0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΌΜΩΣ έχω την εξής απορία: 1) Γιατί θα υπάρχει νομικό πρόβλημα αν δεν διορίσει το 24μηνο και δεν θα υπάρχει επίσης νομικό πρόβλημα αν δεν πάρει διοριστέους από ΑΣΕΠ, που τα ονόματά τους είναι περασμένα από ΦΕΚ, ενώ στο 24μηνο μιλάει : "σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας" Θεωρώ πως η εκτίμησή σου φέρνει αντιμέτωπους όλους τους διοριστέους του ΑΣΕΠ, που η προκήρυξή τους λέει ξεκάθαρα πως πρέπει να διοριστούν στα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010 - 2011! Ξέρω ότι βγήκε καινούριος νόμος που δίνει παράταση στους διορισμούς μέχρι και του χρόνου, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες!!!
npanag καιρό έχουμε να τα πούμε. Για να δούμε αν ισχύσει κάποιο από τα σενάριά σου, θα πρέπει να μάθουμε τι υποσχέθηκαν από το υπουργείο στα παιδιά του ΑΣΕΠ με το 100ρικο. Εγώ κατάλαβα πως υποσχέθηκε κάτι καλό γι'αυτούς, οπότε φαίνεται ποιο σενάριο επικρατεί...
Παράθεση από: maritinaki_zan στις Ιουλίου 07, 2010, 04:16:59 pmΌΜΩΣ έχω την εξής απορία: 1) Γιατί θα υπάρχει νομικό πρόβλημα αν δεν διορίσει το 24μηνο και δεν θα υπάρχει επίσης νομικό πρόβλημα αν δεν πάρει διοριστέους από ΑΣΕΠ, που τα ονόματά τους είναι περασμένα από ΦΕΚ, ενώ στο 24μηνο μιλάει : "σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας" Θεωρώ πως η εκτίμησή σου φέρνει αντιμέτωπους όλους τους διοριστέους του ΑΣΕΠ, που η προκήρυξή τους λέει ξεκάθαρα πως πρέπει να διοριστούν στα σχολικά έτη 2009-2010 και 2010 - 2011! Ξέρω ότι βγήκε καινούριος νόμος που δίνει παράταση στους διορισμούς μέχρι και του χρόνου, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και για τις υπόλοιπες κατηγορίες!!!Οσον αφορά "τις ανάγκες της υπηρεσίας" υπάρχει μια δικηγορική γνώμη που λέει: «Η φράση "σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας" σημαίνει πως έστω και έναν διορισμό να κάνει η υπηρεσία έχει ανάγκες άρα πρέπει να διορίσει και από το 24μηνο.»Τώρα, όσον αφορά το νόμο του υπουργείου εσωτερικών το Φεβρουάριο, θυμάμαι ότι μιλούσε μόνο για διορισμούς ΑΣΕΠ, όχι μόνο εκπαιδευτικών αλλά και ΑΣΕΠ άλλων τομέων του Δημοσίου. Δεν αναφερόταν όμως σε άλλες ειδικές κατηγορίες διορισμού, όπως μόρια προϋπηρεσίας. Θυμάται κανείς καλύτερα;Παράθεση από: paschalist στις Ιουλίου 07, 2010, 03:06:37 pmnpanag καιρό έχουμε να τα πούμε. Για να δούμε αν ισχύσει κάποιο από τα σενάριά σου, θα πρέπει να μάθουμε τι υποσχέθηκαν από το υπουργείο στα παιδιά του ΑΣΕΠ με το 100ρικο. Εγώ κατάλαβα πως υποσχέθηκε κάτι καλό γι'αυτούς, οπότε φαίνεται ποιο σενάριο επικρατεί...Paschalist, αναφέρεσαι στα 100 άτομα του ΑΣΕΠ που ήδη έχουν κάνει δικαστική προσφυγή πριν την ανακοίνωση των διοριστέων τον Αύγουστο; Επειδή από εσένα ακούω την εξέλιξη αυτή, πράγματι τους υποσχέθηκε το υπουργείο διοριισμό από φέτος;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι υποχρέωση του υπουργείου με βάση το φεκ είναι να διορίσει τα άτομα που έδωσαν ασεπ!!οι υπόλοιπες κατηγορίες εκτός του ότι το ποσοστό τους είναι μικρό δεν είναι υποχρεωμένο το υπουργείο να τους πάρει, αν τυχόν πάρει κάποιους θα το κάνει λόγω προηγούμενης νομοθεσίας, μεταβατικό στάδιο και αυτό για να μην εξεγερθούν!!γι αυτό τους έδωσε την βάση στον ασεπ!!!Γιατι να πάρει απο όλες τις κατηγορίες τους μισούς??? απο τον ασεπ δεν πρέπει να πάρει να τους πιο πολλούς 60% ? και όσο αφορά το 24μηνο αναφέρει "σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας¨" άρα μπορεί να μην έχει και ανάγκες??? λογω ΔΝΤΤο υπουργείο με τις νέες ρυθμίσεις βασίζεται ΚΥΡΙΩΣ στον ΑΣΕΠ!!!!Υποχρέωση του υπουργείου είναι να πάρει ασεπίτες γιατί εκεί θα συναντήσει πρόβλημα με τις χρηματικές αποζημειώσεις που θα ζητηθούν απο όσους δεν κληθούν φέτος για διορισμό.
Ακριβώς, το "σύμφωνα με τις ανάγκες" μπορούν τα τσακάλια οι δικηγόροι να το ερμηνεύσουν όπως θέλουν.1. Ακόμα και ένα κενό να υπάρχει= ανάγκη2. Αφού διορίσω το 60-40 και υπάρχουν κενά = ανάγκηΟ κάθε δικηγόρος ερμηνεύει όπως θέλει, το ζήτημα είναι αν το Υπουργείο έχει φροντίσει να καλύψει τα νώτα του και οι ισχυρισμοί του γίνουν δεκτοί την ώρα της κρίσης.και φυσικά δεν θα ακύρωνε με το πολυνομοσχέδιο το 24μηνο καθώς θα υπήρχαν μπαράζ αντιδράσεων. Φρόντισαν να κάνουν την δουλειά τους αφήνοντας υπονοούμενα και με μισόλογα. Την τακτική αυτή φυσικά ακολούθησαν για όλες τις κατηγορίες. Τον Αύγουστο τι αντιδράσεις θα έχει? Άλλωστε οι συνδικαλιστές μας .... κοιμούνται, ζεσταίνοντας τη θεσούλα τους.