*

Αποστολέας Θέμα: Διπλασιασμός μορίων - 3ο έτος νεοδιόριστου!!!  (Αναγνώστηκε 25050 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διπλασιασμός μορίων - 3ο έτος νεοδιόριστου!!!
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 12, 2010, 12:42:51 am »
Δηλαδη ολο το θεμα γινεται για τους 20 γενναιους του Αγαθονησιου? Αν ειναι ετσι τους τη χαριζω τη μεταθεση στην πολη τους με ολη μου την ψυχη. Το ιδιο και στους συναδελφους του Αη Στρατη.Αν μιλας ομως για καρλοβασι, που δινει 7 στη δευτεροβαθμια, ο διορισμενος του 09, σε πληροφορω δεν παει πουθενα σε μια χρονια. Η αν ειναι τυχερος θα πιασει την Κω παρακατω. Αν ο Θεσσαλονικιος που θελει 70 μορια να μπει στην πολη του, προτιμησει να μεινει στο καρλοβασι για να μην περιφερεται ασκοπα (και αυτο ειναι λογικο απο την ανθρωπινη πλευρα του θεματος) σε 8 χρονια θα εχει τα πολυποθητα μορια ενω ο διορισμενος του 10 σε 5.

ξαναλέω μην συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, μπορεί ο σκοπός σας (μετάθεση στην θεσσαλονική) να είναι ο ίδιος αλλά η αφετηρία σας είναι διαφορετική. Εσύ υπηρετείς 1 χρόνο αυτός 3 χρόνια. Το αν θα μείνεις ή δεν θα μείνεις παραπάνω δεν είναι προβλέψιμο εξ αρχής όταν κάνεις την αίτηση για διορισμό, του νέου είναι.
Η θέση σου ότι πρέπει να μείνεις Καρλόβασι για 8 χρόνια για να μην περιφέρεσαι άσκοπα δεν είναι και θέση άλλων συναδέλφων σου που σιγά σιγά παίρνουν μεταθέσεις όσο ποιο κοντά στο μέρος τους. Όπως και να έχει μιλάμε για ανόμοια πράγματα. Ξέρω δεν σε πείθω... δεν πειράζει άλλωστε δεν γίνετε να συμφωνούμε όλοι με όλα.

Οχι δε με πειθεις αλλά δεν πειραζει, μαλλον ουτε εγω σε πειθω. Το οτι θα μεινω παραπανω ειναι παρα πολυ προβλεψιμο κι εκει βρισκεται και η κοροιδια, κατα τη γνωμη μου. Αν η βαση για την ειδικοτητα μου τα 15 τελευταια χρονια ειναι 80 μορια κι εγω κανω αιτηση με 7 μορια περιμενοντας να την παρω, σημαινει οτι προσγειωθηκα απο τον Αρη.

έχεις δίκιο αν πριν διοριστείς ήξερες τι συμβαίνει με την ειδικότητα σου και ήξερες και τι μόρια θα πάρεις στην περιοχή που δήλωσες να πας και ήξερες τι μόρια θέλεις για πας σπίτι σου τότε ναι ήταν προβλέψιμα και φυσικά δική σου απόφαση να το ακολουθήσεις.
Αλλά ακόμα και να ήταν έτσι όπως τα λες αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο. Άλλα σενάρια μπορεί να λένε ότι τα μόρια στην θεσσαλονίκη μπορεί να τριπλασιαστούν αν π.χ κλείσουν-συγχωνεύσουν σχολεία ή η ειδικότητα σου χάσει ώρες κλπ κλπ αλλά μπορεί και να μειωθούν αφού θα φύγουν με σύνταξη ένα σωρό συνάδελφοι λόγο των νέων νόμων κλπ κλπ
Συμπέρασμα στην ζωή το να θεωρείς δεδομένη μια κατάσταση είναι ουτοπία αφού τα πάντα αλλάζουν, αυτό που για εσένα είναι δηλητήριο για τον άλλο μπορεί να είναι αντίδοτο.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 12, 2010, 12:45:27 am από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:28:13 »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 12, 2010, 12:53:05 am »
Είναι επιλογή μου; Λες να μου αρέσει δηλαδή το δυσπρόσιτο;; Όχι, σε βεβαιώνω ότι δε μου αρέσει καθόλου. Το ψευτοδίλημμα που αντιμετωπίζω είναι "6-7 χρόνια στο δυσπρόσιτο ή γύρω στα 13-14 σε περιοχή με καλύτερες συνθήκες (και φυσικά λιγότερα μόρια)". Έχω κι ένα σύζυγο που ζει μακριά μου την τελευταία 5ετία και νομίζω ότι οφείλω να τον σκεφτώ. Αν τώρα με θεωρείς τόσο προνομιούχα επειδή έχω την ψευδαίσθηση της επιλογής σε αντίθεση με το νεοδιόριστο, δεν ξέρω τι να πω...  Παρεμπιπτόντως, δε χρειάζεται να απαντάς "μεγαλόφωνα", μπορώ να διαβάζω και τα μικρά γράμματα.

Όπως είπα και παραπάνω, θεωρώ ότι ήταν λανθασμένη η παρέμβαση των συνδικαλιστών που πρότειναν μάλλον απερίσκεπτα έναν "εύκολο" συμβιβασμό, αντί να διεκδικούν να μην ισχύσει η τριετία.

Εύκολη ή δύσκολη επιλογή είναι επιλογή.
Όσο για τους συνδικαλιστές προφανώς αφού είδαν ότι δεν μπορούν να το καταργήσουν προσπάθησαν και κατάφεραν τουλάχιστον να πάρουν ένα έστω και μικρό κέρδος για τους μελλοντικούς πρωτοδιόριστους. Εσύ το εκτιμάς αρνητικά, εγώ θετικά και η ζωή συνεχίζεται....

Αποσυνδεδεμένος zeroout

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • it's all about the journey, not the destination...
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 15, 2010, 09:29:05 pm »
ρε συ kinegiros,
 δε μπορω να σε καταλάβω, και από ότι βλέπω πολλοί σε αυτό το thread δε "πιάνουν" τα λεγόμενά σου... Κατ' αρχάς σε όποια περιοχή και αν πάει ένας νεοδιόριστος (και όχι "νέος") τον τρίτο χρόνο θα πάρει διπλά μόρια. Αν πάει δηλαδή κάπου που υπάρχει ένας συνάδελφός του έναν χρόνο νωρίτερα, θα έχουν στη λήξη της τριετίας του νεοδιόριστου τα ίδια μόρια... Δηλαδή σου είναι δύσκολο να καταλάβαεις ότι δεν είναι αξιοκρατικό; Πόσο θέλεις να το σκεφτείς; Να στο κάνω λιανά.
Νεοδιόριστος: 3 χρόνια
Παλαιότερος (έστω ότι έχει μπει απλά ένα χρόνο νωρίτερα): 4 χρόνια
Σύνολο μορίων ΙΔΙΟ
Ε αν σου φαίνεται αυτό δίκαιο, τι να σου πω; Μάλλον δε ξέρεις απλά Μαθηματικά....
Και αυτοί που πάνε στο Αγαθονήσι ή όπου αλλού δε το διαλέγουν πάντα, όπως εσύ λες... Γιατί αν καλείσαι να συμπληρώσεις 10 μέρη που μπορεί να ήταν κενά τη χρονια που διοριζόσουν και τα 9 είναι δυσπρόσιτα, δεν είναι επιλογή - είναι απλά καταδικασμός... Αυτό δε σημαίνει ότι θα τα βάψεις μαύρα... αλλά όχι να το κάνουμε και σωστό....

Αποσυνδεδεμένος zeroout

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • it's all about the journey, not the destination...
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 15, 2010, 09:36:31 pm »
Αλλά δε πειράζει, υπάρχουν τόσα άλλα στραβά σε αυτό το νέο νομοσχέδιο αναβάθμισης που αυτά που θίγουμε είναι τα λιγότερα... όταν για παράδειγμα έχεις τοποθετηθεί στην Α' Κυκλάδων και θα σε πάρει ένα τηλέφωνο η Δευτεροβάθμια και θα σου πει "φίλε, έχουμε κενό στη Γ' Κυκλάδων και θα χρειαστούμε τη συνεισφορά σου γιατί μπορεί να μην έχεις οργανική και είσαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ...."

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:28:13 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 15, 2010, 11:52:01 pm »
Οι συνδικαλιστές μας θα έπρεπε να είχαν εστιάσει τις διεκδικήσεις τους στη μη καθιέρωση της υποχρεωτικής τριετίας, και όχι να προτείνουν συμβιβασμούς χαρακτηριζόμενους από προχειρότητα, οι οποίοι θα δημιουργήσουν άλλα προβλήματα και ανισότητες.

Από ό,τι διάβασα στα πρακτικά της Επιτροπής της
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2010, 02:32:16 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 16, 2010, 09:35:10 am »
νομίζω ότι είναι από τις διατάξεις εκείνες που αφήνει περιθώρια σχετικά σύντομα να τροποποιηθούν.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 16, 2010, 11:32:18 am »
Προσαπθώ εδώ ακι καιρό να μπω στη λογική όλων όσων διαφωνούν με το διπλασιασμό των μορίων. Από τη μια τους καταλαβαίνω, θέλουν να πάνε πιο γρήγορα κοντά στο σπί τους, ίσως έχουν οικογένεια, δεν γουστάρουν να είναι στην επαρχία γιατί εν μπορούν σε μικρό μέρος κλπ κλπ κλπ.
Από την άλλη, όμως, το θεωρώ και παράλογο! Γιατί οι εκπαιδευτικοί να είναι οι μόνοι (ή σχεδόν από τους μόνους) δημόσιους υπαλλήλους που στον ένα χρόνο να μπορούν να πάνε τσο σπίτι τους (να έχουν τη δυνατότητα); Σε καμιά άλλη υπηρεσία δεν γίνεται αυτό! Σε άλλες υπηρεσίες περιμένουν πότε θα ανοίξουν θέσεις για να φύγουν. Αυτοί δεν έχουν οικογένειες; Δεν έχουν υποχρεώσεις στον τόπο τους;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος samou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 16, 2010, 12:10:12 pm »
Εγω παλι ελπιζω αλλα και υποψιαζομαι συναμα οτι δε θα περασουν στο τελος ολες αυτες οι σαχλαμαρες της Διαμαντως. Και Emmaki, μακαρι οι δημοσιοι υπαλληλοι να μπορουσαν να μετατεθουν και αυτοι ευκολοτερα. Αντι να βελτιωσουν το καθεστως εργασιας αυτων, καταβαραθρωνουν κι εμας. Γιατι οταν σε στελνουν στα 25- 30 στο καστελοριζο, στη φολεγανδρο, στα κυθηρα και πρεπει να περιμενεις 10ετια μηπως και καταφερεις να φυγεις,αυτο για μενα ισοδυναμει με καταδικη.Ειτε δεν εχεις οικογενεια, ειτε ενα παραπανω αν εχεις. Εξαλλου νομιζω οτι ο κυκλος που γινεται ειναι δικαιοτερος. Οταν μπαινεις τρως για δυο χρονακια το λουκι του δυσπροσιτου και μετα ελπιζεις οτι θα πλησιασεις ενω παραλληλα παιρνει σειρα στα δυσπροσιτα ο νεος, που μπαίνει και με περισσοτερο ενθουσιασμο. Ειναι πιο δικαιο δηλαδη να ειναι ο αλλος στην Καρπαθο 15 χρονια και ο νεοδιοριστος να μπαινει κυριλε Θεσσαλονικη?
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος Κοράκι

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 16, 2010, 01:13:05 pm »
Γιατί οι εκπαιδευτικοί να είναι οι μόνοι (ή σχεδόν από τους μόνους) δημόσιους υπαλλήλους που στον ένα χρόνο να μπορούν να πάνε τσο σπίτι τους (να έχουν τη δυνατότητα); Σε καμιά άλλη υπηρεσία δεν γίνεται αυτό! Σε άλλες υπηρεσίες περιμένουν πότε θα ανοίξουν θέσεις για να φύγουν. Αυτοί δεν έχουν οικογένειες; Δεν έχουν υποχρεώσεις στον τόπο τους;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 16, 2010, 02:09:34 pm »
Να πω και κάτι άλλο, και ας προκαλέσω την τύχη μου κόμα περισσότερο με τις αντιδράσεις όλων.
Το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτικών την πρώτη χρονιά διορισμού τους προσαρμόζεται στις συνθήκες δουλειάς, στο αντικέιμενο, στον τρόπο δουλειάς κλπ. Εάν το Νοέμβρη έχει στο μυαλό του τη μετάθεση, τότε το μυαλό αρχίζει να πετάει στον επιθυμητό τόπο μετάθεσης, με αποτέλεσμα η δουλειά του να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη (ψυχολογικά).
Εάν πάρει μετάθεση τον τρίτο χρόνο, θα είναι καλύτερο για τα παιδιά, μιας και για 1 τουλάχιστον χρόνο (2η χρονιά) θα έχουν έναν εκπαιδευτικό που θα κάνει καλή δουλειά, με σταθερότητα μεθόδων...

Και πάλι λέεω ότι αυτό συμβαίνει στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Αν κάποιος κατάφερε την πρώτη χρονια που μπήκε στην τάξη να τα βγάλει πέρα από την πρώτη μέρα και δεν θεώρησε ότι η πρώτη χρονιά του ήταν ένα είδος προσαρμογής, του βγάζω το καπέλο!

Φυσικά και δεν λέω οι νεοδιόριστοι να πλανε στην Αθήνα ή να πάνε μέσα στο σπίτι τους (αν και αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους, όλοι στον τόπο τους και να μετράει και η εντοπιότητα στην τοποθέτηση, αλλά μετά θα υπήρχαν άλλο προβλήματα, γιατί ποιός θα πήγαινε στο Καστελόριζο; Ποιός θα πήγαινε στην Οργάνη; Ποιός θα πήγαινε στα χωριά της Ηπείρου;)...
Ούτε και λέω ότι ο διπλασιασμός των μορίων κατά την τρίτη χρονιά είναι σωστό μέτρο. Αν δείτε σε πρηγούμενο post μου στο θέμα, έχω πει ότι το θεωρώ πολύ λαϊκίστικο μέτρο, για δημιουργία εντυπώσεων, γιατί το μόνο που θα πετύχει θα είναι η αύξηση των βάσεων. Απλά είμαι υπέρ της τριετούς παραμονής στον τόπο διορισμού. Όσο και να εξαγριώνονται και να δυσαρεστούνται κάποιοι, αυτή είναι η άποψη μου και δεν αλλάζει....

Αποσυνδεδεμένος samou

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 16, 2010, 02:54:06 pm »
ΠΕ02

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 16, 2010, 03:08:45 pm »
ρε συ kinegiros,
 δε μπορω να σε καταλάβω, και από ότι βλέπω πολλοί σε αυτό το thread δε "πιάνουν" τα λεγόμενά σου... Κατ' αρχάς σε όποια περιοχή και αν πάει ένας νεοδιόριστος (και όχι "νέος") τον τρίτο χρόνο θα πάρει διπλά μόρια. Αν πάει δηλαδή κάπου που υπάρχει ένας συνάδελφός του έναν χρόνο νωρίτερα, θα έχουν στη λήξη της τριετίας του νεοδιόριστου τα ίδια μόρια... Δηλαδή σου είναι δύσκολο να καταλάβαεις ότι δεν είναι αξιοκρατικό; Πόσο θέλεις να το σκεφτείς; Να στο κάνω λιανά.
Νεοδιόριστος: 3 χρόνια
Παλαιότερος (έστω ότι έχει μπει απλά ένα χρόνο νωρίτερα): 4 χρόνια
Σύνολο μορίων ΙΔΙΟ
Ε αν σου φαίνεται αυτό δίκαιο, τι να σου πω; Μάλλον δε ξέρεις απλά Μαθηματικά....
Και αυτοί που πάνε στο Αγαθονήσι ή όπου αλλού δε το διαλέγουν πάντα, όπως εσύ λες... Γιατί αν καλείσαι να συμπληρώσεις 10 μέρη που μπορεί να ήταν κενά τη χρονια που διοριζόσουν και τα 9 είναι δυσπρόσιτα, δεν είναι επιλογή - είναι απλά καταδικασμός... Αυτό δε σημαίνει ότι θα τα βάψεις μαύρα... αλλά όχι να το κάνουμε και σωστό....

Το ότι εσύ δεν με καταλαβαίνεις ή κάποιοι άλλοι, προσωπικά δεν με πειράζει.
Πάμε παρακάτω.
Από μαθηματικά ξέρω κάτι λίγα, μπορεί να ξέρεις και εσύ αλλά προφανώς δεν δέχεσαι αυτά που δεν σε βολεύουν.
Να το πω άλλη μια φορά. Η λογική 4=3 αν την δεις έτσι ξερά όπως το λες έχεις δίκιο. Αν βάλεις όμως στην συνάρτηση ότι εσύ είχες ΔΙΚΑΙΩΜΑ στον χρόνο να φύγεις και ότι είχες ξεχρεώσει την οργανική σου ενώ ο νεοδιόριστος έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ για μετάθεση μετά από 3 χρόνια και ότι πρέπει να υπηρετήσει στο ίδιο σχολείο που του έκατσε την πρώτη χρόνια για τα 3 χρόνια αυτά ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ.
Ας μάθουμε λοιπόν μαθηματικά ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 16, 2010, 03:15:57 pm »
Αλλά δε πειράζει, υπάρχουν τόσα άλλα στραβά σε αυτό το νέο νομοσχέδιο αναβάθμισης που αυτά που θίγουμε είναι τα λιγότερα... όταν για παράδειγμα έχεις τοποθετηθεί στην Α' Κυκλάδων και θα σε πάρει ένα τηλέφωνο η Δευτεροβάθμια και θα σου πει "φίλε, έχουμε κενό στη Γ' Κυκλάδων και θα χρειαστούμε τη συνεισφορά σου γιατί μπορεί να μην έχεις οργανική και είσαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ...."
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 16, 2010, 03:19:23 pm από kinegiros »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871