*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 549632 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #196 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:14:26 pm »
Περιμένουμε μια απάντηση:
Τι καλύτερο επιφυλάσσει για τη δημόσια εκπαίδευση μια ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών;
Περιμένω κάτι σαφές, αν δεν δύναστε, και η σιωπή καλή είναι...

Αν γινόταν (που δεν θα γίνει βασικά) κάτι παρόμοιο με αυτό που πρότεινα νωρίτερα, δηλαδή ένα λογικό ωράριο π.χ. των 20 διδακτικών ωρών/βδομάδα για τα πρώτα 10-12 χρόνια (ίσως και 15), χωρίς παράλογα μειωμένα ωράρια κλπ, τότε θα λύνονταν αρκετά προβλήματα, δίχως αύξηση ωραρίου (πλην των παλαιότερων που θα έχουν αύξηση, από τις 17-18 ώρες στις 20).
Φυσικά, για όσους επέλεξαν την απόσπαση σε διοικητικές θέσεις, να συνεχίσει να ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους δ.υ. (37,5 ή πόσο είναι τώρα τέλος πάντων).
Θέληση να υπήρχε (και κατάλληλα άτομα στα κατάλληλα πόστα) και πολλά θα λύνονταν. Για την ώρα έχουμε τον ΓΑΠ που ανησυχεί περισσότερο για τη διεθνή του εικόνα, προσπαθόντας να το παίξει μεσολαβητής στα προβλήματα της Αιγύπτου, πάρα για τη χώρα που έτυχε να είναι πρωθυπουργός (γιατί πατρίδα του δεν είναι σίγουρα).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:44 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #197 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:16:05 pm »
Γιατι κι εσενα θα σε βαλουν στον ιδιωτικο τομεα ενα πρωι και μειωνοντας τους μισθους στον ιδιωτικο τομεα θα φερουν την αναπτυξη  :P γιατι θελουν να προστατεψουν το κεφαλαιο των πλουσιων........δηλαδη θελουν να μας κανουν σαν τους Αιγυπτιους με 2
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #198 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:17:40 pm »

Γνωρίζεις ποια κόμματα ανήκουν στη λεγόμενη "Σοσιαλιστική" Διεθνή; Γιατί, λοιπόν, να διαγράψει το κόμμα του Μουμπάρακ; Τα ίδια σκατά όλοι τους  ;)

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #199 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:19:48 pm »

όσο για το ότι σου άλλαξα το φύλο ...sorry δεν κοιτάζω προφίλ ούτως ή άλλως!

Πρακτική παρατήρηση: δεν χρειάζεται να κοιτάζεις προφίλ για να δεις το φύλο.. απλά κοιτάζεις κάτω από το όνομα το σύμβολο που έχει (μπλε ή ροζ), οι περισσότεροι το έχουν  ;)
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:44 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #200 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:26:27 pm »
ΧΕΧΕΧΕΧΕ το ξέρω απλά ΔΕΝ το κοιτάω!!! ( άσε που δεν ειναι πια να παίρνεις κι όρκο για τέτοια πράγματα ε;  ;) 8) 8)  )
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #201 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:29:47 pm »
Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Μέχρι και υπουργοί δηλώνουν κάποιοι  ;D
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #202 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 07:33:25 pm »
Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι. Μέχρι και υπουργοί δηλώνουν κάποιοι  ;D

σωστός man!! RESPECT!!

Αποσυνδεδεμένος Alice6

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #203 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 08:53:05 pm »

ΧΕΧΕΧΕΧΕ το ξέρω απλά ΔΕΝ το κοιτάω!!! ( άσε που δεν ειναι πια να παίρνεις κι όρκο για τέτοια πράγματα ε;  ;) 8) 8)  )
???

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #204 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 09:31:49 pm »
Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη ;)

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=23517

υγ αυτοί οι Φιλανδοί παντού βρίσκονται...

Αποσυνδεδεμένος olyadro

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #205 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:41:32 pm »
ίσα ίσα μόλις πέρισυ αποχώρησα από το σχολείο γιαυτό και τα χω φρέσκα στο μυαλό μου όλα...Φυσικά και στους μαθητές δεν αρέσει να κάνουν μάθημα...δεν είπα αυτό....αλλά είναι αστείο να λέμε ότι δεν προχωράμε σε καμία αλλαγή εκ των έσω προκειμένου να μη χάνονται ώρες επειδή ελοχεύει ο κίνδυνος να γίνουν καταλήψεις ή να αντιδράσουν με όποιο τρόπο οι μαθητές...ΑΥΤΟ ναι, είναι αστείο να το λέμε. Μεταξύ μας...μεταξά!

Ο λόγος που έφυγα είναι γιατί δεν άντεχα να βλέπω όλα τα αίσχη που γίνονται και να μη μπορώ να κάνω τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #206 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 10:51:45 pm »
Αγαπητοί φίλοι, όταν ξεκίνησα το θέμα πραγματικά δεν περίμενα ότι θα είχε τόση αναγνωσιμότητα. Αυτό θεωρώ ότι είναι θετικό. Πάντως δεν περίμενα επίσης ότι θα υπήρχαν τόσες πολλές απόψεις που συνηγορούν ότι δουλεύουμε λίγες ώρες. Κατά τη γνώμη μου το ζήτημα δεν είναι "ποσοτικό" αλλά ποιότητας. Μπορεί να κάνω ένα τρίωρο αλλά να βγω από την τάξη τόσο κουρασμένος ψυχολογικά και πνευματικά σαν να έχω κάνει 8ωρο και παραπάνω. Προχτές δώσαμε βαθμούς και όλοι σχεδόν οι γονείς μας έλεγαν πώς αντέχουμε με τόσα παιδιά, εδώ με ένα ή δύο στο σπίτι τους και πάλι υποφέρουν. Θα μπορούσα να πω περισσότερα, απλώς νίώθω και εγώ πως κανένας δεν εκτιμάει το έργο μας, ούτε το υπουργείο ούτε οι κρατούντες. Αλλά να ειρωνευόμαστε και οι ίδιοι τον εαυτό μας και τη δουλειά μας, δεν το περίμενα...

Αποσυνδεδεμένος KYRINIS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #207 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:04:11 pm »
Αγαπητοί φίλοι, όταν ξεκίνησα το θέμα πραγματικά δεν περίμενα ότι θα είχε τόση αναγνωσιμότητα. Αυτό θεωρώ ότι είναι θετικό. Πάντως δεν περίμενα επίσης ότι θα υπήρχαν τόσες πολλές απόψεις που συνηγορούν ότι δουλεύουμε λίγες ώρες. Κατά τη γνώμη μου το ζήτημα δεν είναι "ποσοτικό" αλλά ποιότητας. Μπορεί να κάνω ένα τρίωρο αλλά να βγω από την τάξη τόσο κουρασμένος ψυχολογικά και πνευματικά σαν να έχω κάνει 8ωρο και παραπάνω. Προχτές δώσαμε βαθμούς και όλοι σχεδόν οι γονείς μας έλεγαν πώς αντέχουμε με τόσα παιδιά, εδώ με ένα ή δύο στο σπίτι τους και πάλι υποφέρουν. Θα μπορούσα να πω περισσότερα, απλώς νίώθω και εγώ πως κανένας δεν εκτιμάει το έργο μας, ούτε το υπουργείο ούτε οι κρατούντες. Αλλά να ειρωνευόμαστε και οι ίδιοι τον εαυτό μας και τη δουλειά μας, δεν το περίμενα...

Καλά πού είδες ότι ''τόσες πολλές απόψεις συνηγορούν ότι δουλεύουμε λίγες ώρες???'' Δύο άτομα που επαναλαμβάνονται συνεχώς είναι. Ας προσέχουμε λιγάκι τι διαβάζουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:13:58 pm από KYRINIS »

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #208 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:04:52 pm »
@blueswire

Συμφωνώ με ότι λες. Έχουμε αρχίσει να μπερδεύουμε κάποια πολύ βασικά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος ----

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #209 στις: Φεβρουαρίου 06, 2011, 11:33:30 pm »
@Alice6
Κοίτα τα ζυγίζεις και κάνεις τις επιλογές σου. Η αλήθεια είναι ότι στον κλάδο μας 10 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς να ρωτήσεις γιατί έγιναν εκπαιδευτικοί 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις!

η "κοινή λογική" που ανέφερα παραπάνω είναι η λογική του κατεργάρη και του λουφαδόρου εκπαιδευτικού και δεν με αντιπροσωπεύει. Εγώ όπως έγραψα παραπάνω ανήκω στους "σπαστικούς" εκπαιδευτικούς που χαλάνε την πιάτσα και δεν μου μιλάει κανείς στο σχολείο γιατί:
1. θα προτείνω ο σύλλογος να γίνει μετά τις 2
2. θα προτείνω εκδρομές να πηγαίνουμε Σάββατα
3. οι πρόβες να γίνονται μετά τις 2
4. οι σχολικές εορτές Σάββατα ή ανήμερα των αργιών
5. Εκκλησιασμοί μόνο Κυριακές
6. Συνελεύσεις μαθητών στα σπίτια τους ή σε μια καφετέρια μετά τις 2
7. Εκλογές ΕΛΜΕ τα απογεύματα

Με πιάνεις;

@panos2
Το έχω ήδη κάνει αυτό που προτείνεις. Κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς στέλνω στο Υπουργείο τα στατιστικά που κρατάω με το πόσες ώρες μαθήματος χάθηκαν, την ημερομηνία και τους λόγους, ώστε να δει η Υπουργός ποιά είναι η πραγματικότητα και γιατί τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε φροντιστήριο.
Προτείνω από του χρόνου να αρχίσεις να σημειώνεις και εσύ τις ώρες που χάνονται. Είναι ωραιο hobby. Θα εκπλαγείς στο τέλος από τα νούμερα που θα προκύψουν!

Νομίζω ότι ποιο εποικοδομητικό είναι  αυτό που κάνεις τώρα που συμβάλεις σε ένα δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα της εκπαίδευσης παρά αυτή η ατομική σου προσπάθεια κόντρα στο «κατεστημένο» των συναδέλφων.
Τα προβλήματα  του σχολείου σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την  δομής της διοίκησης και λειτουργίας του συστήματος. Δεν είναι ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι κακοί, λουφαδόροι κλπ.
Για παράδειγμα ο τρόπος διδασκαλίας είναι δασκαλοκεντρικός και αναποτελεσματικός στο σύγχρονο δημοκρατικό σχολείο αλλά δεν μπορείς, με βάση το πρόγραμμα , να κάνεις το μάθημα διαφορετικά. Δεν είναι θέμα θέλησης…
 Ουσιαστικά αυτό περιγράφεις λέγοντας ότι όλοι προσπαθούν να αποφύγουν να κάνουν μάθημα. Σωστά επισήμανε και ο Panos ότι το σχολείο είναι απωθητικό για καθηγητές και μαθητές…
Όπως και να χει, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η προσπάθεια απ’ το υπουργείο για μια ουσιαστικότερη, θέλω να πιστεύω, μεταρρύθμιση. Καλό είναι να συμμετέχουμε έστω και με τις βιαστικές διαβουλεύσεις ή όπως αλλιώς μπορούμε.
Το γιατί αφέθηκαν τα πράγματα στην τύχη τους είναι ένα ερώτημα που διαπερνάει το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης.  Έχουμε αναφερθεί σε αυτό πολλές φορές. Δεν συνέβη μόνο στην εκπαίδευση. Χρειάζεται μια ουσιαστική αλλαγή που να απελευθερώσει το σχολείο απ’ τις αγκυλώσει δεκαετιών και δεν μπορεί να πετύχει αν οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι, κύρια οι εκπαιδευτικοί, δεν συναινούν.

ΥΓ1: Άσχετο, προσπαθώ να επισυνάψω τον πίνακα μισθολογικής εξέλιξης στην Κύπρο αλλά με τις αλλαγές στο PDE δεν μπορώ αυτή την στιγμή.
Πάντως  στην Κύπρο, το ωράριο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας είναι 24 ώρες και του διευθυντή 4 ώρες την εβδομάδα, οι αργίες  είναι ακριβώς οι ίδιες συν κάποιες ακόμη…
Η μισθοδοσία διαβαθμίζεται  σε έτη υπηρεσίας και κλίμακας ενώ προσδιορίζεται το καθαρό ποσό που λαμβάνει ο καθηγητής ανά έτος συμπεριλαμβανομένου και του δώρου των Χριστουγέννων.
Πχ ο νεοδιόριστος λαμβάνει καθαρά 23,864.36 ενώ ένας  με 10 χρόνια 34,360.36 ευρώ καθαρά το χρόνο, ενώ καταληκτικός μισθός είναι 49,364.35ευρώ καθαρά για τον καθηγητή ενώ για τον διευθυντή κλπ στις 69,968.07ευρώ…

ΥΓ2: το κόστος ζωής στην Κύπρο είναι εντυπωσιακά χαμηλότερο από αυτό της Ελλάδας…

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)