*

Αποστολέας Θέμα: Διπλασιασμός μορίων - 3ο έτος νεοδιόριστου!!!  (Αναγνώστηκε 25161 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimari

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διπλασιασμός μορίων - 3ο έτος νεοδιόριστου!!!
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 11, 2010, 07:21:36 pm »
Το μέτρο θα ήταν ακόμη πιο δίκαιο,αν λάμβανε υπόψη και τους ήδη διορισμένους.
Αν δηλ έλεγε:"Όσοι-συμπεριλαμβανομένων και των ήδη διορισμένων-παραμένουν στον α τόπο διορισμού για 3 χρόνια,να μοριοδοτούνταιι διπλά τον 3ο χρόνο."
Κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.Ζητήστε ίση μεταχείριση.

Αυτό νομίζω πως είναι το πιο δίκαιο!!!!Είναι τόσο δύσκολο να το σκεφτούν δηλαδή αυτοί που κάθονται στο πόδι και βγάζουν αποφάσεις??? Πρέπει πάντα εκ των υστέρων να τρέχουν όσοι αδικούνται να ζητούν ίση μεταχείριση?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:08:55 »

Αποσυνδεδεμένος zeroout

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • it's all about the journey, not the destination...
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 11, 2010, 08:12:05 pm »
Να προσέχουμε τι λέμε μερικοί (φίλε kinegiros) γιατί στο τέλος θα κρεμάσουμε και κάνα πανώ της Αννούλας εδώ μέσα... Λείπει η κοινή λογική; Δε καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι θα πρέπει να είναι στην επιλογή σου αν θέλεις να κάτσεις 3 χρόνια στο Χ μέρος και να ανταμοιφθείς ανάλογα (εστω με τα μόρια του διπλασιασμού στο 3ο χρόνο ρε παιδί μου); Αν δε θες και μπορείς, μετακινήσου νωρίτερα.. Όπως όμως ο νέος παίρνεις διπλάσια μόρια στο 3ο έτος, άμα κάτσει 3 χρόνια κάπου, έτσι και ο παλιός, τίποτα άλλο δε στέκει. Δύσκολο είναι δηλαδή να καταλάβουν μερικοί ότι μόνο έτσι υπάρχει ισονομίαι ή βασιλεύει η βλακεία και η χαζομάρα του Υπουργείου και της Άννας και στα μυαλά κάποιων από εμάς; Γιατί έτσι, δε χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο με νομοσχέδια, έχει ήδη νικήσει... Συγχωρήστε το τόνο μου, αλλά δε μπορώ να κάτσω και να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα και μπορεί να είμαστε όλοι συνάδελφοι και πάει λέγοντας αλλά οι εμπειρίες και η νοημοσύνη είναι διαφορετικές... ας πάει λοιπόν κανένας να μείνει υποχρεωτικά για 3 χρόνια ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ στο Αγαθονήσι ή στον Αη-Στρατή, και μετά ας του δώσουν και 80 μόρια... Δε νομίζω όμως ότι θα τη πάλευαν πολλοί από εμάς εκεί... Οπότε ας σκεφτούμε λίγο πριν αγιοποιήσουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου...

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 11, 2010, 08:38:46 pm »
Αν δηλ έλεγε:"Όσοι-συμπεριλαμβανομένων και των ήδη διορισμένων-παραμένουν στον α τόπο διορισμού για 3 χρόνια,να μοριοδοτούνταιι διπλά τον 3ο χρόνο."

Αυτό νομίζω πως είναι το πιο δίκαιο!!!!Είναι τόσο δύσκολο να το σκεφτούν δηλαδή αυτοί που κάθονται στο πόδι και βγάζουν αποφάσεις??? Πρέπει πάντα εκ των υστέρων να τρέχουν όσοι αδικούνται να ζητούν ίση μεταχείριση?

Εγώ διορίστηκα το 2007 στο πηγάδι κατούρησα ? Σοβαρότης μηδέν !
Το μέτρο είναι τέλειο, κάνανε και κάτι σωστό οι συνδικαλιστές μας.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 11, 2010, 08:50:52 pm »
Να προσέχουμε τι λέμε μερικοί (φίλε kinegiros) γιατί στο τέλος θα κρεμάσουμε και κάνα πανώ της Αννούλας εδώ μέσα... Λείπει η κοινή λογική; Δε καταλαβαίνουμε δηλαδή ότι θα πρέπει να είναι στην επιλογή σου αν θέλεις να κάτσεις 3 χρόνια στο Χ μέρος και να ανταμοιφθείς ανάλογα (εστω με τα μόρια του διπλασιασμού στο 3ο χρόνο ρε παιδί μου); Αν δε θες και μπορείς, μετακινήσου νωρίτερα.. Όπως όμως ο νέος παίρνεις διπλάσια μόρια στο 3ο έτος, άμα κάτσει 3 χρόνια κάπου, έτσι και ο παλιός, τίποτα άλλο δε στέκει. Δύσκολο είναι δηλαδή να καταλάβουν μερικοί ότι μόνο έτσι υπάρχει ισονομίαι ή βασιλεύει η βλακεία και η χαζομάρα του Υπουργείου και της Άννας και στα μυαλά κάποιων από εμάς; Γιατί έτσι, δε χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο με νομοσχέδια, έχει ήδη νικήσει... Συγχωρήστε το τόνο μου, αλλά δε μπορώ να κάτσω και να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα και μπορεί να είμαστε όλοι συνάδελφοι και πάει λέγοντας αλλά οι εμπειρίες και η νοημοσύνη είναι διαφορετικές... ας πάει λοιπόν κανένας να μείνει υποχρεωτικά για 3 χρόνια ΚΑΤ' ΕΛΑΧΙΣΤΟ στο Αγαθονήσι ή στον Αη-Στρατή, και μετά ας του δώσουν και 80 μόρια... Δε νομίζω όμως ότι θα τη πάλευαν πολλοί από εμάς εκεί... Οπότε ας σκεφτούμε λίγο πριν αγιοποιήσουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου...

Μάλιστα κοινή λογική.... έχουμε διαφορετική ιδέα τι είναι κοινή λογική προφανώς, τι να κάνουμε... είναι όπως είπες "οι εμπειρίες και η νοημοσύνη είναι διαφορετικές"....

Για να πας στο Αγαθονήσι πρέπει να δηλώσεις ΕΣΥ την περιοχή (Δ Δωδεκανήσου και μετά να δηλώσεις το κενά που θέλεις να πας). Αν δεν θέλεις μην την δηλώσεις. Αν θέλεις όμως να πας για τον x,y λόγο και ξέρεις ότι θα μείνεις 3 χρόνια, αυτό που σου έδωσε ο νέος νόμος είναι λίγο αλλά τουλάχιστον είναι ένα κίνητρο. Οι των προηγουμένων ετών μπορούσαν στον 1 χρόνο να πάρουν μετάθεση για Α' Δωδεκανήσου ή και αλλού ανάλογα με την ειδικότητα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:08:55 »

Αποσυνδεδεμένος dimari

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 11, 2010, 08:58:08 pm »

Δεν σε καταλαβαίνω :(Σου λέμε απλά πως ούτως ή άλλως σε κάποιες ειδικότητες ακόμα και που σου δίνουν την δυνατότητα να φύγεις από τον τόπο πρώτου διορισμού δεν μπορεις ουσιαστικά να το καταφέρεις παρά μόνο μετά από αρκετά χρόνια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 11, 2010, 09:03:21 pm από dimari »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 11, 2010, 09:33:49 pm »

Δεν σε καταλαβαίνω :(Σου λέμε απλά πως ούτως ή άλλως σε κάποιες ειδικότητες ακόμα και που σου δίνουν την δυνατότητα να φύγεις από τον τόπο πρώτου διορισμού δεν μπορεις ουσιαστικά να το καταφέρεις παρά μόνο μετά από αρκετά χρόνια.

όχι φίλε μου δεν τα λες καλά, μπορείς να φύγεις αλλά δεν θα πας στο σπίτι σου. Μπορείς να πας όμως από το Αγαθονήσι στην Ρόδο δηλαδή σε καλύτερες συνθήκες ζωής. Εσύ όμως θες να πας στο σπίτι σου δίπλα.
Από την άλλη αφού έκανες τον 1 χρόνο σου, είχες εκτός από δικαίωμα μετάθεσης και δικαίωμα απόσπασης.
Υπήρχε λοιπόν περίπτωση να παίρνεις απόσπαση για 1-2-3 κλπ χρόνια και παράλληλα να κάνεις αιτήσεις μετάθεσης και όσο περνάει ο καιρός να βελτιώνεται η θέση σου.
Ο ΝΕΟΣ πρέπει να υπηρετήσει 3 χρόνια στην πρώτη τοποθέτηση του χωρίς να έχει δικαίωμα να φύγει. Πως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ζητώντας όμοια αντιμετώπιση, αυτό είναι η αδικία.

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 11, 2010, 11:31:57 pm »
Κι αν κάποιος συμπληρώνει φέτος,του χρόνου,του παραχρόνου 3 χρόνια στο Αγαθονήσι και δεν έχει ζητήσει απόσπαση ή βελτίωση θέσης,αλλά παραμένει στο μοναδικό σχολείο του νησιού?
Αυτός δε δικαιούται 2πλασιασμό των μοριών?
Όμως,αλήθεια υπάρχουν τέτοια άτομα?

Όπως και νά'χει,από δω και στο εξής οι δυσκολίες διορισμού στην εκπαίδευση αυξάνονται,οι θέσεις μειώνονται κ.τ.λ.Επαναλαμβάνω ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να δοθεί στους νεοδιόριστους.
Ας σκεφτούμε και εκείνους που πιθανόν να μπορούσαν να μπουν στο νομό τους μέσα σε ένα χρόνο και τώρα πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά 3.
π.χ.Σε μας τους νηπιαγωγούς η Φωκίδα ή η Κορινθία θέλει 3 μόρια,για μετάθεση.
Έμπαινες κατευθείαν.Τώρα,κάτσε υποχρεωτικά 3 χρόνια στο Καρλόβασι.
Δεν πρέπει να ανταμειφθείς γι'αυτό?
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος samou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 11, 2010, 11:47:15 pm »
Δηλαδη ολο το θεμα γινεται για τους 20 γενναιους του Αγαθονησιου? Αν ειναι ετσι τους τη χαριζω τη μεταθεση στην πολη τους με ολη μου την ψυχη. Το ιδιο και στους συναδελφους του Αη Στρατη.Αν μιλας ομως για καρλοβασι, που δινει 7 στη δευτεροβαθμια, ο διορισμενος του 09, σε πληροφορω δεν παει πουθενα σε μια χρονια. Η αν ειναι τυχερος θα πιασει την Κω παρακατω. Αν ο Θεσσαλονικιος που θελει 70 μορια να μπει στην πολη του, προτιμησει να μεινει στο καρλοβασι για να μην περιφερεται ασκοπα (και αυτο ειναι λογικο απο την ανθρωπινη πλευρα του θεματος) σε 8 χρονια θα εχει τα πολυποθητα μορια ενω ο διορισμενος του 10 σε 5.
ΠΕ02

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 11, 2010, 11:58:59 pm »
Δηλαδη ολο το θεμα γινεται για τους 20 γενναιους του Αγαθονησιου? Αν ειναι ετσι τους τη χαριζω τη μεταθεση στην πολη τους με ολη μου την ψυχη. Το ιδιο και στους συναδελφους του Αη Στρατη.Αν μιλας ομως για καρλοβασι, που δινει 7 στη δευτεροβαθμια, ο διορισμενος του 09, σε πληροφορω δεν παει πουθενα σε μια χρονια. Η αν ειναι τυχερος θα πιασει την Κω παρακατω. Αν ο Θεσσαλονικιος που θελει 70 μορια να μπει στην πολη του, προτιμησει να μεινει στο καρλοβασι για να μην περιφερεται ασκοπα (και αυτο ειναι λογικο απο την ανθρωπινη πλευρα του θεματος) σε 8 χρονια θα εχει τα πολυποθητα μορια ενω ο διορισμενος του 10 σε 5.

ξαναλέω μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, μπορεί ο σκοπός σας (μετάθεση στην θεσσαλονική) να είναι ο ίδιος αλλά η αφετηρία σας είναι διαφορετική. Εσύ υπηρετείς 1 χρόνο αυτός 3 χρόνια. Το αν θα μείνεις ή δεν θα μείνεις παραπάνω δεν είναι προβλέψιμο εξ αρχής όταν κάνεις την αίτηση για διορισμό, του νέου είναι.
Η θέση σου ότι πρέπει να μείνεις Καρλόβασι για 8 χρόνια για να μην περιφέρεσαι άσκοπα δεν είναι και θέση άλλων συναδέλφων σου που σιγά σιγά παίρνουν μεταθέσεις όσο ποιο κοντά στο μέρος τους. Όπως και να έχει μιλάμε για ανόμοια πράγματα. Ξέρω δεν σε πείθω... δεν πειράζει άλλωστε δεν γίνετε να συμφωνούμε όλοι με όλα.

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 12, 2010, 12:05:41 am »
kinegiros, μάλλον αγνοείς ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι ήδη διορισμένοι που παραμένουν σε δυσπρόσιτα και πλέον της τριετίας όχι για x,y,z λόγους όπως λες, αλλά συγκεκριμένα για το φλέγον θέμα των μορίων. Δεν καταλαβαίνω τον υποτιμητικό τόνο της φράσης "εσύ όμως θες να πας στο σπίτι σου δίπλα". Δεν είναι λογικό ιδίως όσοι έχουμε οικογένεια να θέλουμε να πάμε κοντά στα σπίτια μας; (καλά, το "δίπλα" είναι μια ουτοπία, πολλοί στοχεύουμε τουλάχιστον σε μετάθεση σε περιοχή όπου θα μπορούμε απλά να πηγαινοερχόμαστε καθημερινά). Γι' αυτό κι εγώ και τόσοι άλλοι παραμένουμε στο δυσπρόσιτο τόσα χρόνια, αφού μια μετάθεση σε περιοχή με καλύτερες συνθήκες θα σήμαινε μεγάλη παράταση του χρόνου παραμονής μας μακριά από τις οικογένειές μας.

Δε λέω τίποτα σύνθετο, απλά ότι ο διοριστέος του 2009 που κυνηγώντας τα μόρια παραμένει στο ακριτικό νησί, θα αδικηθεί κατάφωρα από αυτή τη ρύθμιση. Και αυτό υποδηλώνεται και από τη φράση "...προκειμένου να πετύχει συντομότερα (ο νεοδιόριστος) τη μετάθεσή του σε σχολείο επιλογής του".

Αποσυνδεδεμένος samou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 12, 2010, 12:15:31 am »

ξαναλέω μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, μπορεί ο σκοπός σας (μετάθεση στην θεσσαλονική) να είναι ο ίδιος αλλά η αφετηρία σας είναι διαφορετική. Εσύ υπηρετείς 1 χρόνο αυτός 3 χρόνια. Το αν θα μείνεις ή δεν θα μείνεις παραπάνω δεν είναι προβλέψιμο εξ αρχής όταν κάνεις την αίτηση για διορισμό, του νέου είναι.
Η θέση σου ότι πρέπει να μείνεις Καρλόβασι για 8 χρόνια για να μην περιφέρεσαι άσκοπα δεν είναι και θέση άλλων συναδέλφων σου που σιγά σιγά παίρνουν μεταθέσεις όσο ποιο κοντά στο μέρος τους. Όπως και να έχει μιλάμε για ανόμοια πράγματα. Ξέρω δεν σε πείθω... δεν πειράζει άλλωστε δεν γίνετε να συμφωνούμε όλοι με όλα.

Οχι δε με πειθεις αλλά δεν πειραζει, μαλλον ουτε εγω σε πειθω. Το οτι θα μεινω παραπανω ειναι παρα πολυ προβλεψιμο κι εκει βρισκεται και η κοροιδια, κατα τη γνωμη μου. Αν η βαση για την ειδικοτητα μου τα 15 τελευταια χρονια ειναι 80 μορια κι εγω κανω αιτηση με 7 μορια περιμενοντας να την παρω, σημαινει οτι προσγειωθηκα απο τον Αρη.
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος samou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 12, 2010, 12:18:26 am »
Και να μη λεω μονο για τη θεσσαλονικη, με τα 7 ουτε πιο κοντα παω. Μονο πιο μακρια αν θελω.
ΠΕ02

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 12, 2010, 12:20:29 am »
kinegiros, μάλλον αγνοείς ότι υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι ήδη διορισμένοι που παραμένουν σε δυσπρόσιτα και πλέον της τριετίας όχι για x,y,z λόγους όπως λες, αλλά συγκεκριμένα για το φλέγον θέμα των μορίων. Δεν καταλαβαίνω τον υποτιμητικό τόνο της φράσης "εσύ όμως θες να πας στο σπίτι σου δίπλα". Δεν είναι λογικό ιδίως όσοι έχουμε οικογένεια να θέλουμε να πάμε κοντά στα σπίτια μας; (καλά, το "δίπλα" είναι μια ουτοπία, πολλοί στοχεύουμε τουλάχιστον σε μετάθεση σε περιοχή όπου θα μπορούμε απλά να πηγαινοερχόμαστε καθημερινά). Γι' αυτό κι εγώ και τόσοι άλλοι παραμένουμε στο δυσπρόσιτο τόσα χρόνια, αφού μια μετάθεση σε περιοχή με καλύτερες συνθήκες θα σήμαινε μεγάλη παράταση του χρόνου παραμονής μας μακριά από τις οικογένειές μας.

Δε λέω τίποτα σύνθετο, απλά ότι ο διοριστέος του 2009 που κυνηγώντας τα μόρια παραμένει στο ακριτικό νησί, θα αδικηθεί κατάφωρα από αυτή τη ρύθμιση. Και αυτό υποδηλώνεται και από τη φράση "...προκειμένου να πετύχει συντομότερα (ο νεοδιόριστος) τη μετάθεσή του σε σχολείο επιλογής του".
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2010, 12:34:39 am από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 12, 2010, 12:40:31 am »
Είναι επιλογή μου; Λες να μου αρέσει δηλαδή το δυσπρόσιτο;; Όχι, σε βεβαιώνω ότι δε μου αρέσει καθόλου. Το ψευτοδίλημμα που αντιμετωπίζω είναι "6-7 χρόνια στο δυσπρόσιτο ή γύρω στα 13-14 σε περιοχή με καλύτερες συνθήκες (και φυσικά λιγότερα μόρια)". Αν τώρα με θεωρείς τόσο προνομιούχα επειδή έχω την ψευδαίσθηση της επιλογής σε αντίθεση με το νεοδιόριστο, δεν ξέρω τι να πω...  Παρεμπιπτόντως, δε χρειάζεται να απαντάς "μεγαλόφωνα", μπορώ να διαβάζω και τα μικρά γράμματα.

Όπως είπα και παραπάνω, θεωρώ ότι ήταν λανθασμένη η παρέμβαση των συνδικαλιστών που πρότειναν μάλλον απερίσκεπτα έναν "εύκολο" συμβιβασμό, αντί να διεκδικούν να μην ισχύσει η τριετία.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 03, 2014, 11:45:49 pm από marinadim »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144