0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λίγο πολύ κοπέλα μου το ίδιο έχει γίνει σε αρκετούς νηπιαγωγούς !! Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι έξω από το χορό πολύ ξέρουν και χορεύουν !!!
Συμφωνώ κι εγώ!Να βάλουμε δασκάλους να διδάσκουν αρχαία στο γυμνάσιο και να βάλουμε φιλολόγους στην Ε' και ΣΤ' δημοτικού.Επίσης, δάσκαλοι και βρεφονηπιοκόμοι να διδάσκουν στο νηπιαγωγείο και οι νηπιαγωγοί στην Α' και
Ναι μεν έχεις δίκιο εν μέρει... αλλά και μεις γιατί σπουδάσαμε; Μόνο και μόνο για να λέμε ότι έχουμε ένα πτυχίο και μετά να δουλεύουμε ως πωλήτριες ή ως σερβιτόρες; Αυτό σου φαίνεται λογικό;
Έχεις διδαχθεί Πρώτη ανάγνωση και Γραφή;
Ξέρεις τι είναι ο αναδυόμενος γραμματισμός;
Διδακτική Μαθηματικών έχεις κάνει ποτέ;
Παράθεση από: Blackrider στις Αυγούστου 29, 2010, 11:04:23 pmΈχεις διδαχθεί Πρώτη ανάγνωση και Γραφή; απλά για να αποκαταστήσω την αλήθεια...ναιΠαράθεση από: Blackrider στις Αυγούστου 29, 2010, 11:04:23 pmΞέρεις τι είναι ο αναδυόμενος γραμματισμός;ναι...Παράθεση από: Blackrider στις Αυγούστου 29, 2010, 11:04:23 pmΔιδακτική Μαθηματικών έχεις κάνει ποτέ;μονότονο το ξέρω, αλλά ...ναι...σέβομαι τις απόψεις όλων σας και κυρίως το γεγονός οτι σκέφτεστε όλοι το συμφέρον των παιδιών. Ας μην μιλήσω για αρκετούς συναδέλφους της δημοτικής και της προσχολικής που δεν γνωρίζουν γραμματική, να επιλύουν προβλήματα μαθηματικών.
Εμείς οι νηπιαγωγοί είμαστε επίσης επιστήμονες.Το μόνο που δεν κάνουμε διεξοδικά στις σχολές μας είναι τα μαθηματικά του Δημοτικού.Κάνουμε Στατιστική.Γνωρίζεις για τον Αναδυόμενο αλφαβητισμό στο νηπιαγωγείο, για ανάπτυξη λογικομαθηματικής σκέψης, Φ.Ε και πολλά άλλα?Μη μιλάτε χωρίς να ξέρετε.Σύμφωνα με τη θεωρία του Piaget που μιλάει για στάδια ανάπτυξης της σκέψης του παιδιού, το παιδί του νηπιαγωγείου και της α και β δημοτικού ανήκουν στο ίδιο αναπτυξιακό επίπεδο, γι'αυτό και υποστηρίζεται το συνεχόμενο της εκπαίδευσης σε αυτές τις ηλικίες.Δεν είμαι από αυτές που υποστηρίζουν τη θέση νηπιαγωγοί και στο Δημοτικό, άλλωστε οι δάσκαλοι δεν θα το δέχονταν ποτέ.Δε θα ήταν κακό όμως λόγω ελλείψεως δασκάλων να αναλάβουν κάποιες φορές νηπιαγωγοί την α και β δημοτικου...πιστέψτε με, είναι άρτια καταρτισμένοι.Εγώ πάντως δε θα το έκανα γιατί προτιμώ τη μαγεία των παιδιών του νηπιαγωγείου.
Γι' αυτό θα συμφωνήσω ότι έχετε τις γνώσεις (παρά τις αμφιβολίες μου)