0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θέτω δύο προβληματισμούς: α. αφού λοιπόν αν είχαν οι εκπ/κοί υπολογιστή στο σχολείο θα παρέμεναν ευχαρίστως - γιατί - όταν ο Διευθυντής ζητάει κάποιον να περάσει στατιστικά, survey ή να στείλει κανα mail- όλοι λένε " α , δεν ξέρω υπολογιστές, να τα κάνει ο πληροφορικάριος".... Και μη μου πείτε "εγώ δε λέω έτσι και τα κάνω όταν μου τα ζητήσουν...εδώ είναι οι πληροφορικοί να μας πούν πόσο τους χώνουν σε πανελλαδικό επίπεδο.
β. αν ισχύει το σκεπτικό "γιατί να κάθομαι ως τις 2 αφού δεν έχω κάτι να κάνω " τότε το ίδιο σκεπτικό πρέπει να ισχύει και για μας στη Διεύθυνση που κάνουμε διοικητική εργασία αλλά ...δύο βδομάδες τώρα ( κατά τις διακοπές ) το τηλεφωνάκι δε χτύπησε ούτε μία φορά, βαράγαμε μύγες ( εγώ ξανάρχισα ΚΑΙ το κάπνισμα στο μπαλκόνι ) οποτε, γιατί να πηγαινοέρχομαι τσάμπα αφού δεν έχω κάτι να κάνω; Και επισης, μιας και το δικό μου αντικείμενο ( μεταθέσεις, τοποθετήσεις, κενά) δεν ΄"τρέχει" μέχρι τις εκλογές μήπως να αράξω σπιτι ως τις 6 Μαίου;
...................................Εγώ για να δουλέψω θέλω απόλυτη ησυχία, δεν θέλω να με διακόπτουν ανα πάσα στιγμή , αποσυντονίζομαι, βρε αδελφέ, πώς το λένε;;)θέλω τις σημειώσεις μου, τους ντοσιέδες μου.......Πώς να δουλέψω; πες μου, εσύ πώς θα τα κατάφερνες ή πώς τα καταφέρνεις;
Παράθεση από: marita στις Απριλίου 21, 2012, 10:49:46 pm...................................Εγώ για να δουλέψω θέλω απόλυτη ησυχία, δεν θέλω να με διακόπτουν ανα πάσα στιγμή , αποσυντονίζομαι, βρε αδελφέ, πώς το λένε;;)θέλω τις σημειώσεις μου, τους ντοσιέδες μου.......Πώς να δουλέψω; πες μου, εσύ πώς θα τα κατάφερνες ή πώς τα καταφέρνεις;Μα όλοι οι εργαζόμενοι το θέλουν αυτό είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι είτε στον ιδιωτικό τομέα.Εγώ εκεί έχω ένσταση! γιατί ΜΟΝΟ οι εκπαιδευτικοί να είναι στον χώρο εργασίας τους 3-4 ώρες την ημέρα και δικαιολογούν τις υπόλοιπες ώρες με "δουλειά στο σπίτι". Και ποιός δεν θα το ήθελε αυτό!!! Κανένας δεν θα το ήθελε να κουβαλάει την δουλειά του σπίτι....Μην τρελαθούμε τώρα....Μ' αρέσει όμως που απαντάς μόνο σ' αυτό το κομμάτι ενώ σου έχω δώσει τόσα επιχειρημάτα......Σου έχω πει πόσο το προσπαθώ αλλά δεν τα καταφέρνω ( και πίστεψτέ με κάθομαι ώρες στο σχολείο- δεν τα μαζεύω να φεύγω μόλις τελειώνω)Ειδικά σήμερα με το Internet, το skype τα video conferences κλπ είναι πανεύκολο!!Και επειδή όλοι θα αναρωτιώσαστε γιατί με κόφτει τόσο αυτό, θα σας πως γιατί έχω την ένσταση αυτή. Γιατί, και το λέω με το χέρι στη φωτιά, σε αυτήν την λογική πατάει μεγάλη πλειοψηφία εκπαιδευτικών και "δουλεύουν" (τα παιδιά δουλεύουν αλλά τέλος πάντων) αποκλειστικά 3-4 ώρες την ημέρα ,δηλαδή μόνο τις ώρες που υποχρεούνται να παρευρίσκονται στο σχολείο, και μετά δρόμο και δεν ξανασχολούνται με διαβάσματα και δουλειά στο σπίτι. Ε'ίναι έτσι ή δεν είναι; Για πολλούς ναι, ισχύει αυτό που λες. Οχι όμως και για όλους......Και είπαμε : "ας καθόμαστε στο σχολείο 8-2, αύξηση ωραρίου δεν θα αντέξουμε οι συνεπεις. Πόσες φορές θα το πούμε αυτό για να το καταλάβουμε πια;;;Η ιδέα να μένω στο σχολείο δεν με τρομάζει. Ας μένω.....κι ας δουλεύω και το απόγευμα αφού είμαι από εκείνους που δεν μπορώ να δουλέψω όταν έχω άτομα γύρω μου να ψυθιρίζουν ή όταν έχω και διοικητικές δουλειές να κάνω..........Αυξήση διδακτικού ωραρίου με τρομάζει. Εσένα, αλήθεια, αυτό δεν σε πειράζει;Έχω ακούσει την φράση "τι? να αφιερώσω χρόνο και στο σπίτι για το σχολείο? για τα λεφτά που παίρνω και πολύ που δουλεύω. Για τα αδιάφορα παιδιά εγώ να κάτσω να σκοτώνομαι σπίτι?"Καταλάβατε τώρα;Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον συνάδελφο που θα κάτσει 3 ώρες σχολείο και μετά θα πάεισπίτι για να μελετήσει και να προετοιμαστεί μέχρι το βράδυ. Αλλά πόσοι το κάνουν αυτό; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Κι όμως είναι πολλοί εκείνοι που το κάνουνΘέλετε πιο χειροπιαστό παράδειγμα; έχουμε τους συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ που έχουν διδακτικό ωράριο 6 ώρες την εβδομάδα τις οποίες ούτε αυτές κάνουν γιατί συνέχεια απουσιάζουν για τα συνδικαλιστικά. Ας τους αφήσουμε αυτούς τους γελοίους κι ας μην συγκρινόμαστε με τέτοια λαμόγια.
Κανένας δεν θα το ήθελε να κουβαλάει την δουλειά του σπίτι....Μην τρελαθούμε τώρα....
Αυξηση διδακτικού ωραρίου με τρομάζει. Εσένα, αλήθεια, αυτό δεν σε πειράζει[/b];
Το θεωρώ ακραίο και προκλητικό να πηγαίνει κάποιος για το 3ωρό του και μετά σπίτι για... "συνέχιση" της δουλειάς για να μην έχει βαβούρα! ποιός έργαζόμενος σε ποιόν τομέα δεν έχει βαβούρα; Επίσης το θεωρώ ακραίο να έχεις 7ώρες διδασκαλίας την ημέρα!Η χρυσή τομή για μένα είναι οι ώρες διδασκαλίας να μείνουν ώς έχουν αλλά υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και να κάνουν την δουλειά που θα έκαναν και σπίτι τους, ή άλλες δουλειές γραφείου.
Μην το προκαλείτε λοιπόν να λέτε ότι σπίτι δουλεύετε καλύτερα, γιατί σε λίγο καιρό θα δουλεύετε αποκλειστικά από το σπίτι! και θα λέτε "μας τα έλεγε ο Killbill!