*

Αποστολέας Θέμα: Δεύτερη ειδικότητα  (Αναγνώστηκε 241546 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Δεύτερη ειδικότητα
« Απάντηση #210 στις: Ιουνίου 11, 2011, 10:15:55 am »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:56:26 »

Αποσυνδεδεμένος abla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Ιουνίου 11, 2011, 11:48:26 am »
killbill μπορείς να μας πληροφορήσεις ποιο ΑΠΥΣΔΕ δίνει δεύτερες ειδικότητες;

xaan

• Επισκέπτης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 12, 2011, 02:35:12 am από xaan »

Αποσυνδεδεμένος dimstella

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Ιουνίου 12, 2011, 11:10:12 am »
xaan, την απονομή της 2ης ειδικότητας την κάνει ο περιφερειακός διευθυντής, κάνε τον κόπο να διαβάσεις το έγγραφο που αναφέρει ο killbill. Το έγγραφο αυτό τροποποιεί το νόμο 3848 που επικαλείσαι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:56:26 »

Wizard

• Επισκέπτης
« Απάντηση #214 στις: Ιουνίου 12, 2011, 12:55:09 pm »
xaan, την απονομή της 2ης ειδικότητας την κάνει ο περιφερειακός διευθυντής, κάνε τον κόπο να διαβάσεις το έγγραφο που αναφέρει ο killbill. Το έγγραφο αυτό τροποποιεί το νόμο 3848 που επικαλείσαι.

Όχι, ο xaan έχει δίκιο. O νόμος 3966 του 2011, άρθρο 59 παρ. 16 τροποποιεί το πρώτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 7 του νόμου 3848 του 2010, δηλαδή την πρώτη πρόταση. Το δεύτερο εδάφιο που αναφέρει για την υπουργική απόφαση παραμένει σε ισχύ.

Έτσι, το πλήρες κείμενο είναι πια το εξής:
"Σε εκπαιδευτικό που κατέχει πτυχίο σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο αποδίδεται δεύτερη ειδικότητα με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή του και πρόταση του ανώτερου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 12, 2011, 12:57:59 pm από Wizard »

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #215 στις: Ιουνίου 12, 2011, 03:34:34 pm »

Oυδεμία αντίρρηση, απονέμεται με απόφαση του Περιφερειακού, κλπ. Θα πρέπει, όμως, να προηγηθεί η έκδοση της σχετικής Υ.Α. στην οποία θα ερείδεται η απόφαση. Αυτά λέει ο νόμος, κάνε τον κόπο να τα διαβάσεις, γιατί αυτό που προέχει είναι να μη (αυτο-) κοροϊδευόμαστε, έ;

* Eλπίζω να σε προβληματίσει και το - επί της ουσίας του θέματος - ερώτημά μου: "Αλήθεια, αυτοί που υπέβαλαν αίτηση χωρίς να γνωρίζουν τι θα περιέχει η υπό έκδοση  Υ.Α. και αναμένουν τα όποια προνόμια από που κι ώς που είναι βέβαιοι ότι θα τους προκύψουν προνόμια κι όχι πρόσθετες υποχρεώσεις, π.χ αναγκαστικές τοποθετήσεις σε άλλο νομό, σε άλλη περιφέρεια, σε απομακρυσμένες περιοχές που καλύπτονται με μετακινήσεις εκπαιδευτικών διπλής ειδικότητας; ". Μήπως έχεις εσύ την απάντηση;

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #216 στις: Ιουνίου 12, 2011, 03:35:57 pm »

Όχι, ο xaan έχει δίκιο. O νόμος 3966 του 2011, άρθρο 59 παρ. 16 τροποποιεί το πρώτο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 7 του νόμου 3848 του 2010, δηλαδή την πρώτη πρόταση. Το δεύτερο εδάφιο που αναφέρει για την υπουργική απόφαση παραμένει σε ισχύ.

Έτσι, το πλήρες κείμενο είναι πια το εξής:
"Σε εκπαιδευτικό που κατέχει πτυχίο σε διαφορετικό γνωστικό αντικείμενο αποδίδεται δεύτερη ειδικότητα με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από αίτησή του και πρόταση του ανώτερου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια

Αποσυνδεδεμένος giannis10

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Ιουνίου 12, 2011, 04:34:04 pm »
Ένα αληθινό περιστατικό χωρίς πολλές λεπτομέρειες:
Τον Οκτώβριο που πέρασε μου προτάθηκε από τη Διεύθυνση να κάνω χρήση του 2ου πτυχίου καλύπτοντας κενό σε Εσπερινό σχολείο γιατί δεν μπορούσε να προσληφθεί αναπληρωτής ή ωρομίσθιος.
Σε ερώτησή μου, πώς θα καλυπτόταν το κενό που θα άφηνα στο σχολείο που εργαζόμουν, μου είπαν ότι στην ειδικότητα που είχα υπήρχαν αρκετοί πλεονάζοντες καθηγητές. Αρνήθηκα και δεν πήγα γιατί δεν θέλησα να κάνω χρήση του δεύτερου πτυχίου για το συγκεκριμένο σχολείο. Οι ισχύοντες κανονισμοί μου έδιναν αυτό το δικαίωμα.
Ερώτηση 1η : Μπορεί αλήθεια (εννοώ είναι νόμιμο) ο Διευθυντής ή το ΠΥΣΔΕ να σε πάρει από το ένα σχολείο που έχεις ωράριο και να σε τοποθετήσει σε άλλο σχολείο με τη δεύτερη ειδικότητα στην ίδια περιοχή ή άλλη (καλά τα λέει ο xaan) για να γλιτώσει την πρόσληψη αναπληρωτή;
Ερώτηση 2η : Αν μου είχε αποδοθεί επίσημα η δεύτερη ειδικότητα, θα μπορούσα άραγε να αρνηθώ;
Εδώ βλέπω μπορεί να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Εγώ που «δεν είμαι παιδί» κανενός φοβάμαι ότι η δεύτερη ειδικότητα θα μου αποδοθεί για να μπαλώνω τρύπες. Άραγε η ΥΑ που περιμένουμε θα δίνει απάντηση σε κάτι τέτοιο;

Αποσυνδεδεμένος fair_play

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιουνίου 12, 2011, 09:14:35 pm »
Νομίζω ότι πρεπει να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, όσο κι αν τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.
Κατά την άποψη μου και με βάση τη λογική ( ; ) έχουμε να αναμένουμε:

Ως προς τα δικαιώματα:
Δικαίωμα για μετάθεση, βελτίωση θέσης, οριστική τοποθέτηση κλπ. χρήση και των 2 ειδικοτήτων.
Αντίστοιχα και για συμπλήρωση ωραρίου.
Ερώτημα εδώ: 12 ώρες αθροιστικά σε 2 ειδικότητες έλλειμμα σε ένα σχολείο θα συνιστά οργανικό κενό για πιθανό υποψήφιο με τις 2 ειδικότητες, όπως θα έπρεπε;

Ως προς τις υποχρεώσεις:
Συμπλήρωση ωραρίου και στη 2η ειδικότητα στο ίδιο σχολείο, σε γειτονικό σχολείο, σε οποιοδήποτε σχολείο της διεύθυνσης, της περιφερειακής διεύθυνσης.
Δεν καταλαβαίνω πως η 2η ειδικότητα μπορεί να φέρει κάποιον σε δυσμενέστερη θέση; Π.χ. αν δεν συμπληρώνω ωράριο με τη βασική ειδικότητα μου σε ένα σχολείο, δεν θα ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία; Με τη 2η ειδικότητα δεν έχω καλύτερες προοπτικές;

Αν μπορείτε αναφέρετε τις σκέψεις σας, ειδικά αν υποψιάζεστε τίποτα χειρότερο.
Το λέω αυτό γιατί η ΥΑ θα αναφέρεται στα κριτήρια και τη διαδικασία απόδοσης της 2ης ειδικότητας και δεν θα μας διαφωτίσει.

Αποσυνδεδεμένος giannis10

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιουνίου 12, 2011, 10:45:33 pm »
Συγγνώμη ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής.
Ας υποθέσουμε ότι μου έχει αναγνωριστεί η δεύτερη ειδικότητα και υπηρετώ με πλήρες ωράριο σε σχολείο καλύπτοντας ωράριο με την ειδικότητα Α και μάλιστα στην ειδικότητα αυτή υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι υπεράριθμοι ή στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ χωρίς ωράριο.
Ας υποθέσουμε επίσης ότι σε κάποιο άλλο σχολείο, στη μέση της χρονιάς προκύπτει λειτουργικό κενό της ειδικότητας
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 12, 2011, 10:52:53 pm από giannis10 »

Αποσυνδεδεμένος mariacurie

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Ιουνίου 13, 2011, 01:39:09 am »
Έτσι όπως έχουν οδηγήσει την κατάσταση για κάποιες ειδικότητες( κακός σχεδιασμός, κάθε υπουργός που αναλαμβάνει κάνει και από μια αλλαγή) το να μας δίνεται η δυνατότητα να διδάξουμε και την ειδικότητα του δεύτερου πτυχίου μας αποτελεί προσόν. Στη δική μου Α ειδικότητα φέτος χωρίς καμμία προειδοποίηση μας πήγαν στην πρωτοβάθμια για να μάθουμε τα 6 χρονα υπολογιστές (από την Γ δημοτικού και μετά τα πράγματα είναι διαφορετικά). Παρότι ενημέρωσα την διευθυνσή μου και κατέθεσα το δεύτερο πτυχίο μου δεν με αφήσαν να διδάξω το μάθημα του

xaan

• Επισκέπτης
« Απάντηση #221 στις: Ιουνίου 13, 2011, 07:19:43 pm »
Aυτό που θα πρέπει να υποστηρίξουμε είναι ένα πλαίσιο που με παιδαγωγικά και επιστημονικά κριτήρια θα  αξιοποιεί αποδοτικά για τον εκπαιδευτικό και το σχολείο την

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Ιουνίου 13, 2011, 10:13:18 pm »
killbill, η απόφαση που έχεις δεν γράφει "Έχοντας υπόψη .... την ΥΑ .... ";
Δεν αναφέρεται η ΥΑ; Έχει εκδοθεί ή όχι;
Αν δεν έχει εκδοθεί η ΥΑ που θα ρυθμίζει τις προϋποθέσεις της αναγνώρισης φοβάμαι ότι προβλέπεται μπάχαλο.

Επανήλθα. sorry για την καθυστέρηση αλλά ήμουν διακοπές!

λοιπόν κοίταξα το έγγραφο που έδωσε το ΑΠΥΣΔΕ όπου μου αναγνωρίζει την δεύτερη ειδικότητα, αναφέρει στο "έχοντας υπόψη..." τα δύο παραπάνω ΦΕΚ που έχω παραθέσει. Δεν αναφέρεται σε κάποια Υπουργική απόφαση

Αποσυνδεδεμένος stef

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Ιουνίου 14, 2011, 12:59:28 pm »
Σήμερα κατέθεσα και εγώ την αίτηση στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής. Τα έβαλα κάτω και τελικά αποφάσισα ότι δεν έχω να χάσω τίποτα από την δεύτερη ειδικότητα. Μετάθεση δεν επιθυμώ, οργανική έχω, ορισμένες τεχνικές ειδικότητες (μια και η δική μου) ίσα που υπάρχουν, γιατί να μην αναγνωρίσω το πτυχίο γενικής ειδικότητας που έχωώστε στις αναθέσεις του σχολείου να έχω ένα λόγο παραπάνω, από μια άτυπη β ανάθεση? Άντε με την γενική ειδικότητα (αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν το βλέπω) να πάρω θέση σε άλλο σχολείο, ενώ με την τεχνική όπως πάει μπορεί και να μας μετατάξει αφού ούτε άλλη περιφέρεια θα έχει κενό. Ανέφερα και εγώ τους προβληματισμούς μου:)

Αν κάποιος μάθει την εξέλιξη των αιτήσεων στο ΑΠΥΣΔΕ Αττικής ας το αναφέρει.
Ευχαριστώ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 673
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144