0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σε όλους,Έχω μια ερώτηση: Είμαι ΠΕ19 με δεύτερη ειδικότητα ΠΕ03. Στο σχολείο της οργανικής μου δεν συμπληρώνω ωράριο στην Πληροφορική. Στο σχολείο υπάρχει Μαθηματικός που έχει έρθει μετά από εμένα. Δεν έχω διάθεση να πάρω τις ώρες του, αλλά ρωτάω για το αν προηγούμαι εγώ να συμπληρώσω ωράριο παίρνοντας μαθηματικά;Σχετικό είναι και το ερώτημα εδώ: http://www.pde.gr/index.php?topic=26077.0, αλλά δεν έχει απαντηθεί.Μια άλλη συνάδελφος Μαθηματικός είπε ότι για να πάρει ώρες κάποιος στη δεύτερη ειδικότητα του πρέπει να μην υπάρχει κανένα κενό στη πρώτη ειδικότητα του σε όλη τη Διεύθυνση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ξέρει κανείς;Να είστε καλά.
fair_play, τα πράγματα ειναι πολυ απλά.....Πρωτα καλύπτουν ωράριο αυτοί που έχουν σαν α΄ειδικότητα τα μαθηματικά(ακόμα και αν ηρθε κάποιος μετά απο εσένα) και έπειτα αν περισσεύουν ώρες μαθηματικού τις παίρνεις σαν α΄ανάθεση β΄ειδικότητας.
Παράθεση από: anapli στις Σεπτεμβρίου 04, 2012, 09:08:14 pmfair_play, τα πράγματα ειναι πολυ απλά.....Πρωτα καλύπτουν ωράριο αυτοί που έχουν σαν α΄ειδικότητα τα μαθηματικά(ακόμα και αν ηρθε κάποιος μετά απο εσένα) και έπειτα αν περισσεύουν ώρες μαθηματικού τις παίρνεις σαν α΄ανάθεση β΄ειδικότητας.Αυτό που λές, δηλαδή ότι συμπληρώνουν ωράριο οι εκπαιδευτικοί μιας σχολικής μονάδας με την α' ειδικότητα από που προκύπτει;Αυτό που λέει ο 1566/85 και τα παρακλάδια του είναι ότι συμληρώνει ωράριο ο αρχαιότερος με μαθήματα α και β ανάθεσης
Δεν εχω καταλάβει και θα ήθελα λίγη βοήθεια! Διαβασα όλο το τοπικ, αλλά βρήκα 2 ακόμη περιπτώσεις με παρόμοιο αναπάντητο ερώτημα. Εστω περισσεύουν 6 ώρες γεωγραφίας. Προηγείται ο εκπαιδευτικος με β' ανάθεση στη γεωγραφία απο την πρώτη ειδικοτητα του ή αυτός που την έχει α' ανάθεση λόγω δεύτερης ειδικότητας; βρήκα αυτό 7. Όταν στην αρμοδιότητα του ΠΥΣΔΕ υπηρετούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί που έχουν επιπλέον του τυπικού προσόντος διορισμού και άλλο πτυχίο διορισμού ή μετάταξης και δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, μπορούν να διδάξουν, εφόσον το επιθυμούν, για συμπλήρωση ωραρίου, μαθήματα της ειδικότητας του δεύτερου πτυχίου, σε Α΄ και
Ο μαθηματικός έχει σαν Α΄ειδικότητα τα μαθηματικά, άρα δε μπορεί να πάρει κανείς από άλλη ειδικότητα, ώρες απο τα μαθηματικά αν ο μαθηματικός δεν καλύψει το ωράριό του. Συνεπώς θα πα΄ρει και τις 21 ώρες.Ο πληροφορικός θα πάρει 14 ώρες πληροφορικής και θα περιμένει..... να δει αν υπάρχουν ελεύθερες ώρες απο τους μαθηματικούς. Απλά, ο πληροφορικός προηγείται να πάρει μαθηματικά(σαν α΄ανάθεση β΄ειδικότητας) απο άλλες ειδικότητες που έχουν σαν β΄ανάθεση τα μαθηματικά.Εφ΄όσον δεν υπάρξουν ώρες απο τα μαθηματικά, τότε ο πληροφορικός θα πάρει ώρες που παίρνουν σαν β΄ανάθεση οι μαθηματικοί.Μη μπερδεύετε την αρχαιότητα μεταξυ ειδικοτήτων. Ο πληροφορικός έχει αρχαιότητα σε σχέση με τους συνάδελφους της Πληροφορικής, δεν έχει καμία δουλειά να μπλέκει την αρχαιότητά του με την αρχαιότητα του μαθηματικού