*

Αποστολέας Θέμα: Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος  (Αναγνώστηκε 15115 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Εχθρός δεν είναι ο συνάδελφος
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 12, 2010, 12:57:26 am »
Αν τα διαβάσει και ένας Πακιστανός, που καθαρίζει τα τζάμια μας στα φανάρια...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:45:25 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 12, 2010, 01:00:58 am »
Προσπαθώ :P ;D ;D ;D ;D ;D
Σκέφτομαι ότι αν τα διαβάσει κανένας που κάνει 10 ώρες την ημέρα μάθημα σε φροντιστήριο και έχει και την έγνοια μην και δε γράψουν τα παιδιά και αν θα έχει δουλειά του χρόνου,θα μας πάρει με τις πέτρες.

Όλοι όσοι έχουμε δουλέψει στον ιδιωτικό χώρο έχουμε περάσει από αυτή τη φάση.
Καλά, αυτό για το αν θα δουλεύει του χρόνου μην το λες. Γιατί ξέρεις αν, με τα νέα δεδομένα, θα δουλεύουμε του χρόνου και εμείς που κάπου δουλεύαμε φέτος;

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 12, 2010, 01:05:30 am »
Έκανα σύγκριση με συνάδελφο,όχι με άσχετη δουλειά. Κοίτα άμα φτάσουν να απολύουν και τους καθηγητές από τις οργανικές,όλα είναι πιθανά....
Το πιο πιθανό είναι να θεσπίσουν πολλές προσωποπαγείς θέσεις,ώστε όταν ο υπάλληλος συνταξιοδοτείτε,να μην προσλαμβάνεται άλλος στη θέση του.
Ωχ...........τι είπα τώρα?
Εμείς ελπίζουμε στις συντάξεις για να δουλέψουμε του χρόνου..........λέτε να κάνουν τίποτα τέτοιο?

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 12, 2010, 01:07:06 am »
Δεν αναφερόμουν σε μόνιμους, αλλά σε αναπληρωτές.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:45:25 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 12, 2010, 01:19:20 am »
Ένα λάθος που κάνουν αυτοί που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει εκπαιδευτικό έργο και - πολλές φορές αυτό το λάθος το κάνουμε και εμείς οι ίδιοι- είναι να συγκρίνουμε τις ώρες διδασκαλίας ενός εκπαιδευτικού με τις ώρες εργασίας ενός άλλου δημοσίου υπαλλήλου.

Έτσι, όταν απόρησα με τα 30000 ευρώ που δηλώνει στην εφορία (δήλωνε...) ένας αστυνομικός ή λιμενικός με απολυτήριο λυκείου και  20+ χρόνια υπηρεσίας, άκουσα πάλι τα στερεότυπα για τις λίγες ώρες που δουλεύουμε, για τους πολλούς μήνες διακοπών κλπ...

Λοιπόν, ένας εκπαιδευτικός που κάνει σωστά τη δουλειά του. Σωστή προετοιμασία, ανανέωση κάθε χρόνο των σημειώσεων, καθημερινή βελτίωση, ετοιμάζει αρκετά τεστ, εργαστήρια, εκμεταλλεύεται τον χρόνο διακοπής των μαθημάτων – και όχι των χρόνο διακοπών- για επιμόρφωση, αυτομόρφωση, προετοιμασία της επόμενης χρονιάς, τότε η χρηματική αμοιβή του είναι πραγματικά γελοία!!

Και δεν αναφέρομαι καθόλου στην ταλαιπωρία που τράβηξε μέχρι να διοριστεί...

Και αν αναρωτηθεί κάποιος για το πόσοι εκπαιδευτικοί κάνουν με συνέπεια σωστά τη δουλειά τους, θα πω ότι είναι ποσοστιαία περισσότεροι από άλλους δημόσιους υπαλλήλους, που δουλεύουν σε διαφορετικές θέσεις και παίρνουν τα διπλάσια και τριπλάσια χρήματα...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 12, 2010, 01:24:48 am »
+++++++++++

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 12, 2010, 09:27:02 am »
στο παραδειγμα σου αναφερεις για αστυνομικο με 20 + χρονια δουλειας

και ο καθηγητης μετα απο 20+ χρονια δουλειας τα ιδια λεφτα θα παιρνει. (ισως και λιγο περισσοτερα)
υπολογιστε τα και θα δειτε.

μη συγκρινουμε δουλειες και μη μπαινουμε στο τρυπακι να θεωρουμε τη δουλεια του καθηγητη ως τη μονη δυσκολη και απαιτιτική! Εχει παρα πολλα ΥΠΕΡ εναντι των αλλων επαγγελματων αλλα επιμελως δεν τα αναφερουμε, οποτε κανουμε και πολλες λαθος εκτιμησεις.
το κεντρο της γης δεν ειναι ο καθηγητης!!!!

ο αστυνομικος εχει πολλους κινδυνους να αντιμετωπισει και εντελως διαφορετικα ωραρια και βαρδιες.και συνθηκες δουλειας μεσα στη ζεστη ή το κρυο ή τη βροχη....
ποσοι αστυνομικοι χανουν καθε χρονο τη ζωή τους πανω στη δουλεια?

λυπαμαι ειλικρινα που συγκρινουμε επαγγελματα ενω θελουμε να λεγομαστε εκπ/κοι.
για ολους μας ειτε καθαριστρια λεγεται ειτε καθηγητης πανεπιστημιου ειναι το ΙΔΙΟ ακριβως.

τελος, μηπως ξερετε κανεναν που να ειναι ευχαριστημενος με τα λεφτα που παιρνει? (εκτος απο μενα) ;D
ξερω, ξερω.....αρχιζετε παλι "το πότε τα παιρνει κλπ κλπ" (μιλαω για σταθερη δουλεια)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2010, 09:48:50 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 12, 2010, 09:54:31 am »
O συνάδελφος, Panos 2, δεν είπε ότι είμαστε αδικημένοι σε σχέση με άλλες κατηγορίες υπαλλήλων, απλώς απάντησε σε όσους μας κατηγορούν ότι δεν εργαζόμαστε πολλές ώρες. Καταρχάς, να πω ότι οι πρωτοδιόριστοι υποφέρουν. Αναγκάζονται να εργάζονται μακριά από το σπίτι τους και έχουν και τις υψηλότερες κρατήσεις σε σχέση με τους συναδέλφους τους. Εγώ μ' ένα παιδί έπαιρνα 1090 φέτος. Πώς μπορούν να φτάσουν αυτά τα χρήματα, όταν τα μισά πηγαίνουν σε πάγια έξοδα; Δεύτερον, σωστά είπε ο συνάδελφος ότι ο ευσυνείδητος καθηγητής δεν εργάζεται μόνο 21 ώρες που μπαίνει στην τάξη. Άλλωστε, για δοκιμάστε να μπείτε πάνω από 5 ώρες σε τάξη την ημέρα και μετά θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο. Η αλήθεια είναι ότι δεν αντέχεις, γιατί θέλει εγρήγορση. Είναι σα να έχεις εργαστεί διπλάσιες ώρες. Επίσης, για να μπεις και να κάνεις μία ώρα μάθημα μπορεί και να έχεις εργαστεί στο σπίτι τρεις ώρες. Επίσης, μπορεί να φανταστεί κάποιος πόσες μέρες θες για να διορθώσεις 45 γραπτά στην έκθεση; Ακόμα, ο εκπαιδευτικός κάνει και γραφειοκρατική εργασία (πρωτόκολλο, τήρηση βιβλίων απουσιών κτλ.). Πιστεύω ότι για να είσαι καλός επαγγελματίας χρειάζεται και η ανάπαυλα. Η εργασία μας έχει και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο εκπαιδευτικός δεν είναι απλώς διεκπεραιωτής μιας διαδικασίας. Πρέπει να σκεφτούμε ότι ειδικά στο λύκειο πρέπει να λειτουργούμε με δικό μας εκπαιδευτικό υλικό, για να μπορέσουμε να κάνουμε μάθημα, γιατί τα περισσότερα βιβλία είναι απαράδεκτα.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 12, 2010, 10:05:13 am »
LK μου δεν ειμαι αντιθετος με τα οσα λεει ο συναδελφος panos.
εκανε συγκριση με ενα αλλο επαγγελμα και αυτο ηταν που ηθελα να σχολιασω.

γενικα δεν μου αρεσει να πιστευουμε οτι ΟΛΑ τα αλλα επαγγελματα ειναι "η ωρα του παιδιου" και οτι μονο ο εκπ/κος τραβα το ζορι.
τονισαμε εξαλλου οτι εχουνν παρα πολλες αργιες και διακοπες, οποτε αυτο αντισταθμιζει και με το παραπανω την κατασταση του εκπ/κου που δουλευει στα "αμελε ταμπουρου" ;D ;D ;D

αν το επεγγελμα αυτο δεν μας αρεσει, αλλαζουμε ξερετε, δεν μιζερευουμε, εκτος κι αν αυτο εχουμε μαθει οποτε ως συνηθεια δεν κοβεται....

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 12, 2010, 10:07:54 am »

γενικα δεν μου αρεσει να πιστευουμε οτι ΟΛΑ τα αλλα επαγγελματα ειναι "η ωρα του παιδιου" και οτι μονο ο εκπ/κος τραβα το ζορι.
τονισαμε εξαλλου οτι εχουνν παρα πολλες αργιες και διακοπες, οποτε αυτο αντισταθμιζει και με το παραπανω την κατασταση του εκπ/κου που δουλευει στα "αμελε ταμπουρου" ;D ;D ;D

αν το επεγγελμα αυτο δεν μας αρεσει, αλλαζουμε ξερετε, δεν μιζερευουμε, εκτος κι αν αυτο εχουμε μαθει οποτε ως συνηθεια δεν κοβεται....

Εσύ το πήγες στο άλλο άκρο...Ως συνήθως!

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 12, 2010, 10:18:51 am »

Δεν είπαμε ότι είναι άσχημο το επάγγελμά μας, αλλά δεν είναι ωραίο και αυτό που νομίζουν οι πολλοί, ότι δηλαδή εργαζόμαστε το πολύ 21 ώρες και όλη την ώρα καθόμαστε. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Ας πούμε, ο χειρουργός μπορεί να κάνει 10 εγχειρήσεις την ημέρα; Θεωρητικά μπορεί, αλλά θα υπάρξουν κα θύματα. Θεωρητικά και εγώ μπορώ να μπαίνω 8 ώρες την ημέρα στην τάξη, αλλά θα υπάρξουν και θύματα. Επίσης, έτσι είναι σε όλο τον κόσμο πρέπει να ξέρετε. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπαίνει 8 ώρες μέσα στην τάξη, για ευνόητους λόγους! Επίσης, δεν πρέπει να μένουμε στη λογική "το μη χείρον βέλτιστον", γιατί τότε θα αποδεχόμασταν μοιρολατρικά την καταστασή μας και δε θα υπήρχε πρόοδος. Και φυσικά, τα μισθολογικά είναι ένα από τα πολλά που χρειάζονται διόρθωση. Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μας θίγουν και επιδέχονται διόρθωσης.

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 12, 2010, 10:29:06 am »
Θα σου πω μερικά, Μάρκο, για να καταλάβεις:
α) έλλειψη επιμόρφωσης. πρέπει να περνάς ατέλειωτες ώρες για να ψάχνεις τα αυτονόητα. Ούτε βιβλίο καθηγητή δε μας δίνουν, το καταλαβαίνεις;
β) οι γνωστοί εργατοπατέρες που έχουν κάνει τα σχολεία ένα μπάχαλο. Πρέπει να έχεις ακούσει για τις περίφημες αποσπάσεις, που έχει ο εκπαιδευτικός να πατήσει 20 χρόνια στο σχολείο, αλλά κρατάει ωραιότατα τη θέση και εσύ  δεν μπορείς να πλησιάσεις σπίτι σου.
γ) παρωχημένα σχολικά εγχειρίδια. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, πάρε και διάβασε την ιστορία γενικής παιδείας της Γ' λυκείου. Αυτή δεν είναι ιστορία, αλλά χρονικό. Μόνο ημερομηνίες και γεγονότα ασύνδετα μεταξύ τους δίνει. 
δ) κακές νοοτροπίες συναδέλφων. Ας μην προχωρήσω εδώ.
ε) έλλειψη προγραμματισμού. Για παράδειγμα, εγώ είμαι σε διάθεση. Αυτό σημαίνει ότι θα μάθω το νέο μου σχολείο κοντά α ανοίξουν τα σχολεία. Πώς να προετοιμαστώ μου λες, όταν δεν ξέρω αν θα είμαι σε γυμνάσιο ή λύκειο;

Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 12, 2010, 10:31:52 am »
και κυριως δεν μπαινω στη διαδικασια να συγκρινω επαγγελματα που μεταξυ τους καμια ομοιοτητα δεν εχουν. Απο ενα σημειο και μετα δεν χωρά συγκριση.

και δεν θα ασχοληθω με τον καθε ενα για το ποια γνωμη εχει για το επαγγελμα του εκπ/κου.
αλλα και ως εκπ/κος δεν θα μεγεθυνω τα πραγματα .........

Αποσυνδεδεμένος TEM

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 12, 2010, 10:32:27 am »
Εγώ έκανα σύγκριση μεταξύ καθηγητών, διορισμένων και όσων δουλεύουν στα φροντιστήρια. Εκεί δηλαδή δεν έχεις γραπτά,δεν έχεις σημειώσεις,δεν έχεις προετοιμασία? Πως γίνεται ο διορισμένος να κουράζεται από τις 4 ώρες του σχολείου,ενώ ο 2ος όχι? Πως γίνεται ο διορισμένος που κουράστηκε από τις 4 ώρες του σχολείου να τρέχει όλο το απόγευμα για ιδιαίτερα? Άσε την πίεση που έχει ο 2ος από τους πελάτες του και το άγχος,θα γράψουν,δε θα γράψουν....
Ούτε με αστυνόμους που παίρνου σύνταξη 40 ετών ασχολήθηκα,ούτε με γιατρούς.
Κάθε επάγγελμα έχει τις δυσκολίες του και την αξία του. Θυμηθείτε τι έγινε το 2005 που έκανα κάτι εβδομάδες απεργία οι σκουπιδιάρηδες....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)