0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ίδιο είναι να μείνεις εκτός και επειδή σου ξέφυγε απ’ το άγχος μια ερώτηση ή ο διορθωτής που σου έλαχε ήταν απρόσεκτος. Έτσι και αλλιώς το πρόβλημα είναι στατιστικό και οι ελάχιστες θέσεις είναι που υποβαθμίζουν κάθε διαδικασία επιλογής...
....Σαφώς υποβαθμίζεται ο διαγωνισμός και οι προσλήψεις μειώνονται, στην καλύτερη περίπτωση, στα ποσοστά των αποχωρούντων απ’ την εκπαίδευση αλλά γίνεται και κάτι που έχει ψυχολογικό όφελος:Δεν καλλιεργεί αυταπάτες. ....Το έχω αναφέρει ξανά, αν γίνει ποτέ καμιά έρευνα που να μελετήσει τις ψυχοσωματικές συνέπειες αυτού του διαγωνισμού θα βγουν απίστευτα συμπεράσματα.....μετά τα αποτελέσματα με πολύμηνη καθυστέρηση και σ’ όλα αυτά η δημοσιότητα ενός ιδιωτικού εγχειρήματος ,της εύρεσης εργασίας...
Mόλις βγήκε στο mega ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, ο Πεππές για να πει για τις αντιδράσεις μας στο νομοσχέδιο. Οι δημοσιογράφοι φέρθηκαν απαράδεκτα! Ο Αναγνωστάκης τον πρόσβαλε λέγοντάς του ότι κάνει λάθη συντακτικά, όταν μιλάει, αφού πρώτα τον είχε ρωτήσει τι ειδικότητας είναι και αν διδάσκει σε Γυμνάσιο. Την ώρα που μιλούσε, ο Αναγνωστάκης χάζευε με το κινητό του. Όταν τελείωσε η σύνδεση, πήρε το λόγο ο Λιανός, καθηγητής πανεπιστημίου και άρχισε να παπαγαλίζει υπέρ της κυβέρνησης! Ρώτησε ΠΑΛΙ γιατί, αφού εχουμε τις καλύτερες αναλογίες μαθητών- καθηγητών, έχουμε τους χειρότερους μαθητές ΑΛΛΑ...το κορυφαίο;;; Αναρωτήθηκε γιατί αντιδρούμε στο να πηγαίνει ο νεοδιόριστος 3 χρόνια στα ακριτικά νησιά! Είπε τη θεϊκη ατακα: "και ποιος να πηγαίνει εκει; Ο 60άρης και ο 40άρης, που έχει παιδια;;; Οι 25χρονοι πρέπει να πηγαίνουν!" Κανείς δεν έχει πάρει είδηση ότι και 40ρηδες είναι νεοδιόριστοι! Νομίζουν ότι κανείς 40αρης εκπαιδευτικός δεν είναι αδιόριστος! Ο Χασαπόπουλος μας κατηγόρησε ότι κάθε φορά που πάει να κάνει το υπουργείο μια αλλαγή, εμείς αμέσως αντιδρούμε με απεργίες! Γενικώς, οι εκπαιδευτικοι παρουσιαστήκαμε ως αγραμματοι, τεμπέληδες που δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, παρτάκηδες και...ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ! Με 3000 ευρώ, που αν μας κόψουν τα 500 (άρα, πάμε στα 2.500!!! ) αντιδρούμε!!! Αυτό ακριβώς το ποσό ανέφερε ο Χασαπόπουλος ως μισθό μας!!! (ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ, με τον τρόπο που θα το έλεγε η Σαπφώ Νοταρα...)
Παράθεση από: ατυχούλα στις Απριλίου 17, 2010, 06:46:59 amΠαράθεση από: artemisia στις Απριλίου 17, 2010, 01:23:26 amπαιδια θελω να μου πειτε πως βλεπετε εσεις το οτι δεν θα προκηρυσσονται συγκεκριμενος αριθμος θεσεων στο διαγωνισμο του ασεπ.Δηλ. θα δινουμε στα τυφλα;σαν προβατα που πανε για σφαγη;ειναι πολυ σοβαρο θεμα που δειχνει ελλειψη σεβασμου της προσωπικοτητας κ ζωης του υποψηφιου.οσοι υπηρξαμε εστω κ μια φορα επιτυχοντες ξερουμε τι σημαινει ασεπ.δεν πας για πλακα.προκειται για εξετασεις που, οταν προετοιμαζεσαι για αυτες ,αναστελλεται η υπολοιπη ζωη σου... το ότι δε προκηρύσσονται συγκεκριμένες θέσεις δεν είναι νομίζω ότι ανήκει στα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου, διότι απλά για τους καθηγητές δεν είναι εύκολο να ξέρουν τα κενά ένα με δύο χρόνια πριν το διορισμό του. δηλ κάθε διαγωνισμός αφορά προσλήψεις που θα γίνουν μετά από ένα με δύο χρόνια. εμένα μου ακούγεται λογικό για να μην υπάρχουν υπεράριθμοι.Γνωρίζουν πολύ καλά τις συνταξιοδοτήσεις που θα έχουν κάθε χρόνο! Ούτε αυτές τις θέσεις δεν μπορούν να προκυρήξουν και να συνεχίζουν με επιλαχόντες;Αρα κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ...
Παράθεση από: artemisia στις Απριλίου 17, 2010, 01:23:26 amπαιδια θελω να μου πειτε πως βλεπετε εσεις το οτι δεν θα προκηρυσσονται συγκεκριμενος αριθμος θεσεων στο διαγωνισμο του ασεπ.Δηλ. θα δινουμε στα τυφλα;σαν προβατα που πανε για σφαγη;ειναι πολυ σοβαρο θεμα που δειχνει ελλειψη σεβασμου της προσωπικοτητας κ ζωης του υποψηφιου.οσοι υπηρξαμε εστω κ μια φορα επιτυχοντες ξερουμε τι σημαινει ασεπ.δεν πας για πλακα.προκειται για εξετασεις που, οταν προετοιμαζεσαι για αυτες ,αναστελλεται η υπολοιπη ζωη σου... το ότι δε προκηρύσσονται συγκεκριμένες θέσεις δεν είναι νομίζω ότι ανήκει στα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου, διότι απλά για τους καθηγητές δεν είναι εύκολο να ξέρουν τα κενά ένα με δύο χρόνια πριν το διορισμό του. δηλ κάθε διαγωνισμός αφορά προσλήψεις που θα γίνουν μετά από ένα με δύο χρόνια. εμένα μου ακούγεται λογικό για να μην υπάρχουν υπεράριθμοι.
παιδια θελω να μου πειτε πως βλεπετε εσεις το οτι δεν θα προκηρυσσονται συγκεκριμενος αριθμος θεσεων στο διαγωνισμο του ασεπ.Δηλ. θα δινουμε στα τυφλα;σαν προβατα που πανε για σφαγη;ειναι πολυ σοβαρο θεμα που δειχνει ελλειψη σεβασμου της προσωπικοτητας κ ζωης του υποψηφιου.οσοι υπηρξαμε εστω κ μια φορα επιτυχοντες ξερουμε τι σημαινει ασεπ.δεν πας για πλακα.προκειται για εξετασεις που, οταν προετοιμαζεσαι για αυτες ,αναστελλεται η υπολοιπη ζωη σου...
Παράθεση από: joap στις Απριλίου 17, 2010, 10:21:50 am....Σαφώς υποβαθμίζεται ο διαγωνισμός και οι προσλήψεις μειώνονται, στην καλύτερη περίπτωση, στα ποσοστά των αποχωρούντων απ’ την εκπαίδευση αλλά γίνεται και κάτι που έχει ψυχολογικό όφελος:Δεν καλλιεργεί αυταπάτες. ....Το έχω αναφέρει ξανά, αν γίνει ποτέ καμιά έρευνα που να μελετήσει τις ψυχοσωματικές συνέπειες αυτού του διαγωνισμού θα βγουν απίστευτα συμπεράσματα.....μετά τα αποτελέσματα με πολύμηνη καθυστέρηση και σ’ όλα αυτά η δημοσιότητα ενός ιδιωτικού εγχειρήματος ,της εύρεσης εργασίας...Πάνω απ΄όλα η ΥΓΕΙΑ...Το καλό μας Υπουργείο φροντίζει γι αυτό...1)Δεν μας δημιουργεί παράλογες αυταπάτες (εξάλλου μας βάφτισε "πτυχιούχους" αντί για αδιόριστους, μου θυμίζει την τακτική των καλογήρων την Παρασκευή, όταν βαφτιζαν το κρέας ψάρι)2)Έπεισε ( το φίλο μας το Joap ότι η εύρεση εργασίας είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΟΠΑ ΦΊΛΕ...ΕΔΩ ΧΤΥΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟ
Τα ΜΜΕ είναι τόσο προβληματικά όσο κάθε άλλος τομέας στην Ελλάδα.Μην περιμένουμε έγκυρη ενημέρωση απ’ αυτά, ούτε προβολή των απόψεών μας.Το ζήτημα το δικό μας είναι εσωτερικό της εκπαιδευτικής κοινότητας και μέσα στους κόλπους της μπορεί να λυθεί. Είμαι σκεπτικιστής για την απεργία που πάει να προκηρύξει η ΟΛΜΕ γιατί το θέμα των διορισμών και ειδικότερα το μεταβατικό διάστημα είναι τεχνικό ζήτημα που οι συνδικαλιστές το ενσωματώνουν στην ανατροπή όλης της κυβερνητικής πολιτικής. Οι αναπληρωτές που δουλεύουν στην εκπαίδευση σήμερα πρέπει να έχουν και την δικιά τους φωνή. Το υπουργείο δείχνει να θέλει να συζητήσει μαζί μας και να ακούσει τις απόψεις μας, παρόλη την καχυποψία και απογοήτευση μέχρι τώρα, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μέχρι την Τετάρτη που θα δοθεί το πλήρες σχέδιο...
ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Α.)ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 6 & ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗΑΘΗΝΑ, 10678ΤΗΛ.: , 6944987985, 6977444386http://www.anaplirotes.grhttp://clubs.pathfinder.gr/anaplirotese-mail: pea@otenet.grΑρ. Πρωτ.: 719Αθήνα, 16/04/2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση της Π.Ε.Α. με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,Διά
Παράθεση από: dmath στις Απριλίου 17, 2010, 08:44:02 amΠαράθεση από: ατυχούλα στις Απριλίου 17, 2010, 06:46:59 amΠαράθεση από: artemisia στις Απριλίου 17, 2010, 01:23:26 amπαιδια θελω να μου πειτε πως βλεπετε εσεις το οτι δεν θα προκηρυσσονται συγκεκριμενος αριθμος θεσεων στο διαγωνισμο του ασεπ.Δηλ. θα δινουμε στα τυφλα;σαν προβατα που πανε για σφαγη;ειναι πολυ σοβαρο θεμα που δειχνει ελλειψη σεβασμου της προσωπικοτητας κ ζωης του υποψηφιου.οσοι υπηρξαμε εστω κ μια φορα επιτυχοντες ξερουμε τι σημαινει ασεπ.δεν πας για πλακα.προκειται για εξετασεις που, οταν προετοιμαζεσαι για αυτες ,αναστελλεται η υπολοιπη ζωη σου... το ότι δε προκηρύσσονται συγκεκριμένες θέσεις δεν είναι νομίζω ότι ανήκει στα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου, διότι απλά για τους καθηγητές δεν είναι εύκολο να ξέρουν τα κενά ένα με δύο χρόνια πριν το διορισμό του. δηλ κάθε διαγωνισμός αφορά προσλήψεις που θα γίνουν μετά από ένα με δύο χρόνια. εμένα μου ακούγεται λογικό για να μην υπάρχουν υπεράριθμοι.Γνωρίζουν πολύ καλά τις συνταξιοδοτήσεις που θα έχουν κάθε χρόνο! Ούτε αυτές τις θέσεις δεν μπορούν να προκυρήξουν και να συνεχίζουν με επιλαχόντες;Αρα κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ...εγω επιμενω...και δεν καταλαβαινω πως μπορει να μη σου ασκει ψυχολογικη πιεση το οτι δεν θα προκηρυσσονται συγκεκριμενες θεσεις.Δηλ.αν ξερεις οτι χρειαζεται 40 φιλολογους ή οτι δεν χρειαζεται κανεναν,θα δωσεις στο διαγωνισμο χωρις ψυχολογικη πιεση;Εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι καλεισαι ν δινεις πια στα τυφλα.τιι θα πει δεν ξερω ποσους χρειαζομαι;να το υπολογισεις εστω κ με μικρες συν πλην αποκλισεις.το υπουργειο εννοω