*

Αποστολέας Θέμα: Πόσο μεγάλη είναι η πθανότητα να κλιμακώθούν οι απεργίες μέσα στις πανελλαδικές;  (Αναγνώστηκε 22798 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος draminos.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΟΛΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Έχω απογοητευτεί με αυτή την απόφαση της ΟΛΜΕ. Ας τολμήσει να έρθει κανείς συνδικαλιστής στο σύλλογο στο σχολέιο. Θα τον πάρω με τις κλωτσιές. Στην ουσία σηκώνουν λευκή πετσέτα. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι βολεμένοι όχι μόνο οι ίδιοι έχουν βολέψει και τις γυναίκες κ τα παιδιά τους. Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Θα πάρουν τα @ρχιδι@ μου στις επόμενες εκλογές.

++++++++++++++++++
μεχρι εκει φτανει η μαγκια τους!!!και προσεξε ψηφισαν ολοι κατα τις απεργιας ακομη και το "δυναμικο" ΠΑΜΕ,σωστα να κλεινουμε λιμανια ,δρομους ,υπηρεσιες , ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΝΩ ΚΑΤΩ!αλλα οχι σχολεια στις εξετασεις!ΑΞΙΟΙ!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Kostakis1978

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Δε χρειάζεται κανείς να είναι μέσα στο συνδικαλιστικό μέτωπο για να διαπιστώσει το μέγεθος της ανεπάρκειας τους. Αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας το 70% των συναδέλφων μας στους σχολικούς συλλόγους. Θα δείτε ανθρωπάκια για μπάτσες. Έτοιμα να σκύψουν το κεφάλι.Πολλοί από αυτούς είναι και αγράμματοι (δε μιλάω για αγγλικά ή μεταπτυχιακά, αυτά είναι λέξεις άγνωστες). Είναι ευχαριστημένοι και μόνο που έχουν μια δουλειά, τους αρκούν τα 1.000 ευρώ, θα συμβιβαστούν και με 800. Ετσι κι αλλιώς αν έβγαιναν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα θα τους είχαν απολύσει από την πρώτη εβδομάδα. Στο σχολείο κάνουν έναν υποτυπώδες μάθημα και πέρα από τον κώλο τους δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.
Τελικά σε αυτή τη ζωή ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που του αξίζει. Και εμάς ως κλάδος δε μας αξίζει τίποτα περισσότερο. Αυτοί είμαστε, αυτά αίζουμε.

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Ο καθένας μας ασχολείται με τα δικά του προβλήματα. Οι μόνιμοι έχουν τα δικά τους. Άλλοι πλήττονται από το ασφαλιστικό και τους καίει που θα παραμείνουν περισσότερα χρόνια στο δημόσιο σχολείο. Πώς θα την κάνουν, αυτό τους νοιάζει. Άλλοι καίγονται που δε θα πάρουν την απόσπαση και θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο σχολείο τους, άλλοι μπορεί να χάσουν την οργανική τους, άλλοι θα χάσουν χρήματα, άλλοι θα αναγκαστούν να συμπληρώνουν ωράριο και σε άλλα σχολεία.... Έλεος βρε συνάδελφοι μόνιμοι, τα θέλετε όλα και άλλοι πετιούνται εκτός του σχολείου, άλλοι δε θα έχουν καν την ευκαιρία να μπουν σε αυτό... Το μέλλον είναι ζοφερό, παρόλα αυτά όλοι περιμένουμε τους βαρβάρους να μας δώσουν κάποια λύση.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Δε χρειάζεται κανείς να είναι μέσα στο συνδικαλιστικό μέτωπο για να διαπιστώσει το μέγεθος της ανεπάρκειας τους. Αρκεί να κοιτάξουμε δίπλα μας το 70% των συναδέλφων μας στους σχολικούς συλλόγους. Θα δείτε ανθρωπάκια για μπάτσες. Έτοιμα να σκύψουν το κεφάλι.Πολλοί από αυτούς είναι και αγράμματοι (δε μιλάω για αγγλικά ή μεταπτυχιακά, αυτά είναι λέξεις άγνωστες). Είναι ευχαριστημένοι και μόνο που έχουν μια δουλειά, τους αρκούν τα 1.000 ευρώ, θα συμβιβαστούν και με 800. Ετσι κι αλλιώς αν έβγαιναν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα θα τους είχαν απολύσει από την πρώτη εβδομάδα. Στο σχολείο κάνουν έναν υποτυπώδες μάθημα και πέρα από τον κώλο τους δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.
Τελικά σε αυτή τη ζωή ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που του αξίζει. Και εμάς ως κλάδος δε μας αξίζει τίποτα περισσότερο. Αυτοί είμαστε, αυτά αίζουμε.

αυτο που τους καιει ειναι η αξιολογηση διοτι τοτε θα ξεγυμνωθουν! οσο για τον ιδιωτικο τομεα οχι απο την πρωτη εβδομαδα απο την πρωτη μερα!

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Τα αναφέρω όλα αυτά εγώ που είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός και όχι αναπληρωτής.
Αν ήμουν αναπληρωτής και μου είχαν κάνει τέτοια πουστιά θα ήμουν έτοιμος να πάρω τα όπλα.
Το θέμα είναι να μην κοιτάει ο καθένας μόνο αυτό που τον καίει. Πόσο έξυπνος πρέπει να είναι κάποιος για να καταλάβει ότι αυτο το νομοσχέδιο μας βαράει όλους από 10 πλευρές; Με αναγουλιάζουν οι άνθρωποι που τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει. Δεν τους αντέχω. Έτσι πήγε κατά διαόλου η ελληνική κοινωνία. Πρέπει όλοι να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις πρώτα από τους εαυτούς μας και έπειτα από αυτούς που μας κυβερνούν.

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Τα αναφέρω όλα αυτά εγώ που είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός και όχι αναπληρωτής.
Αν ήμουν αναπληρωτής και μου είχαν κάνει τέτοια πουστιά θα ήμουν έτοιμος να πάρω τα όπλα.
Το θέμα είναι να μην κοιτάει ο καθένας μόνο αυτό που τον καίει. Πόσο έξυπνος πρέπει να είναι κάποιος για να καταλάβει ότι αυτο το νομοσχέδιο μας βαράει όλους από 10 πλευρές; Με αναγουλιάζουν οι άνθρωποι που τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει. Δεν τους αντέχω. Έτσι πήγε κατά διαόλου η ελληνική κοινωνία. Πρέπει όλοι να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις πρώτα από τους εαυτούς μας και έπειτα από αυτούς που μας κυβερνούν.

Αποσυνδεδεμένος istoriesgiaagrious

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Τίποτα δεν τους καίει, για ποιά αξιολόγηση μιλάμε, ακόμη και αν γίνει θα είναι η εικονική αξιολόγηση που γίνεται παντού και πάντα. Θα συμβιβαστούν με οτιδήποτε, οι περισσότεροι από αυτούς έτσι και αλλιώς είναι ξεπουλημένοι εδώ και χρόνια στις παρατάξεις. Στα κόμματα που είναι ακριβώς αυτά που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Ήταν ξεπουλημένοι για να πάρουν τις διευθυντικές θεσούλες, τις αποσπάσεις που ήθελαν κ.ο.κ. Αυτοί χαντάκωσαν τις επόμενες γενιές και ακόμη και τώρα δεν θέλουν να προσπαθήσουν για μια ελπίδα για το αύριο.
Και ρωτάω (αλλά δεν το ακούω πουθενά στα κανάλια):

Πληρώνουμε για εξοπλισμούς 10 δις ευρώ το χρόνο. Σε ποιούς τα πληρώνουμε; Στους γερμανούς, Γάλλους, Αμερικάνους κ.ο.κ ακριβώς δηλαδή σε αυτούς που έχτισαν τις οικονομίες τους (και την ανταγωνιστικότητά τους) πάνω στα χρήματα που εμείς τους δώσαμε. Και αυτό για να φυλάμε τα υποτιθέμενα σύνορα της Ευρώπης.

Πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά για την (αποτροπή) υποδοχή των λαθρομεταναστών, για να μπορεί ο Γερμανός να μην έχει προβλήματα λαθρομετανάστευσης. Αυτός δε χρειάζεται να έχει συνοριοφύλακες παντού στην Ελλάδα, δε χρειάζεται να έχει ανθρώπους και υλικό να περιπολούν τα σύνορα, μέρα νύχτα. Δεν χρειάζεται να απασχολείται με το πως θα φιλοξενούνται και τι θα γίνει με αυτούς που τελικά ήρθαν σε αυτή τη χώρα.

Όταν αποδεδειγμένα πιά, όλες σχεδόν οι μεγάλες Γερμανικές (και προφανώς και άλλες) εταιρίες, λάδωναν για να πάρουν τις μεςγάλες δουλειές της Ολυμπιάδας και όχι μόνο, τότε δεν ήταν κακοί και τεμπέληδες οι Έλληνες, τώρα ξαφνικά γίναμε ρεμάλια.

Ακούσατε έστω και έναν από τους πολιτικούς μας να αντιπαραθέτουν αυτά τα επιχειρήματα. Όχι βέβαια, το μόνο που ακούμε στα κανάλια είναι ότι και χάρη μας κάνουν που θα μας δώσουν(δανείσουν) τα χρήματα (με αισχρό επιτόκιο από το οποίο θα βγάλουν και κέφρδος) για να εξοφλήσουν τους εαυτούς τους.

Και μετά από αυτά, βλέπεις του δασκάλους (όλων των βαθμίδων), αυτούς δηλαδή που υποτίθεται ότι σε μαθαίνουν για το μεγαλείο αυτής τη φυλής, για την ανυποταξία του Έλληνα, να σκύβουν το κεφάλι και να τρώνες όλες τις καρπαζιές, την μία μετά την άλλη. Σε τι να ελπίζεις, αλήθεια. Κρίμα και ντροπή σε όλους τους (μας).  

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
όταν ειπα σε μόνιμη ότι με αγώνες κερδίσατε αυτα που κερδίσατε, ξέρετε τι μου απάντησε; " θα μας τα έδιναν έτσι κι αλλιώς. Ηταν οι εποχές τέτοιες'. Τί περιμένετε μετά από αυτούς τους ανθρώπους, να αγωνιστούν;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι ίσως, είναι ότι και οι βολεμένοι θα ξεβολευτούν πλέον.
Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι μόνιμος, αναπληωτής, ή ωρομίσθιος ή οικοδόμος. Με ενοχλεί περισσότερο η προσπάθεια του κράτους να απαξιώσει τους εκπαιδευτικούς, να στρέψει τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες ενάντια μας.
Ξέρω ότι στην τελική λίγα πράγματα θα καταφέρουμε, αλλά τουλάχιστον θα είμαι εντάξει με τον εαυτο μου και θα μπορώ να λέω στους άλλους συναδέλφους που δεν κάνουν τίποτα τώρα "μην ακούσω να γκρινιάξετε για κάτι. Θα τα φάτε όλα στη μάπα. Σκύψτε το κεφάλι κ δεχτείτε τις καρπαζιές γιατί αυτό σας αξίζει".

Αποσυνδεδεμένος AlexandeR

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Την ώρα που καταργούνται 13ος και 14ος μισθός........................................

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο απεργίας των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές

Την πρόθεσή τους να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν στις 14 Μαΐου, εξέφρασαν την Πέμπτη οι καθηγητές. Όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Δ.Πεππές, «δεν κυνηγούμε τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με την ευαισθησία των εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε να ματώσουμε καμία υπουργό, αλλά όχι και να ματώσουν οι εκπαιδευτικοί».

Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι αν η ΑΔΕΔΥ κηρύξει απεργία κατά την περίοδο των πανελλαδικών θα συμμετάσχουν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δασκάλων (ΔΟΕ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) τόνισαν ότι προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου, προσανατολίζονται σε απεργία κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ απάντησαν σε ένα προς ένα στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1131574&lngDtrID=244
Another Brick In The Wall

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Έχουν περάσει ακριβώς 20 χρόνια από τότε που ήμουν στη θέση των μαθητών της 3ης Λυκείου, κι όμως, ανατρίχιασα και μόνο στο άκουσμα ότι προετοιμάζεται απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ό,τι υπέστην από τις απεργίες της εποχής μου έρχεται στο μυαλό σαν να ήταν μόλις χτες.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, στο δημόσιο λόγο μου, θα παραβώ τις αρχές της μετριοπάθειας και της ευγένειας, τις οποίες μέχρι σήμερα τηρώ απαρέγκλιτα, και θα μιλήσω όπως αξίζει σε τέτοιου είδους άθλιους, αναίσθητους “συνδικαλιστές” και όσους τους ακολουθήσουν, που μόνο “Καθηγητές”, ή το ιερότερον, Δάσκαλοι, δεν αξίζουν να λέγονται. Εξηγώ αμέσως.

Ήταν Μάος του 1990. Ο δυσβάσταχτος διετής αγώνας για να είμαι απολύτως έτοιμος στην ώρα μου, ώστε να διεκδικήσω μια θέση στη Νομική της Θεσσαλονίκης, έφτανε επιτέλους στην ολοκλήρωσή του. Ένας αγώνας που δεν ήταν δύσκολος μόνο γιατί απαιτούσε σοβαρή προσπάθεια και υπευθυνότητα, αλλά κυρίως γιατί, στο μάθημα της ιστορίας (το 1 από τα 4 μαθήματα στα οποία εξεταζόμασταν οι υποψήφιοι της “3ης Δέσμης”), απαιτούσε απόλυτη κατάργηση της λογικής και της σκέψης υπέρ της στεγνής αποστήθισης. Κι αυτό ήταν κάτι που ποτέ στη ζωή μου (μέχρι και σήμερα) δεν κατάφερα να κάνω σωστά. Όμως ναι, ήμουν σχεδόν έτοιμος, και θα ήμουν απολύτως έτοιμος να περάσω τις εξετάσεις, ΕΑΝ κάποιοι “συνδικαλιστές” (τάχα δάσκαλοι, στην πραγματικότητα αδιάφοροι ωφελιμιστές) δεν αποφάσιζαν, με καθοδηγητή κάποιον “Μπαλωμένο”, ελαφρά τη καρδία, να παίξουν στο κεφάλι των μαθητών τους παιχνιδάκια ενάντια στη νεοκλεγείσα, τότε, Κυβέρνηση. Αποφάσισαν, λοιπόν, για να κάνουν οι Μπαλωμένοι την αντιπολίτευση που δεν μπορούσε να κάνει το κόμμα τους στη

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αφού λοιπόν, συνάδερφοι, οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ μας πιπίλιζαν το μυαλό ότι δεν πρέπει να κάνουμε απεργία διαρκείας στο μέσο της χρονιάς μόνοι μας, αλλά να συμμετέχουμε σε απεργίες μονοήμερες μαζί με ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, κλπ., ώστε να συμμετέχουμε σε ένα πανεργατικό !!!! κίνημα, (ναι, ναι,), αφού τώρα, χωρίς να έχουν συνεδριάσει οι ΕΛΜΕ έχουν προαποφασίσει, κι εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε καμία απεργία μονοήμερη ή διήμερη. Η τοπική ΕΛΜΕ στην οποία υπάγομαι θα τα ακούσει κανονικά και με το νόμο και μετά θα στενοχωρηθούν και δεν θα πάνε για τσίπουρα!!!!

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
σημερα δεν ηταν να αποφασισουν οι τοπικες ΕΛΜΕ για απεργια η οχι ; ξερει καποιος κατι ;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182611
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)