*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551595 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #630 στις: Απριλίου 24, 2012, 11:03:21 pm »
20 λεπτα ο καφες ε? μηπως ν'αρχισω να το σκεφτομαι και γω με τοσους κουβαδες καφε που πινω?
(σορρυ Μαρκο για το εκτος θεματος!  ::))
τελος παντων, εχουν γινει τοσα μεχρι τωρα, αντιδραση δεν υπαρχει, οποτε δεν το θεωρω καθολου απιθανο οχι απλα το ωραριο μας ν'αυξηθει αλλα να ριχνουμε κι ενα σφουγγαρισμα πριν φυγουμε απο το σχολειο το μεσημερι.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 24, 2012, 11:15:07 pm από giota8 »
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:20:55 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Απριλίου 24, 2012, 11:45:08 pm »
εμείς πάντως στο Γραφείο και σφουγγαρίζουμε και σακούλες στα δοχεία αλλάζουμε, και τα σκουπίδια βγάζουμε έξω, και ξεσκονίζουμε και την καλλιόπη περιποιούμαστε εναλλάξ ( και με χαρτί απ΄το σπίτι μας παρακαλώ) γιατί λεφτά υπήρχαν ( δεν υπάρχει σάλιο  πλέον ) και η καθαρίστρια πήρε συνταξη και ο Δήμαρχος ένα χρόνο τώρα όλο θα φέρει και θα φέρει.... Ωραία πράγματα!!

Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Απριλίου 25, 2012, 01:13:36 am »
Ελπίζω να κάνετε τις επιπλέον εργασίες μετά  από το υποχρεωτικό ωράριο, για να έχουμε έτσι και την πολυπόθητη αύξηση του ωραρίου και στην διοίκηση...
Οι εκπαιδευτικοί να έχετε συνέχεια υπόψη σας πως είσαστε η κατηγορία των ΔΥ που έχουν μισθό πολύ μεγαλύτερο από τον μισθό των ανέργων..., και εννοώ τους μη επιδοτούμενους φυσικά...  ::)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Απριλίου 25, 2012, 01:15:19 am »
Το σφουγγάρισμα δεν είναι ντροπή. Και οι μαθητές θα μπορούσαν, στα πλαίσια κάποιου προγράμματος εκπαίδευσης, να βοηθούν (2-3 φορές το χρόνο έστω) στην καθαριότητα του σχολείου τους, σε δενδροφυτεύσεις κλπ (αρκεί να ΜΗΝ είναι σπόνσορας ο σκάι  :P )
Κάποια πράγματα είναι και θέμα κουλτούρας (που δεν υπάρχει εδώ βέβαια).
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:20:55 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Απριλίου 25, 2012, 01:57:54 am »
panos2
εμείς καλέ γιατί να έχουμε αύξηση; Δε μας φτάνουν σαράντα ώρες βιδωμένοι σε μια καρέκλα; Εσείς κάνετε με το ζόρι 21 και όλο σούρτα φέρτα μου στε  απ΄τη μια άκρη της αίθουσας στην άλλη  (  :P :P  ) Άσε που τώρα με το βαθμολογικό θα χτυπάμε διπλοβάρδιες...ως τις 3 στο γραφείο και ως τις 9 στο βαθμολογικό... τουλάχιστον εκεί έχουν δύο καθαρίστριες οπότε γλυτώνουμε το σφουγγάρισμα.

landau
εννοείται δεν ειναι ντροπή εξ ου και το αναφέρω. Η ιδέα σου πάντως δεν είναι καθόλου κακή....ειδικά αν ο καθαρισμός γίνεται με μουσική υπόκρουση metallica  θα είχαμε τα καθαρότερα σχολεία του κόσμου....χεχε.

Καλό ξημέρωμα παίδες!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Απριλίου 25, 2012, 09:28:30 pm »
1 ώρα μάθημα= 2-3 ώρες συμβατικής εργασίας
για κάθε 1 ώρα μάθημα απαιτούνται 1,5-2 ώρες ''ανασύνταξης''
κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους από 50 ανθρώπους/ ανά ημέρα και 250 συνολικά.
απλά πράγματα που κάθε καθηγητής/τρια οφείλει να γνωρίζει.
όποιος θέλει να κάθεται στο σχολείο παραπάνω άς το κάνει.
όποιος θέλει να καθαρίζει τις τουαλέτες ας το κάνει.
μόνο μη μπερδεύουμε την κιμωλία με τη ... βούρτσα.

Αποσυνδεδεμένος werm

• Πλήρες μέλος
  • Οχι στην αιχμαλωσια των δελφινιων
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Απριλίου 25, 2012, 09:48:37 pm »
κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερους από 50 ανθρώπους/ ανά ημέρα και 250 συνολικά.

Εγω σημερα, κλαδος φυσικων, μπηκα σε τμηματα με συνολο παιδιων 120, ευτυχως αυριο εχω διωρο! μετα θα διορθωνω διαγωνισματα

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:03:39 pm »

Εγω σημερα, κλαδος φυσικων, μπηκα σε τμηματα με συνολο παιδιων 120, ευτυχως αυριο εχω διωρο! μετα θα διορθωνω διαγωνισματα
απάντησέ μου σε παρακαλώ. ξέρεις τα ονόματα όλων των μαθητών σου; τα συναισθήματά τους; την πρόοδό τους; μπορείς να θυμηθείς αυτή τη στιγμή τις φάτσες τους;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:03:58 pm »
σωστά  - να μην τα μπερδεύουμε :

το θέμα είναι πόσοι τιμούν την κιμωλία την οποία κρατούν στα χέρια τους;

Οι φήμες δεν βγαινουν τυχαία.Όπως για τους διοικητικούς ο κόσμος λέει πως κάθονται και παίζουν πασιέντζα όλη μέρα ( και ισχύει πράγματι για μεγάλο αριθμό) έτσι και για τους εκπαιδευτικούς λένε πως λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά αγωνιούν για την τάξη και ζουν γι' αυτή.

Αν θέλουμε ( και οι μεν και οι δε ) να πείσουμε για το αντίθετο καλά θα κάνουμε να στρώσουμε το πωπουδάκι μας κάτω και να δουλέψουμε όπως πρέπει : με αυταπάρνηση και σεβασμό στον άλλον όχι σαν αγγαρεία και με το σκεπτικό 'για τόσα που μου δίνουν και πολλά κάνω".  Είναι ρημαδο-λειτούργημα το εκπαιδευτικό έργο ή όχι; Να αποφασιστεί κάποια στιγμή αυτο για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Δεν μπορεί να λες είναι λειτούργημα και να φέρεσαι ως στυγνός επαγγελματίας.

Δε λέω να δουλεύει κανείς τσάμπα. Κάθε άλλο. Ας πείσει όμως για την ποιότητα της δουλειάς του πρώτα και μετά ας διεκδικήσει ό,τι θέλει. Όχι να ισχυριζεται εκ προοιμίου οτι η δουλειά του ειναι ποιοτική να την αποτιμά με συγκεκριμένα νούμερα και μετά να αράζει.

Εμένα πάντως θα με έβρισκε σύμφωνη ας πούμε μια τοποθέτηση τύπου " η αύξηση του ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ωραρίου έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ποιότητα της δουλειάς μου για αυτόν και αυτόν και αυτόν τον λόγο". Τοποθετήσεις τύπου "δεν΄εχω πού να κάτσω, δεν έχω υπολογιστή, μιλάει ή άλλη δυνατά και με ενοχλεί" ΄όσο και αν περιγράφουν σχολικές πραγματικότητες δεν θεωρώ ότι μπορούν να είναι πραγματικοί λόγοι ( καθώς επιλύονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο).

Κατά τα άλλα όμως θεωρώ ότι πρέπει επίσης να υπηρετείται και το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ωράριο γιατί φαινόμενα τύπου "κάνω ένα τρίωρο και φεύγω" είναι προκλητικά για τους υπόλοιπους εργαζομένους. Και πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μια ανώτερη κάστα εργαζομένων. Επιτελούν σαφώς ένα πολύ σημαντικό έργο ( και υπέροχο ταυτόχρονα) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν περισσότερα προσόντα απο άλλους υπαλλήλους που δεν είναι εκπαιδευτικοί και άρα δικαιούνται ιδιαίτερης μεταχείρισης.
Ο διαχωρισμός διδακτικου και εργασιακού ωραρίου που έχει θεσμοθετηθεί για τους εκπαιδευτικούς είναι ήδη αρκετά ευεργετικός για την εκπαιδευτική κοινότητα όμως η ύπαρξη του ενός δεν καταργεί την ύπαρξη του άλλου όπως λάθος έχει εννοηθεί αρκετά χρόνια τώρα.

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:11:49 pm »
Και πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μια ανώτερη κάστα εργαζομένων.

Ανώτερη κάστα ως προς τι; Σίγουρα ποτέ δεν υπήρξαν τα golden boys των δημοσίων υπαλλήλων! Αντίθετα υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι οι πιο κακοαμοιβόμενοι! Για την ακρίβεια πληρώνονται ως πτυχιούχοι και όχι ως επιστήμονες! Αρκετοί μάλιστα θεωρούν ότι αυτό ακριβώς είναι, απλοί πτυχιούχοι!

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #640 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:14:35 pm »
Ναι αλλά αγαπητή συναδέλφισσα πρέπει και εσείς οι μόνιμοι να κοιτάτε και πέρα από τη μύτη σας .Υπάρχουν και οι άλλοι από πίσω που χρόνια ολάκερα βγάζουν δουλειά (αυτοί και αν δεν στρώνουν τον πωπάκο τους κάτω )και τώρα με την αύξηση ωραρίου πετιούνται έξω ..Κρίμα δεν είναι ;Σε όλες τις δουλειές υπάρχουν καλοί και κακοί εργάτες ! Το θέμα είναι να επιλέγουμε εμείς και τις συνθήκες εργασίας μας .Ναι είναι λειτούργημα το επάγγελμα του εκπαιδευτικού αλλά το λειτούργημα δεν φαίνεται ασφαλώς στο ωράριο ,ούτε αυτό θα μας κάνει και καλύτερους καθηγητές .Αυτό θεωρώ ότι πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι !

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #641 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:19:52 pm »
θα σου πω τι εννοώ - βασικά θα σου περιγράψω αυτό που βλέπω στη διεύθυνση τόσα χρόνια τώρα :

υπάρχει μία νοοτροπία τύπου "εγώ ειμαι εκπαιδευτικός, δεν ασχολουμαι με τη χαρτούρα που ειναι υποδεέστερη εργασία" "εγώ είμαι εκπαιδευτικός και οφείλετε να με εξυπηρετείτε με το που θα το σκεφτώ"  "εγώ είμαι εκπαιδευτικός και η υπηρεσία οφείλει να υποκλιθεί στην κάθε μου απαίτηση και
- να με διορίσει έξω απ΄το σπίτι μου ( αν γίνεται και μέσα ακόμα καλύτερα)
- να με αποσπάσει εκεί που θέλω εγώ
- να μου δώσει μετάθεση στην πρώτη επιλογή μου
- να μου δώσει τα τάδε μαθήματα , τα τάδε τμήματα , τους τάδε μαθητές
- να με απαλλάξει από όλα τα γραφειοκρατικά (πχ βιβλία ύλης και απουσιολόγια)
- να με απαλλάξει απο το βάσανο της επιτήρησης των πανελλαδικών
- να με χώσει όμως σε πάσης φύσεως επιτροπές / παραεπιτροπές και γενικά όπου έχει χρήμα
- να μου δώσει οδοιπορικά για συμπλήρωση ωραρίου στο σχολειο που είναι δίπλα στο σπίτι μου
- να μου καλύψει η σχολική επιτροπή και τα έξοδα των παιδιών μου σε χαρτικά είδη
- να πάρει φωτιά το φωτοτυπικό για να βγάλω τα πέντε βιβλια αγγλικών και τα τρία βιβλία γερμανικών του γιού μου τσάμπα...

και πολλά πολλά άλλα...Καταλαβαίνεις νομίζω τι εννοώ όταν γράφω " ανώτερη κάστα εργαζομενων".

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #642 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:21:26 pm »
Κάτι που έχει ξεφύγει τόσες μέρες, είναι ότι δεν δουλεύουμε 21 ώρες αλλά 21*50'=17,5 ώρες
οπότε μην ξανακούσω ότι δουλευουμε 21.
Φίλος μου, ΔΥ, έβγαλε το μεταπτυχιακό του στο ΕΑΠ, από τη δουλειά. Όλες τις εργασίες του, τις έκανε εν ώρα υπηρεσίας. Αφού αυτός έβγαλε μεταπτυχιακό με 40 ώρες/βδομάδα, όποιος εκπαιδευτικος (με 17,5ώρες/βδομάδα) δεν έχει τουλάχιστον 2 μεταπτυχιακά, είναι ... (τι να πω, τεμπέλης, όχι είναι λίγο, θα πω:) αρχιτεμπέλαρος!
ΚΑι λίγο σοβαρά: αν θέλουμε να προστατέψουμε και εμάς τους ίδιους (από υπερραριθμιες, και μάλλον και από απολύσεις) και τους αδιόριστους συναδελφους (ελπίζω μην ξαχάσαμε τη δική μας αγωνία μέχρι το διορισμό), ας ξανασκεφτούμε το αντίκτυπο της αύξησης του ωραρίου.
Σε σχολείο με 6 φιλιλογους, αύξηση 5 ωρών, σημαίνει, ότι ο 1 περισσεύει. (Αν πάει 22 το ωράριο, πολλοί είναι στις 16 ώρες, οποτε μιλάμε για αύξηση 6 ωρών. Αν πάει στις 25 ώρες, τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Η ενοποίση Α'/θμις και Δ/θμιας, θα οδηγήσει κάποια στιγμή, εκ των πραγμάτων σε 25 ώρες).
Όσο δε για το δεν έχω υπολογιστή, κλπ, δεν είανι δικαιολογία, είναι πραγματικότητα, και πολύ σκληρή για αυτόν που θέλει ώρες για προετοιμασία και διόρθωση γραπτών. Και ουσιαστική διόρθωση, με σχόλια, όχι ένα ξερό βαθμό.
Τι να κάνουμε, ίσως δεν έχουμε όλοι την απαιτούμενη εφυια ώστε να καθόμαστε σε ένα τραπέζι μαζί με άλλους 5-10, και να προετοιμάζουμε το μάθημά μας, και να έχουμε (την ανύκουστη) απαίτηση της ησυχίας. Πράγματι, το βρίσκετε κακό ή υπεκφυγή το να θέλω ησυχία, Η/Υ, και βιβλία για να βγάλω σχέδιο μαθήματος;
Και είπαμε, όχι 21, 17,5!!!!!

bob10

• Επισκέπτης
« Απάντηση #643 στις: Απριλίου 25, 2012, 10:25:34 pm »
Όσο δε, για αυτούς που τρέχουν στις διευθύνσεις και ζητάνε το ένα και το άλλο, μαλλον είναι αυτοί που έχουν γνωριμίες, και είναι λουφαδόροι, και οι μόνοι που δε θα "πειραχτούν". Θα βρουν τρόπο επιβίωσης, αλλοίμονο  στους συνεπής.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182851
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 782
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)