*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 551117 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #728 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:18:17 am »
Παίρνουμε 600 Ευρώ το μήνα, 800 χλμ.μακριά από τις οικογένειές μας, με το άγχος της απόλυσης - αξιολόγησης και της περαιτέρω μείωσης μισθών, με πολλή καθημερινή εργασία ξελαρυγγιασμάτων στο σχολείο και προετοιμασίας στο σπίτι και έρχονται οι ηθικολόγοι να μας μιλήσουν για αύξηση ωραρίου και για δήθεν λούφα! Αυτά πέρασαν, δεν πιάνουν πια!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:56:29 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #729 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:25:22 am »
Εδώ καθηγητής θρησκευτικών, νεαρότατος σε ηλικία,  έλεγε σε εφήβους να κάνουν κρύα ντους όταν έχουν "εξάψεις" γιατί είναι αμαρτία.
Και με το παλιό μισθολόγιο, δεν έπαιρναν αποσπασμένοι σε γραφεία συνάδελφοι το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας; Για να προετοιμάσουν ποιά διδασκαλία και σε ποιούς άραγε;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2012, 09:26:56 am από Green »

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #730 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:34:11 am »
Εδώ καθηγητής θρησκευτικών, νεαρότατος σε ηλικία,  έλεγε σε εφήβους να κάνουν κρύα ντους όταν έχουν "εξάψεις" γιατί είναι αμαρτία.
Και με το παλιό μισθολόγιο, δεν έπαιρναν αποσπασμένοι σε γραφεία συνάδελφοι το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας; Για να προετοιμάσουν ποιά διδασκαλία και σε ποιούς άραγε;

Ακριβώς..Απλά γιατί βαρέθηκα να ακούω πόσο αδικούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών...Όλους μας πήρε η μπάλα και όλοι οι νεότεροι (τουλάχιστον όσοι περάσαμε από ΑΣΕΠ και δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη να μας βολέψει στους πίνακες με τρελές προυπηρεσίες..)δυστυχώς πληρώνουμε αμαρτίες παλαιότερων...Όμως όχι και να λυπηθώ τον κάθε κηφήνα και αμόρφωτο που έπρεπε να πληρώνει για να είναι σε αίθουσα και όχι να τον πληρώνουν!!! Όχι και να λυπηθούμε το κάθε βύσμα που διορίστηκε στα σχολεία χωρίς κανένα κόπο και τώρα διαμαρτύρεται ότι του μείωσαν τον μισθό οι ίδιοι που τον βόλεψαν!!!!!Μην τρελαθούμε τελείως!!!!

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #731 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:45:02 am »
Θυμόμαστε τι γινόταν τα πρώτα χρόνια της πρόσθετης..Άνθρωποι που καθόταν σπίτι τους και έπαιζαν τάβλι (για να μην πω τι ακριβώς έπαιζαν..), φαινόταν ότι δούλευαν...Μόρια στα μόρια...νάτος ο διορισμός...Τώρα μιλάνε για μείωση...Αυτοί είναι οι ηθικολόγοι συνάδελφοι..και όχι κάποιοι άλλοι που λένε πικρές αλήθειες..Γιατί στα σχολεία περισσότερο κλαίνε οι βολεμένοι..Κακόμαθαν τα πουλάκια μου τόσα χρόνια με τις ευκολίες..Ας συνέλθουμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:56:29 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #732 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:48:10 am »
Δυστυχώς όταν επί χρόνια υπάρχει πλήρης απουσία διαφάνειας και αξιοκρατίας – και εξαιτίας των πιέσεων της ίδιας της εκπαιδευτικής κοινότητας- είναι λογικό να σωρεύονται στρεβλώσεις, που αν ποτέ θελήσουμε να τις αντιμετωπίσουμε σοβαρά, θα πάρει η μπάλα πολύ κόσμο.

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #733 στις: Μαΐου 04, 2012, 10:07:45 am »
Και εγω ξερω καθηγητρια θεολογιας διορισμενη, που ειναι σε μονιμη αδεια λογω ¨επαπειλουμενης εγκυμοσυνης¨ και στη συνεχεια λογω  ανατροφης.
Και η κυρια ειναι σε μονιμη τεκνοποιηση!!! Δηλ  διοριστηκε για να τεκνοποιει!!

Ομως μην τα βαζουμε με Τη θεολογια  , θα ηταν αδικο, οπως και με τους πολυτεκνους θα ηταν αδικο επισης.
Το θεμα ειναι η αυξηση ωραρίου εκπαιδευτικων, το οποιο ειναι παραπανω απο βεβαιο οτι θα γινει.
Πριν ομως γινει η αυξηση , θα πρεπει ο εκπαιδευτικος να δουλευει κανονικες ωρες αλλα και να ειναι  στο σχολειο απο το πρωι μεχρι το μεσημερι.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2012, 10:37:11 am από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #734 στις: Μαΐου 04, 2012, 10:22:06 am »
Δεν συνεισφέρουν στη συζήτηση κάτι ουσιαστικό αυτού του είδους οι παρατηρήσεις!

Δεν είναι δόκιμο σε ένα φόρουμ εκπαιδευτικών στο θέμα αύξηση ωραρίου να διατυπώνουμε διαρκώς παράπονα ή να στηλιτεύουμε τον κλάδο επειδή (κυρίως και εκτεταμένα) στην επαρχία κάποιοι απλώς διορίστηκαν για να εισπράττουν το μισθό και να κάθονται!

Είναι παθογένεια του ελληνικού μοντέλου αντίληψης της εργασιακής πραγματικότητας και δεν χαρακτηρίζει τους εκπαιδευτικούς, κάθε άλλο!

Εφαρμόζεται στην πράξη σε κάθε δήμο, νομαρχία, δημόσια υπηρεσία, ακόμη και σε θέσεις όπου εξυπηρετούν πολίτες π.χ. τράπεζες! Θυμηθείτε το μουσείο της Ολυμπίας πρόσφατα και τους φύλακες που ο ένας ήταν σε άδεια, ο άλλος άργησε να πάει στη θέση του :P

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #735 στις: Μαΐου 04, 2012, 12:12:47 pm »

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #736 στις: Μαΐου 04, 2012, 12:44:33 pm »
Εξαιρετικο.

Αποσυνδεδεμένος vickykas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #737 στις: Μαΐου 04, 2012, 01:18:14 pm »

Ξεπεράστε επιτέλους το θέμα της ονομασίας των χ,ψ επιδομάτων του παλιού μισθολογίου... Αυτά ήταν χρήματα που έπρεπε να είναι ενσωματωμένα στο βασικό αλλά οι εκάστωτε κυβερνησεις εβρισκαν αυτό το τρικ για να μην πληρωνουν δωρα Χριστουγεννων, Πάσχα και συνταξεις, οι οποίες έβγαιναν επι του βασικου. Το θέμα με τους αποσπασμένους σε φορείς δεν ήταν ότι έπαιρναν Επίδομα Διδακτικής Προετοιμασίας (και για εμας που είμασταν στα σχολεια, γελοια μου φαινόταν η ονομασία) αλλά το γεγονός ότι υπηρετούσαν στη ΔΔΕ διπλα απ' το σπίτι τους και έπαιρναν μόρια Αι Στράτη.

Και φυσικά αυτός ο γελοίος νόμος ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ (επί υπουργείας Ευθυμίου) και μετά ήρθε η άλλη (ούτε το όνομά της δεν θέλω να πω...) και συγκλονίστηκε απ' τα λαμογια τους εκπαιδευτικούς που εκμεταλλεύτηκαν αυτόν τον κατάπτυστο νόμο... Δεν ήξερε τίποτα αυτή ρε παιδί μου μέχρι τότε...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 04, 2012, 01:29:45 pm από vickykas »

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #738 στις: Μαΐου 04, 2012, 02:29:01 pm »
Και εάν είσαι αναπληρωτής ή αναπληρώτρια, μην χολοσκάς..Από Σεπτέμβριο πιθανότατα και εσύ και εγώ κοιτάμε το σχολείο με κυάλια..Φτάνουν άλλωστε όσοι διορίστηκαν τόσα χρόνια, πολλοί εκ των οποίων ως "αλεξιπτωτιστές"...Αχ...ξέχασα....διδάσκω πάλι "κοινωνικό αυτοματισμό"!!!!

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #739 στις: Μαΐου 04, 2012, 02:31:16 pm »
Αύριο έχουν ήδη ειδοποιήσει επτά ( ! ) σχολεία ότι πάνε εκδρομή ( και ω τι σύμπτωση ) βγαίνει ωραιότατο πενθήμερο λόγω εκλογών. Επίσης, κάποια σχολεία σήμερα ενημέρωσαν ότι πήγαν εκδρομή  ( γιατί προφανώς η χθεσινή αργία δεν ήταν αρκετή). Εντάξει,αυτά ειναι δείγματα αποσύνθεσης.

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #740 στις: Μαΐου 04, 2012, 03:04:01 pm »
λιθοσφαιριστή έχω κάνει και εγώ την ίδια ερώτηση και μου απάντησαν ότι οι υπάλληλοι που φτιάχνουν τα σχολεία δεν εργάζονται το Σάββατο, φυσικά δεν ξέρω αν ισχύει.
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #741 στις: Μαΐου 04, 2012, 03:30:48 pm »
λιθοσφαιριστή έχω κάνει και εγώ την ίδια ερώτηση και μου απάντησαν ότι οι υπάλληλοι που φτιάχνουν τα σχολεία δεν εργάζονται το Σάββατο, φυσικά δεν ξέρω αν ισχύει.
Ετσι ειναι ...απ'οτι εχω ακουσει και εγω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182818
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)