0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για όσους πάντως διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καρέκλα και υπολογιστή ας κάνουν λίγη υπομονή. Ετοιμάζονται τα νέα (πολλαπλών χρήσεων) γραφεία των εκπαιδευτικών.σχεδιασμός: ομάδα των 4
Δεν ξερω αν τα επομενα χρονια καθως ειμαι μακρια απο το παιδι μου και το συζυγο με ενα αλλο παραμασχαλα ,με λιγοτερα απο 800 ευρω , με περισσοτερες ωρες θα προσπαθω το ιδιο για τους μαθητες μου.Μηπως αυτο θελουν τελικα ?
Παράθεση από: rozy4 στις Απριλίου 23, 2012, 10:37:40 amΓια όσους πάντως διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καρέκλα και υπολογιστή ας κάνουν λίγη υπομονή. Ετοιμάζονται τα νέα (πολλαπλών χρήσεων) γραφεία των εκπαιδευτικών.σχεδιασμός: ομάδα των 4Ελπίζω να μας έχουν μετρήσει καλά, ώστε να στείλουν για όλους
Τελικά συνάδελφοι ,επειδή τό΄χουμε ρίξει όλοι στη φιλολογία ...οι μόνιμοι δεν μας είπαν τις θέσεις τους ,θα την δεχτούν την αύξηση ωραρίου ;Θα αντιδράσουν ; Θα γίνει τελικά και αν γίνει με ποιους όρους ; Θεωρώ πως για άλλη μια φορά οι μόνιμοι θα σκύψουν το κεφάλι και θα πουν και ευχαριστώ από πάνω ...ειδικά όταν αιωρείται και η απειλή της απόλυσης
Ξέρω ότι από κάποιους θα θεωρηθώ φυγόπονη, αλλά θεωρώ ότι οι μόνιμοι πρέπει πάση θυσία να αντιδράσουμε στο ενδεχόμενο της αύξησης του ωραρίου. Ας πάψουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε κοντόφθαλμα (δε βαριέσαι, και να κοπούν οι διορισμοί, και να κοπούν -εντελώς- οι μεταθέσεις... το πρόβλημα το έχουν οι αδιόριστοι, άντε και όσοι μόνιμοι έχουν καθηλωθεί μακριά από τα σπίτια τους...) Πέρα από απαράδεκτη από ηθικής άποψης, η συγκεκριμένη λογική είναι εντελώς λαθεμένη: για τον απλούστατο λόγο ότι η αύξηση του ωραρίου έχει σκοπό τη δημιουργία υπεραριθμιών ώστε να διευκολυνθούν οι απολύσεις. Αν το ωράριο αυξηθεί και για τους παλιούς από 16 σε 22 ώρες, μέσα στις πόλεις ο ένας στους 4 θα περισσεύει! Δε λέω, θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις, αλλά τα πλεονάσματα θα είναι τεράστια -και όπως καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος το κράτος να συντηρεί αργόμισθους... Όσο για το διδακτικό μας ωράριο που σε κάποιους φαίνεται λίγο, να μην ξεχνάμε ότι κάποτε η μείωση του διδακτικού μας ωραρίου σε σχέση με το προϋπάρχον δόθηκε ως αντιστάθμισμα για τη μισθολογική μας καθήλωση. Μειώθηκε το διδακτικό μας ωράριο για να καταλήξουμε στο σημερινό, και επί σειρά ετών ήμασταν οι πλέον κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι (όχι ότι αυτό έχει αλλάξει, βέβαια). Τώρα, που οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο, που ο νεοδιόριστος δεν έχει καν την τύχη να ανήκει στη γενιά των 700 ευρώ που λέγαμε παλιότερα, που οι υπηρετούντες στην επαρχία αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα επιβίωσης (και που η παραμονή τους στην επαρχία παρατείνεται δραματικά λόγω συγχωνεύσεων και δραστικού περιορισμού μεταθέσεων), αυτή τη χρονική στιγμή να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα και αύξηση ωραρίου; Δεν πρέπει να υπάρχει και ένα όριο σε αυτή την κατρακύλα;