0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ο Marcus υπηρετει σε δημοσιο σχολειο η σε κανενα Αμερικανικο Κολλεγιο?
Παράθεση από: killbill στις Απριλίου 21, 2012, 07:18:44 pmδεν είπαμε αυτό. Αυτό που συζητάμε είναι γιατί ειδικά και ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός να έχει το προνόμοιο την προετοιμασία και όλη την δουλεια να την κάνει στο σπιτάκι του και όχι στον χώρο εργασίας του. Και ένας υπάλληλος σε μια εφορία θα μπορούσε να πάρει την δουλειά και να την κάνει σπίτι του στο λαπτοπ του για τους ίδιους λόγους που εμείς επικαλούμαστε δηλαδή θα έχει περισσότερη ησυχία και λιγότερη βαβούρα και έτσι θα δουλέψει καλύτερα.η μόνο απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για αυτό!Εμένα δεν με πείθει αυτό και είμαι 100% σίγουρος ότι και τα καλύτερα γραφεία να μας έφερναν πάλι το 3ωρό μας θα κάναμε και μετά θα φεύγαμε για το σπίτι μας για να συνεχίσουμε την δουλειά μας εκεί! ή μήπως κάνω λάθος; Προφανώς και οι εκπαιδευτικοί την όποια διοικητική δουλειά (απουσίες, μητρώο κλπ) την διεκπεραιώνουν στο σχολείο, δεν την παίρνουν σπίτι τους, απογορεύεται κάτι τέτοιο! Τα διοικητικά έγγραφα δεν ανήκουν στον υπάλληλο αλλά στο σχολείο, ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τυχόν απώλεια ή φθορά και όχι οι καθηγητές!O όποιος παραλληλισμός των εκπαιδευτικών με τους διοικητικούς υπαλλήλους λοιπόν είναι τουλάχιστο ατυχής εαν όχι εκ του πονηρού.Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο. (Εξαίρεση αποτελούν οι πληροφορικοί στο παραπάνω καθώς διαθέτουν εργαστήριο και μόνιμη πρόσβαση στο ιντερνετ οπότε άνετα μπορούν να έχουν όλη τους τη δουλειά σε κάποιον ασφαλή υπολογιστή και να προετοιμάζουν χωρίς κόπο τα πάντα).Το θέμα μας όμως δεν είναι το ποιοι θα προσφερθούν να δουλέψουν στο σχολείο για την προετοιμασία και τις διορθώσεις, αλλά το εαν ο κλάδος οφείλει να δεχτεί αυξηση του διδακτικού ωραρίου, συνυπολογίζοντας και τις διαρκείς μειώσεις μισθών!
δεν είπαμε αυτό. Αυτό που συζητάμε είναι γιατί ειδικά και ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός να έχει το προνόμοιο την προετοιμασία και όλη την δουλεια να την κάνει στο σπιτάκι του και όχι στον χώρο εργασίας του. Και ένας υπάλληλος σε μια εφορία θα μπορούσε να πάρει την δουλειά και να την κάνει σπίτι του στο λαπτοπ του για τους ίδιους λόγους που εμείς επικαλούμαστε δηλαδή θα έχει περισσότερη ησυχία και λιγότερη βαβούρα και έτσι θα δουλέψει καλύτερα.η μόνο απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για αυτό!Εμένα δεν με πείθει αυτό και είμαι 100% σίγουρος ότι και τα καλύτερα γραφεία να μας έφερναν πάλι το 3ωρό μας θα κάναμε και μετά θα φεύγαμε για το σπίτι μας για να συνεχίσουμε την δουλειά μας εκεί! ή μήπως κάνω λάθος;
Κάτσε και γράψε σε αυτό το forum στην τελική ανάλυση και μην το κάνεις σπίτι!!!!!! και πες στον συνάδελφο που τον έχει καταλάβει για να χαζεύει στο facebook να ξεκουμπιστεί γιατί έχεις σοβαρή δουλειά να κάνεις για το αντικείμενό σου (το έχω πει 100άδες φορές)[/b]Μάλιστα δεν σας κρύβω ότι κάθομαι συνέχεια στους υπολογιστές του σχολείου και απεγκαθιστώ τα προγράμματα που κατεβάζουν ταινίες, ή διακόπτω το downloading ταινιών και μετά ψάχνονται!!!
Μην το προκαλείτε λοιπόν να λέτε ότι σπίτι δουλεύετε καλύτερα, γιατί σε λίγο καιρό θα δουλεύετε αποκλειστικά από το σπίτι! και θα λέτε "μας τα έλεγε ο Killbill!
Και επίσης, ο νόμος (1566) κάνει ιδιαίτερη μνεία στο διδακτικό αλλά και το εργασιακό ωράριο καθώς και την υποχρέωση του εκπαιδευτικού να τηρεί το εργασιακό του ωράριο. Δε γίνεται πάντα να κρατάμε ό,τι μας βολεύει, σε επίπεδο δικαιωμάτων και να απεμπολούμε με το έτσι θέλω τις υποχρεώσεις μας.
Παράθεση από: killbill στις Απριλίου 22, 2012, 08:36:44 am[Ποτέ τόσα χρόνια και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ που ήμουν δεν υπήρχε ιντερνετ παρά μόνο στον υπολογιστή του διευθυντή. Ο πληροφορικός είχε ιντερνετ στο εργαστήριο μόνο όταν δίδασκε την αντίστοιχη ενότητα στα παιδιά! Ένας επιπλέον υπολογιστής για τους καθηγητές που συνήθως υπάρχει: 1) έχει κωδικό που λίγοι τον γνωρίζουν 2) δεν έχει ιντερνετΕαν όσα γράφεις για το σχολείο που υπηρετείς αληθεύουν (πράγμα που δεν το πιστεύω) σηκώνει καταγγελία προς τον διευθυντή και τον υπεύθυνο εργαστηρίου! Σε ποιο σχολείο είσαι συνάδελφε; μπορεις να μας εξηγησεις πως γινεται αυτο?το σχολειο σου-αν αληθευουν οσα λες χωρις ιχνος υπερβολης-τοτε μιλαμε για μοναδικη περιπτωση...αν οοολοι ισχυριζεστε οτι στο σχολειο σας δεν -ΕΠΑΝΑΛΑΜ
[Ποτέ τόσα χρόνια και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ που ήμουν δεν υπήρχε ιντερνετ παρά μόνο στον υπολογιστή του διευθυντή. Ο πληροφορικός είχε ιντερνετ στο εργαστήριο μόνο όταν δίδασκε την αντίστοιχη ενότητα στα παιδιά! Ένας επιπλέον υπολογιστής για τους καθηγητές που συνήθως υπάρχει: 1) έχει κωδικό που λίγοι τον γνωρίζουν 2) δεν έχει ιντερνετΕαν όσα γράφεις για το σχολείο που υπηρετείς αληθεύουν (πράγμα που δεν το πιστεύω) σηκώνει καταγγελία προς τον διευθυντή και τον υπεύθυνο εργαστηρίου! Σε ποιο σχολείο είσαι συνάδελφε;
Παράθεση από: killbill στις Απριλίου 22, 2012, 08:36:44 amΠοτέ τόσα χρόνια και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ που ήμουν δεν υπήρχε ιντερνετ παρά μόνο στον υπολογιστή του διευθυντή. Ο πληροφορικός είχε ιντερνετ στο εργαστήριο μόνο όταν δίδασκε την αντίστοιχη ενότητα στα παιδιά! Ένας επιπλέον υπολογιστής για τους καθηγητές που συνήθως υπάρχει: 1) έχει κωδικό που λίγοι τον γνωρίζουν 2) δεν έχει ιντερνετΕαν όσα γράφεις για το σχολείο που υπηρετείς αληθεύουν (πράγμα που δεν το πιστεύω) σηκώνει καταγγελία προς τον διευθυντή και τον υπεύθυνο εργαστηρίου! Σε ποιο σχολείο είσαι συνάδελφε; μπορεις να μας εξηγησεις πως γινεται αυτο?το σχολειο σου-αν αληθευουν οσα λες χωρις ιχνος υπερβολης-τοτε μιλαμε για μοναδικη περιπτωση...αν οοολοι ισχυριζεστε οτι στο σχολειο σας δεν -ΕΠΑΝΑΛΑΜ
Ποτέ τόσα χρόνια και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ που ήμουν δεν υπήρχε ιντερνετ παρά μόνο στον υπολογιστή του διευθυντή. Ο πληροφορικός είχε ιντερνετ στο εργαστήριο μόνο όταν δίδασκε την αντίστοιχη ενότητα στα παιδιά! Ένας επιπλέον υπολογιστής για τους καθηγητές που συνήθως υπάρχει: 1) έχει κωδικό που λίγοι τον γνωρίζουν 2) δεν έχει ιντερνετΕαν όσα γράφεις για το σχολείο που υπηρετείς αληθεύουν (πράγμα που δεν το πιστεύω) σηκώνει καταγγελία προς τον διευθυντή και τον υπεύθυνο εργαστηρίου! Σε ποιο σχολείο είσαι συνάδελφε;