0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΟΜΩΣ... οι αλλαγές στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών είναι ΡΕ
Παράθεση από: olth στις Απριλίου 27, 2010, 01:36:30 pmΜε άδεια ανατροφής θα υπυρετείτε η οργανική άραγε?(το ένα σχολικό έτος απ τα δύο που λέει το νέο νομοσχέδιο)εξαρταται τι εννοουν με τον ορο πραγματικη υπηρεσια. Με ενα συναδελφο που μιλουσα χθες μου ειπε οτι το πιθανοτερο ειναι να μη μετραει η αδεια ως χρονος υπηρεσιας, οποτε μενουν χρεωστουμενα και τα δυοΕίναι σίγουρο αυτό?
Με άδεια ανατροφής θα υπυρετείτε η οργανική άραγε?(το ένα σχολικό έτος απ τα δύο που λέει το νέο νομοσχέδιο)
Η διάταξη που επέτρεπε τη θεμελίωση μετάθεσης ήταν στο νόμο 2986/2002, άρθρο 9, παράγραφος 2:"Για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αποσπώνται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα Γραφεία των Περιφερειακών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων και Γραφείων Εκπαίδευσης υπολογίζονται ως μονάδες μετάθεσης, για το χρονικό διάστημα της απόσπασης τους, οι προβλεπόμενες για τη σχολική μονάδα, στην οποία ανήκουν οργανικά. Σε κάθε άλλη περίπτωση απόσπασης υπολογίζονται ως μονάδες μετάθεσης οι προβλεπόμενες για τη σχολική μονάδα, στην οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός και προκειμένου για απόσπαση σε υπηρεσία οι προβλεπόμενες μονάδες για την πλησιέστερη σχολική μονάδα. Οι διατάξεις της παρούσας περίπτωσης ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους 2002 - 2003."Δηλαδή, το γεγονός ότι έπαιρνες τα μόρια της οργανικής σου, ήταν σαν να την υπηρετούσες. Τώρα που καταργήθηκε η συγκεκριμένη διάταξη (βλέπε άρθρο 31, παράγραφος 6 του νέου νομοσχεδίου), προφανώς και δεν θα μπορεί να "ξεχρεωθεί" οργανική με υπηρέτηση σε φορέα.
Καλησπέρα. Αυτό, ότι αφορά μόνο νεοδιόριστους, από πού το συμπεραίνεις; Αφού για τους νεοδιόριστους θα ισχύσει η τριετία.
Σχετικά με την διετή υπηρέτηση της οργανικής ας επισημάνω για να το καταλάβουμε όλοι:1. Το νομοσχέδιο αναφέρεται αποκλειστικά σε νεοδιόριστους2. Η αιτιολογική έκθεση αναφέρεται σε όλους πλην ειδικών κατηγοριών (Παράγραφο 4, Άρθρο 8, ΠΔ50/1996 )Πιάσε το αυγό και κούρευτο...ΥΓ Για όσους θέλουν να δουν τις ειδικές κατηγορίες, παραπέμπω στην Παράγραφο 1, Άρθρο 13, ΠΔ50/1996 αν και είναι οι γνωστές κατηγορίες ασθενειών, μακριά από εμάς και πολυτεκνίας και αυτό μακριά από εμένα τουλάχιστον...
Παιδιά, το άρθρο 30 παράγραφος 1 λέει ότι για να πάρει κάποιος μετάθεση είναι υποχρεωτική η διετής υπηρέτηση της οργανικής του, εκτός από τους νεοδιόριστους που είναι υποχρεωτική η τριετής παραμονή στην οργανική. Για βάλτε σωστά το κόμμα και διαβάστε.... Το θέμα είναι από πότε θα ισχύει αυτό. Δηλαδή, εγώ που υπηρέτησα την οργανική μου και δεν κατάφερα να πάρω μετάθεση, αν πάρω φέτος απόσπαση, δεν δικαιούμαι μετάθεση του χρόνου; Αυτό είναι εξωφρενικό.
Παράθεση από: schmeichel3 στις Απριλίου 27, 2010, 12:10:44 pmΟΜΩΣ... οι αλλαγές στις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών είναι ΡΕ