*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551192 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #700 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:41:59 pm »
Πότε ακριβώς θα γίνουν οι Ολυμπιακοί και θα είναι ανοιχτά τα σχολεία εκεί;  ???
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:42:11 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #701 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:53:44 pm »
Πότε ακριβώς θα γίνουν οι Ολυμπιακοί και θα είναι ανοιχτά τα σχολεία εκεί;  ???

Οι Ολυμπιακοί είναι τον Αύγουστο, αλλά από Σεπτέμβρη υπάρχουν και οι παρα-ολουμπιακοί
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #702 στις: Απριλίου 26, 2012, 11:56:56 pm »
Σωστά. Αν και στους παραολυμπιακούς είναι λιγότεροι αθλητές και θεατές, οπότε μικρότερη η κίνηση στους δρόμους.
Όπως και να έχει, αυτά δεν περνάνε.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #703 στις: Απριλίου 27, 2012, 07:09:35 am »

Προχθές έγραφε εφημερίδα στην Αγγλία ότι σε κάποιο σχολείο του Λονδίνου "προτάθηκε" (με μορφή διαταγής) στους εκπαιδευτικούς κατά την περίοδο των Ολυμπιακών να διανυκτερεύουν στο σχολείο, προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που αναμένεται.....
Επίσης όπου είναι δυνατόν, οι εργαζόμενοι αυτην την περίοδο θα δουλέψουν από το σπίτι εξαποστάσεως μέσω internet και skype (εργαζόμενοι σε τράπεζες, εταιρίες κλπ όπου είναι εφικτό). Πως δεν σκέφτηκαν το e-learning?

Φαίνεται δεν ρώτησαν την Διαμαντοπούλου που κατήργησε την ενισχυτική και στη θέση της έβαλε το www.digitalschool.gr!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:42:11 »

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #704 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:37:50 pm »
Οι εργαζόμενοι στους δήμους οργανώνονται και διεκδικούν!! Εμείς;

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΔΕ δουλεύουμε την Πρωτομαγιά, ΑΠΟΧΗ εάν δε δοθεί το εκλ. επίδομα www.aftodioikisi.gr/ergasiaka_ypllhlwn_ota/19475#.T5sTkrjiax8.facebook
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2012, 04:15:12 pm από mous »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #705 στις: Απριλίου 28, 2012, 03:44:59 pm »
Δηλαδή κατ' εσένα όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι βύσματα; Αυτό εννοείς; Αν ναι, έχεις αποδείξεις, ή απλά πετάμε τις γνωστές γενικεύσεις;  8)
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #706 στις: Απριλίου 28, 2012, 04:27:49 pm »
Δηλαδή κατ' εσένα όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι βύσματα;

Δεν είδα ποτέ προκύρηξη σε δήμο με σαφώς διατυπωμένο τον τρόπο μοριοδότησης ώστε να έχω την αντίθετη άποψη! Πάντα γενικόλογα τα κριτήρια επιλογής, περίεργες ημερομηνίες να σκάει η προκύρηξη, συχνά ακύρωσή της και επαναπροκύρηξη σε ανύποπτο χρόνο με ταυτόχρονη αναγγελία της σε μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες 3 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης της!

Είναι κοινός τόπος ότι οι δήμοι είναι όργια ρουσφετολογίας. Επιπλέον, υπάρχουν μισθολογικές ακρότητες του τύπου: τεχνίτες ηλεκτρολόγοι (όχι ΠΕ) παίρνουν (ή έπαιρναν) μισθό τριπλάσιο της αμοιβής ενός εκπαιδευτικού (που αμοίβεται ως ΠΕ υποτίθεται). Εαν δεν γνωρίζεις από πρώτο χέρι πράγματα, μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ θα σε διαφωτίσει ;)
http://eleytheriadhs.blogspot.com/2011/09/60_05.html
http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128770238
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2012, 10:26:09 pm από mous »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #707 στις: Απριλίου 28, 2012, 05:05:41 pm »
Οι εργαζόμενοι στους δήμους οργανώνονται και διεκδικούν!! Εμείς;

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΔΕ δουλεύουμε την Πρωτομαγιά, ΑΠΟΧΗ εάν δε δοθεί το εκλ. επίδομα www.aftodioikisi.gr/ergasiaka_ypllhlwn_ota/19475#.T5sTkrjiax8.facebook

Πολύ σοβαρά αιτήματα έχουν οι υπάλληλοι των ΟΤΑ,  μεγαλύτερο εκλογικό επίδομα και για όλους τους υπαλλήλους άσχετα αν εμπλέκονται ή όχι με τις εκλογές... Αθάνατο ελληνικό δημόσιο...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 28, 2012, 08:14:49 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος bily1980

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #708 στις: Μαΐου 02, 2012, 04:57:13 pm »
Νομίζω πως είμαστε ο μοναδικός κλάδος εν Ελλάδι και όχι μόνο που έχει μια μόνιμη φυσική ροπή προς το αυτομαστίγωμα... Λοιπόν (και νομίζω λέω το αυτονόητο) σέβομαι τις απόψεις όλων, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν που μπαίνει εδώ μέσα να θεωρεί πως, επειδή κάποιοι συνάδελφοί μου λειτουργούν (με την ανοχή πολλών, και κυρίως των ιθυνόντων, οκ;) με ένα δεδομένο τρόπο, λειτουργώ έτσι κι εγώ. Αν κάποιοι δουλεύουν 10 και 12 ώρες, γι'αυτό είναι υπόλογη η εκάστοτε διεύθυνση και ο εκάστοτε διευθυντής και σε αυτούς πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Ως εκ τούτου εν επιτρέπω σε κανέναν να διακινεί στερεότυπα του τύπου "ο εκπαιδευτικός κάθεται και είναι τεμπέλης" (αλήθεια στους μαθητές μας δε διδάσκουμε διακαώς να αποβάλουν τα στερεότυπα;). Και κυρίως, ΚΥΡΙΩΣ δεν επιτρέπω σε κανέναν που για χι ψι λόγους λιποτάκτησε από το εμπόλεμο περιβάλλον της τάξης να μου κάνει μαθήματα επαγγελματικής ευσυνειδησίας. Έχω δουλέψει κι εγώ σε άλλους χώρους, γνωρίζω πώς είναι τα πράγματα, αλλά η στοιχειώδης λογική που νομίζω ότι διαθέτω μου επιτρέπει να σταθμίζω τη φύση και τις ιδιαιτερότητες της κάθε δουλειάς. Αλήθεια, γιατί οι ηθοποιοί στο θέατρο δεν κάνουν σερί οχτάωρες παραστάσεις;Το θέμα του ωραρίου, που είναι πολύ σημαντικό και με πολλές διακλαδώσεις, πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, χωρίς ενοχικά σύνδρομα και απολογητική διάθεση. 

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #709 στις: Μαΐου 02, 2012, 06:51:00 pm »
Όλες οι απόψεις είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστές, αρκεί να μην προσβάλλουν πρόσωπα και να έχουν το κατάλληλο ύφος και ήθος.
Παρακαλώ επιστρέψτε στο θέμα ΑΜΕΣΩΣ.

Ευχαριστώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2012, 07:25:49 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #710 στις: Μαΐου 02, 2012, 07:16:55 pm »
επειδή λοιπόν σαφέστατα αναφέρεσαι σε μένα θα σου πω το εξής: το στερεότυπο του " ο εκπαιδευτικός είναι τεμπέλης"  δεν το διακινώ εγώ αλλά ορισμένοι εξ υμών που είναι οντως τεμπέληδες. Και όχι, δεν πιστεύω πως φταίνε οι ιθύνοντες και οι εκάστοτε διευθυντές αν υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν οκτάωρα και δωδεκάωρα την βδομάδα κατ΄εμέ φταίει  το σύνολο - ΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ - του εκπαιδευτικού κόσμου που τόσα ΧΡΟΝΙΑ σιωπά μπροστά σε τέτοια φαινόμενα ( ενδεχομένως γιατί ευελπιστεί σε παρόμοια μεταχείριση στο μέλλον ή γιατί έχει πεισθεί για το μάταιον του πράγματος - όποιο και απο τα δύο πάντως να συμβαίνει δεν τιμά τον εκπαιδευτικό κόσμο τέτοια συμπεριφορά.).

Σε κάθε περίπτωση όταν μιλάμε για το ωράριο να έχουμε υπόψη μας το ΝΟΜΟ που ορίζει σαφέστατα τα εξής:
Δ5/3454/13.6.89 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Απαντώντας ....... , σας γνωρίζουμε ότι , σύμφωνα με την § 8 του Αρ.13 του Ν.1566/85, όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους τις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών, που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών.
Ν.1566/85 Αρ.14

§20. Οι διατάξεις των § 8 και 9 του άρθρου 13 που αφορούν την υποχρέωση παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, καθώς και την απαγόρευση παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων και στις κυρώσεις για την παράβαση της αντίστοιχα, εφαρμόζονται και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

άρα πέραν του αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δουλεύουν 16-18-19-21 ώρες διδακτικό ωράριο μπορείς να μας πεις πόσοι εξ αυτών χτυπάνε 30ωρο την βδομάδα στο σχολειο όπως προβλέπεται απο το Νόμο;

και ναι, θα σου κάνω μαθήματα επαγγελματικής ευσυνειδησίας γιατί δικαιούμαι να το κάνω καθόσον όταν ήμουν στην τάξη ουδέποτε λούφαρα και γιατί και απο δω που βρίσκομαι τώρα δουλεύω και με το παραπάνω και όχι μόνο τις ώρες που βρίσκομαι στο γραφειο αλλά και εκτός αυτού.

Και γιατί μιλάω εχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω, έχοντας στη διάθεσή μου στοιχεία πανελλαδικής κλίμακας, ένα σωρό στατιστικά αλλά και γιατί  έχω δουλέψει στο σχολείο για πολλά περισσότερα χρόνια από όσα οι περισσότεροι απο εσάς  και γιατί στο σχολείο έχω εκπονήσει ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ τα εξής;
- comenius 2.2.b 
- ανοιξη της ευρώπης
-- οι νέοι γνωρίζουν την ευρώπη
- euroscola
- πολιτιστικά προγράμματα
- περιβαλλοντικά προγράμματα
- προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας
- υπήρξα υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ
- υπήρξα υπεύθυνη ΠΔΣ ( τέσσερις χρονιές)
- προγράμματα αγωγής υγείας
- πρόγραμμα Ισότητας του ΚΕΘΙ
- εισήγησεις σε σεμινάρια
- υπήρξα επιμορφώτρια των ΠΕΚ
- ανήκω στο μητρώο επιμορφωτών της ΕΚΔΔΑ
- υπηρξα πρόεδρος επιτροπής ΚΠΓ
- είμαι εξετάστρια ΚΠΓ
- υπήρξα μέλος τριμελούς επιτροπής πανελλαδικών εξετάσεων
- υπήρξα γραμματέας βαθμολογικού κέντρου πανελλαδικών εξετάσεων
κτλ κτλ κτλ

τα αναφέρω όχι για να κάνω επίδειξη στον οποιονδήποτε  αλλά για να σου δείξω - και στους υπόλοιπους - ότι ακριβώς επειδή έχω ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ  στο σχολείο δικαιούμαι να έχω άποψη και να την εκφράζω. Και γιατί δεν μιλάω καθ' έδρας  αλλά έχοντας υπόψη μου πραγματικά και πάμπολλα περιστατικά. Και επίσης ακριβώς επειδή έχω δουλέψει και έχω συνεργαστεί με πολλους και διάφορους φορείς και σχολεία ως εκπαιδευιτκός μπορώ να έχω την άποψη που έχω στηριζόμενη σε ακραιφνώς πραγματικά δεδομένα. Λυπάμαι αν αυτά είναι τα δεδομένα, αλλά δεν τα δημιούργησα εγώ οπότε ψαχτε αλλού για να κουνήσετε το δάχτυλο.

Επίσης, θεωρώ ότι δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να απαγορεύω ή να επιβάλλω στον οποιονδήποτε να έχει την ίδια με εμένα άποψη και έχω μάθει να σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις εφόσον αυτές στηριζονται σε λογικά  επιχειρήματα. Μάθε λοιπον και συ να κάνεις το ίδιο γιατί και συ δεν είσαι σε θέση  να μου επιτρέπεις ή να μη μου επιτρέπεις το ό,τιδήποτε.

Όσο για τη γνωστή καραμελίτσα περί "λιποταξίας απο την τάξη"  θα σου πω ότι αν διέθετες το στοιχειώδες τακτ ίσως - ισως λέω - να με δικαίωνες γιατί δεν επέλεξα ουτε να κλαίγομαι για τη μετάθεση που δεν πήρα, ούτε να μιζεριάζω για τα 107 χλμ που καθημερινά έπρεπε να κάνω για να πάω απο το σπιτι στο σχολείο και αυτή τη μιζέρια μου να τη βγάζω στην τάξη,  αλλά κυρίως γιατί δεν ήθελα να πιάνω δύο θέσεις αντί για τη  μία που μου αναλογεί αλλά και γιατί δεν ήθελα να παρακαλάω τον αιρετό κάθε είδους για αποσπάσεις σε άλλα σχολεία  και διαθέσεις όπως κάνουν πολλοί εξ υμών.
Τέλος, έχω αποδείξει πλειστάκις ( ΚΑΙ εδώ μέσα ) ότι τεμπέλα δεν είμαι ούτε και υπήρξα ποτέ και επομένως διατηρώ ακέραιο το δικαιωμα να τα χώνω στους απανταχού τεμπέληδες που λουφάρουν στην πλάτη των υπολοίπων. Αν κάποιοι αρπάζεστε εγώ να υποθέσω ότι ισχύει το όποιος έχει τη μύγα...; Γιατί αν ισχύει η τάχα μου συναδελφική αλληλεγγύη, αλλοίμονο στον κλάδο! Όταν υπάρχουν φαινόμενα σύψης - που υπάρχουν - κανένας κλάδος δεν μπορεί να πορευθεί ενωμένος. Ξεκαθαρίζει πρώτα το τοπιο και μετά ενώνεται ο κλάδος σε κοινό μέτωπο. Αλλά όταν στις απεργίες τα ποσοστά συμμετοχής ειναι πάντα μονοψήφια γιατί το 50ευρω μεροκάματα είναι σημαντικότερο των διεκδικήσεων του κλάδου τότε δε σας φταίει η bitch  - και καμία bitch - για την αυτο-απαξιωση των διεκδικήσεών σας. Κατανοώ όμως πως ειναι απείρως ευκολότερο να στρέφεστε εναντιον μου και να μου χρεώνετε το χάλι που επικρατεί. 

Τιμώ και σέβομαι τους εκπαιδευτικούς εκεινους που καταθέτουν την ψυχή τους στην τάξη και δεν γκρινιάζουν παρά το δύσκολο των καταστάσεων. Αυτούς που με αξιοπρέπεια αιτούνται καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους ίδιους αλλά και καλύτερου περιβάλλοντος μάθησης για τους μαθητές τους. Αυτούς τους εκπαιδευτικους φυσικά και τους σέβομαι και τάσσομαι υπέρ τους. Αυτούς τους εκπαιδευτικούς καλώ ως πρώην συνάδελφός τους και νυν πολίτης και μητέρα να τιμήσουν το ρόλο τους, να βγουν μπροστά και να πείσουν τους άσχετους με την εκπαίδευση για το δύσκολο αλλά και κορυφαίο έργο που επιτελούν. Σ' αυτούς όμως - λυπάμαι - δεν μπορώ να συμπεριλάβω όσους τα επιχειρήματά τους για την αύξηση του ωραρίου αρχίζουν και τελειώνουν στο " δεν έχω υπολογιστή και καρέκλα". ( εξαιρώ ως μέλος του παρόντος  φόρουμ την dinateacher που δικαιολόγησε πλήρως την χωρική  ιδιαιτερότητα του σχολείου της -όπως φυσικά και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις)

Στο θέμα μας τώρα : γιατί δεν τηρείται το εργασιακό ωράριο απο την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών; Έχετε έγγραφη εντολή να κάνετε τρεις ή πέντε ή έξι ώρες μάθημα και να φεύγετε καταστρατηγώντας τις διατάξεις του 1566; Και αν η απάντηση είναι η κλασική "γιατί δεν χωράμε" τότε κι εγώ ερωτώ : απο το 1985 που ψηφίστηκε ο νομος, δηλ. σχεδόν τριάντα χρόνια πίσω - τι έκανε ο κλάδος για να "χωράμε"; Και αν δεν έκανε τίποτα τότε, δεν δικαιούται ο καθένας να λέει ότι απλά ο κλάδος  βολεύτηκε και λούφαρε;
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

adigoni

• Επισκέπτης
« Απάντηση #711 στις: Μαΐου 02, 2012, 08:50:01 pm »
αμάν...bitch  ;D αρχίζω και νιώθω τρομερά ανεπαρκής...πάντως μας έδωσες ιδέες :D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2012, 12:06:53 am από para5 »

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #712 στις: Μαΐου 02, 2012, 08:55:44 pm »
Τιμώ και σέβομαι τους εκπαιδευτικούς εκεινους που καταθέτουν την ψυχή τους στην τάξη και δεν γκρινιάζουν παρά το δύσκολο των καταστάσεων. Αυτούς που με αξιοπρέπεια αιτούνται καλύτερων συνθηκών εργασίας για τους ίδιους αλλά και καλύτερου περιβάλλοντος μάθησης για τους μαθητές τους. Αυτούς τους εκπαιδευτικους φυσικά και τους σέβομαι και τάσσομαι υπέρ τους. Αυτούς τους εκπαιδευτικούς καλώ ως πρώην συνάδελφός τους και νυν πολίτης και μητέρα να τιμήσουν το ρόλο τους, να βγουν μπροστά και να πείσουν τους άσχετους με την εκπαίδευση για το δύσκολο αλλά και κορυφαίο έργο που επιτελούν. Σ' αυτούς όμως - λυπάμαι - δεν μπορώ να συμπεριλάβω όσους τα επιχειρήματά τους για την αύξηση του ωραρίου αρχίζουν και τελειώνουν στο " δεν έχω υπολογιστή και καρέκλα". ( εξαιρώ ως μέλος του παρόντος  φόρουμ την dinateacher που δικαιολόγησε πλήρως την χωρική  ιδιαιτερότητα του σχολείου της -όπως φυσικά και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις)

Δεν έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης κι ούτε σκόπευα να επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά αναγκάζομαι για λόγους αυτοάμυνας, καθώς το παραπάνω αποτελεί βολή (και) προς εμένα.

Καταρχήν δεν έχω ανάγκη να πείσω κανέναν για την ποιότητα της δουλειάς μου, μου αρκεί που ξέρουν αυτοί που πρέπει να ξέρουν. Μιας όμως και μπήκαμε σε μια διαδικασία απαρίθμησης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που έχουμε φέρει σε πέρας, αναφέρω κι εγώ ότι συμμετέχω κάθε χρόνο ανελλιπώς σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το ότι έχω εργαστεί ως μέλος επιτροπής πανελλαδικών εξετάσεων ή ότι έχω εργαστεί σε βαθμολογικό δεν κρίνω ότι πρέπει να αναφερθούν ως δείγματα ευσυνειδησίας μου ή αλτρουισμού μου, όπως και οποιαδήποτε άλλης μορφής ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ εργασία που τυχαίνει να έχω παράσχει στα πλαίσια της εργασίας μου ως εκπαιδευτικού. Αντίθετα, μπορώ να αναφέρω τις πάμπολλες ώρες που έχω αφιερώσει να βοηθάω εθελοντικά μαθητές που ετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς εδώ δεν υπάρχει φροντιστήριο που να προσφέρει μαθήματα της ειδικότητάς μου.

Όσο για το επιχείρημά μου (για την καρέκλα και τον υπολογιστή) που έγινε αιτία να ριχτώ αυθαίρετα στην κατηγορία των "άχρηστων", πιστεύω ότι όποιος έτυχε να περάσει από δυσπρόσιτο με υποτυπώδεις υποδομές το κατανοεί.

Τέλος, για να μην παραλείψω να αναφερθώ στον περιβόητο νόμο, θεωρούσα και θεωρώ αρκετά ξεκάθαρο ότι η ερμηνεία είναι αυτή που έδωσε μερικές σελίδες πριν ο λιθοσφαιριστής. Άλλο το ότι λόγω συγκυριών τις περισσότερες εβδομάδες συμπληρώνω 30ωρο στο σχολείο (λόγω συγκυριών, όχι ότι θεωρώ πως αυτό με καθιστά καλύτερη εκπαιδευτικό από το συνάδελφο που μπορεί να παραμένει λιγότερες ώρες σχολείο, αλλά να δουλεύει περισσότερο στο σπίτι του). Ενδεχομένως να λάβω την απάντηση ότι δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω. Τουλάχιστον όμως κατάλαβα εξαρχής ότι το θέμα της παρούσας συζήτησης δεν αφορά την εφαρμογή ή μη του εν λόγω νόμου, αλλά τη σχεδιαζόμενη αύξηση του διδακτικού μας ωραρίου, σχέδιο που αν μη τι άλλο πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίδραση του κλάδου μου (εντάξει, όσων προτίθενται να αντιδράσουν εν πάση περιπτώσει).

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #713 στις: Μαΐου 02, 2012, 09:12:03 pm »
Το σποτ αυτό το προσέξατε; Έχει και μια "νηπιαγωγό" σε σούπερ τάξη και σούπερ νεοκλασικό σπίτι να "σκέπτεται θετικά, ότι όλο αυτό κάπου οδηγεί, ότι όλα θα αλλάξουν" .... :-X
http://www.youtube.com/watch?v=wnyi0Qq9ohk&feature=player_embedded
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182822
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)