0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα μαθήματα ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς με την εξής σειρά προτεραιότητας:Ο/Η εκπαιδευτικός διδάσκει:α) στο σχολείο όπου είναι τοποθετημένος/η οργανικά ή προσωρινά:1. μαθήματα της πρώτης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας2. μαθήματα της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας3. μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε α΄ και β΄ ανάθεση)β) σε τυχόν συστεγαζόμενη σχολική μονάδα ή σε σχολική μονάδα του ίδιου συγκροτήματος:1. μαθήματα της πρώτης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας2. μαθήματα της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας3. μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε α΄ και β΄ ανάθεση)γ) σε σχολική μονάδα της ίδιας ομάδας σχολείων:1. μαθήματα της πρώτης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας2. μαθήματα της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας3. μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε α΄ και β΄ ανάθεση)δ) σε σχολική μονάδα όμορης ομάδας σχολείων:1. μαθήματα της πρώτης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας2. μαθήματα της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας3. μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε α΄ και β΄ ανάθεση)ε) σε σχολική μονάδα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης:1. μαθήματα της πρώτης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας2. μαθήματα της δεύτερης ανάθεσης της βασικής ειδικότητας3. μαθήματα της δεύτερης ειδικότητας (σε α΄ και β΄ ανάθεση)
Το πεδίο που παρέθεσα προτάσσει αυτόν που "έχει το μάθημα στη βασική του ειδικότητα" (είτε α' είτε β' ανάθεση).Στο παράδειγμα του συναδέλφου, ούτως ή άλλως και οι δύο (φυσικός και χημικός) έχουν β' ανάθεση τα Μαθηματικά από την πρώτη τους ειδικότητα, οπότε προηγείται ο παλαιότερος (ο χημικός).
Όχι. Η απόδοση δεύτερης ειδικότητας γίνεται μόνο με δεύτερο πτυχίο. Δεν γίνεται μέσω μεταπτυχιακού.
Καλησπέρα, μία ερώτηση παρακαλώ, για όποιον γνωρίζει με (κάποια έστω) βεβαιότητα - ή πού θα μπορούσα να απευθυνθώ για επίσημη απάντηση (θεωρώ στην ΔΔΕ διορισμού μου):Υπάρχει περίπτωση απόδοσης β' ειδικότητας σε καθηγητή δευτεροβάθμιας μέσω μεταπτυχιακού (και όχι πτυχίου)?Συγκεκριμένα, είμαι διορισμένος Μαθηματικός, πέρα από το βασικό πτυχίο Μαθηματικών, έχω μεταπτυχιακά σε: Μαθηματικά (ΜΣΜ-ΕΑΠ, το καταθέτω για συνάφεια - Μ.Κ.), Οικονομικά (Οικονομική Ανάλυση) και στην Πληροφορική (Συστήματα Λογισμικού)Θα μπορούσα να ζητήσω απόδοση β' ειδικότητας (πέρα από Μαθηματικός ΠΕ03) και ως Οικονομικών (ΠΕ80), μόνο μέσω του master στα Οικονομικά (και με δεδομένο ότι έχω παιδαγωγική επάρκεια και μέσω του πτυχίου μου μαθηματικών, αλλά και μέσω του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ)?Σας ευχαριστώ
Ναι με την προϋπόθεση να έχουν εξαντληθεί οι προηγούμενες αναθέσεις άλλων, δηλαδή α αναθεση α ειδικότητας, β αναθεση α ειδικοτητα, προηγουνται οι αναθέσεις της α ειδικότητας και ακολουθουν της β δυστυχως