*

Αποστολέας Θέμα: Εξαίρεση 24μηνου+ΑΣΕΠ από διορισμούς και μεταβατική - συντονισμός αντίδρασης  (Αναγνώστηκε 60886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ

Δυστυχώς το 24μηνο έχει την εγγενή ασάφεια του "Σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας"...Πώς θα διεκδικήσεις αναδρομικά μισθούς και διορισμό όταν δεν υπάρχει σαφές χρονικό πλαίσιο διορισμού για το 24μηνο; Το υπουργείο γνωρίζει ΠΑΡΑ πολύ καλά την ασάφεια αυτή και θα την εκμεταλλευθεί στο έπακρο. Επειδή έχω μιλήσει και προσωπικά με στελέχη του υπουργείου σας διαβεβαιώνω πως τα πράγματα είναι σκούρα...Μην εφησυχάζετε και μην εμπιστεύεστε δηλώσεις και διαρροές ανθρώπων που de facto έχουν αποδειχθεί εντελώς αναξιόπιστοι και ανήθικοι...

ομως......

"...Τουλάχιστον είκοσι τεσσάρων (24) µηνών, εφόσον έχουν λάβει τη βαθµολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισµό του ΑΣΕΠ (από την εφαρµογή του άρθρου 6, παρ.3, του Ν.2525/1997). Οι εκπαιδευτικοί αυτοί διορίζονται από το σχολικό έτος 2008-2009 και εφεξής, σύµφωνα µε τις ανάγκες της υπηρεσίας και µε σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία κατά προτεραιότητα έναντι των εγγεγραµµένων στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών (40%) και µετά από τους εκπαιδευτικούς της προηγούµενης παραγράφου και πέραν των ποσοστών 60%-40%. Ο αριθµός των διοριζοµένων ανά σχολικό έτος και ανά κλάδο και ειδικότητα θα καθορίζεται µε Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονοµίας και Οικονοµικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων."

αυτο δεν ειναι το ισχυον πλαισιο ??
μ αυτο δε θα πορευτει στη διετια?
ειναι παραταιρο να προταχθουν οι 24 +  στους οποιους διορισμους ??

Ο νόμος αναφέρεται σε προτεραιότητα ως προς τη δήλωση περιοχών και τις τοποθετήσεις και όχι σε προτεραιότητα διορισμού γιατί τότε θα ήταν εντελώς περιττό το "Σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας" αν κάθε φορά που το υπουργείο καλούσε το 60-40 θα έπρεπε υποχρεωτικά να απορροφήσει και 24μηνο...Προσωπικά προτείνω: Αγωνιστείτε γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο...το υπουργείο δεν προτίθεται να σας ανοίξει από μόνο του χώρο και θα πρέπει να σπρώξετε για να τον κατακτήσετε, αυτή είναι η αλήθεια...Είναι ώρα αγώνα και όχι εφησυχασμού...

...σωστο κι αυτο, ομως τοτε προς τι το  " και περαν των ποσοστων 60-40" ?

Παιδιά επαναλαμβάνω: τα "κεφάλια" που παίρνουν τις αποφάσεις εκεί μέσα θεωρούν το 24μηνο κάτι σαν βυσματική διάταξη της ΝΔ για να διορίσει κόσμο. Προσωπικά μου ελέχθη η φράση από ανώτατο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου: "Αυτά ξεχάστε τα πια"....Επαναλαμβάνω: Μαζικός αγώνας, νομική και, κυρίως, πολιτική πίεση την παρούσα περίοδο...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kozzi1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
.Προσωπικά προτείνω: Αγωνιστείτε γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο...το υπουργείο δεν προτίθεται να σας ανοίξει από μόνο του χώρο και θα πρέπει να σπρώξετε για να τον κατακτήσετε, αυτή είναι η αλήθεια...Είναι ώρα αγώνα και όχι εφησυχασμού...

...νομιζω οτι θα ζησουμε απεργιακες μερες προηγουμενων δεκαετιων, οσονουπω...αυτο το κλιμα εισπραττουν ολο και πιο πολλοι , με τους οποιους μιλαω εντος κι εκτος οθονης...

Αποσυνδεδεμένος kairi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

kairi δεν μπορώ να εγγραφώ στο μπλοκ!! δεν ξέρω τι φταίει.......η ταραχή ή η Διαμαντοπούλου!!!
[/quote]

εγω πηγα κι εγραψα σχολιο στο blog και με αναγκασε να κανω mail.εγω εκανα στο google.
παντως τους εστειλα τα στοιχεια μου στο
 bodogregor@gmail.com ή
grigpet@otenet.gr
γραψε μου οποτε τα καταφερεις.
εγω ειμαι πε03.εσυ;

Αποσυνδεδεμένος ZOYZOY

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ

kairi δεν μπορώ να εγγραφώ στο μπλοκ!! δεν ξέρω τι φταίει.......η ταραχή ή η Διαμαντοπούλου!!!
[/i]
εγω πηγα κι εγραψα σχολιο στο blog και με αναγκασε να κανω mail.εγω εκανα στο google.
παντως τους εστειλα τα στοιχεια μου στο
 bodogregor@gmail.com ή
grigpet@otenet.gr
γραψε μου οποτε τα καταφερεις.
εγω ειμαι πε03.εσυ;
[/quote]
Έστειλα κάτι αλλά δεν ξέρω αν τελικά φτάσει. είμαι ΠΕ 02 και αναπληρώτρια στην επαρχία που σημαίνει δύσκολα να είμαι Αθήνα στις κινητοποιήσεις. Γιατί δε βγαίνει μια ανακοίνωση για τη συνάντηση? Νομικά να κινηθούμε το ταχύτερο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος kairi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
κι εγω zouzou, δεν ξερω αν θα τα καταφερω να παω στη συναντηση.μπορει να λειπω εκτακτως  την κυριακη. :)αλλα εχω στειλει τα στοιχεια μου κ πιστευω να με ενημερωσουν.αν θελεις στειλε μου τα στοιχεια σου σε προσωπικο μνμ , να τους τα στειλω.και τηλ αν μπορεις :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος m_rebel

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Χτεσινή πρωινή συνέντευξη της Διαμαντοπούλου στο ΣΚΑΙ: Ενδιαφέρον απο το 13ο λεπτό.
 Ή δεν ξέρει τι λέει ή μας δουλεύει χοντρά...
1. Μάλλον(;) μπερδεύει τους επιτυχόντες με τους διοριστέους αν και μιλάει καθαρά για τη βάση στον ΑΣΕΠ..
2. Ποιός είναι ο πίνακας ΑΣΕΠ που το λέει και ξαναλέει;??
3. Λέει να ηρεμήσουν οι 24μηνίτες αλλά λίγο νωρίτερα έχει πει ότι δεν θα εξαντλήσει τους "καταλόγους"..

http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=111933

Ποιος θα μας πει τί θέλει να πει ο ποιητής;..

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
Αυτά που λέει στα κανάλια είναι για συσκότιση της κοινής γνώμης και επηρεασμό όσων είναι έξω από τα πράγματα και μπορεί να τους κοροϊδεύει. Η αλήθεια δυστυχώς είναι αυτή που καιρό τώρα μας λέει ο atharpis προσπαθώντας να μας αφυπνίσει.
Απόδειξη ότι χθες στο υπουργείο η συνάντηση με την ολμέ απέβη άκαρπη. Όταν η ολμέ βγήκε από το υπουργείο το πρώτο για το οποίο μας είπε πως η υπουργός δε δεσμεύτηκε ήταν για την υπόθεση του 24μηνου, όπως βέβαια ήταν αδιάλλακτη και για όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό που αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως οι εκπαιδευτικοί έχουν καταντήσει ένας κλάδος αδύναμος. Δεν ασκούμε πίεση , είμαστε κιοτήδες, δε μας φοβάται η δ. Πως να πιέσει η ολμέ μέσα στο υπουργείο όταν απέξω δεν ήμασταν πάνω από 200 άντε 300 άτομα.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος m_rebel

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Αυτά που λέει στα κανάλια είναι για συσκότιση της κοινής γνώμης και επηρεασμό όσων είναι έξω από τα πράγματα και μπορεί να τους κοροϊδεύει. Η αλήθεια δυστυχώς είναι αυτή που καιρό τώρα μας λέει ο atharpis προσπαθώντας να μας αφυπνίσει.
Απόδειξη ότι χθες στο υπουργείο η συνάντηση με την ολμέ απέβη άκαρπη. Όταν η ολμέ βγήκε από το υπουργείο το πρώτο για το οποίο μας είπε πως η υπουργός δε δεσμεύτηκε ήταν για την υπόθεση του 24μηνου, όπως βέβαια ήταν αδιάλλακτη και για όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό που αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως οι εκπαιδευτικοί έχουν καταντήσει ένας κλάδος αδύναμος. Δεν ασκούμε πίεση , είμαστε κιοτήδες, δε μας φοβάται η δ. Πως να πιέσει η ολμέ μέσα στο υπουργείο όταν απέξω δεν ήμασταν πάνω από 200 άντε 300 άτομα.

Εγώ τους υπολόγισα  γύρω στους 200. Αναρωτιόμουν τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να μαζευτούμε όλοι εκεί...

Αποσυνδεδεμένος ZOYZOY

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ

Εγώ τους υπολόγισα  γύρω στους 200. Αναρωτιόμουν τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να μαζευτούμε όλοι εκεί...
Δήλωσα ότι συνεισφέρω στον αγώνα όπως μπορώ αλλά πως να είμαι στην Αθήνα όταν είμαι αναπληρώτρια 500 χλμ μακρυά και άλλοι ακόμη χειρότερα σε κάποιο νησί? είπαμε για νομική παρέμβαση, λίγο ηρεμία.

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

...σωστο κι αυτο, ομως τοτε προς τι το  " και περαν των ποσοστων 60-40" ?
Oυσιαστικά αυτό το "πέραν των ποσοστών 60-40" πάει να αλλάξει τώρα. Όσο υπάρχει δηλ., η μεταβατική, το 60 θα αφορά στο ασεπ και το 40 θα αφορα όλους τους υπόλοιπους (συμπεριλαμβανομένων του 24μήνου και (ίσως) του  30μήνου).

Αποσυνδεδεμένος m_rebel

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ

Εγώ τους υπολόγισα  γύρω στους 200. Αναρωτιόμουν τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να μαζευτούμε όλοι εκεί...

Εγώ τους υπολόγισα  γύρω στους 200. Αναρωτιόμουν τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να μαζευτούμε όλοι εκεί...
Δήλωσα ότι συνεισφέρω στον αγώνα όπως μπορώ αλλά πως να είμαι στην Αθήνα όταν είμαι αναπληρώτρια 500 χλμ μακρυά και άλλοι ακόμη χειρότερα σε κάποιο νησί? είπαμε για νομική παρέμβαση, λίγο ηρεμία.

Eννοείται ότι μιλάω για όσους είναι στην Αττική, προς Θεού.
200 άτομα όλοι κι όλοι είμασταν στα όρια του γραφικού.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
Χρειάζεται κι η νομική παρέμβαση, συμφωνούμε όλοι σ' αυτό. Όμως αυτό που θα πονέσει την κ.δ. είναι να της τσαλακώσουμε το προφίλ, να τη φέρουμε σε αδιέξοδο. Να αναγκαστεί να λυγίσει. Αυτό απαιτεί πολιτκή πίεση. Όποιοι ήμασταν χθες εκεί το καταλάβαμε. Έχετε δίκιο όσοι λέτε ότι είστε μακριά και δε μπορείτε να συμμετέχετε. Αν όμως όλοι οι 24μηνίτες είναι γύρω στους 800, οι 400 περίπου λογικά είναι κάπου κοντά Αθήνα και μπορούσαν να είχαν έλθει. Κι όμως... ζήτημα αν ήμασταν καμιά πενηνταριά. Τέτοια απάθεια , τόση αδιαφορία.. είναι αδιανόητη.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2010, 08:32:37 pm από tihea »
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος kairi

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Καποια συναδελφος 24μηνιτισσα, μου ειπε κατι καλο!!!!!
να παιρνουμε τηλεφωνο τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ και να τους τα ψελνουμε!!!!!
Δηλαδη, τι πραγματα ειναι αυτα, γιατι σας ψηφισαμε, αλλα μας ταξατε, δεν προκειται να ξαναδειτε την ψηφο μας αν δεν πεισετε την υπουργο να κανει πισω,κτλ
Τι λετε;καλη ιδεα ειναι; ισως θορυβηθουν καποιοι κ πιεσουν προς οφελος μας
 ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος dmm

• Νέο μέλος
  • *
  • ...
    • Προφίλ
Η πρώτη καλή κίνηση είναι να μαζευτούμε όλοι την Πέμπτη στο συλαλλητήριο!Οπωσδήποτε!

η δεύτερη καλή κίνηση είναι η ενημέρωση όλων των σναδέλφων 24μηνίτων προσωπικά,και η κινητοποίησή τους

η τρίτη,να αποστέλλουμε γραπτά κείμενα στους βουλευτές ή σε φορείς των Υπουργείων που πιθανώς να μας αφορούν(ΥΠΕΠΘ,Υπ.Εργασίας,Υπ.Οικονομικών)

και βεβαίως η συσπείρωσή μας είναι απαραίτητη..

Καλημέρα!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144