0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οπότε: προλαβαίνουμε και να πιστοποιηθούμε αλλά και να δώσουμε εξετάσεις ΑΣΕΠ με τα ισχύοντα!Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, αυτό μπορεί να αλλάξει τα σχέδια μου.
Με το συμπάθειο, αλλά μη το δέσεις και κόμπο ότι ο επόμενος ασεπ θα σου αλλάξει τη ζωή...
Εχει κανεις κανα κονέ μέσα σε πανεπιστήμιο να μας πει αν υπάρχει καμμια κίνηση στις σχολές επί του αντικειμένου;
Ο νόμος το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ : οι σχολές που το πρόγραμμά τους έχει μαθήματα παιδαγωγικών και διδακτικής δε χρειάζονται πιστοποιητικό.Και νομίζω είναι προφανές ότι αναφέρεται στις "καθηγητικές".
ΠαράθεσηΟ νόμος το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ : οι σχολές που το πρόγραμμά τους έχει μαθήματα παιδαγωγικών και διδακτικής δε χρειάζονται πιστοποιητικό.Και νομίζω είναι προφανές ότι αναφέρεται στις "καθηγητικές". Ναι αλλά αν διαβάσεις καλά το 3β μιλάει για σχολές που έχουν κάποια κοινά μαθήματα για ΟΛΟΥΣ παιδαγωγικής / διδακτικής και μόνο ύστερα από γνωμοδότηση του Π.Ι δεν χρειάζονται περαιτέρω διαδικασία για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας. Απ'όσο ξέρω κανένα φυσικομαθηματικό τμημα (και γενικά τμήμα θετικών επιστημών στην Ελλάδα) δεν έχει πάνω από 2 υποχρεωτικά μαθήματα εκπαίδευσης/παιδαγωγικών για να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη παράγραφο.Επομένως πάμε στην 3α που λέει για "αποφοιτους" (άρα πρώτα το πτυχίο) και μετά για "εξάμηνο" που θα οδηγεί στην απόκτηση του πιστοποιητικού.Άλλες δυο παρατηρήσεις:1η Δεν διευκρινίζει αν η "επιμόρφωση" θα είναι δωρεάν για τους αποφοίτους. Λέτε να μας έχουν καμία έκπληξη; 2η Το πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικό και για όσους εργαζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Να το δεχτώ.Παράθεση από: stargate στις Απριλίου 30, 2010, 03:31:03 amΠαράθεσηΟ νόμος το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ : οι σχολές που το πρόγραμμά τους έχει μαθήματα παιδαγωγικών και διδακτικής δε χρειάζονται πιστοποιητικό.Και νομίζω είναι προφανές ότι αναφέρεται στις "καθηγητικές". Ναι αλλά αν διαβάσεις καλά το 3β μιλάει για σχολές που έχουν κάποια κοινά μαθήματα για ΟΛΟΥΣ παιδαγωγικής / διδακτικής και μόνο ύστερα από γνωμοδότηση του Π.Ι δεν χρειάζονται περαιτέρω διαδικασία για να αποκτήσουν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας. Απ'όσο ξέρω κανένα φυσικομαθηματικό τμημα (και γενικά τμήμα θετικών επιστημών στην Ελλάδα) δεν έχει πάνω από 2 υποχρεωτικά μαθήματα εκπαίδευσης/παιδαγωγικών για να υποστηρίξουν την συγκεκριμένη παράγραφο.Επομένως πάμε στην 3α που λέει για "αποφοιτους" (άρα πρώτα το πτυχίο) και μετά για "εξάμηνο" που θα οδηγεί στην απόκτηση του πιστοποιητικού.Άλλες δυο παρατηρήσεις:1η Δεν διευκρινίζει αν η "επιμόρφωση" θα είναι δωρεάν για τους αποφοίτους. Λέτε να μας έχουν καμία έκπληξη; 2η Το πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικό και για όσους εργαζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.Να το δεχτώ. Αν όμως δε φωτογραφίζει τις "καθηγητικές" σχολές, τότε σε ποιες αναφέρεται ;;;; Προσωπικά το 20% των μαθημάτων για το πτυχίο είναι μαθήματα διδακτικής ή παιδαγωγικών μαζί με πρακτική σε σχολείο.Το ίδιο προφανώς συμβαίνει και σε άλλους συναδέλφους.Αυτά δε πρέπει να τα λάβει υπ΄οψιν ;;;; Και αν οι καθηγητικές σχολές δεν παρέχουν κατάρτηση τότε ποιες παρέχουν;;;Είμαστε υπέυθυνοι και για το πρόγραμμα σπουδών των σχολών μας;;;; Αν το χημικό θεωρείται καθηγητική χωρίς να παρέχονται μαθήματα παιδαγωγικών δεν είναι πρόβλημα των αποφοίτων αλλά κυρίως του κράτους να το διορθώσει.Κανείς δεν αρνείται να διορθωθεί ένα πρόβλημα.Είναι όμως τουλάχιστον ανήθικο και ανεφάρμοστο να ζητάς από έναν επαγγελματία να ξαναγυρίσει για 6μήνες ξανά στο πανεπιστήμιο επειδή το κράτος τόσα χρόνια "έκανε λάθος" με τα προγράμματα σπουδών....