*

Αποστολέας Θέμα: Το νέο νομοσχέδιο  (Αναγνώστηκε 583989 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teri

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #1092 στις: Απριλίου 17, 2010, 09:03:00 pm »
ποιο πιστοποιητικό? ετοιμαστείτε να διαβάσουμε γεωγραφία, αστρονομία κ.τλ. Αυτό θα πει καθηγητής με γνώσεις!!!!!!!!!!!!
Oleum et operam perdidi!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:58:53 »

Αποσυνδεδεμένος physicaest

• Έμπειρο μέλος
  • Koλωνακι (Πλατεια)1920
    • Προφίλ
« Απάντηση #1093 στις: Απριλίου 17, 2010, 09:03:57 pm »
Kι ομως αντι να το κανουν καλυτερο τον διαγωνισμο ΑΣΕΠ θα τον κανουν χειροτερο αν δεν αυξησουν την βαρυτητα στο γνωστικο που σπουδασε ο καθενας.Μονο απο την πρακτικη βγαζεις συμπερασματα για το αν κατεχεις την διδακτικη και οχι απο το γραπτο σχεδιο μαθηματος και την απομνημονευση των παιδαγωγικων θεωριων.Παλι λαθος θα βαδισει το ΥΠΕΠΘ

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1094 στις: Απριλίου 17, 2010, 09:04:57 pm »
Kάποιες σκόρπιες σκέψεις...Η σύγχυση δεν επιτρέπει σε ένα φιλόλογο να σκεφτεί λογικά. Αναρωτιέμαι πρώτα από όλα τι κακό έχουμε κάνει οι εκπαιδευτικοί στην υπουργό, τους δημοσιογράφους και στον υπόλοιπο λαό. Τόσο μένος και οργή είναι απίστευτο να υπάρχει. Η οργή μάλλον θα έπρεπε να υπάρχει σε εμάς. Και υπάρχει. Εγώ έτυχε να διοριστώ.  Η αρραβωνιαστικιά μου είναι ωρομίσθια. Εγώ ζω στο Αιγαίο, αυτή διδάσκει στα σύνορα της Δ. Μακεδονίας. Τόσο κοντά είμαστε. Και λέει η κυρία ότι δεν υπάρχει αδιόριστος εκπαιδευτικός??? Τι πράγμα? Και τι είναι??? Θα μας τρελάνει πια? Με επιτυχίες ΑΣΕΠ και...και...ΕΛΕΟΣ. Θα μειώσει, λέει τους αναπληρωτές και τους ωρομισθίους και θα έχουμε ένα καινούριο φρούτο. Αναπληρωτής με τη μορφή ωρομίσθιου. Αντί για τα 1200 ευρώ του αναπληρωτή θα έχουμε 600 στον ωρομίσθιο, αφού ο μόνιμος θα κάνει 5 ώρες υπερωρία...ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ή ο συνάδελφος των Αγγλικών θα κάνει ιστορία, το μάθημα που εγώ έδωσα ΑΣΕΠ και το διάβαζα 4 μήνες...τουλάχιστον. Πλάκα κάνει. 26 ώρες διδασκαλίας και υπάρχουν και άλλα καθήκοντα. Και μισθός? Με το επίδομα παραμεθορίου πλέον 1059 ευρώ, νεοδιόριστος.Και αυτό για να προσλάβει λιγότερους συναδέλφους. (πτυχιούχους μάλλον). Για ποια μεταβατική 2 χρόνων μιλάει?Αφού σ΄αυτήν θα διορίσει αυτούς που θα έπρεπε να διορίσει το Σεπτέμβριο. Μας κοροϊδεύει πάλι. Πότε θα γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ??? Άγνωστο...Κι αυτοί που πάνε τώρα στον Μπόνια και πληρώνουν 2000 ευρώ μαλ...ες είναι???? Για πόσες θέσεις θα διαγωνιστούν??? ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δε θα προκηρύσσονται θέσεις...εεεεεε??? ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ???? Ο μέντορας πάλι??? Με ποια κριτήρια??? Ανάλογα την εποχή ΠΡΑΣΙΝΑ Η ΜΠΛΕ...άμα δείξουμε και λίγο μπουτάκι ε???Κάτι θα γίνει...Ο νεοδιόριστος πρέπει να μείνει 3 χρόνια στον τόπο πρώτου διορισμού. Θεέ μου σ΄ευχαριστώ που διορίστηκα με την πρώτη φουρνιά.
( φανταστείτε τι λέω, ειρωνικά μιλάω, μην παρεξηγηθώ).Τη γλίτωσα, αν και δεν πήρα μετάθεση, μια και οι μεταθέσεις μειώθηκαν κατά 20%. Αναρωτιέμαι πόσες οικογένειες θα διαλυθούν, πόσα παιδιά θα ζουν μακρυά από τον πατέρα τους. Και τι έγινε???Πόσα ζευγάρια θα είναι χώρια??? Ε και??? Με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους τι θα κάνει? Κατάλαβε κανείς??? Εγώ όχι...Η εγκύκλιος αποσπάσεων ασαφής...Τα πάντα ασαφή. Και γω, μορφωμένος άνθρωπος, σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω το μονοσχέδιο...Αδυνατώ
   Οργίζομαι. Θυμώνω με τον εμπαιγμό, την κοροϊδία, την απαξίωση. Κυρία Υπουργέ τα παιδιά που είχα στο φροντιστήριο και στα ιδιαίτερα και περνούσαν στις πανελλαδικές με εκτιμούσαν αφάνταστα, όπως και οι γονείς τους. Εσείς όμως με απαξιώνετε, όπως και τόσους γνωστούς που έχω αδιόριστους. Το επαναλαμβάνω αδιόριστους, που αξίζουν να διοριστούν...Περάσαμε τα 35 πια...Δεν είμαστε ανόητοι. Έλεος. Ντροπή. Ο καθένας είναι υπόλογος των λόγων και των πράξεων του. Θεία δίκη πάντα υπάρχει. Φιλόλογος γαρ, υπάρχει στην τραγωδία το εξής σχήμα: ύβρις-τίσις-νέμεσις. Και η νέμεσις πάντα είναι πολύ σκληρή. Αδυσώπητη. Ο πέλεκυς είναι βαρύς.Όλοι πρέπει να ξεσηκωθούμε. Απεργίες στις πανελλαδικές, πορείες κ.τ.λ. Ουδείς απεργοσπάστης...ΟΥΔΕΙΣ...
Συγνώμη για τρόπο που μίλησα. Νιώθω απίστευτη οργή.
Υ.Γ Είπε κάποτε ότι οι ωρομίσθιοι που δουλεύουν τώρα μπήκαν στο σχολείο με βύσμα...Δεν έχει ιδέα πραγματικά...
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

void

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1095 στις: Απριλίου 17, 2010, 09:10:59 pm »
φιλε μου οσα ειπες εδω γραψτα και στειλτα στις εφημεριδες και στους γνωστους-αγνωστους υπευθυνους-ανευθυνους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:58:53 »

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1096 στις: Απριλίου 17, 2010, 09:16:48 pm »
παντως αν ειναι να το κανουμε τεστ δεξιοτητων,εχω να προτεινω να βαλουμε και ερωτησεις κοινωνικου περιεχομενου
ερωτησεις πολλαπλης επιλογης
π.χ. ποιος μεγαλος φυσικος ηταν και ποδοσφαιριστης;
α. bohr       β. einstein      γ. herz      

ερωτησεις ανοικτου τυπου
πιστευετε οτι ο πλουταρχος, ως πολυτεκνος (και πρωην κομμωτης) θα μπορουσε να αφησει την καλλιτεχνικη του καρριερα και να διδαξει σε σχολειο;
τεκμηριωστε την απαντηση σας ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος isambo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1097 στις: Απριλίου 17, 2010, 09:28:28 pm »
Αν είναι να καταργηθεί το γνωστικό πάντως είναι πολύ κρίμα. Είχα πρόταση για το γνωστικό των φιλολόγων:
Αρχαία : να αποδοθεί στη νέα ελληνική το κείμενο του δίσκου της Φαιστού.
Νέα Ελληνικά : το παραπάνω κείμενο να αποδοθεί έμμετρα σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο με τομή στην όγδοη συλλαβή
Ιστορία: ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των νεκρών της Χιροσίμα - Ναγκασάκι.
Τι λέτε;;;
"Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι μας πώς θα γενούνε τα σκοτάδια λάμψη;"
Ναζίμ Χικμέτ

Αποσυνδεδεμένος smile02.50

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1098 στις: Απριλίου 17, 2010, 09:53:47 pm »
Αν είναι να καταργηθεί το γνωστικό πάντως είναι πολύ κρίμα. Είχα πρόταση για το γνωστικό των φιλολόγων:
Αρχαία : να αποδοθεί στη νέα ελληνική το κείμενο του δίσκου της Φαιστού.
Νέα Ελληνικά : το παραπάνω κείμενο να αποδοθεί έμμετρα σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο με τομή στην όγδοη συλλαβή
Ιστορία: ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα των νεκρών της Χιροσίμα - Ναγκασάκι.
Τι λέτε;;;

απλά φοβερή η σκέψη σου! αν σου έρθουν κι άλλα μοιράσου τα μαζί μας. Έχω λυθεί στα γέλια....Αλήθεια.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1099 στις: Απριλίου 17, 2010, 10:00:17 pm »
Μερικές "στεγνές" παρατηρήσεις για το νέο νομοσχέδιο.

Θετικά:

1. Κλείνουν τα παράθυρα ευνοιοκρατίας στην απόκτηση προυπηρεσίας ???.
2. η ΠΕΑ φαίνεται ευχαριστημένη   :o
3. Ο μέντορας απλά σύμβουλος, που βοηθά τον νεοδιόριστο στην προσαρμογή του.
4. Δεν χρειάζεται να δίνει συνεχώς με άγχος κάποιος ΑΣΕΠ, αν εξασφαλίσει κάποια στιγμή μια καλή   
    επίδοση.
4. Επιτέλους μια απλούστευση και ένας πίνακας, από τον οποίο θα γίνονται οι διορισμοί. 
5. Ο περιορισμός των ωρομίσθιων και η αναβάθμιση τους σε Αναπληρωτοωρομίσθιους. :)

αρνητικά:

1. Ο μέντορας σαν αξιολογητής.
2. Η παραμονή για 3 χρόνια στο τόπο διορισμού για τον νεοδιόριστο, χωρίς εξαιρέσεις.
3. Η υποχρέωση να αναλλάβουν φθηνές υπερωριακές ώρες οι εν' ενεργεία εκπαιδευτικοί.
4. Ο περιορισμός των αναπληρωτών και η υποβάθμισή τους σε Ωρομισθοαναπληρωτές. >:(

Συπεραρνητικά:

Το οικονομικό περιβάλλον που μέσω ΔΝΤ επιβάλλει ελάχιστες προσλήψεις στο δημόσιο...
Το ύφος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς....

Το μέλλον ζοφερό...

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1100 στις: Απριλίου 17, 2010, 10:16:29 pm »

Θετικά:

1. Κλείνουν τα παράθυρα ευνοιοκρατίας στην απόκτηση προυπηρεσίας ???.
2. η ΠΕΑ φαίνεται ευχαριστημένη   :o

......

τα δύο παραπάνω συνθέτουν τον ορισμό του οξύμωρου σχήματος

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1101 στις: Απριλίου 17, 2010, 10:19:14 pm »
508.000 ευρω έστειλε το ΥΠΕΠΘ για τις λειτουργικές αναγκες των σχολείων στη Μαγνησία όταν πέρσυ στάλθηκαν 2.200.000 ευρώ..γράφει σε άρθρο η τοπική εφημερίδα.....φθάνουν δε φθάνουν τα χρήματα για πετρέλαιο γράφει το άρθρο............και η Αννούλα κάνει φιέστες και μιλα για διαδραστικούς πίνακες και σύγχρονους υπολογιστες στα παγωμένα σχολεία....

Αποσυνδεδεμένος constans

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ 04 01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1102 στις: Απριλίου 17, 2010, 11:51:08 pm »
Εγώ τωρα να κάνω μια χαζή ερώτηση;;; Εγώ η σαραντάρα σε λίγο καιρό θα πάρω το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας και όταν θα διοριστώ θα έχω κι ένα μέντορα ,πιθανότατα μεγαλύτερο σε ηλικία.Αυτός που μάλλον θα έχει διοριστεί με την επετηρίδα ή με το προηγούμενο σύστημα θα έχει πιστοποιητικό για να είναι άξιος να με κρίνει;;;Μπορεί να μου απαντήσει σε αυτό η κύρια υπουργός;;;

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1103 στις: Απριλίου 18, 2010, 01:43:57 am »
Kάποιες σκόρπιες σκέψεις... Αναρωτιέμαι πρώτα από όλα τι κακό έχουμε κάνει οι εκπαιδευτικοί στην υπουργό, τους δημοσιογράφους και στον υπόλοιπο κόσμο. Τόσο μένος και οργή είναι απίστευτο να υπάρχει. Η οργή μάλλον θα έπρεπε να υπάρχει σε εμάς. Και υπάρχει. Εγώ έτυχε να διοριστώ.  Η αρραβωνιαστικιά μου είναι ωρομίσθια. Εγώ ζω κάπου στο Αιγαίο, αυτή διδάσκει στα σύνορα της Δ. Μακεδονίας. Τόσο κοντά είμαστε… Και λέει η κυρία Διαμαντοπούλου ότι δεν υπάρχει αδιόριστος εκπαιδευτικός??? Τι πράγμα? Και τι είναι??? Θα μας τρελάνει πια? Με επιτυχίες ΑΣΕΠ και...και...ΕΛΕΟΣ. Θα μειώσει, λέει τους αναπληρωτές και τους ωρομισθίους και θα έχουμε ένα καινούριο φρούτο. Αναπληρωτής με τη μορφή ωρομίσθιου. Ωρομίσθιος με υποχρεώσεις αναπληρωτή και αναπληρωτής με δικαιώματα και απολαβές ωρομισθίου.Ο μόνιμος θα κάνει 5 ώρες υπερωρία...ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ή ο συνάδελφος των Αγγλικών θα κάνει ιστορία, το μάθημα που εγώ έδωσα ΑΣΕΠ και το μελετούσα μήνες θα διδάσκεται από κάποιον που δεν το διδάχθηκε ποτέ, γιατί φυσικά πρώτα απ' όλους ο μαθητής έχει σημασία, την ιστορία που διδαχθήκαμε και διαβάσαμε εμείς ας την κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Πλάκα κάνετε. 26 ώρες διδασκαλίας και υπάρχουν και άλλα καθήκοντα. Και μισθός? Με το επίδομα παραμεθορίου πλέον 1059 ευρώ, νεοδιόριστος. Και αυτό για να προσλάβει λιγότερους συναδέλφους. (πτυχιούχους μάλλον). Για ποια μεταβατική 2 χρόνων μιλάνε?Αφού σ΄αυτήν θα διορίσουν αυτούς που θα έπρεπε να διορίσουν το Σεπτέμβριο. Μας κοροϊδεύουν πάλι. Πότε θα γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ??? Άγνωστο...Κι αυτοί που πάνε τώρα στα ασεποφροντιστήρια και πληρώνουν 2000 ευρώ πόσο αφελείς είναι?  Για πόσες θέσεις θα διαγωνιστούν??? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δε θα προκηρύσσονται θέσεις...εεεεεε??? ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ???  Ο μέντορας πάλι??? Με ποια κριτήρια??? Ανάλογα την εποχή ΠΡΑΣΙΝΑ Η ΜΠΛΕ...άμα δείξουμε και "καλή διαγωγή" ε???Κάτι θα γίνει...
    Ο νεοδιόριστος πρέπει να μείνει 3 χρόνια στον τόπο πρώτου διορισμού. Θεέ μου σ΄ευχαριστώ  που κατάφερα και διορίστηκα με την πρώτη φουρνιά.
  ( φανταστείτε τι λέω, ειρωνικά μιλάω, μην παρεξηγηθώ).Τη γλίτωσα, αν και δεν πήρα μετάθεση, μια και οι μεταθέσεις μειώθηκαν κατά 20%. Αναρωτιέμαι πόσες οικογένειες θα διαλυθούν, πόσα παιδιά θα ζουν μακριά από τους γονείς τους. Και τι έγινε???Πόσα ζευγάρια θα είναι χώρια??? Ε και??? Με τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους τι θα κάνει? Κατάλαβε κανείς??? Εγώ όχι...Η εγκύκλιος αποσπάσεων ασαφής...Τα πάντα ασαφή. Και γω, μορφωμένος άνθρωπος, σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω το νομοσχέδιο...Αδυνατώ. Γρίφος δισεπίλυτος… Αίνιγμα. Ο Οιδίποδας κάποτε τα κατάφερε. Εγώ όχι… Αναρωτιέμαι γιατί.
   Οργίζομαι. Θυμώνω με τον εμπαιγμό, την κοροϊδία, την απαξίωση. Κυρία Υπουργέ τα παιδιά που είχα στο φροντιστήριο και στα ιδιαίτερα και περνούσαν στις πανελλαδικές σε καθηγητικές σχολές παρακαλώ, με εκτιμούσαν αφάνταστα, όπως και οι γονείς τους. Τώρα δε θα ξέρω τι να τους πω, όταν τους δω μετά από 2-3 χρόνια. Αν με ρωτήσουν πότε θα διοριστούν και τι πρέπει να κάνουν τι να απαντήσω?  Εσείς όμως με απαξιώνετε, όπως και τόσους γνωστούς που έχω αδιόριστους. Το επαναλαμβάνω αδιόριστους, που αξίζουν να διοριστούν...Περάσαμε τα 35 πια...Δεν είμαστε ανόητοι. Έλεος. Ντροπή. Άλλοι έχουν οικογένεια, άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν… Πώς  όμως? Ο καθένας είναι υπόλογος των δηλώσεων και των πράξεων του. Θεία δίκη πάντα υπάρχει. Φιλόλογος γαρ, υπάρχει στην τραγωδία το εξής σχήμα: ύβρις-τίσις-νέμεσις. Και η νέμεσις πάντα είναι πολύ σκληρή. Αδυσώπητη. Ο πέλεκυς είναι βαρύς. Όλοι πρέπει να ξεσηκωθούμε. Με απεργίες, πορείες κ.τ.λ. Ουδείς απεργοσπάστης...ΟΥΔΕΙΣ...
Συγνώμη για τρόπο που μίλησα, αλλά νιώθω απίστευτη οργή.
Υ.Γ Είπατε κάποτε ότι οι ωρομίσθιοι που δουλεύουν τώρα μπήκαν στο σχολείο με βύσμα...Δεν έχετε ιδέα πραγματικά ή κάνετε πως δεν έχετε??...Όλοι έδωσαν ΑΣΕΠ… Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το τέρας???
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #1104 στις: Απριλίου 18, 2010, 01:58:21 am »
Συνάδελφε , το κείμενό σου συμπυκνώνει και παρουσιάζει με τρόπο κατανοητό όσα απασχολούν όλους μας αυτόν τον καιρό.
Συμφωνώ κι εγώ με το συνάδελφο πιο πάνω να σταλεί το κείμενο σε κανάλια, βουλευτές κλπ
Εγώ το προσυπογράφω και το ίδιο ας κάνουν όλοι οι συνάδελφοι που επικοινωνούμε όλον αυτόν τον καιρό στο φόρουμ και μοιραζόμαστε την αγωνία και την οργή μας.
Να συγκεντρωθούν υπογραφές ως συμβολική κίνηση ενότητας του αγώνα μας, έστω διαδικτυακά αφορμής δοθείσης από το κείμενό σου.
Η επίθεση που μας γίνεται είναι πολυμέτωπη, πολυμέτωπος ας είναι κι ο αγώνας μας.Έξω απ' το υπουργείο πράγματι δεν είχαμε τη δυνατότητα να βρεθούμε όλοι. Εδώ όμως δεν έχουμε καμιά δικαιολογία!
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος Χαρά

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση (ΠΕ 06)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1105 στις: Απριλίου 18, 2010, 02:28:15 am »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871