Απριλίου 11, 2010, 08:51:28 am. Κι αυτό γιατί δεν θέλω να περάσει τα πιο κρίσιμα χρόνια της ζωής του μέσα στο σνομπισμό και στις ανέσεις, σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, παρά θέλω να ψηθεί κοινωνικά με τα παιδιά όλου του κόσμου. αν ειναι να το εχω σε σχολειο που κινδυνευει ανα πασα στιγμη να πεσουν οι σοβαδες στο κεφαλι του , που εχει τουαλετες του 18ου αιωνα , που καθε πρωι βρισκονται χρησιμοποιημενες συριγγες , που τα βιβλια και οι καθηγητες του θα ερθουν τον Νοεμβρη που για βδομαδες θα ειναι κλειστο απο τις καταληψεις και ολα τα υπολοιπα ''που'' που εχουν καποια σχολεια να μου λειπει το ψησιμο...[/quote"..η περίπτωση που ένα σχολείο συγκεντρώνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι ο κανόνας..και μπορείς να κάνεις μετεγγραφή σε ένα καλύτερο σχολείο της περιοχής...αν βέβαια μου πεις ότι είσαι σε μέρος απομακρυσμένο που δεν έχει άλλα σχολεία, τότε σίγουρα ούτε ιδιωτικό έχει να "σωθείς". Δεν είναι όλα τα σχολεία ετοιμόρροπα, δεν κάνουν όλα καταλήψεις κτλ.