*

Αποστολέας Θέμα: Ανδρες στα νηπιαγωγεία;  (Αναγνώστηκε 12303 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
Ανδρες στα νηπιαγωγεία;
« στις: Μαΐου 21, 2010, 11:57:39 am »
Ξέρω ότι μέχρι κάποια χρονιά οι άντρες δεν μπορούσαν να εισαχθούν στις Παιδαγωγικές Σχολές και να γίνουν νηπιαγωγοί. Γνωρίζει κανείς πότε τους δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάζουν νηπιαγωγοί; Γνωρίζω ότι έγινε σε κάποια φάση τη δεκαετία του 80, αλλά δεν μπορώ να βρω ποια χρονιά έγινε αυτό.
Ευχαριστώ!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ανδρες στα νηπιαγωγεία;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:08:08 »

Triainoforos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 21, 2010, 12:27:23 pm »
Ξέρω ότι μέχρι κάποια χρονιά οι άντρες δεν μπορούσαν να εισαχθούν στις Παιδαγωγικές Σχολές και να γίνουν νηπιαγωγοί. Γνωρίζει κανείς πότε τους δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάζουν νηπιαγωγοί; Γνωρίζω ότι έγινε σε κάποια φάση τη δεκαετία του 80, αλλά δεν μπορώ να βρω ποια χρονιά έγινε αυτό.
Ευχαριστώ!

1986

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 21, 2010, 02:22:20 pm »
Ευχαριστώ!

1986

Ευχαριστώ!!!!

Αποσυνδεδεμένος mastixa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 21, 2010, 02:28:17 pm »
Είμαι νηπιαγωγός. Μπήκα στη σχολή το 1984 και κατά το ακαδημαϊκό έτος 1985-06 είχα συμφοιτητές άντρες. Δεν είμαι απολύτως σίγουρη ότι μπήκαμε και μαζί το 1984 ή ήρθαν με κατατακτήριες το 1985.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:08:08 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 21, 2010, 03:20:37 pm »
Ευχαριστώ!

1986

Ευχαριστώ!!!!

ακαδημαικο ετος 1982-1983  Υπ.Παιδειας τοτε Αποστ.Κακλαμανης
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος maritinaki_zan

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 21, 2010, 03:31:40 pm »
Μπορεί να είναι λίγοι οι άντρες νηπιαγωγοί σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά σας πληροφορώ, όσους άντρες ξέρω νηπιαγωγούς είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους, και αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν!!! Με τον τρόπο αυτό "σπάει" επίσης το  λανθασμένο πρότυπο ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε γυναίκα η νηπιαγωγός! Στο εξωτερικό είναι επίσης πολλοί άντρες νηπιαγωγοί λ.χ. Αγγλία κλπ. Δεν είναι γυναικείο επάγγελμα αυτό του νηπιαγωγού, προσθεού!!! Μιλάμε για εκπαιδευτικούς, όχι για baby-sitters, όπως νομίζουν μερικοί!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 21, 2010, 03:41:52 pm »
Μπορεί να είναι λίγοι οι άντρες νηπιαγωγοί σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά σας πληροφορώ, όσους άντρες ξέρω νηπιαγωγούς είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους, και αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν!!! Με τον τρόπο αυτό "σπάει" επίσης το  λανθασμένο πρότυπο ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε γυναίκα η νηπιαγωγός! Στο εξωτερικό είναι επίσης πολλοί άντρες νηπιαγωγοί λ.χ. Αγγλία κλπ. Δεν είναι γυναικείο επάγγελμα αυτό του νηπιαγωγού, προσθεού!!! Μιλάμε για εκπαιδευτικούς, όχι για baby-sitters, όπως νομίζουν μερικοί!!!

συμφωνω απολυτα!
κοιταξε ομως, προσωπικα αγαπω παρα πολυ τα παιδια,απο νεογεννητα ακομα. μου αρεσει η ιδεα να τα αλλαζω οταν εχουν κανει τα κακακια τους, να τα κανω μπανακι,να τα προσεχω, να παιζω μαζι τους.

τωρα, ως επαγγελμα, αυτο δεν θα μπορουσα να το κανω εχοντας πολλα παιδια 4-6 ετων σε καθημερινη βαση επι 10 μηνες το χρονο. και μπραβο στους αντρες που το καταφερνουν αυτο. Μη μας υποτιματε....

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 21, 2010, 03:56:50 pm »

συμφωνω απολυτα!
κοιταξε ομως, προσωπικα αγαπω παρα πολυ τα παιδια,απο νεογεννητα ακομα. μου αρεσει η ιδεα να τα αλλαζω οταν εχουν κανει τα κακακια τους, να τα κανω μπανακι,να τα προσεχω, να παιζω μαζι τους.

τωρα, ως επαγγελμα, αυτο δεν θα μπορουσα να το κανω εχοντας πολλα παιδια 4-6 ετων σε καθημερινη βαση επι 10 μηνες το χρονο. και μπραβο στους αντρες που το καταφερνουν αυτο. Μη μας υποτιματε....

Τα παιδιά γενικά αγαπούν πολύ τους άντρες. Ίσως σε αυτό συβάλει και η μεγαλύτερη σωματική δύναμη που έχουν και μπορούν να παίζουν πιο "βαρβαρα" παιχνία, όπως αεροπλανάκι ή αλογάκι!
Πάντως είναι αλήθεια ότι οι άντρες νηπιαγωγοί είναι εξίσου καλοί στο σχολείο. Αρκέι να θες να "κατεβάσεις" το επίπεδο σου στο επίπεδο των παιδιών, να γίνεις ένα μαζί τους. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το φύλο, έχει να κάνει με τον άνθρωπο!
Μάρκο, και γω αγαπάω πολύ τα μωρά, αλλά και εγώ δεν μπορώ να τα έχω σε μάι τάξη σε καθημερινή βάση. Γι' αυτό δεν είμαι και σε νηπιαγωγείο αλλά σε ΚΕΔΔΥ!

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 21, 2010, 05:07:18 pm »
εγω παντως ειχα ενα γνωστο νηπιαγωγο αδερφος του συγκατοικου μου πριν αρκετα χρονια πολυ καλο παιδι. 1,90 και πολυ γυμνασμενος!!
Τελικα εγινε... ειδικος φρουρος!! Μαλλον θα τον φοβοντουσαν τα παιδακια  ;D ;D ;D
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 21, 2010, 05:24:52 pm »
νομιζω πως δεν ειναι η σωματικη διαπλαση αυτη που κανει τα παιδια να "φοβουνται" ή ας το πω καλυτερα να ειναι φρονιμα,υπακουα.
θεωρω οτι το προτυπο του αντρα μεσα στην οικογενεια ειναι αυτο που τα κανει να συμπεριφερονται με αυτον τον τροπο.

η νηπιαγωγος μαλλον φαινεται στα ματακια τους ως η μαμα, με ολα αυτα που ισως κουβαλει μαζι της μια μανα: αυστηροτητα, καμία στο πωπό, το κλασικο πλεον " ησυχασε γιατι τωρα που θα ερθει ο μπαμπας στο σπιτι θα του τα πω και θα δεις τι εχει να γινει! ακους?, αντε πια γιατι απο το πρωι σημερα μου εχεις σπασει τα νευρα. Κατσε ησυχα θα σου δωσω κι αλλες!!!παψεεεεε.." κλπ κλπ

εχοντας τα περισσοτερα αυτη την αντιμετωπιση απο το σπιτι (κανω τωρα μια ψυχολογικη αναλυση με καθε επιφυλαξη γιατι μπαινω στα χωραφια των νηπιαγωγων που ξερουν καλυτερα) βλεπουν στο ωραιο δροσερο προσωπακι της νηπιαγωγου μια " μαμα" που ειναι ετοιμη να τα μαλωσει, αλλα που αυτα θελουν να επιβληθουν και να δειξουν οτι " να τωρα θα με προσεξεις" και θα κανω οτι δεν μπορω να κανω στο σπιτι μου. Εδω εχω και τους φιλους μου.

ωχ, τα μπερδεψα λιγο (αλλα βαριεμαι να τα ξαναδω και να τα ξεκαθαρισω, σορυ)
δεν ξερω αν τα λεω σωστα.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2010, 05:27:50 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 21, 2010, 05:41:42 pm »
Συγνώμη που απαντώ, χωρίς να είμαι νηπιαγωγός, αλλά, ακόμη και αν ξεκινάνε με το σκεπτικό που λέει ο ΜΑΡΚΟΣ, πολύ γρήγορα μια καλή νηπιαγωγός τα διαψεύδει. Γιαυτό και όταν πηγαίνουν οι μαμάδες να ενημερωθούν για το διαβολάκι τους, νομίζουν ότι η νηπιαγωγός μιλάει για άλλο παιδί ;D

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 21, 2010, 05:58:19 pm »
Συγνώμη που απαντώ, χωρίς να είμαι νηπιαγωγός, αλλά, ακόμη και αν ξεκινάνε με το σκεπτικό που λέει ο ΜΑΡΚΟΣ, πολύ γρήγορα μια καλή νηπιαγωγός τα διαψεύδει. Γιαυτό και όταν πηγαίνουν οι μαμάδες να ενημερωθούν για το διαβολάκι τους, νομίζουν ότι η νηπιαγωγός μιλάει για άλλο παιδί ;D

geo33 ουτε εγω ειμαι νηπιαγωγος. αυτο δε σημαινει οτι ουτε εσυ ουτε εγω μπορουμε να πουμε τη γνωμη μας. πολυ περισσοτερο ενας αντρας.
Αυτο που λες ισχυει οπως ισχυει και για καθε αλλον εκπ/κο. Ας παρουμε παραδειγμα το Λυκειο. μαθητες της ιδιας ταξης αλλιως συμπεριφερονται στον εναν καθηγητη κι αλλιως στον αλλο. Εδω, μιλαμε για το αν τα παιδια ειναι πιο πειραρχημενα σε εναν αντρα νηπιαγωγο ή σε μια γυναικα?
Ισχυει αυτο που λες : οτι δηλ εχει να κανει με τον αν ειναι "καλος ή κακος".
προσπαθωντας να αιτιολογησουμε γιατι ενα παιδι (ισως εγινε και ερευνα πανω σε αυτο, δεν ξερω) ειναι πιο υπακουω σε εναν αντρα νηπιαγωγο, εγω τουλαχιστον το επιχειρημα της σωματικης ρωμης δεν θα το αποδεχομουν. Δεν ειναι "μπαμπουλας" ο αντρας χαρη στη δυναμη του. Απλα, μου δημιουργηθηκε η απορια και μενα και εξεταζοντας το θεμα (αν τελικα ισχυει) ειπα μια πτυχη ισως, τη μικροτερη. οτι δηλ ειναι θεμα οικογενειακου προτυπου. Η γυναικα νηπιαγωγος ειναι για το παιδι κατι σαν προεκταση της μανας.
Νομιζω οτι το παιδι σε αυτη την ηλικια εχει πια τους διακριτους ρολους μαμας-μπαμπα. πανω σε αυτο βασιστηκα.

κλεινοντας, θελω να πω οτι εκεινο που εχει μεγαλη σημασια ειναι ο τροπος που ενα παιδι μεγαλωνει μεσα στην οικογενεια. το περιβαλλον του δηλ.πριν αυτο παει στο σχολειο.

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 21, 2010, 06:10:46 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:05:21 pm »
και να σας πω κατι στο φιναλε φιναλε για να ληξει το θεμα. Ο αντρας ειναι πιο ικανος σε ΟΛΑ. τί το ψαχνεται τωρα? Τελος!!  ;) ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος LIAV

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 21, 2010, 06:07:07 pm »
Ο παραλληλισμός της νηπιαγωγού με μαμά μας παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές όταν στις σχολές νηπιαγωγών της προηγούμενης γενιάς τους έλεγαν κάτι τέτοια. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει!! Όταν οι γονείς έρχονται για ενημέρωση μένουν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τη δουλειά που γίνεται.Και μεταξύ μας, όταν έχεις να μάθεις τα παιδιά τόσα πράγματα από κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και αυτοεξυπηρέτησης μέχρι γνώσεις υπολογιστών και πως να συνεργάζονται σε σχέδια project, γράμματα, αριθμούς και γνώσεις για το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα εκτελείς και χρέη διευθυντή σχολείου( με ό,τι γραμματειακή δουλειά αυτό συνεπάγεται) και κάνεις 4 γιορτές το χρόνο (μόνο όποιος διοργάνωσε γιορτή μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό),το μόνο που δεν νιώθεις είναι μητέρα των παιδιών. Πιστέψτε με είμαι και η ίδια μητέρα 2 παιδιών και γνωρίζω το συναίσθημα. Είναι μια από τις δυσκολότερες δουλειές που μόνο όποιος την αγαπάει πολύ μπορεί να την κάνει αφού βέβαια πάρει την κατάλληλη μόρφωση και κάνει συνεχείς επιμορφώσεις. Πάντως σίγουρα δεν δεν είναι θέμα φύλου!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182742
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)