0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μερικά κομμάτια απ’ το πάζλ που συγκέντρωσα από αρκετά έγκυρα άτομα είναι :ότι όταν λέει κλειδώνουν οι πίνακες σημαίνει ότι δεν θα δεχθούν άλλη προϋπηρεσία μετά απ’ το καλοκαίρι. Θα ισχύσει το 60-40 και αν εξαντληθούν οι διοριζόμενοι (β φουρνιά) τότε θα πάρει περισσότερους από τον πίνακα με την προϋπηρεσία. Η μεταβατική περίοδος θα είναι για 3 χρόνια όπως έγραφε το έθνος. Η μοριοδότηση θα είναι συνάρτηση των μηνών προϋπηρεσίας και για το φετινό 24μηνο θα προηγούνται ουσιαστικά στον καινούργιο πίνακα μετά το τέλος της περιόδου (αυτό μάλλον θα γίνει με τον τρόπο μοριοδότησης) κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για άλλες κατηγορίες όπως οι πολύτεκνοι κλπ Οι φετινές μεταθέσεις είναι ισάριθμες με τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών ανά κλάδο.Για τους αναπληρωτές θα ισχύσει ο ίδιος πίνακας που ισχύει. Δεν θα γίνει ασεπ το 2011.Έγινε μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε να θιχτούν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Και ότι η πλήρης εικόνα θα φανεί όταν βγει το νομοσχέδιο με τις λεπτομέρειες του...
Μερικά κομμάτια απ’ το πάζλ που συγκέντρωσα από αρκετά έγκυρα άτομα είναι :ότι όταν λέει κλειδώνουν οι πίνακες σημαίνει ότι δεν θα δεχθούν άλλη προϋπηρεσία μετά απ’ το καλοκαίρι.
Παράθεση από: joap στις Απριλίου 14, 2010, 06:33:33 pmΜερικά κομμάτια απ’ το πάζλ που συγκέντρωσα από αρκετά έγκυρα άτομα είναι :ότι όταν λέει κλειδώνουν οι πίνακες σημαίνει ότι δεν θα δεχθούν άλλη προϋπηρεσία μετά απ’ το καλοκαίρι. Θα ισχύσει το 60-40 και αν εξαντληθούν οι διοριζόμενοι (β φουρνιά) τότε θα πάρει περισσότερους από τον πίνακα με την προϋπηρεσία. Η μεταβατική περίοδος θα είναι για 3 χρόνια όπως έγραφε το έθνος. Η μοριοδότηση θα είναι συνάρτηση των μηνών προϋπηρεσίας και για το φετινό 24μηνο θα προηγούνται ουσιαστικά στον καινούργιο πίνακα μετά το τέλος της περιόδου (αυτό μάλλον θα γίνει με τον τρόπο μοριοδότησης) κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για άλλες κατηγορίες όπως οι πολύτεκνοι κλπ Οι φετινές μεταθέσεις είναι ισάριθμες με τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών ανά κλάδο.Για τους αναπληρωτές θα ισχύσει ο ίδιος πίνακας που ισχύει. Δεν θα γίνει ασεπ το 2011.Έγινε μια προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» ώστε να θιχτούν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Και ότι η πλήρης εικόνα θα φανεί όταν βγει το νομοσχέδιο με τις λεπτομέρειες του...στον επομενο ασεπ πρεπει να δωσουμε και εμεις που εχουμε καποιο καλο βαθμο στον ασεπ του 2008 ή μηπως μπορουμε να κρατησουμε τον βαθμο μας;;;;;
Θέλω να πιστεύω ότι θα μπορούμε γιατί διαφορετικά είναι σαν να ακυρώνεται η διαδικασία του ασεπ τόσα χρόνια και να ξεκινούμε από μηδενική βάση. Αλλά εφόσον η αποκτηθείσα προϋπηρεσία θα λαμβάνεται υπόψη τότε γιατί τουλάχιστον οι βαθμολογίες στους πρόσφατους διαγωνισμούς να διαγραφούν; Δεν ειπώθηκε άλλωστε ότι δεν θα υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί να δίνουν κάθε τόσο στο διαγωνισμό; Το μόνο ίσως που να χρειαστούμε να είναι το πιστοποιητικό παιδαγωγική κατάρτισης.Οι του 24μηνου και οι λοιπές κατηγορίες θα προηγούνται πρακτικά μέσω της μοριοδότησης που θα προβλεφθεί. Η προϋπηρεσία που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από του χρόνου θα του χρησιμεύσει μόνο για το νέο σύστημα με την όποια μοριοδότηση που θα έχει.Πάντως υπάρχουν πολλά που θα φανούν με την παρουσίαση του νομοσχεδίου και τα οποία είναι και τα σημαντικότερα. Και κάποια μπορούν να τροποποιηθούν μετά την διαβούλευση που θα γίνει...
Το τραγικό του πράγματος είναι ότι χάνουμε το διορισμό μας.Και δυστυχώς είμαστε πολλοί....Μετά από 4 ασέπ και 2 χρόνια αναπλήρωσης έρχεται μια υπουργός και λέει στοπ!Το πολύ 24μηνίτες και αν....Η μεταβατική(όπως θέλει να την αποκαλεί)είναι ένα ψέμα.Εγώ πρέπει να ξαναδώσω ασεπ στα 37 μου και να ανταγωνιστω ποιούς;Και για πόσες θέσεις;Στην ηλικία που θα μονιμοποιηθώ(αν δεν λιώσω στα δυσπρόσιτα της....μόνιμης αναπλήρωσης,εγώ πρεπει να είμαι μέντορας,όχι να έχω κιόλας!!)Μέντορες έχουν κανονικά οι πρωτοδιόριστοι 25άρηδες..Εμείς των 30 και..άνω....τι μέντορες..Εδώ είμαστε έτοιμοι για έμφραγμα,οι μέντορες μας έλειπαν!Παραμένει αδιευκρίνιστο το τι θα γίνει με τις προυπηρεσίες που θα αποκτήσουμε σαν αναπληρωτές τα δύο επόμενα χρόνια μέχρι τον επόμενο ασεπ.Κλειδώνω τους πίνακες για νεοεισερχόμενους ή προσθέτω την προυπηρεσία που θα αποκτηθεί σε όσους είναι ήδη μέσα;Σε μια κανονική μεταβατική περίοδο θα έπρεπε να ισχύει το δεύτερο....αλλά στο γάμο του Καραγκιόζη όλα είναι πιθανά!!!
Θίγονται αμεσα οι επιτυχοντες!Αυτοι που ηθελε να προστατεψει απο την αρχη!Γιατι,αν δεν της "φτασουν" οι διοριστεοι, να παρει οσους εχουν προυπηρεσια κι οχι τους επιτυχοντες???