0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Selanik στις Απριλίου 27, 2013, 12:39:47 amΠαράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 27, 2013, 12:17:26 amΚαλύτερα να μη συζητήσουμε για το πως δουλεύουν οι καθηγητές στη Γαλλία γιατί έχω προσωπική άποψη. Οι εβδομαδιαίες παιδαγωγικές συνεδριάσεις τους κρατάν τουλάχιστον μέχρι τις 4 με πέντε το απόγευμα. Εμείς παραβιάζουμε συστηματικά το νόμο κάνοντας σύλλογο εντός σχολικού ωραρίου και διώχνοντας τα παιδιά νωρίτερα. Ή μήπως μόνο στα σχολεία από τα οποία πέρασα γίνεται αυτό; Μια χαρά είναι το εικοσάωρο μετά τα πρώτα δώδεκα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη μου.Μα δε διαφωνούμε στο ότι πρέπει να διορθωθούν πράγματα. Φυσικά και πρέπει να κάνουμε το σύλλογο εκτός ωραρίου. Αυτό θα διορθωθεί με την αύξηση του ωραρίου; Μην τα συγχέεις. Νομίζω ότι αφήνεις την απογοήτευσή σου για τα κακώς κείμενα να επηρεάζει την κρίση σου για το αν είναι θετικό ή αρνητικό να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας.(να πούμε όμως και τι αίθουσες καθηγητών έχουν στη Γαλλία και ότι δουλεύουν 4 φορές την εβδομάδα γιατί η Τετάρτη είναι διάλειμμα...)Δε νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε, οπότε ας το σταματήσουμε εδώ. Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή.
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 27, 2013, 12:17:26 amΚαλύτερα να μη συζητήσουμε για το πως δουλεύουν οι καθηγητές στη Γαλλία γιατί έχω προσωπική άποψη. Οι εβδομαδιαίες παιδαγωγικές συνεδριάσεις τους κρατάν τουλάχιστον μέχρι τις 4 με πέντε το απόγευμα. Εμείς παραβιάζουμε συστηματικά το νόμο κάνοντας σύλλογο εντός σχολικού ωραρίου και διώχνοντας τα παιδιά νωρίτερα. Ή μήπως μόνο στα σχολεία από τα οποία πέρασα γίνεται αυτό; Μια χαρά είναι το εικοσάωρο μετά τα πρώτα δώδεκα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη μου.Μα δε διαφωνούμε στο ότι πρέπει να διορθωθούν πράγματα. Φυσικά και πρέπει να κάνουμε το σύλλογο εκτός ωραρίου. Αυτό θα διορθωθεί με την αύξηση του ωραρίου; Μην τα συγχέεις. Νομίζω ότι αφήνεις την απογοήτευσή σου για τα κακώς κείμενα να επηρεάζει την κρίση σου για το αν είναι θετικό ή αρνητικό να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας.(να πούμε όμως και τι αίθουσες καθηγητών έχουν στη Γαλλία και ότι δουλεύουν 4 φορές την εβδομάδα γιατί η Τετάρτη είναι διάλειμμα...)
Καλύτερα να μη συζητήσουμε για το πως δουλεύουν οι καθηγητές στη Γαλλία γιατί έχω προσωπική άποψη. Οι εβδομαδιαίες παιδαγωγικές συνεδριάσεις τους κρατάν τουλάχιστον μέχρι τις 4 με πέντε το απόγευμα. Εμείς παραβιάζουμε συστηματικά το νόμο κάνοντας σύλλογο εντός σχολικού ωραρίου και διώχνοντας τα παιδιά νωρίτερα. Ή μήπως μόνο στα σχολεία από τα οποία πέρασα γίνεται αυτό; Μια χαρά είναι το εικοσάωρο μετά τα πρώτα δώδεκα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη μου.
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 27, 2013, 12:45:46 amΠαράθεση από: Selanik στις Απριλίου 27, 2013, 12:39:47 amΠαράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 27, 2013, 12:17:26 amΚαλύτερα να μη συζητήσουμε για το πως δουλεύουν οι καθηγητές στη Γαλλία γιατί έχω προσωπική άποψη. Οι εβδομαδιαίες παιδαγωγικές συνεδριάσεις τους κρατάν τουλάχιστον μέχρι τις 4 με πέντε το απόγευμα. Εμείς παραβιάζουμε συστηματικά το νόμο κάνοντας σύλλογο εντός σχολικού ωραρίου και διώχνοντας τα παιδιά νωρίτερα. Ή μήπως μόνο στα σχολεία από τα οποία πέρασα γίνεται αυτό; Μια χαρά είναι το εικοσάωρο μετά τα πρώτα δώδεκα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη μου.Μα δε διαφωνούμε στο ότι πρέπει να διορθωθούν πράγματα. Φυσικά και πρέπει να κάνουμε το σύλλογο εκτός ωραρίου. Αυτό θα διορθωθεί με την αύξηση του ωραρίου; Μην τα συγχέεις. Νομίζω ότι αφήνεις την απογοήτευσή σου για τα κακώς κείμενα να επηρεάζει την κρίση σου για το αν είναι θετικό ή αρνητικό να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας.(να πούμε όμως και τι αίθουσες καθηγητών έχουν στη Γαλλία και ότι δουλεύουν 4 φορές την εβδομάδα γιατί η Τετάρτη είναι διάλειμμα...)Δε νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε, οπότε ας το σταματήσουμε εδώ. Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή.οκ. πάντως για να θέλεις αύξηση ωραρίου γυμναστή σε κόβω. και για τις Τετάρτες στη Γαλλία δε λες τίποτα ε;(αστειεύομαι.. καλό βράδυ )
Παράθεση από: MHXMHX στις Απριλίου 26, 2013, 09:35:01 amΕρώτημα προς τους φωστήρες του υπουργείου:Εκπαιδευτικός 60 ετών με τριάντα χρόνια υπηρεσίας και 25 χρόνια στην περιοχή μετάθεσης , έχει ζητήσει πέρυσι εσωτερική μετάθεση και τοποθετήθηκε σε σχολείο της επιλογής του.Με την αύξηση του ωραρίου ,ως τελευταίος τοποθετηθείς, κρίνεται υπεράριθμος και μπαίνει στον πίνακα για υποχρεωτική μετάθεση.Την ίδια ώρα ,συνάδελφός του με 5 χρόνια υπηρεσίας και 2 χρόνια στην περιοχή μετάθεσης,έχει τοποθετηθεί ένα χρόνο νωρίτερα στο ίδιο σχολείο και στρογγυλοκάθεται άνετος στη θέση του.Είναι δίκαιο αυτό κύριοι "φωστήρες";Σε τέτοια θέση, σαν αυτή του 60άχρονου του παραδείγματος, θα βρεθούν χιλιάδες συνάδελφοι ,καθώς για να κριθείς υπεράριθμος στην περιοχή σου αρκεί να είσαι υπεράριθμος στο σχολείο σου και δε λαμβάνονται υπόψην τα χρόνια υπηρεσίας ή τα χρόνια που βρίσκεσαι στην περιοχή μετάθεσης.Επειδή ο πανικός είναι κακός σύμβουλος:στο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που κατατέθηκε στο ΣτΕ για επεξεργασία αναφέρεται ότι:οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν και δεν συμπληρώνουν το 75% τουλάχιστον του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους σε σχολική μονάδα ή σε ομάδα σχολικών μονάδων, της ίδιας ή διαφορετικής βαθμίδας, «με μαθήματα της πρώτης και δεύτερης ανάθεσης, της πρώτης και δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται με απόφαση του αρμόδιου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων, εξ' ολοκλήρου υπεράριθμοι».Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν εξ' ολοκλήρου υπεράριθμοι (ολικά υπεράριθμοι) κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα.Για τη σύνταξη των πινάκων υποχρεωτικών μεταθέσεων σε περιοχές της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης (πίνακες περιφερειακής εμβέλειας), οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης καλούν τους εκπαιδευτικούς να υποβάλλουν δηλώσεις συναίνεσης μέσα σε τρεις ημέρες. Όσοι εκπαιδευτικοί δηλώσουν ότι δεν συναινούν στην υποχρεωτική τους μετάθεση, καθώς και όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση, κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας.Είναι βέβαιο ότι πολλές ειδικότητες συναδέλφων (αλλά όχι όλες) θα έχουν "ολικά υπεράριθμους" που θα ενταχθούν υποχρεωτικά σε πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων περιφερειακής ή πανελλαδικής εμβέλειας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ισχύει γενικά ότι ο τελευταίος οργανικά τοποθετηθείς που θα κριθεί υπεράριθμος στην ειδικότητά του στο σχολείο του, θα είναι και ολικά υπεράριθμος και θα μπει σε πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων.http://www.alfavita.gr/arthra/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%80%CE%B4-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD#ixzz2RVZqjDN2
Ερώτημα προς τους φωστήρες του υπουργείου:Εκπαιδευτικός 60 ετών με τριάντα χρόνια υπηρεσίας και 25 χρόνια στην περιοχή μετάθεσης , έχει ζητήσει πέρυσι εσωτερική μετάθεση και τοποθετήθηκε σε σχολείο της επιλογής του.Με την αύξηση του ωραρίου ,ως τελευταίος τοποθετηθείς, κρίνεται υπεράριθμος και μπαίνει στον πίνακα για υποχρεωτική μετάθεση.Την ίδια ώρα ,συνάδελφός του με 5 χρόνια υπηρεσίας και 2 χρόνια στην περιοχή μετάθεσης,έχει τοποθετηθεί ένα χρόνο νωρίτερα στο ίδιο σχολείο και στρογγυλοκάθεται άνετος στη θέση του.Είναι δίκαιο αυτό κύριοι "φωστήρες";Σε τέτοια θέση, σαν αυτή του 60άχρονου του παραδείγματος, θα βρεθούν χιλιάδες συνάδελφοι ,καθώς για να κριθείς υπεράριθμος στην περιοχή σου αρκεί να είσαι υπεράριθμος στο σχολείο σου και δε λαμβάνονται υπόψην τα χρόνια υπηρεσίας ή τα χρόνια που βρίσκεσαι στην περιοχή μετάθεσης.
Σαν εσχατη γραμμη αμυνας πρεπει οπωσδηποτε να αποτραπει η εφαρμογη του ΠΔ.
Μάλλον αστειεύεσαι. ΟΛΟΙ στον ιδιωτικό τομέα με τα προσόντα μου εργάζονται περισσότερο από εμένα. ¨ολοι μου οι φίλοι εργάζονται περισσότερο από εμένα. Εγώ ο ίδιος μέχρι τα τριάντα μου στον ιδιωτικό τομέα έφτυνα αίμα! Εϊπαμε να συζητάμε σε ρεαλιστική βάση.
Θέλω να πω με τα παραπάνω οτι η αύξηση δεν είναι απλά 2 ώρες κατά μέσο όρο, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η αύξηση είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτό θα έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις στις υπεραριθμίες κλπ. Αν μάλιστα το συνδυάσουμε και με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ περί κατάταξης των συναδέλφων με πτυχίο ΑΤΕΙ ή τεχνικών σχολών, τότε μιλάμε για τραγωδία και αναφέρω ένα παράδειγμα:Ας πούμε οι εφαρμόζονται συνδυαστικά η αύξηση του ωραρίου με τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ σε έναν συνάδελφο ΠΕ20, ο οποίος έκλεισε 6 χρόνια υπηρεσίας φέτος. Ενώ θα δίδασκε 19 ώρες ως ΠΕ20 αν τον μετατρέψουν σε μια νύχτα σε ΤΕ20 για την επόμενη σχολική χρονιά θα διδάσκει 24 ώρες και μέχρι να κλείσει τα 7 χρόνια για να διδάσκει 21 ώρες. Συνάδελφοι ΤΕ, οι οποίοι δίδασκαν 18 ώρες θα βρεθούν με ωράριο 28 ή 30 ωρών. Στην τεχνική εκπαίδευση θα μιλάμε για μακελειό.Νομίζω πως ο στόχος είναι προφανής. Από τη μια στις ειδικότητες που υπάρχουν ανάγκες για προσλήψεις να μηδενιστούν αυτές οι ανάγκες, από την άλλη να υπάρξει μεγάλος αριθμός υπεράριρθμων σε άλλες ειδικότητες και να αρχίσει να δημιουργείται κλίμα απομάκρυνσης μας από την εκπαίδευση, είτε μέσω κινητικότητας (καλό σενάριο), είτε μέσω απόλυσης. Ένας τρίτος στόχος είναι να σπρώξουν προς την αποχώρηση συναδέλφους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι έχουν ήδη θεμελιώσει ή κοντεύουν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ή ακόμα και να κερδίσουν χρόνο μέσω αδειών άνευ αποδοχών μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Μάλιστα επειδή κάποιοι συνάδελφοι γράφουν για απαλλαγή από εξωδιδακτικές εργασίες στις δύσκολες ειδικότητες. Μα πως θα συμβεί αυτό συνάδελφοι, όταν ο αριθμός των υπηρετούντων εκπαιδευτικών σε ένα σχολείο θα μειωθεί σημαντικά, άρα οι ίδιες δουλειές θα μοιράζονται σε λιγότερους. Όταν θα αυξηθεί ο αριθμός των συναδέλφων που θα πηγαίνουν σε πολλά σχολεία ταυτόχρονα (θα αυξηθεί και ο αριθμός των σχολείων που θα χρειάζεται για να καλύψει κάποιος το ωράριο του) και όταν οι Διευθυντές και οι Υποδιευθυντές θα μαπίνουν περισσότερες ώρες στην τάξη, άρα θα φορτώσουν περισσότερη γραφειοκρατική δουλειά στους συναδέλφους. Μάλλον θα αυξηθούν και οι διοικητικές εργασίες, όχι θα μειωθούν. Από εδώ και πέρα το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Εγώ πάντως ως πρώτο βήμα θα φροντίσω να μάθω εάν θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση η ΕΛΜΕ και στην πόλη που μένω και θα συμμετέχω κυρίως για να συζητήσω με τους συναδέλφους και να αφουγκραστώ το κλίμα, να ακούσω και να προτείνω ιδέες και να δω τι μπορούμε να κάνουμε.
3.Εγώ έτσι όπως κατανοώ την περίπτωση ε της παραγράφου 14 του άρθρου 14, όσοι είχαν 16 ώρες ωράριο θα διδάσκουν πλέον 20 και όχι 18 όπως είπαν κάποιοι. η διατύπωση είναι ξεκάθαρη: "Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας."