*

Αποστολέας Θέμα: Διπλασιασμός μορίων - 3ο έτος νεοδιόριστου!!!  (Αναγνώστηκε 25151 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ernesto

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διπλασιασμός μορίων - 3ο έτος νεοδιόριστου!!!
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 10, 2010, 08:53:15 pm »
Προσωπικά θεωρώ ότι με τη γελοία κατά την άποψή μου(και ας μου συγχωρεθεί ο όρος)αυτή ρύθμιση,το υπουργείο προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της τριετίας...Είναι πολλά τα 3 χρόνια για το νεοδιόριστο παιδιά,είτε έχει δική του οικογένεια είτε όχι...οπως και η διετία για τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης!εστω ότι μετατίθεται κάποιος σε μια περιοχή,αλλά έχει λίγα μόρια ή υπάρχουν λίγα κενά και δεν είναι στο χέρι του να επιλέξει την τοποθέτησή του.Υπάρχουν περιοχές μετάθεσης με τεράστιες αποκλίσεις γεωγραφικές!Είναι δυνατόν να μην μπορεί κάποιος να αποσπαστεί έστω εντός πυσδε τη 2η χρονιά?Τα περί κενών στα σχολεία είναι γελοίες δικαιολογίες όπως και τα περί μαθητών(να μην αλλάζουν καθηγητές)...Δε σημαίνει ότι αν κάποιος μείνει στην ίδια σχολική μονάδα θα έχει και τους ίδιους μαθητές!Μπορεί να υπηρετώ 3 χρόνια στο ίδιο λύκειο και να έχω και τις 3 χρονιές διαφορετικά τμήματα και τάξεις!!!Η θέσπιση των ανωτέρω είναι είτε εκδικητική είτε στοχεύει αλλού(βλ.Καλλικράτης).Το θέμα είναι ότι κανείς δεν αντιδρά...οσοι περιμένουν διορισμό λένε "ας διοριστώ κι ας με κρατήσουν παραπάνω",οι ήδη μόνιμοι δεν αντιδρούν,το θέμα της 2ετίας δεν τέθηκε πουθενά,παγιωμένες κατακτήσεις του κλάδου καταστρατηγούνται εν μια νυκτι,ζωές χιλιάδων ανθρώπων επηρεάζονται έτσι,επειδή το θέλει η Διαμαντοπούλου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:40:39 »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 10, 2010, 09:52:44 pm »
Η 3ετης παραμονη θα ισχυει απο το 2010 η απο το 2011;Ξερετε κατι επ αυτου;Γιατι καποιοι στο υπουργειο,απ ο,τι εμαθα,δεν επικοινωνησα προσωπικως,διατεινονται οτι κατα 90 τοις εκατο θα ισχυσει απο σεπτεμβριο του 2010..Μηπως προκειται για ραδιο αρβυλα;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 10, 2010, 10:17:57 pm από alceste »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 10, 2010, 10:41:04 pm »
ernesto, κι εγώ διαφωνώ με την τριετία και πιστεύω όπως κι εσύ ότι ο διπλασιασμός των μορίων είναι ένας τρόπος να χρυσωθεί το χάπι στους νεοδιόριστους, μόνο που αυτός ο τρόπος είναι εντελώς απαράδεκτος. Στο κάτω κάτω προσωπικά πάω για τον 6ο (!) χρόνο παραμονής μου στο δυσπρόσιτο όπου διορίστηκα (όχι από επιλογή μου αλλά επειδή δεν μπορώ να πάρω μετάθεση) αλλά το κράτος δε μου έχει χαρίσει ούτε μισό μόριο (όπως και σε κανέναν σας, άλλωστε). Συμφωνώ απόλυτα και με όσα είπες για τη διετία ως απαραίτητη προϋπόθεση θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης. Δυστυχώς...
sensible, η αλήθεια είναι ότι κι εμένα με αποθάρρυνε η τροπή της συζήτησης και αρχικά σκέφτηκα να μην απαντήσω γιατί θα ήταν μάταιο... αλλά τελικά δεν κρατήθηκα  ;) 

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 11, 2010, 12:14:08 am »
Να ρωτησω κατι συναφες με το τοπικ,κατα την 3ετη υποχρεωτικη παραμονη δικαιουται ο εκπαιδευτικος αιτηση αποσπασης η πρεπει να παρελθουν τα 3ετη για να μπορεις να κανεις αιτηση και να αποσπασθεις;Οποιος εχει καταλαβει ας μου απαντησει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:40:39 »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 11, 2010, 01:39:21 am »

Έχουν δίκιο οι συνάδελφοι ανακαλώ την άποψη μου, ότι είναι γελοίο να έρχεται ο διοριστέος του 2009 και να λέει ότι είναι άδικο ο διοριστέος του 2010 να παίρνει διπλασιασμό μορίων του 3ου έτους του, αφού ο 2009 με τέσσερα χρόνια θα έχει όσα έχει ο 2010 με τρία......

................ έχουμε κανέναν του 2008 να μας πει ότι με 5 χρόνια θα έχει τα ίδια μόρια με έναν του 2010 σε 3 ?
κανένας στα 2007 ? στα 2006 ? στα 2005..... ????????????
ο καθένας κοιτάει την πάρτι του ε παιδιά ?

ΟΡΘΑ το υπουργείο δίνει αυτό το ΚΊΝΗΤΡΌ γιατί άλλο να πας να κάνεις αίτηση για μόνιμο διορισμό στο πουθενά για 3 χρόνια και άλλο για 1 που ήταν μέχρι τώρα. Ναι σε 1 χρόνο είχατε την δυνατότητα να φύγετε ενώ οι νέοι σε 3.  ΕΛΕΟΣ λοιπόν.
(μην πείτε τώρα ότι δεν φύγατε κάποιοι στον 1 χρόνο γιατί δεν είχατε τα μόρια να πάτε στο σπίτι σας δίπλα, γιατί δεν αντέχω άλλη κλάψα)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 11, 2010, 09:37:59 am »
kinegiros, πραγματικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις. Τα μόρια δίνονται ως επιβράβευση για όσους υπηρετούν σε περιοχές με δυσμενείς συνθήκες, και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ λογική να χαρίζονται. Ούτε τα μόρια μιας χρονιάς, ούτε μισής! Και το λέω γιατί το θεωρώ απόλυτα λογικό, όχι γιατί κοιτάω την πάρτη μου. Εξάλλου έχω αρκετά χρόνια στο δυσπρόσιτο όπου υπηρετώ και δεν "απειλούμαι" σε καμία περίπτωση στο θέμα των μορίων από τους νέους συναδέλφους.

Είχαμε σε 1 χρόνο τη δυνατότητα να φύγουμε;;; Για ρίξε μια ματιά στις πρόσφατες βάσεις μεταθέσεων. Και το αναφέρω αυτό χωρίς καμία διάθεση "κλάψας" οπως λες, γιατί είμαι συνειδητοποιημένη ότι ως εκπαιδευτικός θα παραμείνω στην επαρχία για όσο χρειαστεί.

Το σταματάω εδώ και ελπίζω να μη δω καμιά απάντηση στο ίδιο ύφος με την προηγούμενη γιατί θεωρώ ότι η ειρωνεία δεν προάγει το διάλογο.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 20, 2012, 03:22:51 am από marinadim »

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 11, 2010, 11:20:44 am »

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 11, 2010, 03:12:25 pm »
kinegiros, πραγματικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις. Τα μόρια δίνονται ως επιβράβευση για όσους υπηρετούν σε περιοχές με δυσμενείς συνθήκες, και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ λογική να χαρίζονται. Ούτε τα μόρια μιας χρονιάς, ούτε μισής! Και το λέω γιατί το θεωρώ απόλυτα λογικό, όχι γιατί κοιτάω την πάρτη μου. Εξάλλου έχω αρκετά χρόνια στο δυσπρόσιτο όπου υπηρετώ και δεν "απειλούμαι" σε καμία περίπτωση στο θέμα των μορίων από τους νέους συναδέλφους.

Είχαμε σε 1 χρόνο τη δυνατότητα να φύγουμε;;; Για ρίξε μια ματιά στις πρόσφατες βάσεις μεταθέσεων. Και το αναφέρω αυτό χωρίς καμία διάθεση "κλάψας" οπως λες, γιατί είμαι συνειδητοποιημένη ότι ως εκπαιδευτικός θα παραμείνω στην επαρχία για όσο χρειαστεί (γι'αυτό και δε ζήτησα ποτέ απόσπαση σε φορέα με τα μόρια του δυσπρόσιτου).

Το σταματάω εδώ και ελπίζω να μη δω καμιά απάντηση στο ίδιο ύφος με την προηγούμενη γιατί θεωρώ ότι η ειρωνεία δεν προάγει το διάλογο.

Ωραία αφού δίνονται σαν επιβράβευση για τις συνθήκες, τότε και ο διπλασιασμός δίνεται ως επιβράβευση που ΔΕΧΤΗΚΕ να γίνει μόνιμος σε όποιο μέρος και να μείνει υποχρεωτικά εκεί 3 χρόνια. Δεν χαρίζονται λοιπόν.
Νομίζω το λύσαμε το θέμα. Εσύ δεν ανήκεις στην κατηγορία αυτή, σε εσένα δεν ήταν υποχρεωτικά 3 χρονιά η παραμονή σου, αλλά 1 χρόνο. Αν δεν έφυγες για τον x,y λόγο αυτό είναι αδιάφορο.
Καλά να περνάς

Αποσυνδεδεμένος samou

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 11, 2010, 03:33:29 pm »

Έχουν δίκιο οι συνάδελφοι ανακαλώ την άποψη μου, ότι είναι γελοίο να έρχεται ο διοριστέος του 2009 και να λέει ότι είναι άδικο ο διοριστέος του 2010 να παίρνει διπλασιασμό μορίων του 3ου έτους του, αφού ο 2009 με τέσσερα χρόνια θα έχει όσα έχει ο 2010 με τρία......

................ έχουμε κανέναν του 2008 να μας πει ότι με 5 χρόνια θα έχει τα ίδια μόρια με έναν του 2010 σε 3 ?
κανένας στα 2007 ? στα 2006 ? στα 2005..... ????????????
ο καθένας κοιτάει την πάρτι του ε παιδιά ?

ΟΡΘΑ το υπουργείο δίνει αυτό το ΚΊΝΗΤΡΌ γιατί άλλο να πας να κάνεις αίτηση για μόνιμο διορισμό στο πουθενά για 3 χρόνια και άλλο για 1 που ήταν μέχρι τώρα. Ναι σε 1 χρόνο είχατε την δυνατότητα να φύγετε ενώ οι νέοι σε 3.  ΕΛΕΟΣ λοιπόν.
(μην πείτε τώρα ότι δεν φύγατε κάποιοι στον 1 χρόνο γιατί δεν είχατε τα μόρια να πάτε στο σπίτι σας δίπλα, γιατί δεν αντέχω άλλη κλάψα)
Μα τι ασυναρτησιες ειναι αυτες?Ακομη κι αν ειναι θετικο το μετρο και χρειαζεται κινητρα ο νεοδιοριστος (αν και νομιζω οτι μαλλον ειναι μια ακομη σπασμωδικη κινηση του υπουργειου) ασφαλως και ειναι αδικο και πολυ ,για το διοριστεο του 09 και του 08. αυτο εξυπακουεται. Η νομιζεις πως ενας χρονος πανω , ενας κατω σε δυσπροσιτο  δεν εχει διαφορα?Απο εκει κι επειτα καμια κλαψα, καθε συναδελφος που βρισκεται στο μεταιχμιο μπορει να υποφερει μια αδικια ή αντιθετως να ωφεληθει απο την ευνοια της τυχης. Αλλα μη λεμε κι οτι θελουμε, οτι δεν ειναι αδικο.

ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 11, 2010, 04:13:50 pm »
Θα συμφωνήσω με το μέλος kinegiros.
Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις στον πρώτο τόπο διορισμού ένα έτος και άλλο 3 χρόνια.Σαν αντιστάθμισμα σε αυτό,δόθηκε η διπλή μοριοδότηση του 3 έτους.
Η απόφαση πάρθηκε μετά από πίεση των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Να πω ότι διορίστηκα μόνιμη το Σεπτέμβριο του 2009.
Συμφωνώ όμως με το μέτρο.Ίσα ίσα πιστεύω ότι είναι και το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος sensible

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 11, 2010, 05:15:16 pm »
Θα συμφωνήσω με το μέλος kinegiros.
Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι υποχρεωμένος να παραμείνεις στον πρώτο τόπο διορισμού ένα έτος και άλλο 3 χρόνια.Σαν αντιστάθμισμα σε αυτό,δόθηκε η διπλή μοριοδότηση του 3 έτους.
Η απόφαση πάρθηκε μετά από πίεση των συνδικαλιστικών μας οργάνων.
Να πω ότι διορίστηκα μόνιμη το Σεπτέμβριο του 2009.
Συμφωνώ όμως με το μέτρο.Ίσα ίσα πιστεύω ότι είναι και το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει.

Κατανοητό αυτό που λέτε ρε παιδιά...αλλά για να πάρει κανείς μετάθεση σε αστικό κέντρο 3 και 4 χρόνια θα μείνει στα νησιά και στα δυσπρόσιτα. Αυτός γιατί να μην "επιβραβεύεται";;;
Αυτό λέμε. Αυτός που διορίστηκε το  2010 θα μείνει όπως και να έχει για 3 χρόνια. Αυτός του 08 ή 09 στην πράξη θα μείνει 3 χρόνια για να πάρει μετάθεση σε αστική περιοχή... όπως μειώθηκαν οι μεταθέσεις. Την ουσία συνάδελφοι...όχι το τυπικό "επιβράβευση γιατί σε υποχρεώνει για 3 χρόνια"... και τον άλλο έμμεσα τον υποχρεώνει. Δηλαδή Αϊνστάιν πρέπει να είσαι για να το διαπιστώσεις.
Αυτά και τέρμα.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 11, 2010, 05:17:54 pm »
Εντάξει, εγώ τα έγραψα τα παραπάνω (εκτός του ότι μου φάνηκε παράλογο και πράγματι σπασμωδικό το μέτρο) γιατί είχα στο μυαλό μου τους συναδέλφους που διορίστηκαν το 2009 (και όχι φυσικά τον εαυτό μου, μιας κι εγώ είμαι αρκετά παλαιότερη). Αν alexel δεν έχετε εσείς πρόβλημα, δε θα επιμείνω παραπάνω. Σου εύχομαι όμως (και το λέω ειλικρινά) μόλις συμπληρώσεις 4 χρόνια υπηρεσίας να έχεις πάρει ήδη μετάθεση και να μη βρίσκεσαι ακόμα στον τόπο του πρώτου διορισμού σου... Γιατί τότε θα σε πειράξει το ότι ο συνάδελφός σου που διορίστηκε ένα χρόνο αργότερα σε "ισοφάρισε" σε μόρια. Ένας χρόνος πάνω - ένας χρόνος κάτω μακριά από το σπίτι σου έχει μεγάλη διαφορά, ειδικά αν έχεις οικογένεια. Εκτός βέβαια αν έχεις πάρει ήδη μετάθεση και γι' αυτό δε σε αφορά το θέμα. Τελοσπάντων, πιστεύω ότι ειδικά τώρα, με τον περιορισμό των μεταθέσεων πολλοί συνάδελφοι θα αναγκάζονται να συμπληρώνουν - τουλάχιστον- 4ετία στον τόπο του πρώτου διορισμού τους (στο δυσπρόσιτο όπου υπηρετώ είμαστε αρκετοί όσοι έχουμε ξεπεράσει τα 4 χρόνια) και για το λόγο αυτό θεωρώ ότι πολλοί διοριστέοι του 2009 θα αδικηθούν από την εν λόγω διάταξη. Αν η άποψή μου φαίνεται παράλογη και "αντισυναδελφική" δε θα δώσω συνέχεια. 

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 11, 2010, 05:20:11 pm »

Κατανοητό αυτό που λέτε ρε παιδιά...αλλά για να πάρει κανείς μετάθεση σε αστικό κέντρο 3 και 4 χρόνια θα μείνει στα νησιά και στα δυσπρόσιτα. Αυτός γιατί να μην "επιβραβεύεται";;;

Εξαρτάται από την ειδικότητα και το αστικό κέντρο που επιλέγει ο καθένας.
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 11, 2010, 05:27:44 pm »
Το μέτρο θα ήταν ακόμη πιο δίκαιο,αν λάμβανε υπόψη και τους ήδη διορισμένους.
Αν δηλ έλεγε:"Όσοι-συμπεριλαμβανομένων και των ήδη διορισμένων-παραμένουν στον α τόπο διορισμού για 3 χρόνια,να μοριοδοτούνταιι διπλά τον 3ο χρόνο."
Κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.Ζητήστε ίση μεταχείριση.

-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182682
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)