*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551010 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #546 στις: Απριλίου 22, 2012, 01:57:10 pm »
ο Marcus υπηρετει σε δημοσιο σχολειο η σε κανενα Αμερικανικο Κολλεγιο?

Δυο τινά:
- σε κολλέγιο
- καμια σχέση με δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο
 ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:27 »

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #547 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:05:09 pm »
 ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2012, 02:39:44 pm από mous »

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #548 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:10:51 pm »
δεν είπαμε αυτό. Αυτό που συζητάμε είναι γιατί ειδικά και ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός να έχει το προνόμοιο την προετοιμασία και όλη την δουλεια να την κάνει στο σπιτάκι του και όχι στον χώρο εργασίας του.

Και ένας υπάλληλος σε μια εφορία θα μπορούσε να πάρει την δουλειά και να την κάνει σπίτι του στο λαπτοπ του για τους ίδιους λόγους που εμείς επικαλούμαστε δηλαδή θα έχει περισσότερη ησυχία και λιγότερη βαβούρα και έτσι θα δουλέψει καλύτερα.

η μόνο απάντηση που έχει δοθεί μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές καρέκλες και γραφεία για αυτό!

Εμένα δεν με πείθει αυτό και είμαι 100% σίγουρος ότι και τα καλύτερα γραφεία να μας έφερναν πάλι το 3ωρό μας θα κάναμε και μετά θα φεύγαμε για το σπίτι μας για να συνεχίσουμε την δουλειά μας εκεί! ή μήπως κάνω λάθος;

Προφανώς και οι εκπαιδευτικοί την όποια διοικητική δουλειά (απουσίες, μητρώο κλπ) την διεκπεραιώνουν στο σχολείο, δεν την παίρνουν σπίτι τους, απογορεύεται κάτι τέτοιο! Τα διοικητικά έγγραφα δεν ανήκουν στον υπάλληλο αλλά στο σχολείο, ο διευθυντής είναι υπεύθυνος για τυχόν απώλεια ή φθορά και όχι οι καθηγητές!
O όποιος παραλληλισμός των εκπαιδευτικών με τους διοικητικούς υπαλλήλους λοιπόν είναι τουλάχιστο ατυχής εαν όχι εκ του πονηρού.

Τα διαγωνίσματα ή ότι άλλο όμως είναι ευθύνη του καθηγητή. Επιπλέον, ο κάθε ένας στις διορθώσεις ή στην προετοιμασία του μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές πηγές ή μέσα (προσωπικά έχω τεράστιο αρχείο το οποίο συμβουλεύομαι για να φτιάξω ένα σχέδιο μαθήματος, συχνά χρησιμοποιώ και το ιντερνετ). Επομένως, ας είχε ο κάθε καθηγητής ένα (έστω μικρό) γραφείο για να δουλεύει απερίσπαστος και κανένα πρόβλημα στο να βγάζει τη δουλειά στο σχολείο. (Εξαίρεση αποτελούν οι πληροφορικοί στο παραπάνω καθώς διαθέτουν εργαστήριο και μόνιμη πρόσβαση στο ιντερνετ οπότε άνετα μπορούν να έχουν όλη τους τη δουλειά σε κάποιον ασφαλή υπολογιστή και να προετοιμάζουν χωρίς κόπο τα πάντα).

Το θέμα μας όμως δεν είναι το ποιοι θα προσφερθούν να δουλέψουν στο σχολείο για την προετοιμασία και τις διορθώσεις, αλλά το εαν ο κλάδος οφείλει να δεχτεί αυξηση του διδακτικού ωραρίου, συνυπολογίζοντας και τις διαρκείς μειώσεις μισθών!

Δεν απάντησες!!! ;D

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #549 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:26:00 pm »
@ kinegiros

ωραία τα λες. Όντως το survey ειναι δουλειά του δ/ντή και τα στατιστικά του υποδ/ντή. Αυτό ορίζει ο νόμος. Η πραγματικότητα όμως όλοι ξέρουμε πως είναι διαφορετική. Και εξήγώ: Στο νομό μας, όπως και σε άλλους, έγινε φέτος ενημέρωση για το survey. Ε λοιπόν, έχω τα παρουσιολογια που υπέγραψαν οι παρόντες οι οποίοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μόνο οι διευθυντές ( όπως κανονικά θα έπρεπε). Υπάρχουν και οι υπογραφές των καταχωριστών που στην πλειοψηφία τους ειναι οι Πληροφορικοί. Μάλιστα σε κάποια σχολεια υπήρχαν υπογραφές τόσο του διευθυντή όσο και δύο ή τριών καταχωριστών!!  Επομένως, με επισημα στοιχεια μιλώντας - τα οποία πέρασαν και στη μισθοδοσία ως "οδοιπορικά" για κάποιους που τα δικαιούνται - αυτό που λες δεν ισχύει. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διευθυντές είναι μεγάλοι "χωστήρες". Όμως ο λόγος που εγώ το έγραψα είναι για να αναδείξω μια αντίφαση - ότι δηλ. απο τη μια οι εκπ/κοί χρειάζονται - και καλώς - τον υπολογιστή για να ετοιμάσουν το υλικό τους και απο την άλλη, αν τους ζητηθεί να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή για μια οποιαδήποτε διοικητική εργασια δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν ξέρουν να τον χειρίζονται!!  ( ακόμα θυμάμαι, όταν ήμουν στο σχολείο , τον σύλλογο που κάναμε με αντικείμενο "ποιός θα ανοίγει και θα κλείνει το vbi καθώς ο δ/ντής δεν ερχόταν πάντα στην ώρα του και ο πληροφορικός θεωρούσε μεγάλη ευθύνη να το αναλάβει. Εκεί λοιπόν, ενώ υπήρχαν επτά !! άτομα με επιμόρφρωση στους υπολογιστές δεν δέχτηκε κανένας λέγοντας ότι δεν ξέρει να το κανει, εγώ αρνήθηκα γιατί είχα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα και τελικά καταλήξαμε να ανοιγοκλέινει το vbi ....η καθαρίστρια!!!! Θα μου πεις, πέτυχα στην περίπτωση - σίγουρα, το τότε σχολείο μου ήταν και δυστυχώς παραμένει πρωταθλητής στη λαμογιά, ωστόσο είναι υπαρκτό και σκιαγραφεί - ίσως στην υπερβολή του - παρόμοια φαινόμενα που συμβαίνουν παντού.

όσο για το άλλο που λες, ναι φυσικά και το εκπαιδευτικό δεν είναι ίδιο με το διοικητικό έργο. Όμως όταν το σκεπτικό είναι " αφού δεν έχω κάτι να κάνω, ας πάω σπίτι μου" τότε το ιδιο μπορεί και πρέπει  να ισχύσει για τον οποιονδήποτε.
Και επίσης, ο νόμος (1566) κάνει ιδιαίτερη μνεία στο διδακτικό αλλά και το εργασιακό ωράριο καθώς και την υποχρέωση του εκπαιδευτικού να τηρεί το εργασιακό του ωράριο. Δε γίνεται πάντα να κρατάμε ό,τι μας βολεύει, σε επίπεδο δικαιωμάτων και να απεμπολούμε με το έτσι θέλω τις υποχρεώσεις μας.
Όσο για το " φέρω εις πέρας εις το ακέραιο τις διοικητικές εργασίες που μου ανατίθενται| ...ας μη το θίξουμε τώρα γιατί δεν είναι και του παρόντος.... θα αρκεστώ μόνο ενδεικτικά να αναφέρω ότι η πλειοψηφία των  σχολείων ευθύνης μας έστειλε δύο και τρεις φορές τα δελτία κίνησης γιατί είχαν ξεχάσει να αναγράψουν απο τον διευθυντή μέχρι τις ώρες συμπλήρωσης σε άλλα σχολεία των εκπαιδευτικών.

κατά τα άλλα όμως θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με την eva7 - στο δέυτερο πόστ της! Άμα θες να βρεις λύσεις, βρίσκεις. Και καλό θα ήταν η γενικότερη και περιρρέουσα μιζέρια να μην πληξει τον εκπαιδευτικό κλάδο. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα αλλά το μεγαλύτερο όλων είναι η εμμονή στη μιζέρια.

Καλό μεσημέρι σε όλους!  :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:57:27 »

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #550 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:36:59 pm »
Κάτσε και γράψε σε αυτό το forum στην τελική ανάλυση και μην το κάνεις σπίτι!!!!!!  ;D  ;D  ;D  ;D

και πες στον συνάδελφο που τον έχει καταλάβει για να χαζεύει στο facebook να ξεκουμπιστεί γιατί έχεις σοβαρή δουλειά να κάνεις για το αντικείμενό σου (το έχω πει 100άδες φορές)[/b]

Μάλιστα δεν σας κρύβω ότι κάθομαι συνέχεια στους υπολογιστές του σχολείου και απεγκαθιστώ τα προγράμματα που κατεβάζουν ταινίες, ή διακόπτω το downloading ταινιών και μετά ψάχνονται!!!  :D  :D  :D

Ποτέ τόσα χρόνια και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ που ήμουν δεν υπήρχε ιντερνετ παρά μόνο στον υπολογιστή του διευθυντή. Ο πληροφορικός είχε ιντερνετ στο εργαστήριο μόνο όταν δίδασκε την αντίστοιχη ενότητα στα παιδιά! Ένας επιπλέον υπολογιστής για τους καθηγητές που συνήθως υπάρχει: 1) έχει κωδικό που λίγοι τον γνωρίζουν 2) δεν έχει ιντερνετ

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΟΤΙ:
1) Οι εκάστοτε διευθυντές είναι σούργελα και αφήνουν τον κάθε καθηγητάκο πληροφορικής να έχει ξέφραγο αμπέλι το εργαστήριο
2) Οι εκάστοτε διευθυντές είναι σούργελα γενικώς

Εαν όσα γράφεις για το σχολείο που υπηρετείς αληθεύουν (πράγμα που δεν το πιστεύω) σηκώνει καταγγελία προς τον διευθυντή και τον υπεύθυνο εργαστηρίου! Σε ποιο σχολείο είσαι συνάδελφε; ;)

Αποσυνδεδεμένος Selanik

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #551 στις: Απριλίου 22, 2012, 02:57:28 pm »

Μην το προκαλείτε λοιπόν να λέτε ότι σπίτι δουλεύετε καλύτερα, γιατί σε λίγο καιρό θα δουλεύετε αποκλειστικά από το σπίτι! και θα λέτε "μας τα έλεγε ο Killbill!

Ξερόλας ή Σταλεγάκιας;

http://aimof.blogspot.com/2008/03/jer.html

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #552 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:06:18 pm »
Και επίσης, ο νόμος (1566) κάνει ιδιαίτερη μνεία στο διδακτικό αλλά και το εργασιακό ωράριο καθώς και την υποχρέωση του εκπαιδευτικού να τηρεί το εργασιακό του ωράριο. Δε γίνεται πάντα να κρατάμε ό,τι μας βολεύει, σε επίπεδο δικαιωμάτων και να απεμπολούμε με το έτσι θέλω τις υποχρεώσεις μας.

Έλα ρε μισο-Ξηρομερίτισσα!

Νόμος 1566/85
Άρθρο 13.
8. Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν
υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες
ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την
προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το
γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε
γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις,
ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων
του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε
εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις
εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την
εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από
τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι
(6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με
την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ΄ του
άρθρου 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες
απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών.
Τα δύο τελευταία εδάφια της προηγούμενης παραγράφου
εφαρμόζονται ανάλογα και για τους δασκάλους

Είναι σαφές ότι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένο έργο να εκτελεστεί ή το τελείωσες πριν τις 2, μπορείς να φύγεις.
Κι ας λένε πολλοί διευθυντές ότι μας κάνουν χάρη που φεύγουμε πριν τις 2.

Αν αλλάξει ο νόμος, βλέπουμε.

Μπορεί ας πούμε να ψηφιστεί 7ωρο διδακτικό κάθε μέρα, υποχρεωτική παραμονή ως τις 4 (για να κλείσουμε εργασιακό 8ωρο) και προαιρετικά
το τελευταίο τέταρτο δημόσιο αυτομαστίγωμα.
Σιγά, οχι όλες μαζί, μην τρέχετε...

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #553 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:12:10 pm »
[
Ποτέ τόσα χρόνια και ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ που ήμουν δεν υπήρχε ιντερνετ παρά μόνο στον υπολογιστή του διευθυντή. Ο πληροφορικός είχε ιντερνετ στο εργαστήριο μόνο όταν δίδασκε την αντίστοιχη ενότητα στα παιδιά! Ένας επιπλέον υπολογιστής για τους καθηγητές που συνήθως υπάρχει: 1) έχει κωδικό που λίγοι τον γνωρίζουν 2) δεν έχει ιντερνετ

Εαν όσα γράφεις για το σχολείο που υπηρετείς αληθεύουν (πράγμα που δεν το πιστεύω) σηκώνει καταγγελία προς τον διευθυντή και τον υπεύθυνο εργαστηρίου! Σε ποιο σχολείο είσαι συνάδελφε; ;)

μπορεις να μας εξηγησεις πως γινεται αυτο?το σχολειο σου-αν αληθευουν οσα λες χωρις ιχνος υπερβολης-τοτε μιλαμε για μοναδικη περιπτωση...αν οοολοι ισχυριζεστε οτι στο σχολειο σας δεν -ΕΠΑΝΑΛΑΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2012, 04:25:48 pm από golum »
το μονο που θελω ειναι να τους δω να τρεχουν..

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #554 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:33:03 pm »

μπορεις να μας εξηγησεις πως γινεται αυτο?το σχολειο σου-αν αληθευουν οσα λες χωρις ιχνος υπερβολης-τοτε μιλαμε για μοναδικη περιπτωση...αν οοολοι ισχυριζεστε οτι στο σχολειο σας δεν -ΕΠΑΝΑΛΑΜ
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2012, 04:36:07 pm από mous »

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #555 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:38:45 pm »
αν θεωρεις οτι το αν ζητησεις ιντερνετ ή υπολογιστη στο γραφειο του συλλογου ειναι περα απο τις διαπραγματευτικες σου δυνατοτητες, τοτε λυπαμαι, αλλα μια ζωη στο σχολειο σου θα ειστε η εξαιρεση στον κανονα..στην περιπτωση που ισχυουν οσα λες, νομιζω οτι η ευθυνη βαραινει το συλλογο..τι απαντησε ο διευθυντης σου στο καθολικο αιτημα του συλλογου για υπολογιστη με προσβαση στο ιντερνετ?το αρνηθηκε με ποια αιτιολογια?

Αποσυνδεδεμένος golum

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #556 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:40:40 pm »
φανταζομαι αντιληφθηκες φιλη mous οτι τα περι εκκλησιας, ταμειου απορων κτλ δεν ελεχθησαν κυριολεκτικα,ε;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #557 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:43:35 pm »
@ λιθοσφαιριστής

εκτός κι αν έχω ξεχάσει τα ελληνικά μου, το απόσπασμα που μας παρέθεσες αναφέρει ΔΥΟ φορές τη λέξη Υποχρεωτικά...

Θαρρώ πως σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στο Ξηρόμερο η λέξη αυτή σημαινει σ΄αρέσει δε σ΄αρέσει, έχεις δεν έχεις κάτι να κάνεις...
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #558 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:51:03 pm »
 Και στο δικό μου σχολείο υπάρχει ένας υπολογιστής στο γραφείο του διευθυντή, ένας στο γραφείο των καθηγητών ( ο οποίος -σημειωτέον- σέρνεται και δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις στη σελίδα που θέλεις όσο και να περιμένεις.......). Προσωπικά όταν θέλω να εκτυπώσω κάτι από το φλασάκι πάω στο γραφείο του διευθυντή ( μόνο εκεί έχουμε εκτυπωτή). πάντα με τον φόβο ότι θα μου κάνει παρατήρηση για τον αριθμό των σελίδων που θέλω να εκτυπώσω καθώς "λεφτά δεν υπάρχουν"........
   Αλλά συνεχίζω να επιμένω: τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου;;; Δεν σκοτίστηκα κι αν δεν έχω ιντερνετ στο σχολείο......Λες κι αν είχαμε και θέλαμε όλοι να ετοιμάσουμε τα μαθηματά μας, ποιος θα πρωτοκαθόταν! Με νοιάζει όμως πάρα πολύ οι 21 ώρες μου να γίνουν 25 μέσα στην τάξη. Εκτός τάξης το παλεύω.....

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #559 στις: Απριλίου 22, 2012, 04:54:48 pm »
Φαντάζεστε να κάνουμε 5ωρα κάθε μέρα;;;Θα φεύγουμε σαν κοτόπουλα από το σχολεία μας, θα γυρίζουμε στο σπίτι ξεπουπουλιασμένοι, θα κοιμόμαστε για ξεκούραση και το απόγευμα πάλι σαν καλά κοτοπουλάκια θα ετοιμάζουμε το 5ωρο της επομένης! Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχουμε γίνει μια......ωραία κοτόσουπα!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182804
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 742
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)