0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ευχαριστώ πολύ daffydack!!!! να ρωτήσω και κάτι ακόμα; θεωρείς ότι στέκει καθόλου η κριτική στάση στο σημείο που ανατρέπει την άποψη του παλιού παιδαγωγού;
ΥΓ.Τα φροντιστήρια για τον ΑΣΕΠ δεν ανήκουν στην κατηγορία της αυτομόρφωσης (ελπίζω...), ανήκουν όμως στην κατηγορία της δια βίου εκπαιδευσης;;;
Παράθεση από: CynnemAprod στις Μαΐου 14, 2010, 12:39:48 pmTo θέμα της έκθεσης ήθελε να δείξει στα παιδιά και να τα αναγκάσει να υποστηρίξουν ότι ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος , αφού η εργασία του είναι αναλώσιμη και θέλει συνεχώς αναβάθμιση με τη δια βίου μάθηση, ειδάλλως αν δεν γίνεται συνεχής αναβάθμιση στις γνώσεις του, δεν χρήζει καλών αμοιβών με άλλα λόγια είναι άχρηστος και να είναι ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που θα πληρώνεται.Έτσι ακριβώς! Ας σκεφτούμε ότι βουλευτής προχτές στο γυαλί είπε "Ε ΚΑΙ;" σε μια συνάδελφο που του είπε: Έχω τελειώσει Πανεπιστήμιο. Στο μυαλό τους το πτυχίο είναι κωλόχαρτο που δε σημαίνει τίποτα και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Τον τελευταίο μάλιστα καιρό πέραν της "αυτοδημιούργητης νομάρχου ετών 26" βγαίνουν και τα μειράκια του πασοκ και χοντραίνουν πολύ το πανηγύρι. Όσο για το σημερινό θέμα προάγει το εξής πολιτικότατο: με την ανεργία στα ύψη, θα δουλεύουν στον τομέα τους μόνο όσοι κάνουν το χατήρι στα αφεντικά και τις διάφορες εξουσίες. Οι υπόλοιποι πρέπει να ξέρουν 500 πράματα να κάνουν για να ζήσουν. Σήμερα γκαρσόνι, αύριο καθηγητής, μεθαύριο πωλητής εσωρούχων, ναυαγοσώστης κ.λπΑ στο διάλο αλήτες!!!! Ούτε για τα γιαούρτια μας δεν είστε άξιοι!
To θέμα της έκθεσης ήθελε να δείξει στα παιδιά και να τα αναγκάσει να υποστηρίξουν ότι ο εργαζόμενος είναι αναλώσιμος , αφού η εργασία του είναι αναλώσιμη και θέλει συνεχώς αναβάθμιση με τη δια βίου μάθηση, ειδάλλως αν δεν γίνεται συνεχής αναβάθμιση στις γνώσεις του, δεν χρήζει καλών αμοιβών με άλλα λόγια είναι άχρηστος και να είναι ευχαριστημένος με τα ψίχουλα που θα πληρώνεται.
Σήμερα το απόγευμα οι βαθμολογητές της έκθεσης έχουμε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση για οδηγίες όσον αφορά στη βαθμολόγηση των γραπτών της Έκθεσης. Οπότε αργά το βράδυ και άυριο θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά.
Para5Η χαλαρή βαθμολόγηση έχει να κάνει με το γεγονός α) ότι δεν ορίζεται σαφώς στο θέμα η διάσταση υπό την οποία πρέπει τα παιδιά να δουν την έννοια, άρα μένει ανοιχτό στην επιλογή του μαθητή και β) ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χάσει βαθμούς ένας υποψήφιος που εκφράζει διαφορετική άποψη, εφόσον βέβαια την έχει τεκμηριώσει επαρκώς.
Τι εννοείται όταν λέτε ανοιχτό;; Δεν είναι φλου τα πραγματα στην έκθεση: έχει μεθοδολογίες , τεχνικές...
Γιατί να μη βαθμολογείται η πρωτοτυπία και η δημιουργικότητα; Γιατί και στο μάθημα της έκθεσης να υπάρχουν στερεότυπες ιδέες και να ανατροφοδοτείται η παπαγαλία; Είναι όντως και ο τρόπος σκέψης των μαθητών χειραγωγημένος! Από φροντιστήρια, από το οικογενειακό περιβάλλον, από το σχολείο, από παντού. Γιατί να μη βοηθά το σχολείο να απελευθερώνει τη σκέψη των μαθητών; Σαφώς και να τους βοηθά να σκέφτονται, να μαθαίνουν να σκέφτονται. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, που έχουμε και ως λαός, ως νεοέλληνες. Μας χειραγωγούν τη σκέψη και τη ζωή μας χρόνια τώρα και δεν αντιστεκόμαστε.
Πολλοί φροντιστές, αλλά και καθηγητές δημόσιων σχολείων αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Επιμένουν να διδάσκουν στα παιδιά πώς να γράφουν αποδεικτικά δοκίμια, ενω οι οδηγίες λένε ότι τα παιδιά πρέπει να είναι ικανά να προσαρμόζουν το ύφος τους, ανάλογα με το κειμενικό είδος που τους ζητείται.
Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα. Από την εμπειρία μου έχω καταλάβει το εξής: όταν το παιδί πιστέψει ότι αποδέχεσαι τη σκέψη του και το ίδιο, τότε λύνονται όλα τα προβλήματα. Όταν απαιτούμε από το παιδί να μπει σε πολύ στενά καλούπια, τότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτά τα τραγελαφικά που βλέπουμε στο συγκεκριμένο μάθημα.