*

Αποστολέας Θέμα: Το νέο νομοσχέδιο  (Αναγνώστηκε 584811 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mlks

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 230
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #924 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:51:44 pm »
θα πάρει 19% όπως πήρε στην Ουγγαρία το "σοσιαλιστικό" κόμμα που τα έκανε πλακάκια με το ΔΝΤ( το οποίο πάντα φέρνει απολύσεις, πείνα, ανεργία,κοινωνικές εκρήξεις)...
Δυστυχώς αυτό θα γίνει......Τα χειρότερα έρχονται.....φως πουθενά.......Το ΔΝΤ θα επιβάλει πολύ σκληρά μέτρα κι εμείς φοβάμαι θα χάσουμε και τις απειροελάχιστες ελπίδες που είχαμε

Το ΔΝΤ δεν θα επιβάλει τα αντίστοιχα της Ουγγαρίας γιατί η Ελλάδα έχει την στήριξη της Ευρωζώνης. Αλλά τα μέτρα για αλλαγές θα είναι επιβεβλημένα.
Και φυσικά  στην εκπαίδευση. Το κακό είναι ότι πλήττονται αυτοί που είναι σε σειρά για εργασία στα δημόσια σχολεία.
Το καλό είναι ότι θα γίνουν κάποια πράγματα που μόνοι μας μάλλον θα ήταν δύσκολο να πετύχουμε.  Το όφελος απ’ αυτά θα φανεί αρκετά αργότερα.
Το νομοσχέδιο όπως ανακοινώθηκε στην περιγραφή του με την μεταβατική πρόβλεψη νομίζω ότι καθρεπτίζει αυτό που θα έρθει.
Θεωρητικά δεν θα γίνει μείωση στις προσλήψεις αφού ο τομέας της παιδείας έχει εξαιρεθεί. Αλλά στην πράξη , με τις εσωτερικές μεταβολές  ή την αναδιαμόρφωση του ωραρίου , οι προσλήψεις μειώνονται και αυτό πρέπει να το δείξουν στους επιτηρητές.
 Στο υπουργείο πρέπει να δουλέψουν  διαφορετικά για να μην ακυρώσουν όλο αυτό τον κόσμο.
Δεν γίνεται να υπάρχει ο δογματισμός ή η ανευθυνότητα του παρελθόντος.
Εκεί εστιάζεται η ανησυχία μου ,θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους ως διοικητικός  μηχανισμός για να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών ή θα τους τα φορτώσουν αβασάνιστα;
Πρέπει να μειώσουν τις προσλήψεις, είναι κάτι που τους το επιβάλλουν, μπορούν να το οργανώσουν έτσι ώστε να προκληθεί το μικρότερο κακό; Μπορούν να σκεφτούν σαν να τους αφορούσε προσωπικά;
Πρέπει με κάθε τρόπο να πιέσουμε σε αυτό. Κατανοούμε τι συμβαίνει αλλά ας εξαντλήσουν και αυτοί όλα τα περιθώρια.
Το τεχνικό πρόβλημα των διορισμών είναι μια λεπτομέρεια, μπρος στην λειτουργία του συστήματος, αλλά αυτό που θα φανεί σαν συνολικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί απ’ τα επιμέρους μικρά και ακανθώδη ζητήματα.
Αυτό που προβάλλεται μέχρι στιγμής είναι μια υπεκφυγή του προβλήματος με συνθηματολογία για αξιοκρατία και όχι μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας. Και τελικά δημιουργεί χαρακώματα πολλών φατριών σ’ όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης.

Αν ερθει το ΔΝΤ παγωνουν οι προσληψεις και φυσικα κανενας νεος διαγωνισμος.Το σχεδιο που καταθεσε στην ΕΕ η Ελλαδα προεβλεπε εξαιρεση της παιδειας.Αλλα δανεισμος απο ΔΝΤ γινεται με ορους ΔΝΤ και οχι ΕΕ. Αλλα η Ελλαδα του ΔΝΤ θα ειναι μια αλλη Ελλαδα διοτι θα υπαρχει πολιτικη και κοινωνικη ασταθεια αφου προβλεπεται απολυσεις εκατονταδων χιλιαδων.Αν ερθει το ΔΝΤ εχουν ολα τελειωσει και δεν εχει νοημα να μιλαμε για κανενα νομοσχεδιο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:10:35 »

Αποσυνδεδεμένος SUNBIRD

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 113
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #925 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:53:03 pm »
το ζητημα ειναι οτι κανοντας τους μισους διορισμους, οι δυο χρονιες ειναι ουσιαστικα μια περσινη, αρα η θα πρεπει να αυξησει τις προσληψεις, η να την μεγαλωσει κατα ενα ετος ακομα,
αλλιως δεν μιλαμε για ομαλη μεταβαση, αλλα για σφαγη
Το μεταβατικό στάδιο του παραλόγου:

Τα τρία μεταβατικά χρόνια των δημοσιογράφων ,

Τα δύο μεταβατικά  χρόνια της Υπουργού,

Το ένα μεταβατικό έτος  αυτών που θα διορίζονταν ούτως ή άλλως λόγω ΦΕΚ το 2010-2011 , απλώς σπάει σε δύο χρόνια (2010-2011 και 2011-2012) λόγω κρίσης
(με το 60%  της  β΄ φουρνιάς  ΑΣΕΠ και  με το 40% των ψηλά στον πίνακα διορισμών , όπως ΟΑΕΔίτες ,  Ιδιωτικά , μερικοί <<τυχεροί>> 24μηνίτες  και
μερικοί <<υπερτυχεροί>>  ελάχιστοι λοιποί .)

Το εξής κανένα μεταβατικό  για όλους τους άλλους ……για τους οποίους θα φτιαχτεί το μεταβατικό !!!!!!!

Μακάρι να κάνουμε λάθος .

Αποσυνδεδεμένος physikos13

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3418
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #926 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:53:48 pm »
για να μπει πρωτα ο μαθητης και να μη λαικιζουμε πρεπει
1. να χτισεις πολλα νεα σχολεια με σωστο εξοπλισμο, οχι laptop κατ αναγκη
2. κανεις τα τμηματα 15αρια
3.διαλεγεις οσο πιο δικαια μπορεις τους καλυτερους εκπαιδευτικους
4. επιμορφωνεις συνεχως τους εκπαιδευτικους

εμεις διαλεξαμε οτι στοιχιζει λιγοτερο και προσπαθουμε με καποιο περιτυλιγμα να το δειξουμε σαν την επανασταση στην παιδεια, συμπερασμα χωρις λεφτα δεν κανεις τιποτε ουσιαστικο

Αποσυνδεδεμένος physikos13

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3418
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #927 στις: Απριλίου 15, 2010, 11:55:19 pm »
φιλε joap για τους 230 μετακλητους που μπηκαν στη βουλη και ειναι αργομισθοι δεν υπηρξε μεταβατικη, οταν θελουν βαζουν κοσμο,ακομα και χωρις αντικειμενο και μεσα σε κριση, ολα λοιπον τα ακουω βερεσε


Τα 230 ανιψια ,παιδια,αδελφια τους ,που διοριστηκαν στη βουλη με ποσους αναπληρωτες εκπαιδευτικους αντιστοιχουν μισθολογικα?
690

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 09:10:35 »

Αποσυνδεδεμένος rorygr

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1105
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #928 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:06:08 am »

Αν ερθει το ΔΝΤ παγωνουν οι προσληψεις και φυσικα κανενας νεος διαγωνισμος.Το σχεδιο που καταθεσε στην ΕΕ η Ελλαδα προεβλεπε εξαιρεση της παιδειας.Αλλα δανεισμος απο ΔΝΤ γινεται με ορους ΔΝΤ και οχι ΕΕ. Αλλα η Ελλαδα του ΔΝΤ θα ειναι μια αλλη Ελλαδα διοτι θα υπαρχει πολιτικη και κοινωνικη ασταθεια αφου προβλεπεται απολυσεις εκατονταδων χιλιαδων.Αν ερθει το ΔΝΤ εχουν ολα τελειωσει και δεν εχει νοημα να μιλαμε για κανενα νομοσχεδιο.

Απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, νέα αύξηση του ΦΠΑ , μείωση του αφορολογήτου στις αγοραπωλησίες ακινήτων, πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και  νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων , είναι ορισμένα από τα μέτρα – σοκ που προτείνει το    ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Τα μέτρα αυτά  πρόκειται να αναπτύξουν οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι η  είσοδος του ΔΝΤ, έστω μαζί με την Ε.Ε., θα σημάνει επιβολή στην Ελλάδα επώδυνων διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους της.
Με βάση την εμπειρία άλλων χωρών οι διαρθρωτικές αλλαγές θα περιλαμβάνουν  το κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, περικοπές δαπανών και ενδεχομένως απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Ορισμένα στελέχη στην πλατεία Συντάγματος κάνουν λόγο ακόμη και για 100.000 εργαζόμενους.
Θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση του Έλληνα Υπουργού  με τα στελέχη του Ταμείου για τα μέτρα και ενδεχομένως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να ζητήσει πίστωση χρόνου ώστε ορισμένα από αυτά να τεθούν σε ισχύ από το 2011.
Αναλυτικότερα  τα έντεκα  μέτρα – φωτιά του ΔΝΤ   προβλέπουν  τα εξής:
1.Δημόσιος τομέας. Η προτροπή του ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση θα είναι να υιοθετηθεί η πρόταση για «λιγότερο» κράτος που αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.  Θα εισηγηθούν τον περιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού αποδίδουν την κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας στην αναποτελεσματικότητα και στη σπατάλη του δημόσιου τομέα που εκτρέφει την φοροδιαφυγή.
2. .Ναυτιλιακές - κατασκευαστικές: Προτείνεται να καταργηθεί το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των συγκεκριμένων εταιρειών.
3.ΦΠΑ: Νέα αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 21% στο 25% προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αναγκαία φορολογικά έσοδα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
4.Ακίνητα: Να «ψαλιδιστεί» το αφορολόγητο όριο κατά τη φορολόγηση των ακινήτων και ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές τιμές. Έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κρατικά ταμεία. Επιπλέον το ΔΝΤ προτείνει να αυξηθούν οι συντελεστές του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).
5.Αυξήσεις μισθών: Το πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων να συνεχιστεί και κατά τη διετία 2011-2012.

6.Συντάξεις: Προτείνεται η χορήγηση συντάξεων με βάση τις συνολικές αποδοχές του εργαζομένου σε ολόκληρο τον εργασιακό του βίο και όχι με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας. Επιπλέον, προτείνεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (αντί για 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας που ισχύει σήμερα) και να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
7.ΕΚΑΣ - Επικουρικές συντάξεις: Να επανεξεταστεί η χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις.

8.Μισθοί στο Δημόσιο: Από το ΔΝΤ προήλθε  η πρόταση-σοκ για περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού ή της 13ης και της 14ης σύνταξης από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.  Χθες ο  Ευρωπαίος Επίτροπος  Όλι Ρεν  συνέστησε  περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.
9.Εργασιακές σχέσεις - προσλήψεις: Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο ενώ εισηγείται την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Προτείνει δε μηδενικές προσλήψεις ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία.
10.Μεταρρυθμίσεις: Σε πρόσφατη  έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός κάνει λόγο για ταχύτερη υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως «επιθετικές» ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, ακόμα και στην κοινή ωφέλεια και για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με το ΠΣΑ τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα 5,75 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012.
11.Νοσοκομεία - Ασφαλιστικά ταμεία: Το ΔΝΤ ζητά καλύτερη διαχείριση των οικονομικών των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων. Για τα θέματα αυτά υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τα ανώτερα δημοσιονομικά κλιμάκια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.  

bankingnews.gr

Αποσυνδεδεμένος ----

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 782
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #929 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:21:10 am »
Οι αποφάσεις έχουν παρθεί εδώ και καιρό απλά προσπάθησαν να το τραβήξουν όσο γινόταν, η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μειοψηφική σε σχέση με την Ευρωβοήθεια.
Το πρόγραμμα σταθερότητας ήταν μέρος της συμφωνίας και των απαιτήσεων και προηγήθηκε ως Ελληνική πρωτοβουλία για να μην φανεί ότι επιβάλλεται.
Στο ίδιο πνεύμα κινείται η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση , την τοπική αυτοδιοίκηση ,ασφαλιστικό ,φορολογικό κλπ όλα επιβλήθηκαν και απλά η κυβέρνηση τα επεξεργάζεται ως δικά της με ταχείες διαβουλεύσεις. Οι επιτηρητές θα επιβλέψουν την εφαρμογή τους, δεν θα επιβάλλουν άλλα γιατί θα  προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.

Αποσυνδεδεμένος mlks

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 230
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #930 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:22:12 am »

Αν ερθει το ΔΝΤ παγωνουν οι προσληψεις και φυσικα κανενας νεος διαγωνισμος.Το σχεδιο που καταθεσε στην ΕΕ η Ελλαδα προεβλεπε εξαιρεση της παιδειας.Αλλα δανεισμος απο ΔΝΤ γινεται με ορους ΔΝΤ και οχι ΕΕ. Αλλα η Ελλαδα του ΔΝΤ θα ειναι μια αλλη Ελλαδα διοτι θα υπαρχει πολιτικη και κοινωνικη ασταθεια αφου προβλεπεται απολυσεις εκατονταδων χιλιαδων.Αν ερθει το ΔΝΤ εχουν ολα τελειωσει και δεν εχει νοημα να μιλαμε για κανενα νομοσχεδιο.

Απολύσεις προσωπικού στο Δημόσιο, νέα αύξηση του ΦΠΑ , μείωση του αφορολογήτου στις αγοραπωλησίες ακινήτων, πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και  νέες περικοπές μισθών και επιδομάτων , είναι ορισμένα από τα μέτρα – σοκ που προτείνει το    ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Τα μέτρα αυτά  πρόκειται να αναπτύξουν οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν πολύ καλά ότι η  είσοδος του ΔΝΤ, έστω μαζί με την Ε.Ε., θα σημάνει επιβολή στην Ελλάδα επώδυνων διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους της.
Με βάση την εμπειρία άλλων χωρών οι διαρθρωτικές αλλαγές θα περιλαμβάνουν  το κλείσιμο ζημιογόνων ΔΕΚΟ, περικοπές δαπανών και ενδεχομένως απολύσεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα. Ορισμένα στελέχη στην πλατεία Συντάγματος κάνουν λόγο ακόμη και για 100.000 εργαζόμενους.
Θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση του Έλληνα Υπουργού  με τα στελέχη του Ταμείου για τα μέτρα και ενδεχομένως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να ζητήσει πίστωση χρόνου ώστε ορισμένα από αυτά να τεθούν σε ισχύ από το 2011.
Αναλυτικότερα  τα έντεκα  μέτρα – φωτιά του ΔΝΤ   προβλέπουν  τα εξής:
1.Δημόσιος τομέας. Η προτροπή του ΔΝΤ προς την ελληνική κυβέρνηση θα είναι να υιοθετηθεί η πρόταση για «λιγότερο» κράτος που αποτελεί και το κλειδί για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.  Θα εισηγηθούν τον περιορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εμπειρογνώμονες του διεθνούς οργανισμού αποδίδουν την κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας στην αναποτελεσματικότητα και στη σπατάλη του δημόσιου τομέα που εκτρέφει την φοροδιαφυγή.
2. .Ναυτιλιακές - κατασκευαστικές: Προτείνεται να καταργηθεί το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των συγκεκριμένων εταιρειών.
3.ΦΠΑ: Νέα αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ από το 21% στο 25% προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αναγκαία φορολογικά έσοδα που προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
4.Ακίνητα: Να «ψαλιδιστεί» το αφορολόγητο όριο κατά τη φορολόγηση των ακινήτων και ο υπολογισμός του φόρου να γίνεται με βάση τις εμπορικές και όχι τις αντικειμενικές τιμές. Έτσι θα αυξηθεί ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα πληρώνουν φόρο για τα ακίνητα που κατέχουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κρατικά ταμεία. Επιπλέον το ΔΝΤ προτείνει να αυξηθούν οι συντελεστές του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).
5.Αυξήσεις μισθών: Το πάγωμα των μισθολογικών αυξήσεων να συνεχιστεί και κατά τη διετία 2011-2012.

6.Συντάξεις: Προτείνεται η χορήγηση συντάξεων με βάση τις συνολικές αποδοχές του εργαζομένου σε ολόκληρο τον εργασιακό του βίο και όχι με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας. Επιπλέον, προτείνεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (αντί για 37 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας που ισχύει σήμερα) και να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
7.ΕΚΑΣ - Επικουρικές συντάξεις: Να επανεξεταστεί η χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις.

8.Μισθοί στο Δημόσιο: Από το ΔΝΤ προήλθε  η πρόταση-σοκ για περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού ή της 13ης και της 14ης σύνταξης από τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.  Χθες ο  Ευρωπαίος Επίτροπος  Όλι Ρεν  συνέστησε  περικοπές μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.
9.Εργασιακές σχέσεις - προσλήψεις: Το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας στο Δημόσιο ενώ εισηγείται την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την απελευθέρωση των απολύσεων. Προτείνει δε μηδενικές προσλήψεις ακόμη και σε ευαίσθητους τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία.
10.Μεταρρυθμίσεις: Σε πρόσφατη  έκθεσή του ο διεθνής οργανισμός κάνει λόγο για ταχύτερη υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως «επιθετικές» ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, ακόμα και στην κοινή ωφέλεια και για απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Σύμφωνα με το ΠΣΑ τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα 5,75 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2012.
11.Νοσοκομεία - Ασφαλιστικά ταμεία: Το ΔΝΤ ζητά καλύτερη διαχείριση των οικονομικών των δημόσιων νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων. Για τα θέματα αυτά υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τα ανώτερα δημοσιονομικά κλιμάκια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.  

bankingnews.gr

Ολα αυτα θα αποτελεσουν αντικειμενο διαπραγματευσης.Προσωπικα πιστευω ομως οτι για φετος θα δανειζομαστε απο τις αγορες
ασχετως ποσο υψηλο θα ειναι το επιτοκιο κυριως γιατι η Γερμανια και αλλοι δεν εχουν δωσει το πρασινο φως για στηριξη αλλα ουτε προλαβαινουν στις 2 εβδομαδες που απομενουν μεχρι το δανεισμο αλλα και γιατι στο ΠΑΣΟΚ τρεμουν το ΔΝΤ.

Αποσυνδεδεμένος mlks

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 230
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #931 στις: Απριλίου 16, 2010, 12:30:11 am »
Οι αποφάσεις έχουν παρθεί εδώ και καιρό απλά προσπάθησαν να το τραβήξουν όσο γινόταν, η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι μειοψηφική σε σχέση με την Ευρωβοήθεια.
Το πρόγραμμα σταθερότητας ήταν μέρος της συμφωνίας και των απαιτήσεων και προηγήθηκε ως Ελληνική πρωτοβουλία για να μην φανεί ότι επιβάλλεται.
Στο ίδιο πνεύμα κινείται η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση , την τοπική αυτοδιοίκηση ,ασφαλιστικό ,φορολογικό κλπ όλα επιβλήθηκαν και απλά η κυβέρνηση τα επεξεργάζεται ως δικά της με ταχείες διαβουλεύσεις. Οι επιτηρητές θα επιβλέψουν την εφαρμογή τους, δεν θα επιβάλλουν άλλα γιατί θα  προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη.

Μην συζηταμε το ΔΝΤ σημαινει οχι μονο παγωμα προσληψεων αλλα και απολυσεις.Η ευρωβοηθεια υπαρχει και η Γερμανια λεει οχι ακομη. Τα πρωτα λεφτα ερχονται απο το ΔΝΤ και βεβαιως και η λυπητερη.Παντως ρε παιδια αν μειωθουν και αλλο οι μισθοι και φτασει για τον πρωτοδιοριστο στα 800-900 ευρω τοτε μαλλον δεν συμφερει και ιδιος ο διορισμος.

Αποσυνδεδεμένος physikos13

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3418
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #932 στις: Απριλίου 16, 2010, 01:21:31 pm »
υπηρξε και αλλος συναδελφος που εμαθε χθες οτι και εγω, οτι δηλαδη θα μπει προυποθεση ασεπ στη μεταβατικη, εκτος αν απλα συνυπολογιζουν τα μορια, τι να πω

δεν ξερω τι να πιστεψω, το συνδικαλιστη, η τη γνωστη μου απο το υπεπθ (που δεν εχει κανει λαθος ως τωρα)

παντως σε καποια ( προαποφασισμενα) θα κανουν λιγο πισω, για να πουν οτι εγινε και διαλογος και τελειωσε, οποιος προλαβει...

Αποσυνδεδεμένος velis

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 302
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #933 στις: Απριλίου 16, 2010, 01:26:16 pm »
Δηλαδή θα μπει προϋπόθεση ΑΣΕΠ για το 40%?
(Συνέχεια διευκρινήσεις σου ζητάω αλλά είσαι λακωνικός και εμείς πάρα πολύ αγχωμένοι...)

Αποσυνδεδεμένος vaseto

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 267
  • Res non verba!
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #934 στις: Απριλίου 16, 2010, 01:38:50 pm »
Ξεχαστε και τη μονιμοτητα....εκει παμε
Res

Αποσυνδεδεμένος jimy100

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1413
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #935 στις: Απριλίου 16, 2010, 01:40:42 pm »
Ξεχαστε και τη μονιμοτητα....εκει παμε


Αποσυνδεδεμένος physikos13

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3418
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #936 στις: Απριλίου 16, 2010, 01:44:23 pm »
Δηλαδή θα μπει προϋπόθεση ΑΣΕΠ για το 40%?
(Συνέχεια διευκρινήσεις σου ζητάω αλλά είσαι λακωνικός και εμείς πάρα πολύ αγχωμένοι...)

ουτως η αλλως στις προσληψεις η σειρα ειναι 30μηνο, (εμεις δεν εχουμε), 24μηνο+ασεπ, 40%, 60%
αρα ειναι παραλογο, να διορισει μαζι με τη β φουρνια το 40% απο το 24μηνο, αφου ηδη προηγειται;

Αποσυνδεδεμένος fys98

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 310
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #937 στις: Απριλίου 16, 2010, 01:51:26 pm »
στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται 30μην ,24μηνο+ασεπ αλλά ενιαίο 40% ρωτάω και εγώ υπάρχει πιθανότητα να διορίσει όλους μαζί με την προυπόθεση να υπάρχει επιτυχία ασεπ;

 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 599
Σύνολο: 605

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.051 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.