0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Lila_76 στις Απριλίου 14, 2010, 07:51:11 pmΤο τραγικό του πράγματος είναι ότι χάνουμε το διορισμό μας.Και δυστυχώς είμαστε πολλοί....Μετά από 4 ασέπ και 2 χρόνια αναπλήρωσης έρχεται μια υπουργός και λέει στοπ!Το πολύ 24μηνίτες και αν....Η μεταβατική(όπως θέλει να την αποκαλεί)είναι ένα ψέμα.Εγώ πρέπει να ξαναδώσω ασεπ στα 37 μου και να ανταγωνιστω ποιούς;Και για πόσες θέσεις;Στην ηλικία που θα μονιμοποιηθώ(αν δεν λιώσω στα δυσπρόσιτα της....μόνιμης αναπλήρωσης,εγώ πρεπει να είμαι μέντορας,όχι να έχω κιόλας!!)Μέντορες έχουν κανονικά οι πρωτοδιόριστοι 25άρηδες..Εμείς των 30 και..άνω....τι μέντορες..Εδώ είμαστε έτοιμοι για έμφραγμα,οι μέντορες μας έλειπαν!Παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα γίνει με τις προυπηρεσίες που θα αποκτήσουμε σαν αναπληρωτές τα δύο επόμενα χρόνια μέχρι τον επόμενο ασεπ.Κλειδώνω τους πίνακες για νεοεισερχόμενους ή προσθέτω την προυπηρεσία που θα αποκτηθεί σε όσους είναι ήδη μέσα;Σε μια κανονική μεταβατική περίοδο θα έπρεπε να ισχύει το δεύτερο....αλλά στο γάμο του Καραγκιόζη όλα είναι πιθανά!!! Κλειδωνουν και τα ονοματα και τα μορια.
Το τραγικό του πράγματος είναι ότι χάνουμε το διορισμό μας.Και δυστυχώς είμαστε πολλοί....Μετά από 4 ασέπ και 2 χρόνια αναπλήρωσης έρχεται μια υπουργός και λέει στοπ!Το πολύ 24μηνίτες και αν....Η μεταβατική(όπως θέλει να την αποκαλεί)είναι ένα ψέμα.Εγώ πρέπει να ξαναδώσω ασεπ στα 37 μου και να ανταγωνιστω ποιούς;Και για πόσες θέσεις;Στην ηλικία που θα μονιμοποιηθώ(αν δεν λιώσω στα δυσπρόσιτα της....μόνιμης αναπλήρωσης,εγώ πρεπει να είμαι μέντορας,όχι να έχω κιόλας!!)Μέντορες έχουν κανονικά οι πρωτοδιόριστοι 25άρηδες..Εμείς των 30 και..άνω....τι μέντορες..Εδώ είμαστε έτοιμοι για έμφραγμα,οι μέντορες μας έλειπαν!Παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα γίνει με τις προυπηρεσίες που θα αποκτήσουμε σαν αναπληρωτές τα δύο επόμενα χρόνια μέχρι τον επόμενο ασεπ.Κλειδώνω τους πίνακες για νεοεισερχόμενους ή προσθέτω την προυπηρεσία που θα αποκτηθεί σε όσους είναι ήδη μέσα;Σε μια κανονική μεταβατική περίοδο θα έπρεπε να ισχύει το δεύτερο....αλλά στο γάμο του Καραγκιόζη όλα είναι πιθανά!!!
Παράθεση από: TYXEROULA στις Απριλίου 14, 2010, 06:56:12 pmΘίγονται αμεσα οι επιτυχοντες!Αυτοι που ηθελε να προστατεψει απο την αρχη!Γιατι,αν δεν της "φτασουν" οι διοριστεοι, να παρει οσους εχουν προυπηρεσια κι οχι τους επιτυχοντες???Αν δεν συμπληρωθεί για διάφορους λόγους ο αριθμός διοριστέων τότε συμπληρώνονται οι θέσεις από τους επιτυχόντες και αν δεν υπάρχουν επιτυχόντες τότε μόνο συμπληρώνονται οι θέσεις με άτομα από προϋπηρεσία
Θίγονται αμεσα οι επιτυχοντες!Αυτοι που ηθελε να προστατεψει απο την αρχη!Γιατι,αν δεν της "φτασουν" οι διοριστεοι, να παρει οσους εχουν προυπηρεσια κι οχι τους επιτυχοντες???
Η μεταβατική πρέπει να ισορροπήσει τρία πράγματα: Πρώτα να μην αφήσει στο κενό τους ανθρώπους που ήδη δουλεύουν στην δημόσια εκπαίδευση ως κύρια απασχόληση δηλαδή αυτούς που είναι τώρα αναπληρωτές και όσους πέτυχαν διορισμό μέσα από τις διαδικασίες που ίσχυσαν.Να δώσει σε όσους είχαν βραχυπρόθεσμα προοπτική για διορισμό την δυνατότητα να το πετύχουν γιατί προφανώς εγκατέλειψαν άλλες δουλειές και ευκαιρίες.Και να μην αναστείλει για μεγάλο χρονικό διάστημα το σύστημα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στο μεγάλο πλήθος των εκπαιδευτικών να έχουν πρόσβαση στην ευκαιρία να εργαστούν στην δημόσια εκπαίδευση. Αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Αν μάλιστα βάλουμε την παρούσα δυσμενή συγκυρία στην οικονομία και την διόρθωση των στρεβλώσεων με τις αποσπάσεις, ωράρια κλπ τότε γίνεται γρίφος. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι το υπουργείο να θέσει προτεραιότητες αλλά και εμείς οι εκπαιδευτικοί να αποδεχτούμε. Τι είναι προτιμότερο να γίνει; Να διευθετηθούν μερικές χιλιάδες ανθρώπων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ή να διορθωθούν τα κακώς κείμενα δεκαετιών άρον άρον υπό την πίεση των κερδοσκόπων; Μπορούν και τα δύο να συνδυαστούν σε μια ολιγόχρονη διαδικασία προσαρμογής ή πρέπει να παρθούν αποφάσεις δραστικές; Δεν ξέρω αν στο υπουργείο κατανοούν το πρόβλημα που βιώνουμε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ούτε εμείς έχουμε την δικιά τους οπτική για το μέγεθος της κρίσης.Ίσως αυτό που λένε για την εύρεση μιας χρυσής τομής να έχει κάποια δόση ειλικρίνειας. Αλλά εμείς δεν έχουμε πολλές δυνατότητες για παραχωρήσεις. Τι να διαπραγματευτούμε; Την πιθανότητα να πεταχτούμε στο δρόμο μετά από τόσες προσπάθειες; Πόση υπομονή μπορεί να κάνει κανείς όταν έχει για χρόνια αναλωθεί σε αυτές τις αβέβαιες διαδικασίες;
Παράθεση από: mlks στις Απριλίου 14, 2010, 07:56:39 pmΠαράθεση από: Lila_76 στις Απριλίου 14, 2010, 07:51:11 pmΤο τραγικό του πράγματος είναι ότι χάνουμε το διορισμό μας.Και δυστυχώς είμαστε πολλοί....Μετά από 4 ασέπ και 2 χρόνια αναπλήρωσης έρχεται μια υπουργός και λέει στοπ!Το πολύ 24μηνίτες και αν....Η μεταβατική(όπως θέλει να την αποκαλεί)είναι ένα ψέμα.Εγώ πρέπει να ξαναδώσω ασεπ στα 37 μου και να ανταγωνιστω ποιούς;Και για πόσες θέσεις;Στην ηλικία που θα μονιμοποιηθώ(αν δεν λιώσω στα δυσπρόσιτα της....μόνιμης αναπλήρωσης,εγώ πρεπει να είμαι μέντορας,όχι να έχω κιόλας!!)Μέντορες έχουν κανονικά οι πρωτοδιόριστοι 25άρηδες..Εμείς των 30 και..άνω....τι μέντορες..Εδώ είμαστε έτοιμοι για έμφραγμα,οι μέντορες μας έλειπαν!Παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα γίνει με τις προυπηρεσίες που θα αποκτήσουμε σαν αναπληρωτές τα δύο επόμενα χρόνια μέχρι τον επόμενο ασεπ.Κλειδώνω τους πίνακες για νεοεισερχόμενους ή προσθέτω την προυπηρεσία που θα αποκτηθεί σε όσους είναι ήδη μέσα;Σε μια κανονική μεταβατική περίοδο θα έπρεπε να ισχύει το δεύτερο....αλλά στο γάμο του Καραγκιόζη όλα είναι πιθανά!!! Κλειδωνουν και τα ονοματα και τα μορια.ε τοτε να σπάσουμε την πόρτα ή να φωνάξουμε κλειδαρα ή και διαρρηκτη............. θα ξερει καλυτερα να μας την ξεκλειδωσει
να ρωτησω κατι....αυριο θα γινει 3ωρη σταση εργασιας?
Παράθεση από: joap στις Απριλίου 14, 2010, 08:35:37 pmΗ μεταβατική πρέπει να ισορροπήσει τρία πράγματα: Πρώτα να μην αφήσει στο κενό τους ανθρώπους που ήδη δουλεύουν στην δημόσια εκπαίδευση ως κύρια απασχόληση δηλαδή αυτούς που είναι τώρα αναπληρωτές και όσους πέτυχαν διορισμό μέσα από τις διαδικασίες που ίσχυσαν.Να δώσει σε όσους είχαν βραχυπρόθεσμα προοπτική για διορισμό την δυνατότητα να το πετύχουν γιατί προφανώς εγκατέλειψαν άλλες δουλειές και ευκαιρίες.Και να μην αναστείλει για μεγάλο χρονικό διάστημα το σύστημα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στο μεγάλο πλήθος των εκπαιδευτικών να έχουν πρόσβαση στην ευκαιρία να εργαστούν στην δημόσια εκπαίδευση. Αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. Αν μάλιστα βάλουμε την παρούσα δυσμενή συγκυρία στην οικονομία και την διόρθωση των στρεβλώσεων με τις αποσπάσεις, ωράρια κλπ τότε γίνεται γρίφος. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι το υπουργείο να θέσει προτεραιότητες αλλά και εμείς οι εκπαιδευτικοί να αποδεχτούμε. Τι είναι προτιμότερο να γίνει; Να διευθετηθούν μερικές χιλιάδες ανθρώπων που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ή να διορθωθούν τα κακώς κείμενα δεκαετιών άρον άρον υπό την πίεση των κερδοσκόπων; Μπορούν και τα δύο να συνδυαστούν σε μια ολιγόχρονη διαδικασία προσαρμογής ή πρέπει να παρθούν αποφάσεις δραστικές; Δεν ξέρω αν στο υπουργείο κατανοούν το πρόβλημα που βιώνουμε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ούτε εμείς έχουμε την δικιά τους οπτική για το μέγεθος της κρίσης.Ίσως αυτό που λένε για την εύρεση μιας χρυσής τομής να έχει κάποια δόση ειλικρίνειας. Αλλά εμείς δεν έχουμε πολλές δυνατότητες για παραχωρήσεις. Τι να διαπραγματευτούμε; Την πιθανότητα να πεταχτούμε στο δρόμο μετά από τόσες προσπάθειες; Πόση υπομονή μπορεί να κάνει κανείς όταν έχει για χρόνια αναλωθεί σε αυτές τις αβέβαιες διαδικασίες;Με απλή επιχειρηματολογία θα σε πείσω ότι το νέο σύστημα είναι εντελώς αναξιοκρατικόΛοιπόν ας πούμε ότι ο ΑΣΕΠ είναι 100% αξιοκρατικός !Μετά το διαγωνισμό στους πίνακες που δημιουργούνται είσαι στη θέση 36 ! Από τη στιγμή που οι θέσεις δεν είναι καθορισμένες γιατί να πάρει 35 και όχι 36 ;Aυτό θα είναι βούτυρο στο ψωμί των ... βολευτών !Για τέτοιο σύστημα μιλάμε...