*

Αποστολέας Θέμα: Το νέο νομοσχέδιο  (Αναγνώστηκε 585302 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Το νέο νομοσχέδιο
« Απάντηση #2212 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:05:37 am »
Κι εγώ θέλω να ρωτήσω:
Ο πίνακας με προϋπηρεσία αυτών που έχουν έναν ΑΣΕΠ θα συγχωνευτεί με τον πίνακα μη εχόντων προϋπηρεσία χωρίς δυσπρόσιτα ή με αυτά προσαυξημένα.; Δεν θα γίνει το ίδιο αν κάποιος με δύο επιτυχίες ΑΣΕΠ δεν έχει και τρίτη επιτυχία αλλά έχει δυσπρόσιτο χωρίς να δώσει στον επόμενο ΑΣΕΠ που θα προηγηθεί του μεθεπόμενου; Επίσης ο ενιαίος πίνακας διορισμών προσωρινών αναπληρωτών θα είναι και πίνακας ωρομίσθιων ή ενιαίος προσωρινών ωρομίσθιων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου;
Επίσης:
Από τι υλικό είναι φτιαγμένο το πελεκούδι και καίγεται συνέχεια;
Πως πήρε το όνομά της η μακαρονάδα 'πουτανέσκα';
Τι βύσμα έχει τελικά αυτός ο ουδείς και όλοι τον θεωρούν αναντικατάστατο;
Στην ερώτηση 'θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων;' η απάντηση ' πάρτε τα αρχ....α μου ', θεωρείται θετική ή αρνητική;
Nil homini certum est

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:38:58 »

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2213 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:11:34 am »
Σίγουρα πάντως paschalist, θα είναι πολύ πιο εύκολο να σου απαντήσει κάποιος στις τελευταίες ερωτήσεις από το να σου απαντήσει σε αυτές για το νομοσχέδιο!

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2214 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:15:29 am »
Κι εγώ θέλω να ρωτήσω:
Ο πίνακας με προϋπηρεσία αυτών που έχουν έναν ΑΣΕΠ θα συγχωνευτεί με τον πίνακα μη εχόντων προϋπηρεσία χωρίς δυσπρόσιτα ή με αυτά προσαυξημένα.; Δεν θα γίνει το ίδιο αν κάποιος με δύο επιτυχίες ΑΣΕΠ δεν έχει και τρίτη επιτυχία αλλά έχει δυσπρόσιτο χωρίς να δώσει στον επόμενο ΑΣΕΠ που θα προηγηθεί του μεθεπόμενου; Επίσης ο ενιαίος πίνακας διορισμών προσωρινών αναπληρωτών θα είναι και πίνακας ωρομίσθιων ή ενιαίος προσωρινών ωρομίσθιων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου;
Επίσης:
Στην ερώτηση 'θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων;' η απάντηση ' πάρτε τα αρχ....α μου ', θεωρείται θετική ή αρνητική;

καλά έγραψες!! καλό!!  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος BATMAN

• Πλήρες μέλος
  • NICK BAT
    • Προφίλ
« Απάντηση #2215 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:18:25 am »
Μήνυμα προς την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και τη ΔΟΕ

Οι καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Σκοπέλου, θεωρώντας αναποτελεσματικές τις μονοήμερες απεργίες που προηγήθηκαν, ανεπαρκή την ενημέρωση από τα συνδικαλιστικά όργανα σε σχέση με τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών και καθυστερημένη την επικείμενη σύγκληση των ΕΛΜΕ (4 και 5 Μαΐου), πήραμε την πρωτοβουλία να συνεδριάσουμε στις 21/4 προκειμένου να συζητήσουμε για τις εξαγγελίες και τις πρακτικές της κυβέρνησης σε σχέση με το σχέδιο «Καλλικράτης», το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και τη μείωση των μισθών μας.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του νησιού έγινε σαφές πως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η λαίλαπα των επικείμενων αλλαγών θα είναι ένα πρωτοφανές πλήγμα για τα εργασιακά μας δικαιώματα και την εν γένει λειτουργία της εκπαίδευσης.

Υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά μας δικαιώματα και τον δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να δράσουμε άμεσα. Ζητούμε από τα συνδικαλιστικά μας όργανα να επισπεύσουν τις ενέργειές τους και να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς η κατάθεση των σχετικών νομοσχεδίων είναι θέμα ημερών.

Συμφωνούμε με την εισήγηση της ΟΛΜΕ ως προς το σκεπτικό της. Όμως την εισήγηση αυτή δεν την υποστήριξε όλο αυτό το διάστημα και δεν την πρόβαλε στα ΜΜΕ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Ούτε στα σχολεία δεν την έστειλε! Θεωρούμε επίσης πολύ μεγάλη την καθυστέρηση των δύο εβδομάδων για τη λήψη της απόφασης (6/5) για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Προτείνουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων με προειδοποιητικές πολυήμερες απεργίες πριν τις 14/5.

Σε τοπικό επίπεδο προτείνουμε την πραγματοποίηση συνελεύσεων και συζητήσεων με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων, της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των γονέων. Προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης να στείλουν μήνυμα δράσης προς κάθε κατεύθυνση με αντίστοιχες συλλογικές ενέργειες.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες να ανταποκριθούν έμπρακτα στο μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε.

Eπιτροπή καθηγητών, δασκάλων και   νηπιαγωγών της Σκοπέλου (μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:38:58 »

Αποσυνδεδεμένος foutsouri

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2216 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:23:13 am »
γνωριζετε ποτε ακριβως θα ψηφιστει το νομοσχεδιο?

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2217 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:26:56 am »

Αναπληρωτές θα πάρει από τον ενιαίο αναπληρωτών. Ναι. Εννοεί όμως τον πίνακα που υπάρχει μέσα μόνο πραγματική προϋπηρεσία.
Στο άρθρο 9 λέει ότι οι μόνιμοι 40% διορίζονται από τον πίνακα της παραγράφου 2. Ενιάιος αναπληρωτών που όπου υπάρχει ενιαίος εννοείται διορισμών.
Στην παράγραφο 3 που μιλάει για αναπληρωτές μιλάει πάλι για τον πίνακα της παραγράφου 2.
Είναι τόσο απλό.
Απλό ,αλλά γιατί η διατύπωση είναι τόσο περίπλοκη ;
Νομίζω ότι ,αν δεν έχουμε κάποιο λάθος έκφρασης ,τυπογραφικό ,εκ παραδρομής ή στρατηγικής αβέβαιης τοποθέτησης , ότι τελικά απλά εννοεί:

Διορισμοί (καμία αλλαγή )            : 60% ΑΣΕΠ και 40% από των ενιαίο πίνακα διορισμών
Αναπληρωτές (ανατροπή ,γιατί ;) : από των ενιαίο πίνακα διορισμών

Ο ενιαίος πίνακας διορισμών χαρακτηρίζεται και ως : ενιαίος πίνακας αναπληρωτών, ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος(προσωρινός)και στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από την πραγματική προϋπηρεσία .Άρθρο 6 παράγραφος 2 του Ν.3255/2004(ΦΕΚ 138/22-7-2004).

Και για να καταλάβω. Ο πίνακας των αναπληρωτών με μόρια και του ΑΣΕΠ πως λέγεται;;

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #2218 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:48:52 am »
Θα με κάνετε να ξεχάσω κι αυτά -τα λίγα- που ξέρω.
Ενιαίος πίνακας αναπληρωτων βρε Στράτο... αυτός απ' όπου κάθε χρόνο μας καλούν για αναπληρωτές! Πού έχει μέσα όλους και μόνο με προυπηρεσία και μόνο με ΑΣΕΠ και με συνδυασμό των δύο!!! Και που προφσνώς απ'  αυτόν (ή μάλλον αυτόν που θα προκύψει και θα κλειδωθεί με τα νέα μορια στο τέλος της σχολικής χρονιάς) θα γίνει η κλήση των αναπληρωτών και τα επόμενα 2 χρόνια. Τουλάχιστον αυτο έχω καταλαβει εγώ...
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος billimember

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2219 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:52:47 am »
ρε παιδια δεν σας πειραζει που η προυπηρεσια αυτων που θα πηγαινουν αναπληρωτες απο το 40% δε θα μετραει;θα παμε αν παμε μονο για τα λεφτα.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2220 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:53:50 am »
Θα με κάνετε να ξεχάσω κι αυτά -τα λίγα- που ξέρω.
Ενιαίος πίνακας αναπληρωτων βρε Στράτο... αυτός απ' όπου κάθε χρόνο μας καλούν για αναπληρωτές! Πού έχει μέσα όλους και μόνο με προυπηρεσία και μόνο με ΑΣΕΠ και με συνδυασμό των δύο!!! Και που προφσνώς απ'  αυτόν (ή μάλλον αυτόν που θα προκύψει και θα κλειδωθεί με τα νέα μορια στο τέλος της σχολικής χρονιάς) θα γίνει η κλήση των αναπληρωτών και τα επόμενα 2 χρόνια. Τουλάχιστον αυτο έχω καταλαβει εγώ...

Κι εγώ αυτό είχα καταλάβει. Αλλά ξέρω γω! Διάβασε και τα προηγούμενα να καταλάβεις τισ διάφορες ερμηνείες που κυκλοφορούν!  ??? ??? Ε ρε που καταντήσαμε!!

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2221 στις: Απριλίου 28, 2010, 12:57:27 am »
ρε παιδια δεν σας πειραζει που η προυπηρεσια αυτων που θα πηγαινουν αναπληρωτες απο το 40% δε θα μετραει;θα παμε αν παμε μονο για τα λεφτα.

Ε πειράζει κι αυτό, δεν πειράζει; Γενικά όλα πειράζουν!

Αποσυνδεδεμένος vag21

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2222 στις: Απριλίου 28, 2010, 01:42:11 am »
Δελτίο Τύπου (27/4/10)

Συντονιστικού Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Κλείνουμε τα ολοήμερα δημοτικά - κανείς συνάδελφος για μάθημα στην Α'

Αποσυνδεδεμένος oparin

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #2223 στις: Απριλίου 28, 2010, 01:55:43 am »
Συνεπώς το προς ψήφιση νομοσχέδιο λέει τα εξής:
1. Στον τελικό πινακα μετά το 2012 (αφού γίνει ο νέος ΑΣΕΠ), τα διπλά μόρια από δυσπρόσιτα δε θα μετράνε- θα μετράει η πραγματική διδακτική προυπηρεσία
2. Θα μετράει ο καλύτερος ΑΣΕΠ 2007 ή 2009, ξένη γλώσσα, Η/Υ, μαστερ ή διδακτορικό, βαθμός πτυχίου, κοινωνικά κριτήρια
3. Το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης είναι αναγκαίο από εδώ και στο εξής για τους προσεχείς ΑΣΕΠ, πλήν αυτών που περιγράφει το νομοσχέδιο
4. Οι διορισμοί του 40% καθώς και οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών για κάθε ειδικότητα. Το να έχει γίνει λάθος στην στη διατύπωση και να εννοεί τον ενίαιο πίνακα διορισμών το βρίσκω λίγο δύσκολο. Ίσα ίσα που με αυτόν τον τρόπο διορισμού έμμεσα μπαίνει και η προϋπόθεση του ΑΣΕΠ.
5. Το 60% στους διορισμούς ως έχει.

Μετά από πολύ προσεκτικό διάβασμα του νομοσχεδίου, διατυπώνω τις απόψεις μου!
Κάθε διόρθωση και πρόταση θεμιτή.

Προσωπικά βαρέθηκα τις  άκυρες απόψεις μερικών που δε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το νομοσχέδιο και δημιουργούν αβεβαιότητα στους υπολοίπους.

Αποσυνδεδεμένος HomoPanus

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Νομοσχέδιο-Το τελικό κείμενο
« Απάντηση #2224 στις: Απριλίου 28, 2010, 02:55:35 am »
Μια συντομη αναφορα για τις επι τα χειρω τροποποιησεις των παραμετρων του υπηρεσιακου βιου των μονιμων εκπαιδευτικου, βασει της νεας εκπαιδευτικης κυβερνητικης πολιτικης.

2. Υποχρεωτικη διετης υπηρετηση της «οργανικης» θεσης των μετατιθεμενων (ανεξαρτητως αν κατεχουν ή όχι οργανικη στην πραγματικοτητα) και των βελτιουμενων από θεση. Όπως παραπανω.

Συνάδελφε,αυτό σε ποιο άρθρο το διάβασες?Έψαξα το σχέδιο νόμου,αλλά δε βρήκα κάτι? ::)

Άρθρο 30
Θέματα μεταθέσεων

1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 4 για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, προϋπόθεση για τη μετάθεση εκπαιδευτικών είναι η υπηρεσία δύο ετών στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι την 31η  Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται.

Σ'ευχαριστώ Ρόζυ.Μου το αποσαφήνισες.Έτσι όπως το έγραφε ο Damien,θεώρησα ότι αναφερόταν στους ήδη διορισμένους.

Ακόμη και τώρα που το ξαναδιαβάζω,αναρωτιέμαι τί σχέση έχει με το άρθρο 30.Τέλος πάντων.

Εγω τωρα κατα μπερδευτηκα...Μιλησα με εναν συνδικαλιστη και μου ειπε οτι αυτη η παραγραφος θα δοθει μαχη να αλλαξει κατα τη συζητηση του Νομοσχεδιου μιας και αποτελει παγια θεση της ΟΛΜΕ.
Καποιος τα φωτα του:
Διοριστηκα Αυγουστο 2009. Πηρα αποσπαση απο την Χ περιοχη, δηλ δεν εξετισα την οργανικη μου.
α)Αν παω το επομενο Σεπτεμβριο 2010 στην Χ περιοχη, ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝΩ? 2 σχολικα ετη?
ο Συνδικαλιστης μου ειπε ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ και ξεχρεωνω.
β)Ο ιδιος ομως μου ειπε οτι αν επιστρεψω στην περιοχη διορισμου μου τον ΣΕΠΤΕΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2010, 03:05:37 am από HomoPanus »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #2225 στις: Απριλίου 28, 2010, 03:33:17 am »
Κι εγώ θέλω να ρωτήσω:
Επίσης:

Τα ερωτήματά σου είναι αμείλικτα!

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182724
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144