*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551377 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dreaming

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #602 στις: Απριλίου 23, 2012, 09:08:31 am »
Η αυξηση του ωραριου θα πληξει τους αναπληρωτες και τους νεους διορισμους.Ειμαι απο δευτεροβαθμια με διαθεση στη πρωτοβαθμια με επιλογη μου και δεν εχω κανενα προβλημα που κανω παραπανω ωρες σε σχεση με το ωραριο μου  και δε με πειραζει να αυξηθει το ωραριο μου.Εκεινο που με πνιγει ειναι οι θεσεις που θα χαθουν και το γεγονος οτι ατομα αποφοιτοι δημοτικου κλητηρες αμοιβονται ακομη και σημερα με 2500 ευρω και ειναι ολη τη μερα στη λαικη και κανεις δε μιλαει για αυτο.Ολοι βαλλονται κατα των εκπαιδευτικων και της εκπαιδευσης γενικοτερα.Μηπως ολες αυτες οι κινησεις με τη μειωση μισθου τη αυξηση του ωραριου στοχο μονο στοχο εχουν την υποβαθμιση της παιδειας μας.Δεν ξερω αν τα επομενα χρονια καθως ειμαι μακρια απο το παιδι μου και το συζυγο με ενα αλλο παραμασχαλα ,με λιγοτερα απο 800 ευρω , με περισσοτερες ωρες θα προσπαθω το ιδιο για τους μαθητες μου.Μηπως αυτο θελουν τελικα ?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:47 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #603 στις: Απριλίου 23, 2012, 10:37:40 am »
Για όσους πάντως διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καρέκλα και υπολογιστή ας κάνουν λίγη υπομονή. Ετοιμάζονται τα νέα (πολλαπλών χρήσεων) γραφεία των εκπαιδευτικών.

σχεδιασμός: ομάδα των 4

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #604 στις: Απριλίου 23, 2012, 05:45:09 pm »
Τέλειο! Αυτό λείπει από τα σχολεία μας! ;D

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #605 στις: Απριλίου 23, 2012, 06:18:29 pm »
Για όσους πάντως διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν καρέκλα και υπολογιστή ας κάνουν λίγη υπομονή. Ετοιμάζονται τα νέα (πολλαπλών χρήσεων) γραφεία των εκπαιδευτικών.

Ελπίζω να μας έχουν μετρήσει καλά, ώστε να στείλουν για όλους ;D ;D ;D
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:58:47 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #606 στις: Απριλίου 23, 2012, 07:37:25 pm »
Δεν ξερω αν τα επομενα χρονια καθως ειμαι μακρια απο το παιδι μου και το συζυγο με ενα αλλο παραμασχαλα ,με λιγοτερα απο 800 ευρω , με περισσοτερες ωρες θα προσπαθω το ιδιο για τους μαθητες μου.Μηπως αυτο θελουν τελικα ?

Ανάλογες σκέψεις έκανα και εγώ τις προάλλες φωναχτά στο γραφείο των καθηγητών και μου έδωσε την λύση  :P ένας παλαιός βολεμένος συνάδελφος που συνταξιοδοτείται μάλιστα του χρόνου.

Μου είπε: " Αν νιώθεις πως δεν μπορείς να αποδώσεις το 100%, παραιτήσου..."  ::)

Και με 100 ευρώ τον μήνα εμείς οφείλουμε να αποδώσουμε το 100%, γιατί σαν εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά ελληνικά   ::) και μπορούμε να εμπεδώσουμε καλύτερα την έννοια "λειτούργημα"...  ???
Οι γιατροί και  οι ιερείς δεν έχουν το δικό μας ηθικό "εκτόπισμα"...    8)
Για τους εφοριακούς και τους στρατιωτικούς δεν το συζητώ καν...

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #607 στις: Απριλίου 23, 2012, 08:23:19 pm »
επενοχοποιήσου panos2 - είμαστε πλέον όλοι το ίδιο : κρατικοί υπάλληλοι!!

( κατά τα άλλα, πότε θα μαζευτούμε με τον Damien να κάνουμε το σύλλογο που λέγαμε; Εγώ χαλαρά αναλαμβάνω γ.γ. Προτείνω τον Damien για πρόεδρο, εσένα για Ταμείο και τον killbill για εκπρόσωπο τύπου.... ) ;)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #608 στις: Απριλίου 23, 2012, 08:24:33 pm »
Κάποιοι (δυστυχώς ανάμεσα τους και συνάδελφοι) μπερδεύουν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού με αυτό του μανάβη, του εφοριακού ή του καθηγητή σε ένα φροντιστήριο.
Μερικοί (προφανώς έχοντας την ‘αρχική ταχύτητα' από τον ιδιωτικό τομέα) αγνοούν παντελώς τα παιδαγωγικά δεδομένα που έχουν εδώ και καιρό μετρηθεί και είναι κοινά αποδεκτά
Ο χρόνος που κάποιος εκπαιδευτικός μπορεί να αποδώσει είναι συγκεκριμένος. Όλα έχουν την αξία τους. Και τα κενά, και η ησυχία στο γραφείο των καθηγητών και η εργασία στο σπίτι. Δηλαδή είναι δυνατόν να διορθώσει κάποιος έστω και 1 γραπτό στο σχολείο; Το παιδί δε το σεβόμαστε καθόλου;

Αποσυνδεδεμένος EVILINA89

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #609 στις: Απριλίου 23, 2012, 10:08:40 pm »

Ελπίζω να μας έχουν μετρήσει καλά, ώστε να στείλουν για όλους ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D

Να μετρήσουν και το κρεβάτι για τους ψηλούς  ;)
εγώ δεν έχω πρόβλημα, είμαι κοντούλα....  :'(

Μπράβο rozy4 πάρα πολύ πετυχημένο  ;) ;D
Tα χρόνια δεν έχουν καμία σημασία.

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #610 στις: Απριλίου 23, 2012, 10:10:17 pm »
Τελικά συνάδελφοι ,επειδή τό΄χουμε ρίξει όλοι στη φιλολογία ...οι μόνιμοι δεν μας είπαν τις θέσεις τους ,θα την δεχτούν την αύξηση ωραρίου ;Θα αντιδράσουν ; Θα γίνει τελικά και αν γίνει με ποιους όρους ; Θεωρώ πως για άλλη μια φορά οι μόνιμοι θα σκύψουν το κεφάλι και θα πουν και ευχαριστώ από πάνω ...ειδικά όταν αιωρείται και η απειλή της απόλυσης  :( :(

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #611 στις: Απριλίου 23, 2012, 10:39:31 pm »
Ξέρω ότι από κάποιους θα θεωρηθώ φυγόπονη, αλλά θεωρώ ότι οι μόνιμοι πρέπει πάση θυσία να αντιδράσουμε στο ενδεχόμενο της αύξησης του ωραρίου. Ας πάψουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε κοντόφθαλμα (δε βαριέσαι, και να κοπούν οι διορισμοί, και να κοπούν -εντελώς- οι μεταθέσεις... το πρόβλημα το έχουν οι αδιόριστοι, άντε και όσοι μόνιμοι έχουν καθηλωθεί μακριά από τα σπίτια τους...) Πέρα από απαράδεκτη από ηθικής άποψης, η συγκεκριμένη λογική είναι εντελώς λαθεμένη: για τον απλούστατο λόγο ότι η αύξηση του ωραρίου έχει σκοπό τη δημιουργία υπεραριθμιών ώστε να διευκολυνθούν οι απολύσεις. Αν το ωράριο αυξηθεί και για τους παλιούς από 16 σε 22 ώρες, μέσα στις πόλεις ο ένας στους 4 θα περισσεύει! Δε λέω, θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις, αλλά τα πλεονάσματα θα είναι τεράστια -και όπως καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος το κράτος να συντηρεί αργόμισθους... Όσο για το διδακτικό μας ωράριο που σε κάποιους φαίνεται λίγο, να μην ξεχνάμε ότι κάποτε η μείωση του διδακτικού μας ωραρίου σε σχέση με το προϋπάρχον δόθηκε ως αντιστάθμισμα για τη μισθολογική μας καθήλωση. Μειώθηκε το διδακτικό μας ωράριο για να καταλήξουμε στο σημερινό, και επί σειρά ετών ήμασταν οι πλέον κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι (όχι ότι αυτό έχει αλλάξει, βέβαια). Τώρα, που οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο, που ο νεοδιόριστος δεν έχει καν την τύχη να ανήκει στη γενιά των 700 ευρώ που λέγαμε παλιότερα, που οι υπηρετούντες στην επαρχία αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα επιβίωσης (και που η παραμονή τους στην επαρχία παρατείνεται δραματικά λόγω συγχωνεύσεων και δραστικού περιορισμού μεταθέσεων), αυτή τη χρονική στιγμή να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα και αύξηση ωραρίου; Δεν πρέπει να υπάρχει και ένα όριο σε αυτή την κατρακύλα;

Αποσυνδεδεμένος Dorea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #612 στις: Απριλίου 23, 2012, 10:43:23 pm »
Τελικά συνάδελφοι ,επειδή τό΄χουμε ρίξει όλοι στη φιλολογία ...οι μόνιμοι δεν μας είπαν τις θέσεις τους ,θα την δεχτούν την αύξηση ωραρίου ;Θα αντιδράσουν ; Θα γίνει τελικά και αν γίνει με ποιους όρους ; Θεωρώ πως για άλλη μια φορά οι μόνιμοι θα σκύψουν το κεφάλι και θα πουν και ευχαριστώ από πάνω ...ειδικά όταν αιωρείται και η απειλή της απόλυσης  :( :(
Μα ακριβώς η αποδοχή του μέτρου θα οδηγήσει στις απολύσεις....

Αποσυνδεδεμένος thask

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #613 στις: Απριλίου 23, 2012, 11:28:24 pm »
Και εγώ πιστεύω ότι μια γερή αύξηση του ωραρίου θα στρώσει το χαλί για υπεραριθμίες και συνεπώς απολύσεις. Το μόνο θετικό είναι ότι αρκετοί υιοθετούν την άποψη της marinadim, ότι δηλ. είναι μεγάλη κοροϊδία να σου έχουν κόψει το 20-30% του μισθού και να σε βάζουν να δουλεύεις και παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι και εμείς οι αναπληρωτές - αβάθμια και ββάθμια - πρέπει να το φτάσουμε στα άκρα (απεργία διαρκείας, μη διόρθωση γραπτών...), αν πέσει τελικά η πρόταση στο τραπέζι επίσημα, και να μην ελπίζουμε σε πολλές συνταξιοδοτήσεις κτλ. Αυτό το μέτρο μας πετάει τελείως εκτός...     

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #614 στις: Απριλίου 23, 2012, 11:51:13 pm »
Ξέρω ότι από κάποιους θα θεωρηθώ φυγόπονη, αλλά θεωρώ ότι οι μόνιμοι πρέπει πάση θυσία να αντιδράσουμε στο ενδεχόμενο της αύξησης του ωραρίου. Ας πάψουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε κοντόφθαλμα (δε βαριέσαι, και να κοπούν οι διορισμοί, και να κοπούν -εντελώς- οι μεταθέσεις... το πρόβλημα το έχουν οι αδιόριστοι, άντε και όσοι μόνιμοι έχουν καθηλωθεί μακριά από τα σπίτια τους...) Πέρα από απαράδεκτη από ηθικής άποψης, η συγκεκριμένη λογική είναι εντελώς λαθεμένη: για τον απλούστατο λόγο ότι η αύξηση του ωραρίου έχει σκοπό τη δημιουργία υπεραριθμιών ώστε να διευκολυνθούν οι απολύσεις. Αν το ωράριο αυξηθεί και για τους παλιούς από 16 σε 22 ώρες, μέσα στις πόλεις ο ένας στους 4 θα περισσεύει! Δε λέω, θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις, αλλά τα πλεονάσματα θα είναι τεράστια -και όπως καταλαβαίνουμε, δεν υπάρχει κανένας λόγος το κράτος να συντηρεί αργόμισθους... Όσο για το διδακτικό μας ωράριο που σε κάποιους φαίνεται λίγο, να μην ξεχνάμε ότι κάποτε η μείωση του διδακτικού μας ωραρίου σε σχέση με το προϋπάρχον δόθηκε ως αντιστάθμισμα για τη μισθολογική μας καθήλωση. Μειώθηκε το διδακτικό μας ωράριο για να καταλήξουμε στο σημερινό, και επί σειρά ετών ήμασταν οι πλέον κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι (όχι ότι αυτό έχει αλλάξει, βέβαια). Τώρα, που οι μισθοί έχουν πιάσει πάτο, που ο νεοδιόριστος δεν έχει καν την τύχη να ανήκει στη γενιά των 700 ευρώ που λέγαμε παλιότερα, που οι υπηρετούντες στην επαρχία αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα επιβίωσης (και που η παραμονή τους στην επαρχία παρατείνεται δραματικά λόγω συγχωνεύσεων και δραστικού περιορισμού μεταθέσεων), αυτή τη χρονική στιγμή να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα και αύξηση ωραρίου; Δεν πρέπει να υπάρχει και ένα όριο σε αυτή την κατρακύλα;
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Εχεις απόλυτο δίκιο τόσο εσύ όσο και η tns. Μακάρι να ξεσηκωθούμε κάποια στιγμή. Απεργία διαρκείας μέσα στις Πανελλαδικές. Ας ασχοληθούν επιτέλους όλοι μαζί μας έστω και αρνητικά. Ας ακουστούν τα αιτήματά μας. Δηλαδή οι ναυτεργάτες πώς καθήλωσαν τα πλοία σε περίοδο Πάσχα, οι φαρμακοποιοί πώς σταμάτησαν να μας προμηθεύουν με φάρμακα, οι αγρότες πώς κλείνουν τους δρόμους, όποτε τους "καπνίσει"; Ας κάνουμε κι εμείς κάτι.....Αλλά σιγά μην γίνει τίποτα.....Οι συνδικαλιστές μας είναι βολεμένοι αυτοί τη στιγμή. Ούτε μείωση μισθού έχουν, ούτε στις τάξεις πατάνε, γιατί να αποφασίσουν για απεργία διαρκείας; Μην μιλήσω για τους παλιούς......

Αποσυνδεδεμένος blethalassa

• Πλήρες μέλος
  • ...κύριε Κλεό, θα μας κάνεις τον ρέφερι ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #615 στις: Απριλίου 24, 2012, 12:04:02 am »
μου χουν κοψει το 40% του μισθου μου, δεν ξερω πως αλλα αυτό λεει το βιβλιαριο τραπεζης μου τα τελευτα'ια 15μερα !

θεωρώ πως είναι αστείο να ασχολούμαι με 1-2 ώρες πανω ή κατω όταν ο μισθος μου είναι βοήθημα πλέον... όταν η μεταθεση καπου κοντα φαντάζει όνειρο απατηλό... τι αλλο πια χρειάζεται για να ταρακουνηθούμε? δεν αντεχω αλλο ν ακουω τους περισσότερους παλιοτερους να λενε δεν κανω απεργια , ευκολα χανεις τοσα ευρω τη μερα? τι λες ρε φιλε? εχω βαρεθει να συμπεριφερομαστε σαν σπασικλακια που δεν θελουν να δυσαρεστησουν τον "καθηγητη"

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182833
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 704
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)