*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550189 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #168 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 02:36:29 pm »
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να χάνονται ώρες, για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν.
Δεν μπορώ όμως να καταλάβω, συνάδελφε killbill, τι αποτέλεσμα θα έχει στις πραγματικές ώρες μαθήματος η αύξηση του ωραρίου; Θα αυξηθούν;
Το μόνο που θα γίνει θα είναι να μειωθούν οι εργαζόμενοι, είναι τόσο απλό.

Επίσης, αναφέρθηκε κάποιος στο επάγγελμα του γιατρού. Ε, όχι. Θα τρελαθούμε τελείως. Συγκρίνεται το εισόδημα του γιατρού με το δικό μας ρε παιδιά;
Ο ιδιώτης ιατρός επιλέγει να δουλεύει πολύ και κερδίζει τρελά χρήματα, μέρος των οποίων είναι μαύρα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:35 »

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 02:50:20 pm »
Οι αδιοριστοι μονο θα δινουν προτασεις αντι για τους μονιμους ???
Τα ιδιαιτερα σφραγιζουν στοματα και διαθεση για αγωνα

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:01:14 pm »
Συνάδελφε, το έχεις πει 15 φορές αυτό για τους μόνιμους. Θα σε παρακαλέσω να μην "τσουβαλιάζεις".

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:02:56 pm »

Άλλωστε, αυτήν τη στιγμή δεν γίνεται ούτε εξορθολογισμός του συστήματος ούτε δικαιότερη ανακατανομή των "προνομίων". Απλώς κόβουν σιγά-σιγά από τον καθένα τα όποια προνόμια είχε δημιουργώντας του ενοχές και βάζοντας τους υπόλοιπους να τον κοιτάνε με μισό μάτι. Στο τέλος θα μας πουν ότι θα πρέπει να μας αρκεί η χαρά της εργασίας και το όποιο ξεροκόματο τη συνοδεύει. >:(

Το θέμα είναι ότι στο όνομα της βραχυπρόθεσμης εξοικονόμησης πόρων καταλύονται εργασιακά και ασφαλιστικά κεκτημένα δεκαετιών, χωρίς διάλογο, χωρίς αναζήτηση της βέλτιστης και δικαιότερης λύσης. Έτσι, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, χωρίς λύπη, μεγάλα και υψηλά γύρω μας χτίζουνε τείχη... :-\
+++++++++++++++++++++++
Μια εύστοχη και περιεκτική παρουσίαση της πραγματικότητας σήμερα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:35:35 »

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:06:43 pm »
Εντάξει, προσωπικά ήρθα λίγο στα ίσια μου, γιατί - με αυτά που διάβαζα - προς στιγμήν νόμιζα ότι μόνο σε εμένα φαίνεται παράλογο το ότι μας κόβουν μισθούς και μας αυξάνουν τις ώρες....Συνάδελφε killbill, μου άρεσε πάντως η πρότασή σου να αναπληρώνονται οι ώρες που χάνονται. Όχι βεβαια οι ώρες που χάνονται σε εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά ναι, οι συνελεύσεις θα μπορούσαν να γίνονται εκτός ωραρίου μαθημάτων (βέβαια εκεί ρισκάρεις να έχεις πέσει σε μουρλό διευθυντή που θέλει συνέλευση κάθε εβδομάδα...) και φυσικά είναι γελοίο να χάνονται ώρες σε εκκλησιασμό, έλεος πια, πού ζούμε..... Πάντως η δουλειά του εκπαιδευτικού ΕΙΝΑΙ δύσκολη, δεν συγκρίνονται οι ώρες διδασκαλίας με τις ώρες σε ένα γραφείο (γενικότερα αυτό, αλλά και ειδικότερα έχω να πω ότι οι φίλοι μου που δουλεύουν 8ωρα σε γραφεία έχουν όλη μέρα ανοιχτό το facebook), και όποιος λέει το αντίθετο, ή δεν είναι εκπαιδευτικός, ή ήθελε να γίνει εκπαιδευτικός και δεν τα κατάφερε οπότε βγάζει χολή, ή είναι εκπαιδευτικός αλλά δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Αποσυνδεδεμένος belw

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:15:25 pm »
Συνάδελφε, το έχεις πει 15 φορές αυτό για τους μόνιμους. Θα σε παρακαλέσω να μην "τσουβαλιάζεις".

Αφου οι περισσοτεροι τρεχουν για ιδιαιτερα τα απογευματα και τα πρωινα του Σαββατου και της Κυριακης ενω μια απεργια ή εστω σε μια πορεια δεν πηγαινουν!!!! Εχουν συμβιβαστει πλεον....... αφου τα καταφερνουν κι αλλιως :-X

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #174 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:24:19 pm »

Αφου οι περισσοτεροι τρεχουν για ιδιαιτερα τα απογευματα και τα πρωινα του Σαββατου και της Κυριακης ενω μια απεργια ή εστω σε μια πορεια δεν πηγαινουν!!!! Εχουν συμβιβαστει πλεον....... αφου τα καταφερνουν κι αλλιως :-X

εδω κρυβεται ολο το ζουμι.ολοι διερωτωνται για την μικρη συμμετοχη στις απεργιες..να απεργησει ο αλλος γιατι ; για αυξηση μισθου η για ενδεχομενη μειωση του; δεν τον νοιαζει ι τα κονομαει απο αλλου...γιαυτο απεργουν μονο οι μη εχοντες απογευματινη εργασια...εκει που θα γινει χαμος και θα απεργησουν ολοι ειναι για μετρα που κοβουν τα ιδιαιτερα π.χ καταργηση πανελλαδικων , να μην μετρα ο προφορικος βαθμος στις πανελλαδικες.οταν υπαρχει κινδυνος να πεσει πεινα ..εκει θα χτυπησουμε 80% συμμετοχη....

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:42:20 pm »

εδω κρυβεται ολο το ζουμι.ολοι διερωτωνται για την μικρη συμμετοχη στις απεργιες..να απεργησει ο αλλος γιατι ; για αυξηση μισθου η για ενδεχομενη μειωση του; δεν τον νοιαζει ι τα κονομαει απο αλλου...γιαυτο απεργουν μονο οι μη εχοντες απογευματινη εργασια...εκει που θα γινει χαμος και θα απεργησουν ολοι ειναι για μετρα που κοβουν τα ιδιαιτερα π.χ καταργηση πανελλαδικων , να μην μετρα ο προφορικος βαθμος στις πανελλαδικες.οταν υπαρχει κινδυνος να πεσει πεινα ..εκει θα χτυπησουμε 80% συμμετοχη....

Ο προφορικός βαθμός στην ουσία δεν μετράει αφού στη Γ' Λυκείου όλοι παίρνουν 18 - 20.
Μακάρι να καταργηθούν οι πανελλήνιες, να σταματήσει και αυτή η αηδία με τα ιδιαίτερα...
Να απενεχοποιηθεί επιτέλους ο κλάδος για να μπορέσει να διεκδικήσει καλύτερη παιδεία για τους μαθητές, όπως και καλύτερες συνθήκες εργασίας και  ποιότητα ζωής για τους εκπαιδευτικούς.

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:43:25 pm »
Ελάτε ρε παιδιά τώρα, πόσοι εκπαιδευτικοί πια βγάζουν τοοοοοοσα πολλά από τα ιδιαίτερα που δεν κόπτονται για τις μειώσεις μισθών κλπ???Εγώ νομίζω ότι μόνο οι αρκετά μεγαλύτεροι έχουν τέτοια τύχη, και ο λόγος που δεν συμμετέχουν σε απεργίες δεν είναι τόσο ότι τα "κονομάνε" από αλλού όσο το ότι πλησιάζει η συνταξιοδότηση γι αυτό και δεν τους νοιάζει....

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:46:44 pm »
Ελάτε ρε παιδιά τώρα, πόσοι εκπαιδευτικοί πια βγάζουν τοοοοοοσα πολλά από τα ιδιαίτερα που δεν κόπτονται για τις μειώσεις μισθών κλπ???Εγώ νομίζω ότι μόνο οι αρκετά μεγαλύτεροι έχουν τέτοια τύχη, και ο λόγος που δεν συμμετέχουν σε απεργίες δεν είναι τόσο ότι τα "κονομάνε" από αλλού όσο το ότι πλησιάζει η συνταξιοδότηση γι αυτό και δεν τους νοιάζει....

Να κοπεί το εφάπαξ τώρα!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 03:49:48 pm »
 ;)χμ, οκ, δεν το εννοούσα ακριβώς έτσι, αλλά ναι, διαβάζοντας ξανά το μήνυμα μου μπορείς να βγάλεις και αυτό το συμπέρασμα... ;)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 04:05:53 pm »
Γενικευμένη μείωση μισθών στον ιδιωτικό και νέα στον δημόσιο τομέα το επόμενο τρίμηνο;

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_807.html
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος ΠΕ01

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #180 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 04:11:22 pm »
Εντάξει, προσωπικά ήρθα λίγο στα ίσια μου, γιατί - με αυτά που διάβαζα - προς στιγμήν νόμιζα ότι μόνο σε εμένα φαίνεται παράλογο το ότι μας κόβουν μισθούς και μας αυξάνουν τις ώρες....Συνάδελφε killbill, μου άρεσε πάντως η πρότασή σου να αναπληρώνονται οι ώρες που χάνονται. Όχι βεβαια οι ώρες που χάνονται σε εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά ναι, οι συνελεύσεις θα μπορούσαν να γίνονται εκτός ωραρίου μαθημάτων (βέβαια εκεί ρισκάρεις να έχεις πέσει σε μουρλό διευθυντή που θέλει συνέλευση κάθε εβδομάδα...) και φυσικά είναι γελοίο να χάνονται ώρες σε εκκλησιασμό, έλεος πια, πού ζούμε..... Πάντως η δουλειά του εκπαιδευτικού ΕΙΝΑΙ δύσκολη, δεν συγκρίνονται οι ώρες διδασκαλίας με τις ώρες σε ένα γραφείο (γενικότερα αυτό, αλλά και ειδικότερα έχω να πω ότι οι φίλοι μου που δουλεύουν 8ωρα σε γραφεία έχουν όλη μέρα ανοιχτό το facebook), και όποιος λέει το αντίθετο, ή δεν είναι εκπαιδευτικός, ή ήθελε να γίνει εκπαιδευτικός και δεν τα κατάφερε οπότε βγάζει χολή, ή είναι εκπαιδευτικός αλλά δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Για όλα υπάρχουν λύσεις... φέτος είμαι σε ένα σχολείο με αρκετά δυναμικό σύλλογο και με πολλά παιδιά και αρκετά θέματα προς συζήτηση... Ο υπεύθυνος του προγράμματος διαμόρφωσε με τέτοιο τρόπο το πρόγραμμα ώστε μια μέρα της εβδομάδας ( Πέμπτη) οι μισοί να έχουν κενό την 3η ώρα και οι μισοί την 4η, έτσι ώστε ο διευθυντής να συνεδριάζει με τους μισούς την 3η ώρα και με τους υπόλοιπους την 4η και έτσι να μη χάνουν μάθημα τα παιδιά...

κι εγώ το ίδιο νόμιζα και μάλιστα εκνευριζόμουν (και εκνευρίζομαι) όταν δεν κάναν οι παλαιότεροι απεργία, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι ούτε να τους τσουβαλιάζουμε όλους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πιο πάνω... από τους 12 μεγάλους σε ηλικία συναδέλφους που εχω φέτος αντιλήφθηκα πως οι μισοί έχουν τρομακτικές υποχρεώσεις (2-3 παιδιά που σπουδάζουν, άρρωστο ή άνεργο σύζυγο, τεράστιες δόσεις δανείου) με αποτέλεσμα να μην μπορούν όχι μόνο ιδαίτερα πολλά να κάνουν αλλά και να μην μπορούν να απεργήσουν ούτε μία φορά!!!

Καλό απόγευμα σε όλους!
Together we stand!!! Divided we fall...

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #181 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 04:15:32 pm »
Την καρδιά περιβόλι μας κάνατε πάλι...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά