*

Ψηφοφορία

τι θα κανετε ως προς το επαγγελματικο σας μέλλον ;

θα επιδιωξω σταθερη εργασια στον ιδιωτικο τομεα της εκπαιδευσης ξεχνοντας το δημοσιο σχολειο
18 (10.3%)
θα επιδιωξω προσωρινη εργασια στον ιδιωτικο τομεα της εκπαιδευσης και θα συνεχισω να προσπαθω για διορισμο
27 (15.4%)
θα επιδιωξω να διοριστω ως αναπληρωτης και θα προσπαθω για διορισμο
49 (28%)
σκεφτομαι να φυγω στο εξωτερικο
17 (9.7%)
θα αλλαξω εντελως επαγγελμα
23 (13.1%)
δεν ξερω ακομα
41 (23.4%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 174

Η ψηφοφορία έληξε: Ιουνίου 10, 2010, 12:07:47 pm

Αποστολέας Θέμα: του χρόνου;  (Αναγνώστηκε 14763 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: του χρόνου;
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 13, 2010, 08:18:55 pm »
κατ'αρχην το θεμα ειναι αστειο να το συζητουμε διοτι η κυπριακη επετηριδα εχει πλεον κλεισει για πολλους κλαδους,πχ ακουσα οτι οι φιλολογοι σε αναμονη ειναι κοντα 6000 πια,εκ των οποιων οι μισοι αν οχι τα 2/3 απο την Ελλαδα.
αγαπητε/η joap αναρωτηθηκες που ειναι η μιζερια.Να σου πω: η πλειονοτητα οσων θα αφηναν την Κυπρο ειναι νεοτατοι δεδομενου οτι αν υπηρχαν υποχρεωσεις δε θα διανοουνταν να το συζητησουν καν.Επομενως ειναι οι απογοητευμενοι του ασεπ που ομως με τετοια σταση ουσιαστικα επικροτουν το συστημα της επετηριδας.Το συστημα δηλαδη που καταργηθηκε για να μπορουν αυτοι να διοριστουν σε βαρος οσων ανεμεναν.
Με την κινηση τους να εγγραφουν στην επετηριδα της Κυπρου επαναλαμβανεται η ελληνικη παθογενεια και μαλιστα εξαγεται.Καποιοι εκτος γραμμης μπαινουν μπροστα απο αυτους που θα επρεπε να προηγουνται.
Το θεωρω αδικο και μαλιστα και ανηθικο,δεδομενου οτι δεν εχουν καμια σχεση με την Κυπρακη πραγματικοτητα και ως αλεξιπτωτιστες απλως παρουσιαζονται για να δρεψουν ξενους καρπους.Στο σημειο αυτο αντιτεινουν το επιχειρημα περι διευκολυνσεων της Ελληνικης Πολιτειας απεναντι τους.Παλιοτερα ηταν ακομη περισσοτερες:τζαμπα στα αστικα,προτεραιοτητα στις λεσχες κλπ.Γιατι ομως;Απο καλοσυνη;Και το λεγομενο κυπριακο θαυμα δεν το δημιουργησε η Ελλαδα,μονοι τους το εφτιαξαν με εργατικοτητα και εκμεταλλευομενοι ο,τι απεμεινε.Τα 2500 ευρω δεν τα χρωστουν σε κανεναν που δε συνεισεφερε στο κρατος αυτο.
Ερχομενοι ομως οι εξ Ελλαδος θα δημιουργησουν ο,τι ενοχλει τους νεοελληνες:παραπονιομαστε οτι οι μεταναστες παιρνουν τις δουλειες μας( ρωτηστε τους οικοδομους που στεναζουν απο ανεργια)-και μην το παιζουμε υπερανω επειδη ως τωρα εκαναν χειρωνακτικες δουλειες και δε μας αφορουσε τοσο.Οι περισσοτεροι δυσανασχετουν οταν οι εκ Ρωσιας παιρνουν κατα προτεραιοτητα θεση στα δημοσια νοσοκομεια ενω τα δικα μας γιατρουδακια εχουν 12 χρονια αναμονη.Θα δειτε και στη δουλεια μας σε λιγα χρονακια τα σημερινα μεταναστοπουλα να διεκδικουν θεσεις φιλολογων και δασκαλων και το συζηταμε.
Επειδη ξεφυγαμε,το θεμα της μεταναστευσης τιθεται επιτακτικα και στα δικα μας πια χρονια και κατανοω την αναγκη εξευρεσης εργασιας,οχι ομως εις βαρος των ξενων προνομιων και οχι επιλεκτικα:οποιος θελει δουλεια δεν παει να φορτωθει σε ξενες πλατες,το παλευει μονος του.
Δεν θα πω τίποτε άλλο παρα μόνο ότι μ'αυτή την λογική και για τους Κύπριους ξένες πλάτες είναι τα ελληνικά Πανεπιστήμια,παρόλαυτα έρχονται συνέχεια και μάλιστα για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω! Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου που έρχονται...είχα πολύ καλούς φίλους Κύπριους...αλλλά και αυτοί άσχετοι με το σύστημά μας ήταν γιατί όλες οι Κύπριες απ'όσο θυμάμαι δεν μπορούσαν να περάσουν με τίποτα τα μαθήματα αρχαίων ΄στη φιλοσοφική γιατί στο σχολείο τους κάνουν πολύ λιγότερα αρχαία!! Μ'αυτή τη λογική ούτε στην Αγγλία για μεταπτυχιακά θα έπρεπε να πηγαίνουμε ούτε πουθενά...θα πρεπε να τα παλεύουμε όλα εδώ μας κάνουν δεν μας κάνουν!!!Αλλά ΄όλα αυτά τα επιχερήματα είναι το λιγότερο ηλίθια....και βαριέμαι και να απαντήσω περαιτέρω...δεν θα μπω σ'άυτή την λογική....ΥΓ: Το "Κυπριακό Θαυμα" επίσης δεν το δημιούργησαν οι Κύπριοι....αλλά το οφείλουν στην επιρροή της Αγγλίας....κάτι το οποίο το παραδέχονται και οι ίδιοι....έτσι για να μη λέμε και ό,τι θέλουμε!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:31:29 »

void

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 13, 2010, 08:58:45 pm »
αγαπητη Λωρα:
1.καλο ειναι οταν εχεις μια αποψη-ή νομιζεις πως εχεις-να απαντας επι του προκειμενου και με επιχειρηματα σχετικα.Επι παραδειγματι,τα περι μεταπτυχιακων στην Αγγλια ειναι ατοπα διοτι εκει πληρωνεις,δεν πληρωνεσαι.
Επισης το αν οι Κυπριες συμφοιτητριες σου δεν περνουσαν στα αρχαια δεν οφειλεται στην καταγωγη τους αλλα σε αλλα θεματα και δεν ειναι αυτο που εννοουσα μιλωντας για νοοτροπια ενος λαου που καλως ή κακως ζει ανεξαρτητος 50 χρονια τωρα και εχει αναπτυξει αλλους κωδικες επικοινωνιας απο μας,αν και εσχατως αυτο εχει αρχισει να αλλαζει.Να σου μαθω επισης κι ενα ιστορικο γεγονος για το δαιμονιο των Κυπριων:οταν εγινε η εισβολη στεγασαν τους προσφυγες τους μεσα σε 5 χρονια-φυσικα και με βοηθεια απο το εξωτερικο.Ξερεις μηπως ποτε στεγαστηκαν οι προσφυγες του '22 στη χωρα μας;Απλα...ποτέ.Ας ειναι καλα οι πολυκατοικιες.
2.επισης καλο ειναι οταν διαφωνεις με τα επιχειρηματα των αλλων να αποφευγεις να τους αποκαλεις ηλιθιους.Το λογο δεν θα μπω κι εγω στον κοπο να στον εξηγησω καλη μου:επρεπε να στον εξηγησει η μανα σου κι ο πατερας σου οσο ηταν καιρος αλλα προφανως το αμελησαν.Παντως πρεπει να ησουν καλη στα αρχαια.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 13, 2010, 09:24:47 pm »
Επίσης οι Έλληνες πρόσφυγες ήταν 1.500.000 άνθρωποι και οι Κύπριοι πολύ λιγότεροι και μάλιστα σε ένα κράτος πολύ πιο οργανωμένο απ'το ελληνικό που σ'αυτό συνέβαλαν οι Άγγλοι πριν καν την εισβολή....και αν κάνεις μια βόλτα στην Κύπρο θα δεις πολύ καλά την αγγλική επιρροή...εγώ πήγα και την είδα!! Και αν εμείς πηγαίνουμε για να πληρωνόμαστε και να αποφύγουμε τον ΑΣΕΠ όπως λες (μόνο που τα χαρτιά μου τα έκανα μόλις τέλειωσα την σχολή και πριν καν δώσω τους 2 ΑΣΕΠ που έχω περασμένους....έτσι...καλού κακού) κι αυτοί έρχονται για να πάρουν ένα πτυχίο με πολύ πιο εύκολους όρους απ'ο,τι στα δικά τους Πανεπιστήμια!! Μόνο που εμένα δεν με πειράζει αυτό...έσένα σε πειράζει η επιθυμία ανθρώπων να δουλέψουν!! Και γι αυτό δεν μπαίνω στον κόπο να αναλύσω επιχειρήματα γιατί εγώ δεν θεωρώ ούτε το ένα ούτε το άλλο "εισβολή" στα κεκτημένα δικαιώματα ενός λαού!! ΥΓ: Και σημειωτέον πως στα σχολεία τους διδάσκουν τα βιβλία του εκδοτικού οργανισμού της Ελλάδας....συνεπώς δεν είναι τόσο αποκομμένοι από μας όσο θεωρείς και συνεργάζονται άμεσα με μας σε πολλά πράγματα!! Όσο για τα αρχαία των Κυπρίων....ούτε αυτό με πείραζε εμένα...απλά διαφορά συστήματος υπάρχει και σ'άυτό το θέμα,όμως δεν είναι εμπόδιο στο να έρθουν....γι αυτό ποιος πάει στις πλάτες ποιανού είναι θέμα που δεν θα πρεπε καν να το συζητάμε!!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 13, 2010, 09:27:13 pm »
Και ζητάω συγγνώμη απ'όσους διαβάζουν το topic για την παρεκτροπή απ'το θέμα....εγώ τελείωσα μ'άυτό το θέμα!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:31:29 »

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 14, 2010, 12:29:15 am »
Οι λύσεις είναι δύο: ή εξωτερικό (πολύ καλύτεροι μισθοί κ.τ.λ.) ή πλήρης αλλαγή επαγγέλματος.
Η πραγματικότητα ότι ελαχιστότατες σχολές ΑΕΙ πλέον έχουν επαγγελματική αποκατάσταση στο δημόσιο, αλλά ακόμα και στο ιδιωτικό. Ίσως οι νοσηλευτές, δάσκαλοι και κανένας άλλος κλάδος να είναι λίγο καλύτερα για δημόσιο. Σήμερα κάποια ΙΕΚ έχουν πολύ καλύτερες προοπτικές από τα ΑΕΙ και πολύ μεγαλύτερη απορροφητικότητα.

Η πραγματικότητα είναι μία: Η αγορά ζητά: κόφτες γύρου, λάτζα, σερβιτόρους, πωλητές-πλασιέ, μαρκετινγκ, ιατρικούς επισκέπτες. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Δυστυχώς τα ΑΕΙ και ΤΕΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ στο να δείξουν την αναγκαιότητα ύπαρξης αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας, απέτυχαν στο να πείσουν τους εργοδότες ότι χρειάζονται όλοι αυτοί οι απόφοιτοι, ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: απέτυχαν στο να πείσουν τους εργοδότες στην ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ και της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων στη κοινωνία.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ: Υπουργοί, καθηγητάδες, μέλη ΔΕΠ δεν ξέρω και εγώ ποιοι άλλοι. ΚΑΚΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και έμμεσα Ο ΠΟΛΙΤΗΣ πληρώνει όλο αυτό το τεράστιο αριθμό μελών ΔΕΠ, μιας και σε κάθε κορφοβούνι άνοιξε και πανεπιστήμιο.

Το Πανεπιστήμιο δυστυχώς έβαλε σύνορα, αντί να ακολουθήσει την κοινωνία, να κάνει διάλογο μαζί της, ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ, κλείστηκε μέσα σε μια γυάλα και παρακολουθεί αμέτοχο και ανενεργό όλες τις εξελίξεις. Μια γυάλα που δεν επικοινωνεί με το έξω κόσμο, δεν αφουγκράζεται τη κοινωνία, τις τάσεις, τους νέους. Πληθώρα μαθημάτων χωρίς ουσιαστικό νόημα, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τον τεράστιο αριθμό διδακτόρων που κατακλίζουν τα πανεπιστήμια για να πάρουν μια θέση και φυσικά η κάθε θέση συνεπάγεται και διαφορετικό μάθημα. Πληθώρα μαθημάτων και χρόνια σπουδών (όταν στην Αγγλία στα ΑΕΙ οι σπουδές είναι 3,5 χρόνια και μάλιστα σκέφτονται  να το μειώσουν) για να δικαιολογήσουν ότι τάχα βγάζουμε επιστήμονες. επιστήμονες όμως που ελληνική κοινωνία δεν τους θέλει, ή δεν θέλει τόσους πολλούς!!!!!

Αν το καταλάβουν ποτέ  αυτό όλοι ανίκανοι, μόνο τότε θα αλλάξει και μόνο τότε θα μπορούμε να απαντήσουμε και του χρόνου τι;;

Όπως επισημαίνουν ξένοι αναλυτές, ο άνθρωπος στη σημερινή εποχή των αλλαγών, των κρίσεων θα χρειαστεί να αλλάξει πολλά επαγγέλματα, τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών πλέον θα είναι αυτά που θα εξασφαλίζουν την επαγγελματική άνοδο. Φυσικά το ελληνικό πανεπιστήμιο, μάλλον ένα βραδυκίνητο γέροντα μου θυμίζει παρά ευέλικτο οργανισμό.   

Αυτά , αν και ξέφυγα λίγο από το θέμα

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 14, 2010, 02:51:31 am »
... του χρόνου, βράσε ρύζι! >:(

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 14, 2010, 03:28:47 am »
Είναι τρομερό το πως το κάθε θέμα καταφέρνουμε να το γυρίζουμε σε διαφωνία! Αν είναι δυνατόν. Κάτι ξερει ο λαός που λέι "Εδώ ο κόσμος χάνεται και.......την συνέχεια την ξέρετε......."

Αφού το ίδιο άτομο εκφράζει διαφορετικές απόψεις, ανάλογα με ποιον συζητά, πώς να μη γυρίζει σε διαφωνία το θέμα;

Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

void

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 14, 2010, 10:58:52 am »
δεν ξερω αν αναφερεσαι σε μενα-θα ηταν παραδοξο γιατι δε γνωριζομαστε.Εν τουτοις,να ενημερωσω οτι εχω σταθερη αποψη στο εξης:ο,τι κανει καποιος πρεπει να εχει συγκεκριμενη φιλοσοφια και οι ελιγμοι δε θα πρεπει να συμπαρασυρουν αλλους.
Δεν ειναι δυνατο να γραφεις κατακεραυνωνοντας τους οαειδτες,τους πδσιτες και παει λεγοντας και να εφαρμοζεις την ιδια τακτικη στο ονομα της νομιμοτητας.Με το σκεπτικο αυτο και οι προαναφερθεντες νομιμοι ειναι.Για μενα ομως ονομαζεται καιροσκοπισμος.
Εχω βιωσει την αποβολη απο την επετηριδα,την αδιοριστια αν και επιτυχων ασεπ λογω γνωστων παραγοντων και την τωρινη καταργηση της προυπηρεσιας μου.
Σε ολα αυτα καποιοι ωφεληθηκαν και ετυχε να ειναι οσοι δρουσαν παρασκηνιακα τα προηγουμενα χρονια ενω αλλοι πηγαιναν με το σταυρο στο χερι.
Αντιστοιχως αυτο το οψιμο ενδιαφερον για την Κυπρο ειναι υποκριτικο,καιροσκοπικο και βαλλει κατα συναδελφων που δε θα επρεπε να εχουν καμια σχεση με τα δικα μας μπαχαλα.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 14, 2010, 11:15:03 am »

Δεν αναφερόμουν σε σένα και απορώ γιατί αρπάχτηκες. Επίσης δε ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι για τα υπόλοιπα που γράφεις. Εγώ ωστόσο δε θα βιαστώ και θα περιμένω τη διευκρίνισή σου πριν απαντήσω.

Gabriel Garcia Marquez

void

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 14, 2010, 11:21:39 am »
Είναι τρομερό το πως το κάθε θέμα καταφέρνουμε να το γυρίζουμε σε διαφωνία! Αν είναι δυνατόν. Κάτι ξερει ο λαός που λέι "Εδώ ο κόσμος χάνεται και.......την συνέχεια την ξέρετε......."

Αφού το ίδιο άτομο εκφράζει διαφορετικές απόψεις, ανάλογα με ποιον συζητά, πώς να μη γυρίζει σε διαφωνία το θέμα;

Δεν αναφερόμουν σε σένα και απορώ γιατί αρπάχτηκες. Επίσης δε ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι για τα υπόλοιπα που γράφεις. Εγώ ωστόσο δε θα βιαστώ και θα περιμένω τη διευκρίνισή σου πριν απαντήσω.

1.το ολο θεμα ξεκινησε απο την περιπτωση μεταναστευσης
2.δεν αρπαχτηκα βεβαια...δε χρειαζεται να απορεις
3.τα υπολοιπα εξηγουνται φανταζομαι
4.http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=42212
μια πολυ καλη εναλλακτικη επιλογη για οσους θελουν πραγματικα να ξενιτευτουν.Αρωγος η κα

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 14, 2010, 11:34:06 am »

Επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ αναφερόμουν σε σένα.
Η αντίδραση σου δείχνει (αδικαιολόγητη) ενόχληση.
Ξέρω πολύ καλά από πού ξεκίνησε το όλο θέμα.
Ακόμα περιμένω τη διευκρίνιση, σε ποιον αναφερόσουν στο προηγούμενο μήνυμα.

Gabriel Garcia Marquez

void

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 14, 2010, 11:41:11 am »

εσυ φιλε/η σε ποιον αναφεροσουν μια και παριστανουμε τους ανακριτες;εγω σου ξεκαθαρισα οτι δε μιλουσα για σενα,ισα-ισα που πιστεψα το αντιθετο.Σωστα το ειπες και δικαιως οτι η ενοχληση μου ειναι αδικαιολογητη ακριβως επειδη το σχολιο περι ατομου που αλλαζει τα λογια του δεν ταιριαζει στο ατομο μου.Εννοουσες καποιον αλλο ,το ξεκαθαρισα και παω παρακατω.Εφοσον ομως εχουμε το θαρρος της γνωμης πρεπει να μας πεις,ποιος εκφραζει διαφορετικες αποψεις αναλογα με το συνομιλητη του;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2010, 11:45:42 am από void »

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 14, 2010, 12:14:26 pm »

Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν τίποτα στο forum, πολύ περισσότερο στους συναδέλφους που δε φταίνε να κουράζονται με υπερβολές. Έκανα μια ερώτηση, αν έγραψες κάτι για μένα, για να μη σου απαντώ άσκοπα και εσύ το θεώρησες ανάκριση. Να είσαι σίγουρος ότι τώρα που μου απάντησες δε θα σε ξαναρωτήσω. ;)
Προσπαθώντας λοιπόν να αποφύγω τις αντιπαραθέσεις έκανα απλά μια διαπίστωση που ισχύει. Αν διαβάσεις τα μηνύματα θα καταλάβεις.

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 14, 2010, 12:19:25 pm »
Να αναβάλει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, που έχουν προγραμματισθεί για την Πέμπτη 20 Μαΐου, ζητεί η ΟΛΜΕ από το υπουργείο Παιδείας, καθώς όλοι οι καθηγητές θα απεργήσουν και δεν θα μπορούν να...

λάβουν μέρος σε καμία εκπαιδευτική διαδικασία (πανελλαδικές και ενδοσχολικές εξετάσεις, επιτήρηση κ.ά.).

Την ημέρα εκείνη (το απόγευμα) εξετάζονται μόνο οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων (περίπου 830 άτομα). Το υπουργείο δηλώνει ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά, καθώς υπάρχουν προκαθορισμένοι επιτηρητές και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, παράγοντές του υπογραμμίζουν μάλιστα ότι δεν μπορούν να αναβάλουν τις εξετάσεις και να ταλαιπωρήσουν τα παιδιά, που προετοιμάζονται μια ολόκληρη χρονιά για τους διαγωνισμούς αυτούς. H υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε επίσης ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αγωνία και το μέλλον των παιδιών, πόσω μάλλον οι εκπαιδευτικοί των οποίων το λειτούργημα έχει στο κέντρο του τον μαθητή».
Η υπουργός ξεκαθάρισε και προς τους νέους ότι «η διέξοδος για τα παιδιά δεν μπορεί πλέον να είναι ο δημόσιος τομέας. Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον κανενός είδους ανεργία».

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)