0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παρόλα αυτά όμως πιστεύω πως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τόσο κατά την είσοδο τους στην εκπαίδευση όσο και κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας είναι αναγκαία.
Αξιολόγηση είναι πέρα από τις εξετάσεις του ασεπ και το τεστ δεξιοτήτων, οι προσωπικές συνεντεύξεις και τα ψυχομετρικά τεστ και οι προσωπική γνώμη του κάθε προϊστάμενο και αυτά στην Ελλάντα δεν έχουν το νόημα της αξιολόγησης που εννοούν οι θεωρητικοί και που αυτή η τελευταία είναι αναγκαία. Όταν συμφωνούμε με έναν έστω από τους τρόπους αξιολόγησης ήδη μία φορά έχουμε θέσει τον εαυτό μας ανάξιο του πτυχίου μας και έτσι τώρα θα προσθέτουν και τους άλλους τρόπους αξιολόγησης από τη στιγμή που δεχτήκαμε τον πρώτο.Κατι επίσης σημαντικό: η αύξηση των θέσεων διορισμού και το άνοιγμα των κλάδων (με ολοήμερο Γυμνάσιο κ.α.)
να μην μπερδεύουμε το πτυχίο με την αξιολόγηση για την άσκηση ενός συγκεκριμένου επαγγέλματος.
Όσο για το ολοήμερο Γυμνάσιο δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό χρειάζονται οι έφηβοι.Θα έλεγα ναι μόνο στη περίπτωση που ελεύθερα οι μαθητές θα επέλεγαν να περάσουν κάποιες επιπλέον ώρες στο σχολείο αξιοποιώντας δυνατότητες που θα τους έδινε το σχολείο. Πχ δυνατότες ενασχόλησης με τον αθλητισμό, τη μουσική, το θέατρο, το διάβασμα κτλ.Δεν είμαι σύμφωνη με ένα σχολείο «πάρκιν» για τα παιδιά μας ή ως διέξοδο για την επαγγελματική αποκατάσταση κάποιων.
Αν δεν έχω ένα ολοήμερο γυμνάσιο θα πρέπει να πληρώνω γυναίκα για να μου το προσέχει, που δε θα το διαβάζει και που θα την πληρώνω 500 ευρώ. Δεν θα παρκάρω το παιδί μου για να κάνω το κέφι μου.
Ας το κάνουν πιλοτικά να δούμε. Αν όχι τότε ποιές προτάσεις έχουμε για άνοιγμα των κλάδων;
Για το λόγο αυτό ως αναγνωρισμένα μόρια θα έπρεπε να αναγνώριζονται, κατά τη γνώμη μου, μόνο κοινωνικά κριτήρια και η προϋπηρεσία σε σχολεία.