*

Αποστολέας Θέμα: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2010-2011  (Αναγνώστηκε 41539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για εισαγωγή στην ΑΣΠΑΙΤΕ (ΣΕΛΕΤΕ) 2010-2011
« Απάντηση #308 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:25:36 pm »
Giannios χωρίς ίχνος ειρωνίας ή κακής πρόθεσης... Γιατί έκανες αίτηση φέτος για ΑΣΠΑΙΤΕ??? Γιατί θέλεις να γίνεις καθηγητής όταν απαξιώνεις τόσο τη δουλειά και την κατάσταση στη χώρα?
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το να ψάχνει κάποιος επαγγελματική διέξοδο στο χώρο της παιδείας δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επισημαίνει τα στραβά, τις υπερβολές και τις πιθανές προοπτικές. Ίσα ίσα που ένας που δεν είναι μόνιμος αλλά επιδιώκει το διορισμό, οφείλει να ζυγίζει τα πράγματα για το αν αξίζει να επενδύσει και άλλα χρόνια και κόπους σε αυτό, ειδικά τώρα που βλέπει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα σε δύο χρόνια θα έχουν πολύ μικρή σχέση με το σήμερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:28:01 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:31:13 »

Αποσυνδεδεμένος rebecca...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:26:14 pm »
εγω κοπηκα για μισο μοριο.....:(
αν κανω καμια ενσταση θα γινει τπτ?
ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:30:01 pm »
Είναι άσχημες αυτές οι οριακές καταστάσεις, αλλά πια οι θέσεις στα δέκατα κρίνονται τις περισσότερες φορές. Ένσταση μπορείς να κάνεις αν έχεις διαπιστώσει ότι δε σου έχουν μετρήσει σωστά κάποια μόρια, όχι γενικά και αόριστα.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:32:57 pm »
Μπροστά στην ανεργία, επιλέγω να γίνω καθηγητής όπως κάνουν το 90% και εσύ. ΠΟυ είναι το κακό.
Το να λες αλήθειες δεν είναι κακό. Όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και προσλήψεις δεν γίνονται. Σε περίπτωση που με έπερναν ΑΣΠΑΙΤΕ θα πήγαινα, αλλά  δεν ξέρω να το πω ας πούμε θεια πρόνοια, κάτι με προφύλαξε από το να μην πάω. Θα χαιρόμουν και εγώ όπως και εσείς που περάσατε, αλλά δεν ξέρω έχω ένα προαίσθημα ότι στο τέλος δεν θα μου έβγαινε σε καλό. Διότι στην ειδικότητα μας τα πράγματα είναι τραγικά στην εκπαίδευση, πέρυσι πήραν 4-6 αναπληρωτές φέτος ακόμα κανένα.

Ήδη εκανα 8 χρόνια σπουδές και τώρα το βλέπω αλλιώς. Τι να κάνουμε δεν μπορείς να κυνηγάς κάτι που δεν σου βγαίνει με τίποτα.

Αυτό λέω όλο και όλο. Για μένα μιλάω πως το βλέπω. Και μην μου είτε ότι εσείς βλέπετε τεράστια αισιοδοξία. Είμαι σίγουρος ότι και αυτοί που πέρασαν ΑΣΠΑΙΤΕ (μπράβο τα παιδιά) έχουν μια επιφύλαξη για το τι τους περιμένει μετά.

Ωραίες οι σπουδές, αλλά να έχουν και ένα αντίκρυσμα.  Ήδη στο κλάδο μου είναι καμιά 30αρια που έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ θα βγουν με την μία και άλλοι 40 από το φετινό ΕΠΠΑΙΚ.

Απλά λέω ότι ίσως μου βγει σε καλό που δεν θα ειμαι ανάμεσα σε αυτούς του 70 πο θα σφάζονται κάθε χρόνο για 1 και 4 θεσούλες. Διότι αυτή είναι η πραγματικότητα στο κλαδο μου, και όλοι οι γεωτεχνικοί το γνωρίζουν.

Η ζωή είναι γεμάτες αδικίες: δεν μπορεί άλλοι κλάδοι να περνούν πανεύκολα ΑΣΠΑΙΤΕ και οι γεωπόνοι να σφάζονται με διδάκτορες.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:38:38 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:31:13 »

Αποσυνδεδεμένος rebecca...

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:35:45 pm »
Είναι άσχημες αυτές οι οριακές καταστάσεις, αλλά πια οι θέσεις στα δέκατα κρίνονται τις περισσότερες φορές. Ένσταση μπορείς να κάνεις αν έχεις διαπιστώσει ότι δε σου έχουν μετρήσει σωστά κάποια μόρια, όχι γενικά και αόριστα.

σωστα,απλα λεω οτι να ναι...η μονη πιθανοτητα να μπω ειναι να κανω βουντου σε καποιον απο τους επιτυχοντες και να μην παει  :P ;D
δεν πειραζει,του χρονου παλι!!!!
ελπιζω του χρονου να κανω κανα μαστερ και να μην μου χρειαστει η ασπαιτε

ΠΕ 10

Αποσυνδεδεμένος pote tha kanei ksasteria

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:39:18 pm »
Πέρασα και εγωωωωω  :) :) :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:39:41 pm »
Giannios χωρίς ίχνος ειρωνίας ή κακής πρόθεσης... Γιατί έκανες αίτηση φέτος για ΑΣΠΑΙΤΕ??? Γιατί θέλεις να γίνεις καθηγητής όταν απαξιώνεις τόσο τη δουλειά και την κατάσταση στη χώρα?
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το να ψάχνει κάποιος επαγγελματική διέξοδο στο χώρο της παιδείας δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επισημαίνει τα στραβά, τις υπερβολές και τις πιθανές προοπτικές. Ίσα ίσα που ένας που δεν είναι μόνιμος αλλά επιδιώκει το διορισμό, οφείλει να ζυγίζει τα πράγματα για το αν αξίζει να επενδύσει και άλλα χρόνια και κόπους σε αυτό, ειδικά τώρα που βλέπει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα σε δύο χρόνια θα έχουν πολύ μικρή σχέση με το σήμερα.

Ναι βρε green... Εδώ μας έγραψε παραπάνω 6-7 λόγους για να μην προσπαθήσει κάποιος να διοριστεί επειδή είναι μάταιος κόπος! Μέχρι και μένα με έβαλε σε σκέψεις... Έχω πολλούς φίλους που το παλεύουμε μαζί εδώ και χρόνια. Κάποιοι έχουν απογοητευτεί αλλά και πάλι συνεχίζουν και το παλεύουν! Έχω και άλλους φίλους που δεν το προσπάθησαν καθόλου εξ' αρχής επειδή πιστεύουν αυτά που γράφει ο Giannios. Την υβριδική έκδοση των 2 παραπάνω δεν την έχω ξαναπετύχει...

Giannios μάλλον δεν είναι ότι καλύτερο να ασχοληθείς με την εκπαίδευση ως τελευταία λύση για την ανεργία όπως είναι η κατάσταση... Πλέον για κάποιες ειδικότητες (όπως και η δική μου) είναι ό,τι πιο δύσκολο μπορεί να πετύχει κανείς. Ακόμα και διδακτορικό κάνεις πιο εύκολα από το να διοριστείς στην δευτεροβάθμια. Πίστεψέ με το ξέρω από πρώτο χέρι... Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Στον ιδιωτικό τομέα σίγουρα βρίσκεις πιο εύκολα δουλειά πλέον.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:47:04 pm »
Είναι αλήθεια ότι ο καθένας κρίνει από τα του κλάδου του. Στους ΠΕ14.04 από τις 35 προσλήψεις αναπληρωτών το 2008, πήγαμε στις 5 πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι αν φέτος έχουμε τον ίδιο αριθμό, θα προσληφθούν οι 5 πρώτοι του πίνακα που προτάσσονται λόγω ειδικής κατηγορίας. Δηλαδή ο πρώτος από τους κατόχους του ΕΠΠΑΙΚ, που είναι στο νούμερο 6, θα μείνει εκτός, όπως και οι άλλοι 24 που ακολουθούν. Δεν μπορεί αυτή, η ακραία πλέον, κατασταση να μην προβληματίζει κάποιον για το ποιά είναι εν τέλει και η πρακτική χρησιμότητα του ΕΠΠΑΙΚ. Και πολύ περισσότερο όταν σε καλεί να ξενιτευτείς για 8 μήνες μακριά από σπίτι σου, με δικά σου έξοδα. Γιατί αν εν τέλει η πολιτεία θέλει καταρτισμένους εκπαιδευτικούς, και σωστά θέλει, ας πληρώσει και για την επιμόρφωσή τους, και όχι να τους αναγκάζει να βάλουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη με το δέλεαρ ενός ενδεχόμενου μελλοντικού διορισμοί, ο οποίος μπορεί να μην έρθει και ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:48:28 pm »
Δεν έχω καμιά υβριδική κατάσταση. Δεν καταλαβαίνεις αυτό που λέω.
ΈΚανα τα χαρτιά μου ΑΣΠΑΙΤΕ, δεν πέρασα, δεν τρελαίνομαι. Θα προσπαθήσω να αλλάξω πορεία. Σε περίπτωση που μου ξαναπαρουσιαστούν ευκαιρίες για ΑΣΠΑΙΤΕ θα τα ξανακάνω ή αν βγουν τα προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης. Αυτά διότι μέχρι στιγμής δεν είχα κάποια καλύτερη δουλειά.  Αν βρω κάτι καλύτερο ίσως να μην ξαναενδιαφερθώ για εκπαίδευση. Το ότι είναι τραγικά τα πράγματα στα ΕΠΑΛ είναι και από πλευράς διορισμών και κλίματος και οτιδήποτε. Πάντως στους ωρομίσθιους έχω καλή θέση, ας ελπίσουμε μήπως καλέσουν εκεί

Στη ζωή τα πράγματα ποτέ δεν σου έρχονται όπως τα θες. Αυτός που επιβιώνει είναι αυτός ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ, όταν δεν του βγαίνει κάτι και όχι αυτός που κολλάει κάπου. Η αποψή μου είναι αυτή. Φυσικά στη πράξη είναι πολύ δύσκολο και ούτε εγώ το έχω πετύχει

ΈΤσι ακριβώς είναι Green, δεν ξέρω αν πραγματικά έχουμε μέλλον. Ήδη αν τα έμαθες οι μηχανικοί περιβάλλοντος διεκδικούν γεωπονικά μαθήματα στα ΕΠΑΛ  (π.χ. βιολογική γεωργία κ.τ.λ.) μιας και θέλουν να κάνει τα γλυκά μάτια η υπουργός επειδή είναι μηχανικός. Τι να λέμε τώρα;;;

Πάντως αν στο κλάδο σου είναι δύσκολα, τι να πεις στο δικό μας, που ούτε ΑΣΠΑΙΤΕ μπαίνεις εύκολα, ούτε προσλήψεις κάνουν. Μιλάμε η πλήρης αντίφαση
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2010, 03:55:24 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος gpapage

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:03:10 pm »
Δεν έχω καμιά υβριδική κατάσταση. Δεν καταλαβαίνεις αυτό που λέω.
ΈΚανα τα χαρτιά μου ΑΣΠΑΙΤΕ, δεν πέρασα, δεν τρελαίνομαι. Θα προσπαθήσω να αλλάξω πορεία. Σε περίπτωση που μου ξαναπαρουσιαστούν ευκαιρίες για ΑΣΠΑΙΤΕ θα τα ξανακάνω ή αν βγουν τα προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης. Αυτά διότι μέχρι στιγμής δεν είχα κάποια καλύτερη δουλειά.  Αν βρω κάτι καλύτερο ίσως να μην ξαναενδιαφερθώ για εκπαίδευση. Το ότι είναι τραγικά τα πράγματα στα ΕΠΑΛ είναι και από πλευράς διορισμών και κλίματος και οτιδήποτε. Πάντως στους ωρομίσθιους έχω καλή θέση, ας ελπίσουμε μήπως καλέσουν εκεί

Στη ζωή τα πράγματα ποτέ δεν σου έρχονται όπως τα θες. Αυτός που επιβιώνει είναι αυτός ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ, όταν δεν του βγαίνει κάτι και όχι αυτός που κολλάει κάπου. Η αποψή μου είναι αυτή. Φυσικά στη πράξη είναι πολύ δύσκολο και ούτε εγώ το έχω πετύχει

ΈΤσι ακριβώς είναι Green, δεν ξέρω αν πραγματικά έχουμε μέλλον. Ήδη αν τα έμαθες οι μηχανικοί περιβάλλοντος διεκδικούν γεωπονικά μαθήματα στα ΕΠΑΛ  (π.χ. βιολογική γεωργία κ.τ.λ.) μιας και θέλουν να κάνει τα γλυκά μάτια η υπουργός επειδή είναι μηχανικός. Τι να λέμε τώρα;;;

Πάντως αν στο κλάδο σου είναι δύσκολα, τι να πεις στο δικό μας, που ούτε ΑΣΠΑΙΤΕ μπαίνεις εύκολα, ούτε προσλήψεις κάνουν. Μιλάμε η πλήρης αντίφαση

Δεν ξέρω τί παίζει στον κλάδο σου στον ιδιωτικό τομέα. Αν είχα την άποψη που έχεις για την εκπαίδευση ειλικρινά δεν θα το προσπαθούσα καν και θα πήγαινα απευθείας στον ιδιωτικό τομέα. Πάντως και σε μας πέρσυ στην ΑΣΠΑΙΤΕ όλοι οι ΠΕ19 ήταν διδακτορικοί φοιτητές. Εννοείται οτι έιχαν όλοι μεταπτυχιακό. Η πλάκα είναι οτι γενικά για τους περισσότερους δεν είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ το "extra" που κάνουν για να βρουν δουλειά, αλλά το διδακτορικό... Επειδή είναι δύσκολο πλέον να βρεις εργασία που σε ικανοποιεί είναι πιο εύκολο να παρατείνεις για 4 χρόνια τις σπουδές σου δουλεύοντας παράλληλα σε ένα πανεπιστήμιο! Εκεί δεν υπάρχουν ούτε διαδικασίες εισαγωγής με μόρια όπως στην ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά μόνο η γνωριμία με τους καθηγητές... Δεν θα αργήσει η μέρα που θα πρέπει να έχεις διδακτορικό για να δουλεύεις σε σχολείο στην Ελλάδα... Όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης...

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:10:05 pm »
Στο κλάδο μου σου λένε αμα δεν έχεις προυπηρεσία ΦΥΓΕ!!!!!! Μιλάμε ζητάνε προυπηρεσία 7 χρονάκια. Τα πράγματα είναι χάλια, επειδή ήμουν και επιτυχών στο ΑΣΕΠ είπα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση.

Το σίγουρο είναι το εξής: έλεος να έχει ο άλλος διδακτορικό για μια ασπαιτε. Είναι παραλογο και τραγικο

Στους ΠΕ19 οι πληροφορικάριοι δεν είναι;; Toυλάχιστον εσάς σας θέλει ο ιδιωτικός τομέας
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:17:56 pm από giannios »

Αποσυνδεδεμένος angel_a

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 04:44:03 pm »
Γεια σας!
Εμένα με απέκλεισαν επειδή εκκρεμεί η ορκωμοσία, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο εισαγόμενο στην ειδικότητα μου είχα περισσότερα μόρια. Πείτε μου λίγο, στην προκήρυξη γράφει ξεκάθαρα ότι πρέπει να έχει γίνει η ορκωμοσία;  Εγώ αυτό που διάβασα είναι ότι θέλει να αναγράφεται με σαφήνεια η ημερομηνία, κατά την οποία ο υποψήφιος έχει καταστεί πτυχιούχος, και ο βαθμός επίδοσης. Εγώ αυτό που κατέθεσα είναι το πιστοποιητικό της  Σχολής μου στο οποίο αναγράφεται ο βαθμός μου και η ημερομηνία λήψης πτυχίου, και από τη γραμματεία της Σχολής μου είπαν ότι αυτή είναι η ημερομηνία που χρειάζεται και όχι η ημερομηνία ορκωμοσίας.

Αποσυνδεδεμένος mpanina

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 08:19:25 pm »
παιδιά μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν κάποιος κάνει ένσταση μπορεί να σε πετάξει έξω απο τους εισακτέους???
ή θα τον περασουν και αυτον κ ας ξεπεραστεί ο αριθμος των ατόμων που γίνοντε δεκτα στην ειδικότητα??
...εγω πέρασα δευτέρη, μπορεί δλδ να με πεταξουν έξω αμα δεχτουν κάποιον απο ένσταση???
ή δε με κουνάει τπτ???

Αποσυνδεδεμένος martina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Οκτωβρίου 11, 2010, 08:26:52 pm »
παιδιά μήπως ξέρει κάποιος να μου πει αν κάποιος κάνει ένσταση μπορεί να σε πετάξει έξω απο τους εισακτέους???
ή θα τον περασουν και αυτον κ ας ξεπεραστεί ο αριθμος των ατόμων που γίνοντε δεκτα στην ειδικότητα??
...εγω πέρασα δευτέρη, μπορεί δλδ να με πεταξουν έξω αμα δεχτουν κάποιον απο ένσταση???
ή δε με κουνάει τπτ???
Δεν σε κουνάει τίποτα. Αυτοί που θα κάνουν ένσταση θα έρθουν πιθανότατα προς το τέλος Νοεμβρίου τι θα σου πουν τότε ; σταμάτα γιατί ήρθε άλλος; Αξίζει να σου σημειώσω ότι το 2006 είχε 4 θεσεις για νομικούς και ήρθαν από ένσταση πάνω από 10 άτομα . Εννοείται ότι οι 4 παρέμειναν στις θέσεις τους και ο αριθμός των εισακτέων ήταν κατά πολύ αυξημένος. Αλλο να προκυρήσσονται 4 θέσεις και άλλο να φοιτούν 14 και παραπάνω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182685
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)