0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα παρακαλούσα να πέσουν λίγο οι τόνοι και να αποφεύγονται οι προσωπικές διαφορές δημόσια.Γι'αυτον τον λόγο υπάρχουν τα pm, τα mail κλπ.Ορισμένα από τα μηνύματα που δεν έχουν να κάνουν με το θέμα της συζήτησης πρέπει να διαγραφούν ή θα τροποποιηθούν. Θα παρακαλούσα τα μέλη που τα έγραψαν να κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις αλλιώς θα αναγκαστουμε να τις κάνουμε εμείς.Το forum πρέπει να λειτουργεί ενημερωτικά για τα μέλη και όχι να φιλοξενεί φιλονικίες και προσβολές.Ευχαριστώ.
Συνάδελφοι μηχανικοί διάβασα το νόμο για την ειδική προσαύξηση και έχω ευχάριστα νέα για μερικούς. Στην ειδική προσαύξηση υπάγονται τα πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει δεκαετή ασφάλιση στον κλάδο κύριας σύνταξης και το 35ο έτος της ηλικίας τους. Γεγονός το οποίο σημαίνει οτι οι νέοι σχετικά μηχανικοί δεν θα την πληρώσουν προς το παρόν αλλα βέβαια θα την βρούν μπροστά τους... και βεβαίως οι όχι και τόσο νέοι μηχανικοί δυστυχώς θα πρέπει να την επωμιστούν. Το παραπάνω προκύπτει απο το άρθρο 3 του νόμου που μπορείτε να κατεβάσετε απο την ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ στο παρακάτω link:http://www.tsmede.gr/K93KB95.pdf
Αυτή τη λεπτομέρεια δεν την είχα προσέξει είναι η αλήθεια! Εντάξει μπορεί προς το παρόν καποιοι να το γλυτώσουμε αλλά στο μέλλον θα το φορτωθούμε κι εμείς όπως και οι παλιότεροι συνάδελφοι! Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να πληρώνουμε τα πάντα όπως οι άλλοι και να μην παίρνουμε τίποτα! Έλεος! Οι των ΤΕΙ πιο πολλά από εμάς θα παίρνουν τώρα.
Για μένα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τις άλλες ειδικότητες απλώς ήθελα να πω στον xaan ότι είμαστε αρκετά αδικημένοι οσον αφορά την ασφάλιση μας. Ουτε συμβεβλημένους γιατρούς έχουμε όπως στο δημόσιο, ούτε εφάπαξ παίρνουμε (όσοι είμαστε ασφαλισμένοι μετά το '93). Όταν έκλεισα 5 χρόνια στο ΤΣΜΕΔΕ μου μειώθηκε ο καθαρός μισθός κατά 40 ευρώ και τώρα θα κάνουν κι άλλη μείωση. Το θέμα για μένα είναι γιατί δεν δίνεται και σε εμάς η δυνατότητα να επιλέξουμε του Δημοσίου. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μας φταίνε οι άλλες ειδικότητες, το ΤΣΜΕΔΕ μας φταίει!!!!
(Συμφωνώ απολύτως στο να δοθεί το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς μηχανικούς να επιλέγουν αν θα είναι ή όχι στο ΤΣΜΕΔΕ. Νομίζω ότι το δικαίωμα αυτό υπακούει στη στοιχειώδη λογική). [/b]
ΑΥτό ακριβώς εννοούσα και όχι ότι οι ΤΕΙ παίρνουν πιο πολλά ακαθάριστα. Πιο πολλά ακαθάριστα παίρνουμε εμείς αλλά λόγω κρατήσεων ΤΣΜΕΔΕ θα παίρνουμε λιγότερα καθαρά.
Παράθεση από: xaan στις Μαΐου 24, 2007, 02:54:55 pm(Συμφωνώ απολύτως στο να δοθεί το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς μηχανικούς να επιλέγουν αν θα είναι ή όχι στο ΤΣΜΕΔΕ. Νομίζω ότι το δικαίωμα αυτό υπακούει στη στοιχειώδη λογική). [/b] Η στοιχειώδης λογική δεν έχει ούτε καν μακρινή συγγένεια με το ΤΣΜΕΔΕ.......Οι εκπαιδευτικοί Μηχανικοί (οι νέοι - μετά του 93) ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα επιλογής......