0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
jak μου, ξερεις πόσο σε εκτιμω! Σου λεω λοιπον πως 5 μηνες βγαινουν α-νε-το-τα-τα !!! μην ειναι και παραπανω, με την εννοια πως βαζω μεσα συνελευσεις, εκλογες, αργιες ολες που ενας δημοσιος υπαλληλος δεν τις "κερδιζει". Λαβμανω υποψιν μου οτι οταν υπαρχει γιορτη ή εκκλησιασμος, φυσικα και ειναι παροντες αλλα δεν εχουν διδασκαλια, αυτα τα 40 λεπτα μεσα σε ταξη. και επιπλεον σχολουν νωριτερα. και πολλα αλλα που αν τα πιασουμε απο την αρχη της χρονιας δεν τελειωνουμε ..... γνωστα ειναι τοις πασι, ...ισως παραπονιουνται και οι γιατροι, αλλα δεν εχουν αυτη τη τακτικη που εμεις ακολουθουμε, και που ολοι οι ανθρωποι παραπονιουνται για το απαγγελμα τους, γιατι ακριβως και το καθε επαγγελμα εχει τα αρνητικα. ΔΕΝ εχει μονο ο εκπ/κος.Εμεις και οι "αλλοι" οι παντα καλυτεροι απο μας τους αδικημενους. Αυτο που δε μου αρεσει ειναι οτι δεν μιλαμε για τα αρνητικα αλλων επαγγελματων, αλλα μονο τα θετικα τους, ενω για το δικο μας μιλαμε μονο για τα αρνητικα,λες και θετικο δεν υπαρχει. Ε, ας μη γινομαστε στη τελικη! Αμαν πια!υ.γ. ναι, στη συναντηση θα εχουμε θεμα και σε θελω κοντα να με υπερασπιστης!!!!και οπως μου ειπε ενα φιλαρακι μου χτες και συναδελφος "τους εχεις γινει η "αλογομυγα" και τους τσιγκλας, ετσι?" χαχαχαχαχα
Ειλικρινά, με στεχοχωρεί και με εκνευρίζει αυτό το μένος ενανντίον των μόνιμων εκπαιδευτικών, που προέρχεται είτε από διοικητικούς που δεν ξέρουν ή έχουν ξεχάσει τι σημαίνει δουλειά στο σχολείο, είτε από αδιόριστους που νομίζουν ότι με τη μονιμοποίηση έχεται κατευθείαν και το "άραγμα" ως φυσικό επακόλουθο, ανεξάρτητα από την ευσυνειδησία και το χαρακτήρα του νεοδιόριστου. Ο killbill πάλι, είναι ιδιαίτερη περίπτωση που νομίζει πως η πνευματική εργασία κουράζει λιγότερο όταν γίνεται με πυτζάμες και περισσότερο όταν γίνεται με κοστούμι ή ταγιέρ! Πάντως, θα συμφωνήσω ότι χάνονται αδικαιολόγητα κάποιες διδακτικές ώρες που θα έπρεπε να αναπληρώνονται. Αλλά οι περισσότερες από αυτές δε χάνονται με ευθύνη δική μας αλλά για να πραγματοποιηθούν υποχρεωτικές δραστηριότητες, τις οποίες αν δοκιμάσουμε να τις αποφύγουμε ή να αναπληρώσουμε τις χαμένες ώρες, οι πρώτοι που θα αντιδράσουν είναι οι μαθητές. Αν λοιπόν καταργηθούν νομοθετικά οι εκκλησιασμοί, οι σχολικές εορτές, οι περίπατοι, οι συνελεύσεις καθηγητων και μαθητών εντός σχολικού ωραρίου, κ.α., κανένας μόνιμος δε θα φέρει αντίρρηση. Όχι όμως να κατηγορύμαστε εμείς γι' αυτά, λες και τα εφηύραμε για να μη δουλεύουμε! Επίσης, θα συμφωνήσω πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί που "λουφάρουν" στο σχολείο και κάνουν ιδιαίτερα, τα απογεύματα. Το ερώτημα, λοπόν, που τίθεται, είναι: μια ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου θα αλλάξει τη νοοτροπία αυτών των ανθρώπων και θα δουλεύουν περισσότερο, ή αυτοί θα συνεχίσουν τα ίδια ενώ παράλληλα θα αυξηθεί ο φόρτος εργασίας όσων δουλεύουν ήδη ευσυνείδητα φτάνοντας πολλές φορές στα όριά τους; Μάλλον το δευτερο θα συμβεί μέχρι ή να εξουθενωθούν οι ικανοί εκπαιδευτικοί, ή να απελπιστούν και να τα παρατήσουν ακολουθώντας το παράδειγμα των παλαιότερων και "σοφότερων" συναδέλφων τους.
να σαι καλά βρε που μας έκανες να γελάσουμε!! Κυρια Διαμαντοπούλου, οι καθηγητές θέλουνε να δουλέψουν αλλά φοβούνται μη γίνουν καταλήψεις από τα παιδιά που δε θα θελήσουν να κάνουν μάθημα!!!
αφού το λες και μόνος σου: Μάλλον το δευτερο θα συμβεί μέχρι ή να εξουθενωθούν οι ικανοί εκπαιδευτικοί, ή να απελπιστούν και να τα παρατήσουν ακολουθώντας το παράδειγμα των παλαιότερων και "σοφότερων" συναδέλφων τους.αυτό ακριβώς έκανα και γω...έγινα διοικητικός αφού πρώτα εξουθενώθηκα ( κάνοντας πλήρως το ωράριό μου ΣΥΝ πολιτιστικά/ευρωπαϊκά ( comenius, spring day, e twinning) προγράμματα συν πρακτικά,πρωτόκολλα, αλληλογραφίες, αρχειοθετήσεις, survey, κενά-πλεονάσματα, μετεγγραφές μαθητών, ΚΑΙ αξιολόγηση- σχεδίαση ΠΔΣ για τέσσερα συναπτά έτη επειδή δεν την ήθελε κανένας άλλος συνάδελφος, έτσι γιατί μου άρεσε να δουλέψει και κανας άλλος χριστιανός μπας και διοριστεί -για να ρχεται τώρα ο κάθε άσχετος να μου τη λέει κι από πάνω ) - απελπιστηκα και στη συνέχεια τα παράτησα ακολουθώντας ακριβώς το παράδειγμα των παλαιότερων ( μονίμων) και "σοφότερων" συναδέλφων μου: ξέχασα τι θα πει δουλειά στο σχολείο..." Μόνο που εγώ είχα την εντιμότητα να φύγω απ΄το σχολείο....ενώ οι παλαιότεροι και "σοφότεροι" είναι ακόμα εκεί!!! α και κάτι άλλο - δεν ειναι μένος - λύπη είναι γιατί οι μαθητές δε φταινε σε τίποτα!