0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: marita στις Απριλίου 27, 2013, 12:05:25 amΠαράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:56:21 pmΠαράθεση από: marita στις Απριλίου 26, 2013, 11:49:50 pmH γνώμη μου είναι πως για καθηγητές που είναι ενσυνείδητοι και θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι δύο ώρες είναι μεγάλο βάσανο και αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε 4 ώρες ( και παραπάνω) δεδομένου ότι κάνουν σωστή προετοιμασία στο σπίτι! Γιατί, αν χώσεις τον φιλόλογο με 2 ωρες επιπλέον έκθεση, με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλει μεγάλη προετοιμασία στο σπίτι!Για καθηγητές που δεν πολυνοιάζονται για την προετοιμασία του μαθήματος, δεν τους χαλάει και τόσο το 2ωρο! Ε, αυτοί ας μην μιλάνε καλύτερα! Αλλά το θέμα που πιστεύω πως καιει τους πάντες είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις κι προς αυτή την κατευθυνση πρέπει να κατευθυνθούν οι όποιοι αγώνες μας ( αν γίνουν- που σιγά μην γίνουν!!!!!). Ας γίνουν επιτέλους κινητοποιήσεις και μέσα στις Πανελλαδικές! Ας μας επίτάξουν! Θα ακουστούμε όμως έστω και μία φορά κι ας ασχοληθούν μαζί μας έστω και επικριτικά! Μα μόνο επικριτικά ασχολείται η κοινωνία μαζί μας! Έχει άδικο άραγε;! Όλοι μας απεχθάνονται αδίκως;!Εσύ θεωρείς πως έχουν δικιο που μας ΄βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι; Απεχθάνομαι να με χαρακτηρίζουν τεμπέλα επειδή νομίζουν πως τα απογεύματα κάθομαι και απολαμβάνω καφέ και τηλεόραση, ενώ εγώ στην πραγματικότητα δουλεύω! Απεχθάνομαι να με απεχθάνονται όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακά τους ενώ εγώ έχω ένα κάρο εκθέσεις να διορθώσω!Με απεχθάνονται γιατι; Επειδή είμαι διορισμένη σε ένα μακρινό ορεινό χωριό και ζω με 700 ευρώ, χωρίς να έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ το σπίτι μου το Σαββατροκύριακο; Επειδή κάθομαι 2 μήνες το Καλοκαίρι; Ας αλλάξουν τη νομοθεσία και ας στείλουν τα παιδιά σχολείο και το καλοκαίρι! Δεν εχω πρόβλημα να πάω να δουλέψω!Ναι, θεωρώ πως με απεχθάνονται αδίκως!Εσένα προσωπικά ναι σε απεχθάνονται αδίκως. Αλλά το μέσο όρο των υπολοίπων;
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:56:21 pmΠαράθεση από: marita στις Απριλίου 26, 2013, 11:49:50 pmH γνώμη μου είναι πως για καθηγητές που είναι ενσυνείδητοι και θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι δύο ώρες είναι μεγάλο βάσανο και αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε 4 ώρες ( και παραπάνω) δεδομένου ότι κάνουν σωστή προετοιμασία στο σπίτι! Γιατί, αν χώσεις τον φιλόλογο με 2 ωρες επιπλέον έκθεση, με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλει μεγάλη προετοιμασία στο σπίτι!Για καθηγητές που δεν πολυνοιάζονται για την προετοιμασία του μαθήματος, δεν τους χαλάει και τόσο το 2ωρο! Ε, αυτοί ας μην μιλάνε καλύτερα! Αλλά το θέμα που πιστεύω πως καιει τους πάντες είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις κι προς αυτή την κατευθυνση πρέπει να κατευθυνθούν οι όποιοι αγώνες μας ( αν γίνουν- που σιγά μην γίνουν!!!!!). Ας γίνουν επιτέλους κινητοποιήσεις και μέσα στις Πανελλαδικές! Ας μας επίτάξουν! Θα ακουστούμε όμως έστω και μία φορά κι ας ασχοληθούν μαζί μας έστω και επικριτικά! Μα μόνο επικριτικά ασχολείται η κοινωνία μαζί μας! Έχει άδικο άραγε;! Όλοι μας απεχθάνονται αδίκως;!Εσύ θεωρείς πως έχουν δικιο που μας ΄βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι; Απεχθάνομαι να με χαρακτηρίζουν τεμπέλα επειδή νομίζουν πως τα απογεύματα κάθομαι και απολαμβάνω καφέ και τηλεόραση, ενώ εγώ στην πραγματικότητα δουλεύω! Απεχθάνομαι να με απεχθάνονται όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που έχουν ελεύθερα τα Σαββατοκύριακά τους ενώ εγώ έχω ένα κάρο εκθέσεις να διορθώσω!Με απεχθάνονται γιατι; Επειδή είμαι διορισμένη σε ένα μακρινό ορεινό χωριό και ζω με 700 ευρώ, χωρίς να έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ το σπίτι μου το Σαββατροκύριακο; Επειδή κάθομαι 2 μήνες το Καλοκαίρι; Ας αλλάξουν τη νομοθεσία και ας στείλουν τα παιδιά σχολείο και το καλοκαίρι! Δεν εχω πρόβλημα να πάω να δουλέψω!Ναι, θεωρώ πως με απεχθάνονται αδίκως!
Παράθεση από: marita στις Απριλίου 26, 2013, 11:49:50 pmH γνώμη μου είναι πως για καθηγητές που είναι ενσυνείδητοι και θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι δύο ώρες είναι μεγάλο βάσανο και αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε 4 ώρες ( και παραπάνω) δεδομένου ότι κάνουν σωστή προετοιμασία στο σπίτι! Γιατί, αν χώσεις τον φιλόλογο με 2 ωρες επιπλέον έκθεση, με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλει μεγάλη προετοιμασία στο σπίτι!Για καθηγητές που δεν πολυνοιάζονται για την προετοιμασία του μαθήματος, δεν τους χαλάει και τόσο το 2ωρο! Ε, αυτοί ας μην μιλάνε καλύτερα! Αλλά το θέμα που πιστεύω πως καιει τους πάντες είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις κι προς αυτή την κατευθυνση πρέπει να κατευθυνθούν οι όποιοι αγώνες μας ( αν γίνουν- που σιγά μην γίνουν!!!!!). Ας γίνουν επιτέλους κινητοποιήσεις και μέσα στις Πανελλαδικές! Ας μας επίτάξουν! Θα ακουστούμε όμως έστω και μία φορά κι ας ασχοληθούν μαζί μας έστω και επικριτικά! Μα μόνο επικριτικά ασχολείται η κοινωνία μαζί μας! Έχει άδικο άραγε;! Όλοι μας απεχθάνονται αδίκως;!
H γνώμη μου είναι πως για καθηγητές που είναι ενσυνείδητοι και θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι δύο ώρες είναι μεγάλο βάσανο και αντιστοιχούν στην πραγματικότητα σε 4 ώρες ( και παραπάνω) δεδομένου ότι κάνουν σωστή προετοιμασία στο σπίτι! Γιατί, αν χώσεις τον φιλόλογο με 2 ωρες επιπλέον έκθεση, με συγχωρείτε πολύ, αλλά θέλει μεγάλη προετοιμασία στο σπίτι!Για καθηγητές που δεν πολυνοιάζονται για την προετοιμασία του μαθήματος, δεν τους χαλάει και τόσο το 2ωρο! Ε, αυτοί ας μην μιλάνε καλύτερα! Αλλά το θέμα που πιστεύω πως καιει τους πάντες είναι οι υποχρεωτικές μεταθέσεις κι προς αυτή την κατευθυνση πρέπει να κατευθυνθούν οι όποιοι αγώνες μας ( αν γίνουν- που σιγά μην γίνουν!!!!!). Ας γίνουν επιτέλους κινητοποιήσεις και μέσα στις Πανελλαδικές! Ας μας επίτάξουν! Θα ακουστούμε όμως έστω και μία φορά κι ας ασχοληθούν μαζί μας έστω και επικριτικά!
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:58:53 pmΠαράθεση από: Selanik στις Απριλίου 26, 2013, 11:53:46 pmΠαράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:28:00 pmΓια να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...Οι 16 ώρες ήταν για αυτούς που ήταν δεκαετίες σε σχολείο. Σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα οι γηραιότεροι μειώνουν τις ώρες τους γιατί δεν αποδίδουν το ίδιο (αυτό είναι το βασικό σκεπτικό τουλάχιστον). Ο μέσος όρος είναι περίπου 18,5 ώρες και είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο που υπάρχει στην Ευρώπη. Αν όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης είναι λάθος, τότε κάτι θα ξέρεις που τα χαρακτηρίζεις προκλητικά.Η ουσία είναι πώς θα ανεβάσεις την ποιότητα των 18-19 ωρών και όχι να αυξήσεις τις ώρες του μπέιμπι σίτινγκ για να μην πληρώνεις αναπληρωτές.Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ δεν κοροϊδεύω την κοινωνία. Το ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν είναι θέμα ποσοτικό (ωρών εργασίας) αλλά ποιοτικό. Και δεν το λύνεις με αύξηση του ωραρίου.Πέραν τούτων, η ουσία δεν είναι μόνο στις 2 ώρες αλλά στη συνολική κατάσταση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ας γίνει τουλάχιστον αφορμή αυτή η αύξηση να κινητοποιηθεί ο κλάδος για να αλλάξουν λίγο τα πράγματα.Αν μου ονομάσεις ένα επάγγελμα εκτός από το δικό μας στο οποία θεσμικά μειώνεται το ωράριο εργασίας όσο περνούν τα χρόνια θα συμφωνήσω μαζί σου. Με όλα τα άλλα συμφωνώ.Δεν έχω κάτι πρόχειρο στο μυαλό μου, ίσως και να υπάρχει. Πάντως η λογική είναι ότι έχεις να κάνεις με παιδιά και υπάρχει ευαισθησία στο κομμάτι της διαχείρισης τους και πόσο αντέχεις, γιατί είναι αλλιώς να φρικάρεις στη δουλεια και να έχεις ενήλικες και αλλιώς να φρικάρεις και να τα βγάζεις τα θεματάκια σου σε παιδιά.Όπως και να'χει παντού υπάρχει αυτό γιατί στηρίζεται σε διεθνείς παιδαγωγικές μελέτες, δεν είναι ελληνική πατέντα. Όπως και σε κανένα άλλο επάγγελμα δεν κάνουν τρεις μήνες διακοπές. Υπάρχουν λόγοι που έχει θεσπιστεί πανευρωπαϊκά. Μάλιστα, στη Γαλλία, το διδακτικό ωράριο είναι 14-17 ώρες και οι διακοπές τους-αργίες μας ξεπερνούν κατάτι σε μέρες. Παράλογο είναι και αυτό ή ελληνική πατέντα;
Παράθεση από: Selanik στις Απριλίου 26, 2013, 11:53:46 pmΠαράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:28:00 pmΓια να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...Οι 16 ώρες ήταν για αυτούς που ήταν δεκαετίες σε σχολείο. Σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα οι γηραιότεροι μειώνουν τις ώρες τους γιατί δεν αποδίδουν το ίδιο (αυτό είναι το βασικό σκεπτικό τουλάχιστον). Ο μέσος όρος είναι περίπου 18,5 ώρες και είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο που υπάρχει στην Ευρώπη. Αν όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης είναι λάθος, τότε κάτι θα ξέρεις που τα χαρακτηρίζεις προκλητικά.Η ουσία είναι πώς θα ανεβάσεις την ποιότητα των 18-19 ωρών και όχι να αυξήσεις τις ώρες του μπέιμπι σίτινγκ για να μην πληρώνεις αναπληρωτές.Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ δεν κοροϊδεύω την κοινωνία. Το ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν είναι θέμα ποσοτικό (ωρών εργασίας) αλλά ποιοτικό. Και δεν το λύνεις με αύξηση του ωραρίου.Πέραν τούτων, η ουσία δεν είναι μόνο στις 2 ώρες αλλά στη συνολική κατάσταση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ας γίνει τουλάχιστον αφορμή αυτή η αύξηση να κινητοποιηθεί ο κλάδος για να αλλάξουν λίγο τα πράγματα.Αν μου ονομάσεις ένα επάγγελμα εκτός από το δικό μας στο οποία θεσμικά μειώνεται το ωράριο εργασίας όσο περνούν τα χρόνια θα συμφωνήσω μαζί σου. Με όλα τα άλλα συμφωνώ.
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 26, 2013, 11:28:00 pmΓια να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...Οι 16 ώρες ήταν για αυτούς που ήταν δεκαετίες σε σχολείο. Σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα οι γηραιότεροι μειώνουν τις ώρες τους γιατί δεν αποδίδουν το ίδιο (αυτό είναι το βασικό σκεπτικό τουλάχιστον). Ο μέσος όρος είναι περίπου 18,5 ώρες και είναι λίγο πάνω από τον μέσο όρο που υπάρχει στην Ευρώπη. Αν όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρώπης είναι λάθος, τότε κάτι θα ξέρεις που τα χαρακτηρίζεις προκλητικά.Η ουσία είναι πώς θα ανεβάσεις την ποιότητα των 18-19 ωρών και όχι να αυξήσεις τις ώρες του μπέιμπι σίτινγκ για να μην πληρώνεις αναπληρωτές.Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αλλά εγώ δεν κοροϊδεύω την κοινωνία. Το ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν είναι θέμα ποσοτικό (ωρών εργασίας) αλλά ποιοτικό. Και δεν το λύνεις με αύξηση του ωραρίου.Πέραν τούτων, η ουσία δεν είναι μόνο στις 2 ώρες αλλά στη συνολική κατάσταση στην εκπαίδευση και στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Ας γίνει τουλάχιστον αφορμή αυτή η αύξηση να κινητοποιηθεί ο κλάδος για να αλλάξουν λίγο τα πράγματα.
Για να ακουστεί και μία διαφορετική άποψη από έναν εκπαιδευτικό. Καιρός ήταν να αυξηθεί το ωράριο εργασίας μας. Ίσως κάποια μέρα μάθουμε να δουλεύουμε κανονικά και να μην κοροιδεύουμε την κοινωνία.Οι 16 ώρες ήταν πρόκληση...
vasilis21 οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι ευσυνείδητοι και εργάζονται το ίδιο σκληρά με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχουν τα ίδια προσόντα. Μεταξύ των εκπαιδευτικών υπάρχει και ένα ποσοστό που μας εκθέτει όντως. Αυτούς δεν τους θίγουν έτσι και αλλιώς τα μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων από την παιδεία. Αν είσαι εκπαιδευτικός θα πρεπε να γνωρίζεις ότι άλλο το διδακτικό ωράριο και άλλο οι ώρες απασχόλησης σε σχολείο και σπίτι. Πες μου ποιος στον ιδιωτικό τομέα με τα προσόντα μου εργάζεται περισσότερο από μένα...
Όταν καταρρίπτονται οι μύθοι περί "ιδιαιτεροτήτων"Μελέτη στοιχείων για την Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες πραγματοποίησε το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ.Η Μελέτη που αφορά τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές των εκπαιδευτικών στις χώρες της Ευρώπης αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου, καταρρίπτει το μύθο του «λιγότερο εργαζόμενου» εκπαιδευτικού στην Ελλάδα."Με τη μελέτη αυτή επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας για το ρόλο της κατά παραγγελίαν από το Υπουργείο Παιδείας έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση στην Ελλάδα που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι και η οποία είχε σκοπό να ενισχύσει την Κυβέρνηση και την Τρόικα στην προσπάθειά τους να λάβουν ακόμα πιο επώδυνες αποφάσεις για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς." αναφέρει η ΟΛΜΕ.Ας αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές διαπιστώσεις από το αποτελέσματα της έρευνας.Οι εκπαιδευτικοί στη χώρα εργάζονται τις ίδιες ώρες κατά μέσο όρο με τους εκπαιδευτικούς στην ΕυρώπηΣτις περισσότερες χώρες ο αριθμός των διδακτικών ωρών καθορίζεται στις συμβάσεις απασχόλησης των εκπαιδευτικών. Το 2006/07 η πλειονότητα των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη έπρεπε να απασχοληθεί ενεργά με τη διδασκαλία μαθητών από 18 έως 20 ώρες την εβδομάδα, εξαιρώντας προκαθορισμένα διαλείμματα και άλλους χρόνους επαφής με μαθητές που δεν περιλαμβάνουν τη διδασκαλία.Τα στοιχεία αφορούν στην περίπτωση ενός εκπαιδευτικού πλήρους απασχόλησης ο οποίος δεν ασκεί άλλα καθήκοντα, π.χ. διοικητικά. Ο αριθμός ωρών διδασκαλίας την εβδομάδα αφορά στο χρόνο που οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν σε ομάδες μαθητών. Αυτός ο αριθμός υπολογίζεται αυστηρά και αποκλείει το χρόνο των διαλειμμάτων ή το χρόνο που αφιερώνεται στους μαθητές χωρίς να περιλαμβάνει διδασκαλία.Σε γενικές γραμμές, οι χώρες τείνουν να μειώνουν τον εβδομαδιαίο διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών στην κατώτερη και στην ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μόνο η
Καλύτερα να μη συζητήσουμε για το πως δουλεύουν οι καθηγητές στη Γαλλία γιατί έχω προσωπική άποψη. Οι εβδομαδιαίες παιδαγωγικές συνεδριάσεις τους κρατάν τουλάχιστον μέχρι τις 4 με πέντε το απόγευμα. Εμείς παραβιάζουμε συστηματικά το νόμο κάνοντας σύλλογο εντός σχολικού ωραρίου και διώχνοντας τα παιδιά νωρίτερα. Ή μήπως μόνο στα σχολεία από τα οποία πέρασα γίνεται αυτό; Μια χαρά είναι το εικοσάωρο μετά τα πρώτα δώδεκα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη μου.
Παράθεση από: vasilis21 στις Απριλίου 27, 2013, 12:17:26 amΚαλύτερα να μη συζητήσουμε για το πως δουλεύουν οι καθηγητές στη Γαλλία γιατί έχω προσωπική άποψη. Οι εβδομαδιαίες παιδαγωγικές συνεδριάσεις τους κρατάν τουλάχιστον μέχρι τις 4 με πέντε το απόγευμα. Εμείς παραβιάζουμε συστηματικά το νόμο κάνοντας σύλλογο εντός σχολικού ωραρίου και διώχνοντας τα παιδιά νωρίτερα. Ή μήπως μόνο στα σχολεία από τα οποία πέρασα γίνεται αυτό; Μια χαρά είναι το εικοσάωρο μετά τα πρώτα δώδεκα χρόνια. Αυτή είναι η άποψη μου.Μα δε διαφωνούμε στο ότι πρέπει να διορθωθούν πράγματα. Φυσικά και πρέπει να κάνουμε το σύλλογο εκτός ωραρίου. Αυτό θα διορθωθεί με την αύξηση του ωραρίου; Μην τα συγχέεις. Νομίζω ότι αφήνεις την απογοήτευσή σου για τα κακώς κείμενα να επηρεάζει την κρίση σου για το αν είναι θετικό ή αρνητικό να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας.(να πούμε όμως και τι αίθουσες καθηγητών έχουν στη Γαλλία και ότι δουλεύουν 4 φορές την εβδομάδα γιατί η Τετάρτη είναι διάλειμμα...)