*

Αποστολέας Θέμα: Τρεις νεκροί...  (Αναγνώστηκε 64370 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος podiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Τρεις νεκροί...
« Απάντηση #182 στις: Μαΐου 06, 2010, 11:19:22 pm »
Μακάρι , μη νομίζεις , τα παλιολαμόγια δεν είναι τυφλοί , ούτε κουφοί όσο κι αν το παίζουν έτσι. Αν ο κόσμος συνεχίσει δεν θα τους περάσει , είδα λίγα στιγμιοτυπα από τη βουλή , άκρως φασίστας ο Παπανδρέου , υποστήριζε σώνει και καλά τα μέτρα λες και κρίνεται η ζωή του , ποιος νοήμων άνθρωπος θα έβλεπε τόσο κλοσμο να φωνάζει , άνθρωποι βασανισμένοι και να επιμένει ετσι , κάτι βρωμαει , κάτι παίζεται και το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση και όπως φαίνεται , μονο για το τομάρι τους νοιάζονται . Δεν θα σταματήσει ο αγώνας , 172 άτομα να μην τολμούν να βγουν από το σπίτι τους

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:56:37 »

Αποσυνδεδεμένος nickolai

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • viva la vida
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Μαΐου 06, 2010, 11:45:37 pm »
http://athensville.blogspot.com/2010/05/23.html

Εδώ, Σταδιου 23. Σπίτι, κλικ κι υποκρισία!

:-X :-X

αν αυτό πήγαινε για μένα τότε κρίμα γιατί ξέρεις δεν είναι όλοι οι πολίτες της ελλάδας στη αθήνα.

Αν και δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να συσχετίζεται το άρθρο με όσα έχεις γράψει στο συγκεκριμένο θέμα ώστε να θεωρείς ότι αναφέρομαι στο άτομό σου, ωστόσο έχω να σου πω πως αν δεν βλέπεις κάπου το όνομά σου να μην κάνεις τέτοια σχόλια. Δεν πήγαινε καθόλου για σένα και για κανέναν εδώ, αν είχα τέτοιο σκοπό θα το έκανα ξεκάθαρα όπως κάνω πάντα και όχι με υπαινιγμούς. Είδα απλά το άρθρο και το παρέθεσα εδώ γιατί έχουμε γίνει οι περισσότεροι επαναστάτες του καναπέ. Λυπόμαστε, χαιρόμαστε, οργιζόμαστε με ένα ποντίκι κι ένα πληκτρολόγιο στο χέρι. Και έτσι για να σε πληροφορήσω, ούτε εγώ είμαι στην Αθήνα.

ήταν κάτω από το σχόλιό μου για το κανάλι της βουλής γι αυτό, με συγχωρείς.

καλούς αγώνες σε όλους

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:04:34 am »
ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ

Αποσυνδεδεμένος elleni

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:12:46 am »
Παράθεση
ο αγωνας εχει τελειωσει..η σεμνη τελετη ελαβε τελος.το νομοσχεδιο ψηφιστηκε και απο αυριο εφαρμοζεται.τερμα τα χαμενα ημερομισθια.ερχονται δυσκολες μερες και το καθε ευρω ειναι υπερπολυτιμο... τωρα τα κεφαλια μεσα και δουλεια..πολυ δουλεια.τα δανεικα τελειωσανε.πρεπει σαν χωρα να αρχιζουμε να παραγουμε. σε τρεις μηνες υπαρχει επαναξιολογηση των μετρων ...η Ελλαδα σιγα σιγα θα αρχισει να αναγεννιεται απο τις σταχτες της..

Να κλάψω ή να γελάσω; Θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της; Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;
Ας μην είμαστε αφελείς, με τα νέα μέτρα θα πάμε κατά δι@όλου, θα τρίβουμε τα μάτια μας και δεν θα πιστεύουμε την κατάντια του κοσμάκη που θα πεινάει...
Χαλάλι τα χαμένα ημερομίσθια, τι θα πω στο παιδί μου αύριο, ότι με κλέψανε, μου στερήσανε τη σύνταξη, του στερήσανε το μέλλον του και δεν έκανα απεργία για να μη χάσω 50 ευρώ (και θα του δώσω το δικαίωμα να γυρίσει να με φτύσει;!).
Ο αγώνας συνεχίζεται γιατί όταν σε βιάζουν δεν λες "ε, δε βαριέσαι, αφού δε μπορώ να κάνω αλλιώς" αλλά διαμαρτύρεσαι με όλη σου τη δύναμη!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:56:37 »

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:14:31 am »
καλα ενταξει....

Αποσυνδεδεμένος daimonman

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:18:37 am »
Το χειρότερο είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που μπορεί να δηλώνει ότι είναι αξιόπιστη πλέον στους ξένους (γιατί κάνει πλέον ότι της λένε) αλλά είναι απολύτως αναξιόπιστη για τους έλληνες πολίτες. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τα προεκλογικά υπάρχουν λεφτά, έχουμε σχέδιο, δεν παγώνουν οι μισθοί, δεν αυξάνεται το ΦΠΑ (ενώ ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το έλλειμα από τον Προβόπουλο). Μετά ακολούθησαν 7 μόλις μήνες με απίστευτες επιπολαιότητες! Ψήφιση προϋπολογισμού ο ο΄ποίος πήγε κατευθείαν στα σκουπίδια, νέες δηλώσεις για μη αύξηση του ΦΠΑ, αποκλεισμός της πιθανότητας για προσφυγή στο ΔΝΤ, πρώτα μέτρα, διαβεβαίωση ότι δε θα πάρουν άλλα μέτρα, δεύτερα μέτρα, πρόγραμμα σταθερότητας, διαβεβαίωση ότι αρκεί, νέα μέτρα και τελικά η σημερινή κατάσταση. Άκουγα το Λοβέρδο να παρουσιάζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναφέροντας συνεχώς τη φράση καταφέραμε να μην... Από την άλλη ο ίδιος ο πρωθυπουργός όπου βρεθει τονίζει ότι έχουμε εκχωρίσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Όλα τα παραπάνω νομίζω ότι καταδεικνύουν την αναξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης. Επιπλέον τα μέτρα που ΄λαμβάνονται είναι καθαρα εισπρακτικά, οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία και οι περισσότεροι τονίζουν ότι απλά παρατείνουν τον ερχομό της χρεοκοπίας.
Από την άλλη έχουμε την αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς να αρθρώνει κάποια εναλλακτική λύση, με έναν πρώην πρωθυπουργό που κρύβεται, με πρώην υπουργούς που τους γιουχάρουν όπου βρεθούν, με έναν αρχηγό που δηλώνει ότι η νέα νέα δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να φέρει την αλλαγή (προφανώς βαριόταν τα προηγούμενα 5 χρόνια...).
Η Παπαρήγα μιλάει για τις αμερικανικές βάσεις, ο Τσίπρας απαγγέλει άσχετους στίχους, ο Καραντζαφέρης ακούει κάθε πρωί τον καιρό να δει προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί.
Φυσικά όλοι έχουν μυριστεί την αγανάκτηση του κόσμου και λένε να πάνε οι ένοχοι φυλακή.

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:29:19 am »
Πάντως η πορεία του ΠΑΜΕ σήμερα το απόγευμα ήταν πολύ μεγάλη και δε συνέβη και το παραμικρό. Για την αντίστοιχη της ΓΣΕΕ δεν έχω υπόψη μου τη συμμετοχή. Να υποθέσω ότι τα κανάλια δε βρήκαν καθόλου χρόνο να αφιερώσουν για να δείξουν τους χιλιάδες διαδηλωτές;
Και κάτι ακόμη: ο αγώνας τώρα αρχίζει. Δεν τελειώνει εδώ. Ελάτε κι όσοι δεν κατεβήκατε μέχρι τώρα και θα δείτε που θα πάνε και η κυβέρνηση, και οι βαστάζοι του, και το ΔΝΤ, και η ΕΚΤ, και οι γνωστοί-άγνωστοι.
Επαναλαμβάνω: Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε!

ο αγωνας εχει τελειωσει..η σεμνη τελετη ελαβε τελος.το νομοσχεδιο ψηφιστηκε και απο αυριο εφαρμοζεται.τερμα τα χαμενα ημερομισθια.ερχονται δυσκολες μερες και το καθε ευρω ειναι υπερπολυτιμο... τωρα τα κεφαλια μεσα και δουλεια..πολυ δουλεια.τα δανεικα τελειωσανε.πρεπει σαν χωρα να αρχιζουμε να παραγουμε. σε τρεις μηνες υπαρχει επαναξιολογηση των μετρων ...η Ελλαδα σιγα σιγα θα αρχισει να αναγεννιεται απο τις σταχτες της..
Και αφού με την εφαρμογή των μέτρων εγώ και πολλοί ακομη συνάδελφοι και άλλοι πολλοί έλληνες θα βρεθούμε άνεργοι , θα έχουμε οοοοοοοοολο το χρόνο να διαδηλώνουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ, μαζί με τους πεινασμένους συνταξιούχους.
Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:32:13 am »

Αποσυνδεδεμένος χλωρίνη

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:35:14 am »
Τραγικό αυτό που συνέβηκε.
Εύχομαι να είναι οι τελευταίοι νεκροί.

Για τα χάλια μας... πιστεύω ότι δεν είναι το κράτος διεφθαρμένο (σαν μια απρόσωπη οντότητα) αλλά οι πολίτες του είναι διεφθαρμένοι.
Οι λύκοι δεν είναι μόνο μέσα στη βουλή και στα υπουργεία, βρίσκονται και ανάμεσα μας.
Τόσα χρόνια γινόμασταν συνένοχοι στο έγκλημα είτε με το να παίρνουμε ενεργό ρόλο είτε με την σιωπή μας.

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:44:49 am »
             Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο

Ρίξτε μια ματιά όλο και κάποιους γνωστούς θα δείτε , μην με αφήσετε μόνο μου, επειδή εγώ κάπου εδώ μέσα  με βρήκα ,ούτε  αντέχω  να σηκώνω μόνος μου τόσο βάρος  και θα αισθανθώ καλύτερα με λίγη παρεούλα. :D
Καλή ανάγνωση :)  

"Ανάθεμα και κατάρα στους κλέφτες του δημόσιου βίου...κρεμάλα στους πολιτικούς.... να πάνε φυλακή τα λαμόγια...κάθαρση τώρα…είναι μερικές απ τις κραυγές των αγανακτισμένων Ελλήνων για την κρίση .Κρίση που δείχνει αξεπέραστη όσα δις. ευρώ και να μας δανείσουν.. κρίση που δεν είναι μόνο λογιστική, κρίση που...

δεν αποτυπώνεται μόνο σε οικονομικά μεγέθη, αλλά είναι κρίση βαθύτατη και ριζωμένη πια στις ζωές όλων μας. Είναι κρίση αξιών, νοοτροπίας και ήθους.

Είμαι ένας πολίτης που ζω και εργάζομαι στη χώρα αυτή και θεωρώ τον εαυτό μου μοναδικό και αναντικατάστατο, σπάνιο είδος της ανθρώπινης αλυσίδας που όλοι πρέπει να φροντίζουν για μένα γιατί ...έχουμε δημοκρατία .Γείτονα, συμπολίτη, συνάνθρωπε μπορεί να μην καταχράστηκα δημόσιο χρήμα μπορεί να μην έγινα πολιτικός μπορεί να μην έχτισα βίλες μπορεί να μην έκανα χλιδάτους γάμους στο εξωτερικό μπορεί να μη μπήκα σε κότερο ποτέ μου αλλά σε έκλεψα και εγώ και θα σε κλέβω συνέχεια και καθημερινά γιατί είμαι συμφεροντολόγος, ατομιστής ,νάρκισσος ασυνεπής που δεν ξέρω τι θα πει αυτοκριτική και πάντα μου φταίνε οι άλλοι .

Σου έκλεψα την ησυχία σου όταν για να επιδειχτώ στη γειτονιά πέρασα απ το σπίτι σου με διαπασών τη μουσική και την εξάτμιση να μουγκρίζει.

Σου έκλεψα την γαλήνη σου όταν προσπάθησες να περάσεις τη διάβαση πεζών και εγώ  έστεκα αγέρωχος με το 36 άτοκες δόσεις αυτοκίνητο μου πάνω της.

Σου έκλεψα τη θέση παρκινγκ βάζοντας οριζόντια τη μηχανή μου γιατί στη γειτονιά υπάρχω μόνο εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να παρκάρει χωρίς να δυσκολευτεί όταν έρθει απ τη δουλειά.

Σου έκλεψα τη ουρά στο σούπερ μάρκετ ,γιατί βιαζόμουν.

Σου ζήτησα 120 ευρώ για να σου βάλω ένα αιρ κοντισιον χωρίς να σου κόψω απόδειξη.

Σου πηρα 100 ευρω την ημερα για ένα δωματιο το χειμωνα σε χωριο της ελληνικης υπαιθρου γιατι μια καντηλήθρα στην παρουσιασα για τζακι.

Μου πληρωσες 4 ευρω τον καφε και 6 ευρω τη χωριατικη και 10 ευρω το ποτο γιατι ολοι τοσο τα εχουν.

Εκμεταλευτηκα την πετρελαικη κριση και χωρις καθυστερηση σου ανεβασα την τιμη στα καυσιμα αισχροκερδοντας εις βαρος σου ενώ ξεχασα να τις κατεβασω όταν περασε η κριση.

Σου στερησα τα δελτια κοινωνικου τουρισμου γιατι μπορω να αποκρυπτω εισοδηματα και να εμφανιζομαι σαν δικαιουχος.

Πηρα επιδοματα και επιδοτησεις με πλασματικα στοιχεια και τωρα φωναζω να φερουν πισω τα κλεμενα

Σηκωσα κοματικες σημαιες ενιωθα δεος όταν με κερναγε και με χαιρετουσε ο βουλευτης στο καφενειο,ψηφιζα για ιδιοτελεις σκοπους ξερογλυφομουν στα πολιτικα γραφεια για να εχω έναν ανθρωπο για τις δουλειες μου και τωρα απαιτω να παει φυλακη.

Έδωσα φακελακι σε γιατρο για να σε παρακαψω στη λιστα και να σωθώ εις βαρος σου.

Λάδωσα το μηχανικο της πολεοδομιας να κανει τα στραβα ματια μεχρι να σηκώσω το αυθαιρετο σε δασικη εκταση και μετα πηγα στο συνταγμα σε καντηλοφορια να κλαψω για τα δαση που καηκαν.

Εψαξα και βρήκα γνωστο στην εφορια να γλιτώσω το προστιμο που μου επιβλήθηκε για φορολογικες παραβασεις και μετα παραπονέθηκα για τη διαπλοκη.

Προειδοποίησα με φωτεινο σινιαλο παραβατες οδηγους για υπαρξη τροχονομικου μπλοκου και μετα διαμαρτηρηθηκα γιατι η τροχαια δεν τους γραφει.

Πεταξα το αδειο πακετο τσιγαρων απ το αυτοκινητο και μετα θυμωσα με την αμελεια των αρχων να καθαρισουν τα φρεατια και να πλημυρίσει η γειτονιά μου.

Σε εμποδισα να περπατησεις ελευθερα στο πεζοδρομιο γιατι αφησα το αυτοκινητο, μιας και πεταχτηκα για δυο λεπτα σε μια δουλεια.

Τα εβαλα με τους αλλοδαπους που μολυνουν την χωρα μου ενώ τους εκμεταλλεύτηκα για φτηνή και ανασφαλιστη εργασια

Εβγαλα το σκυλο βολτα δηλώνοντας τη ζωωοφιλια μου αλλα ξεχναω να μαζεψω τα περιτωματα του υπονομευοντας την υγεια σου .

Εμπιστεύτηκα τους δημοσιογραφους, τους θεωρησα αυθεντιες,τους αφησα να με καθοδηγησουν…με μπερδεψαν με αλλοτριώσαν.

Μου ειπανε πως οι γερμανοι συντακτες του Spiegel είναι ανθελληνες ενώ ειδα την ιδια μερα οπαδους των δυο μεγαλων ομαδω να μη σέβονται την ανακρουση του εθνικου υμνου.

Μου ειπανε πως ξενοι ετοιμαζονται να αγορασουν νησια μας και ειδα ελληνες να καταπατουν την ακτογραμμη φτιαχοντας ιδιωτικα λιμανια και να μου ζητουν χρηματα ώστε να μου επιτρεψουν το μπανιο.

Μου ειπανε πως τα σταδια των ολυμπιακων αγωνων φτιαχτήκαν για μενα και θα μεινουν σε μενα και ειδα να δινονται στην οικονομικη ελιτ και στις αθλητικες εταιρίες.

Μου ειπανε πως ο διαγωνισμος τραγουδιου της eurovision είναι εθνικη υποθεση ενώ ειδα πως είναι ένας θιασος που τρεφει το life style με χρηματα φορολογουμενων.

Μου ειπανε πως η επενδυση του χρηματιστηριου εχει εγγυημένες αποδοσεις και οι προβλεψεις είναι αισιοδοξες και ειδα μια καλοστημενη κομπινα με την ομηρια χιλιαδων μικρο επενδυτων.

Μου ειπανε πως μετα τις κραυγες των ζωντανων συνδεσεων υστερα από μαγαλες τραγωδιες και καταστροφες το μαχαιρι θα φτασει στο κοκαλο και ότι θα παρακολουθουν την υποθεση και ειδα νατην συγκαλύπτουν και να την ξεχνουν.(σαμινα σεισμοι πυρκαγιες χρηματιστηριο)

Μου ειπανε πως οι δημοσιογραφοι είναι οι ελεγκτες της εξουσιας και προστατες των αδυνατων και ειδα να γίνονται εκδοτες,κομιστες και διαπλεκομενοι με το κεφαλαιο και τη εξουσια.

Μπερδευομαι ρε γαμωτο δυσκολευομαι να καταλαβω.Η σύγχυση μεγαλη...!

Ενώ ηξερα πως τα τανκς που κατεβηκαν στους δρομους και κατελυσαν την δημοκρατια αυτό ζημιωσε τη χωρα μου,ειδα πως οι αγροτες μπορουν να κλεινουν τους δρομους,οι λιμενεργατες τα λιμανια γιατι τα αιτηματα των συντεχνιων είναι πιο πανω απ τα δικα μου δικαιωματα.

Ενώ ηξερα πως η αριστερα είναι προοδευτικο κινημα ειδα ότι αποτελει τροχοπεδη σε κάθε μεταρυθμιση.

Ενω ηξερα πως η δεξια είναι πατριωτικο κομα ειδα να σαμποταρει τους θεσμους και να διαβρωνει τις αξιες και το νομιμο να γινετε ηθικο

Ενώ ηξερα πως σοσιαλισμος είναι αναδιανομη εισοδηματος και κοινωνικη δικαιοσυνη ειδα πλουτισμο ημετερων,σκανδαλα,και κοινωνικη ανισοτητα.

Ενώ ηξερα πως ο εθνικιστης θεωρει την πατριδα του υπερ ανω ολων,ειδα να φορα τη ναζιστικη μποτα και τον αγκυλωτο σταυρο που το 41 εισεβαλε στη πατριδα του και σκοτωσε ελληνες.

Ενώ ηξερα πως ο αναρχικος είναι φορεας επαναστατικων ιδεων και εναντιωνεται στο συστημα,ειδα να πηγαινει στις καταληψεις με ταξί,να ντυνεται με γνωστες φιρμες πολυεθνικων,και να επικαλειτε το ιδιο το συστημα που θελει να ανατρεψει.

Ενώ ηξερα πως ο συνδικαλιστης είναι προαγωγός τον δικαιωματων των εργαζομενων και ακαμπτος υπερασπιστης,ειδα να γινεται βουλευτης και να διαπλεκεται στα γραναζια της εργοδοσιας.

Ενώ ηξερα πως τα κοματα είναι στυλοβατες της δημοκρατιας ειδα να αυθαιρετουν να εμφανιζονται σαν συμμοριες και να καπηλεύονται τους θεσμους.

Και τοτε εχασα τελειως τον ελεγχο..

Ενώ ηξερα πώς είναι να φερεσαι σαν πολιτης και σαν ανθρωπος εχοντας υποχρεωσεις και δικαιωματα προτιμησα να φερθω σαν καταναλωτης και χουλιγκανος.

Ενώ οι καλυτεροι μου φιλοι είναι παναθηναικοι πηγα στο καραισκακη να τους βρισω τη μανα και να τους πεταξω φωτοβολιδες γιατι η χαρα της νικης είναι μονο δικο μου προνομιο.

Ενώ έλεγα πως οι πολιτικοί είναι εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων και υπηρετούν οικονομικούς παράγοντες, με φανατισμό τους υποστήριζα στις εκλογές δίνοντας τους μια ακόμη ευκαιρία…και κάπως έτσι έφτασα να ζω το ψέμα μου συμπολίτες…

Επιδόθηκα σε ασταμάτητη κατανάλωση προκειμένου να βρω ταυτότητα

Υποτίμησα τη σημασία της παιδείας και των αξιών και προτίμησα να μιμηθώ το life style της τηλεόρασης.

Ταύτισα την ευτυχία με το τριήμερο στην Αράχωβα και το 4Χ4 τζιπ.

Η αυταπάτη της παντοδυναμίας μου ενισχύθηκε με την πιστωτική κάρτα.. μπορούσα να αποκτήσω περισσότερα από όσα δικαιούμαι.

Χωρίς εγκράτεια ζήτησα να δανειστώ για να απολαύσω αγαθά που έβλεπα να απολαμβάνουν οι πλούσιοι και ήθελα να τους μοιάσω.

Εγκατέλειψα το χωριό μου για να γίνω υπάλληλος των 700 ευρώ.

Άφησα την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο για να ζήσω σε ένα δυαράκι στη κυψέλη.

Περιφρόνησα τα πανηγύρια στην επαρχία γιατί στα μπουζούκια πια γίνεται η επίδειξη και το νυφοπάζαρο.

Ένιωθα σπουδαίος αν τη δευτέρα το πρωί μιλούσα στη δουλειά για το διήμερο που πέρασα στα χιόνια η τη κραιπάλη στα μπουζούκια.

Χρεοκόπησα νεοέλληνα...γιατί πια δεν ξέρω τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι δίκαιο και τι άδικο. ΚΑΤΑΛΑ

Αποσυνδεδεμένος Evnikim

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:55:08 am »
Πες τα βρε παράξενε! Όλοι μπορούμε να βρούμε τον εαυτό μας στο κείμενό σου. Χωρίς να απαλλάσσουμε τους υπαίτιους, ναι, ας παραδεχτούμε ότι είμαστε και μεις ένοχοι...

Αποσυνδεδεμένος aziuol

• Πλήρες μέλος
  • VENCEREMOS !!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Μαΐου 07, 2010, 02:41:06 am »
The revolution will not be televised, the revolution will be live...

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Μαΐου 07, 2010, 10:49:52 am »
Φοβερό, Παράξενε! Πράγματι, δεν υπάρχει Έλληνας που δεν εμπίπτει σε κάποια απ΄τις κατηγορίες αυτές. Δεν είσαι μόνος σου, λοιπόν!

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Μαΐου 07, 2010, 12:54:05 pm »
Παράξενε, κι όμως, υπάρχουν και Έλληνες που δε τα έκαναν αυτά που περιγράφεις.
Γι αυτούς ισχύει η ρήση μαζί με το ξερό, θα καεί και το χλωρό.
Γίνεται αρκετή προσπάθεια από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να περάσουν την άποψη οτι ούτε λίγο ούτε πολύ αξίζουμε αυτά που μας συμβαίνουν.
Δε ξέρω αν για (κάποια από) αυτά αξίζουμε ή δεν αξίζουμε να βρεθούμε να ζούμε με 500 ευρώ το μήνα. Πάντως, μια φορά που έτυχε να βρίσκομαι στην Ολλανδία, είχα τη "τύχη" να βρεθώ σ' ενα μποτιλιάρισμα, μετακινούμενος προς Delft.
Παρατήρησα εντυπωσιασμένος οτι, ενώ οι τρείς λωρίδες ήταν τελείως φρακαρισμένες, η βοηθητική λωρίδα ήταν εντελώς ελεύθερη. Μη πιστεύοντας στα μάτια μου, ρώτησα τον οδηγό του οχήματος στο οποίο επέβαινα, πώς γίνεται και κανένας δε χρησιμοποιεί τη βοηθητική λωρίδα για να εκτελέσει τον ελιγμό που είναι γνωστός σ' εμας ως "χώσιμο". Ο οδηγός ήταν Έλληνας, οπότε δε με κοίταξε σα να κατέβηκα από άλλο πλανήτη, απλά μου απάντησε οτι οι κάμερες που υπάρχουν στο δρόμο λειτουργούν συνέχεια, οπότε αν κάποιο όχημα βρεθεί να κάνει τη παράβαση, είναι βέβαιο οτι ο οδηγός του θα τιμωρηθεί.
Η λέξη-κλειδί είναι η Ατιμωρησία, λοιπόν. Και εκτός αν κάποιος θεωρήσει οτι πρέπει να οργανωθούν οι πολίτες σε ομάδες vigilante, πιστεύω πως η τιμωρία είναι μια υποχρέωση του Κράτους.
Αλλά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα, νομίζω πιο σημαντικό, που είναι ίσως μια συνέπεια του θέματος της ατιμωρησίας και της ανομίας, καθώς διάφοροι "λεβέντες" αποφασίζουν να "σιγουρέψουν" την επικράτησή τους και να οργανωθούν σε ομάδες. Αναφέρομαι φυσικά στη συνήθεια το Έλληνα να δημιουργεί κλίκες. Από τους "μάγκες του δρόμου" που θα επιτεθούν στο δημοτικό αστυνομικό γιατί γράφει κλήσεις, θα τον δείρουν αλύπητα και θα εξαφανιστούν (έχουμε αρκετά τέτοια περιστατικά) μέχρι την ομάδα των μαθητών που έχει βάλει στόχο να μην αφήσει να γίνει μάθημα και επιτίθεται ομαδικά στο καθηγητή όταν τολμήσει να βγάλει έναν έξω, ως τα καρτελ του γάλακτος που λυμαίνονται την αγορά, οι κλίκες είναι πανταχού παρούσες στην Ελλάδα.
Ακόμα και μέσα σ' ένα φόρουμ μπορεί κανείς να τις βρει. Ας τολμήσει κάποιος έστω να πει κάτι που ίσως μπορεί να θεωρηθεί οτι θίγει κάποιον που είναι μέλος της κλίκας, και που εν πάσει περιπτώσει είναι κοινό μυστικό, και μέσα σ' ελάχιστο χρόνο θα δει να του επιτίθεται ένα πλήθος που μπορεί ν' αποτελείται από ποδοσφαιρόφιλους μέχρι κυριλέ κυρίες προκειμένου να τον πατάξει για το "θράσος" του.
Το να μιλάμε λοιπόν για αυτοβελτίωση χωρίς να προσπαθούμε πρώτα να πατάξουμε τις κλίκες, είναι κατά τη γνώμη μου υποκριτικό.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)