*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 550977 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #742 στις: Μαΐου 04, 2012, 03:32:03 pm »
Αύριο έχουν ήδη ειδοποιήσει επτά ( ! ) σχολεία ότι πάνε εκδρομή ( και ω τι σύμπτωση ) βγαίνει ωραιότατο πενθήμερο λόγω εκλογών. Επίσης, κάποια σχολεία σήμερα ενημέρωσαν ότι πήγαν εκδρομή  ( γιατί προφανώς η χθεσινή αργία δεν ήταν αρκετή). Εντάξει,αυτά ειναι δείγματα αποσύνθεσης.

Μα όταν μπήκες στην εκπαίδευση, δεν έμαθες τον ορισμό της σχολικής χρονιάς;
Η Σχολική χρονιά ορίζεται ως ένα σύνολο εκδρομών, συνελεύσεων, καταλήψεων, διακοπών, και άλλων δραστηριοτήτων (ομιλίες, θέατρα, αθλητικών αγώνων.....), ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλονται και ορισμένες ώρες μαθημάτων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:08:21 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #743 στις: Μαΐου 04, 2012, 03:39:46 pm »

Ξεπεράστε επιτέλους το θέμα της ονομασίας των χ,ψ επιδομάτων του παλιού μισθολογίου... Αυτά ήταν χρήματα που έπρεπε να είναι ενσωματωμένα στο βασικό αλλά οι εκάστωτε κυβερνησεις εβρισκαν αυτό το τρικ για να μην πληρωνουν δωρα Χριστουγεννων, Πάσχα και συνταξεις, οι οποίες έβγαιναν επι του βασικου. Το θέμα με τους αποσπασμένους σε φορείς δεν ήταν ότι έπαιρναν Επίδομα Διδακτικής Προετοιμασίας (και για εμας που είμασταν στα σχολεια, γελοια μου φαινόταν η ονομασία) αλλά το γεγονός ότι υπηρετούσαν στη ΔΔΕ διπλα απ' το σπίτι τους και έπαιρναν μόρια Αι Στράτη.
Την πολιτική της άκριτης παροχής επιδομάτων σχολίασα.

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #744 στις: Μαΐου 04, 2012, 06:15:59 pm »
Εξαιρετικο.

Και η αγγλική εκδοχή

Αποσυνδεδεμένος efi..

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Τρέλα για τα μαθηματικά!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #745 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:11:23 pm »
Πολύ καλό! ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:08:21 »

Αποσυνδεδεμένος KATH02

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #746 στις: Μαΐου 04, 2012, 10:25:30 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Είναι νέος σχετικά (30 χρόνων) και με 4ετή υπηρεσία ως φιλόλογος. Κάθε χρόνο συμπληρώνω το υποχρεωτικό ωράριο ενώ 2 έτη έκανα 22 ώρες. Ταυτόχρονα που εγώ έτρεχα πανικόβλητος έβλεπα άλλους συναδέλφους να περνάνε αραχτοί και λάιτ με τα 12ωρα ή τα....8 ώρα...(εννοείται όχι φιλόλογοι). Πέρα από αυτό αντιμετώπιζα και την κοινωνική ειρωνεία ακόμη και απο δικά μου άτομα τα οπόία μού έλεγαν:" ε, καλά, τί κάνετε και κουράζεστε; 3 μήνες κάθεστε κτλ κτλ..." Στην αρχή με εκνεύριζαν, πλέον σηκώνω τα χέρια ψηλά και δεν ασχολούμαι. Αυτό όμως που έχω καταλάβει είναι πως αν εμείς οι ίδιοι δεν επιδεικνύουμε φιλοτιμία, όρεξη για δουλειά, αγάπη για τα παιδιά, τότε θα δίνουμε πάτημα σε όσους με απίστευτη προπαγάνδα, γκεμπελίστικου τύπου, προσπαθούν αφενός να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι και αφετέρου να μας περνάνε και ως δήθεν προνομιούχους υπαλλήλους που υπο-εργάζονται και άρα τούς χρειάζεται αύξηση ωραρίου....

Αποσυνδεδεμένος zzz

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #747 στις: Μαΐου 05, 2012, 12:29:21 am »
αν εμείς οι ίδιοι δεν επιδεικνύουμε φιλοτιμία, όρεξη για δουλειά, αγάπη για τα παιδιά, τότε θα δίνουμε πάτημα σε όσους με απίστευτη προπαγάνδα, γκεμπελίστικου τύπου, προσπαθούν αφενός να μας βάλουν όλους στο ίδιο τσουβάλι και αφετέρου να μας περνάνε και ως δήθεν προνομιούχους υπαλλήλους που υπο-εργάζονται και άρα τούς χρειάζεται αύξηση ωραρίου....

Παρότι δεν διαφωνώ, νομίζω ότι ανεξάρτητα από το ποσοστό των καθηγητών που είναι αδιάφοροι για τη δουλειά τους, τα περί δήθεν προνομίων θα υπάρχουν πάντα, είναι αναμενόμενο!
Σε μια κοινωνία που το αξιακό σύστημα υπαγορεύει να φιλήσεις τις κατάλληλες κ@τ@ρ@μένες ποδιές ώστε να βγάλεις ένα σκασμό λεφτά μπαίνοντας στο σωστό πόστο, χωρίς να δουλεύεις, είναι αναμενόμενο ότι η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται από γονείς και μαθητές ως πάρεργο και κατά συνέπεια η όποια εκτίμηση προς το πρόσωπο του εκπαιδευτικού θα είναι φιλτραρισμένη μέσα από συναισθήματα δυσφορίας για το πρόσωπό του!
Ο εκπαιδευτικός είναι ο σπασίκλας σε μια κοινωνία που ευημερεί τεμπελιάζοντας, ωωωωωχ πάαααλι αυτός!!!!!!

Όσοι κάνουν τη δουλειά τους σωστά (δεδομένων των συνθηκών πάντα) είναι απλώς άνθρωποι με διαφορετικό σύστημα αξιών από το προαναφερόμενο. Σίγουρα το κίνητρο δεν είναι μην τους πει τεμπέληδες η κυρά Κατίνα, ή να μην δώσουν πάτημα στο υπουργείο να τους αυξήσει το ωράριο. Αυτά συμβαίνουν ερήμην μας!
Αν ήταν διαφορετικά θα θίγονταν με τον ίδιο τρόπο (και πολύ περισσότερο) οι πραγματικοί ευνοημένοι των δεκο, των οτα κοκ. Όμως, αυτούς δεν τους αγγίζει τίποτε!

Και κάτι τελευταίο. Όσοι (υποτίθεται ότι) δουλεύουν ευσυνείδητα για να μην δίνουν πάτημα (και μόνο) κατά τη γνώμη μου δουλεύουν ευκαιριακά, όχι σοβαρά, φροντίζουν να προβάλλουν το ότι κάνουν για να ξεχωρίσουν, και τότε... έχετε για ραχούλες, "εγώ δούλεψα, σειρά τώρα έχουν οι νέοι"! Πόσο συχνά το ακούμε αυτό ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2012, 12:41:31 am από mous »

Αποσυνδεδεμένος Manic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #748 στις: Μαΐου 05, 2012, 01:00:45 am »
δε με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός μπακάλη, μανάβη, εφοριακού ή αργόμισθου εκπαιδευτικού.
θέλω να δουλεύω όπως δουλεύω για να κάνω σωστά τη δουλειά μου όπως παιδαγωγικοί λόγοι επιτάσουν.
αν χρειαστεί να μείνω στο σχολείο θα μείνω όσο πρέπει για να δουλέψω.
αν χρειαστεί να φύγω, επίσης θα το κάνω γιατι πρέπει να διορθώσω τα γραπτά στο σπίτι μου και να προετοιμαστώ καλύτερα.
η αίθουσα των καθηγητών δεν προσφέρεται ούτε για μελέτη ούτε για γραπτά
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2012, 09:03:42 am από para5 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #749 στις: Μαΐου 05, 2012, 08:51:53 am »
η αίθουσα των καθηγητών δεν προσφέρεται ούτε για μελέτη ούτε για γραπτά

με τη λογική αυτή το ίδιο θα πρέπει να ισχυριστούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν σε άθλιες δημόσιες υπηρεσίες (κάτι ΙΚΑ Ομόνοιας, κάτι ΟΠΑΔ στα πατήσια, κάτι πολεοδομίες όπου γίνεται χαμός από θόρυβο κλπ), οπότε και αυτοί γιατί να μην κάτσουν στην υπηρεσία τους όσο χρειάζεται να είναι εκεί, και ότι δουλειά έχουν που μπορούν να την κάνουν και στο σπίτι να μην την πάρουν στο σπίτι ?

δεν καταλαβαίνω γιατί ΜΟΝΟ ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει το δικαίωμα να δικαιολογεί το υπόλοιπο του ωραρίου του στο σπίτι του!
Εγώ ντρέπομαι να λέω στον άλλον σαν δικαιολογία για το ωράριό μου "μα δουλεύω και στο σπίτι", γιατί η απάντηση που θα πάρω θα είναι "μακάρι να πήγαινα και εγώ 2-3 ωρίτσες στην δουλειά μου και τις υπόλοιπες ώρες να τις δούλευα στο σπίτι μου".

πάντως, όπως έχω γράψει και παραπάνω, μην αγχώνεστε. Είμαστε πολύ κοντα σε αυτό. Σε λίγο καιρό θα δουλεύουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από το σπίτι. Η εξαποστάσεως εκπαίδευση, τα digital schools, τα eclass, οι διαδραστικοί πίνακες, τα video conferences, τα moodle , οι βιντεοσκοπημένες διδασκαλίες είναι ήδη γεγονός!
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2012, 09:03:11 am από para5 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #750 στις: Μαΐου 05, 2012, 09:42:20 am »
Η συζήτηση έχει αρχίσει να ξεφεύγει, αλλά έχουν θιγεί πολλά ενδιαφέροντα θέματα για τα οποία κρίνω σκόπιμο να πω τη γνώμη μου.

1. Ναι, υπάρχουν εκπαιδευτικοί (όπως και αρκετοί σε άλλα επαγγέλματα) που δεν ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους και είτε δεν κάνουν σωστό μάθημα είτε έχουν εφεύρει διαφόρους τρόπους για να αποφεύγουν κάποιο μέρος της εργασίας τους.
2. Ναι, υπάρχουν εκπαιδευτικοί (όπως και αρκετοί σε άλλα επαγγέλματα) που είναι ακατάλληλοι για τάξη, και παρόλ' αυτά συνεχίζουν να διδάσκουν.
Για τα παραπάνω ευθύνεται εν πρώτοις η διοίκηση (διευθυντής σχολείου, προϊστάμενος) που επίσης δεν κάνουν τη δουλειά τους στο συγκεκριμένο θέμα. Οι λόγοι μπορεί να είναι ποικίλοι, αλλά συνήθως έχουν να κάνουν με τη τάση ανοχής που δείχνει ο δημόσιος τομέας αλλά και η ελληνική κοινωνία γενικότερα στην παραβατικότητα.
3. Η εργασία του εκπαιδευτικού δεν είναι ίδια για όλους τους κλάδους: Οι γυμναστές δεν μπαίνουν σε τάξη (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό), δεν έχουν προετοιμασία, δε διορθώνουν γραπτά, οι των ξένων φιλολογιών δεν έχουν ιδιαίτερη προετοιμασία, οι της πληροφορικής συνήθως δε συμπληρώνουν ωράριο κοκ. Τις διαφοροποιήσεις αυτές τις βλέπουμε όσοι δουλεύουμε σε σχολείο, και θα μπορούσαν εύκολα να γεφυρωθούν αν η διοίκηση (εν προκειμένω το υπουργείο) αναλάμβανε να κατανείμει δίκαια τις εργασίες στο δημόσιο σχολείο. Ο λόγος που δεν κάνει; Προσωπική μου άποψη, λόγω μιας επίφασης δημοκρατικότητας και δικαιοσύνης που καταλήγει σε ισοπέδωση και απαξίωση. Η συγκεκριμένη τάση κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία.

Ωράριο εκπαιδευτικών:
4. Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του εκπαιδευτικού είναι πνευματική. Η πνευματική εργασία (όσον αφορά την προετοιμασία του μαθήματος) προϋποθέτει σκέψη, η σκέψη δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσης και η αυτοσυγκέντρωση ησυχία και προσωπικό χώρο. Το σχολείο σίγουρα δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο.
5. Η διδασκαλία στην τάξη επιφέρει ψυχολογική κόπωση. Για να αποφορτιστεί ο καθηγητής από το μάθημα και για μπορεί να αποδώσει όχι μόνο την επόμενη μέρα, όχι μόνο ολόκληρη τη χρονιά αλλά για όλα τα χρόνια μέχρι τη σύνταξή του, θα πρέπει να έχει αρκετό χρόνο για ξεκούραση.
6. Το ότι ένας νόμος υπαγορεύει παραμονή στο σχολείο πέραν του διδακτικού ωραρίου και χωρίς συγκεκριμένη ανάθεση απασχόλησης δε λέει από μόνο του τίποτα.  Παραμένω επιπλέον του διδακτικού ωραρίου στο σχολείο όταν πρέπει να επιτελέσω συγκεκριμένη εργασία. Το να παραμένω απλά για να με βλέπουν το θεωρώ τουλάχιστον υποτίμηση της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειάς μου, τη στιγμή μάλιστα που την προετοιμασία για το μάθημα εγώ προσωπικά τη κάνω πάντοτε στο σπίτι μου ελλείψει προσωπικού χώρου στο σχολείο.
7. Το τι πιστεύει η κοινωνία για τους εκπαιδευτικούς είναι δικό της θέμα. Προσωπικά θα μου έκανε εντύπωση μια κοινωνία όπως η ελληνική που χαρακτηρίζεται από μίσος για το συνάνθρωπο, να έχει καλή γνώμη για το επάγγελμά μας. Υπάρχει άραγε κάποια ομάδα επαγγελματιών για την οποία η ελληνική κοινωνία έχει να πει καλά λόγια;

Αύξηση ωραρίου:
7. Αύξηση ωραρίου = μείωση της απόδοσης του εκπαιδευτικού. Στους έχοντες υποχρεωτικό ωράριο 21 ώρες διδασκαλίας (που για μένα τουλάχιστον είναι υπερβολικές) μία ώρα επιπλέον δεν θα φέρει την καταστροφή. Στους μεγαλύτερους όμως συναδέλφους που λόγω ηλικίας πιθανόν χρειάζονται μεγαλύτερο χρόνο για ξεκούραση, η αύξηση ωραρίου θα υποβαθμίσει τη δουλειά τους. Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #751 στις: Μαΐου 05, 2012, 09:53:48 am »
Στους μεγαλύτερους όμως συναδέλφους που λόγω ηλικίας πιθανόν χρειάζονται μεγαλύτερο χρόνο για ξεκούραση, η αύξηση ωραρίου θα υποβαθμίσει τη δουλειά τους.

ο ΜΑΡΚΟΣ σε ρολο Σωκράτη: ;D
Γιατί να υποβαθμίσει τη δουλεια τους? Ενας που δουλεύει στα 60 του στις οικοδομές μπορει και αυτος να αντιταξει πως λογω ηλικίας θα δουλευει 16 ωρες αλλα θα αμοιβεται κανονικά. Και μπορει να μην εχει πνευματική κοπωση αλλα το σωμα εχει αντοχες και σε συνθηκες πολυ σκληροτερες του περιβαλλοντος του εκπ/κου.Λοιπον οτι θελει κανεις δεν κανει.
Εγω τουλαχιστον συμφωνω με 21 ωρες την εβδομαδα. Γιατι ο μεγαλυτερος εχει και πειρα εχει και γνωσεις και κυριοτατα εχει το σεβασμο απο τους μαθητες που διευκολυνει τη διδασκαλία.
Κανω λάθος? Μηπως κατι δεν βαζω στη ζυγαριά? ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2012, 09:57:13 am από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #752 στις: Μαΐου 05, 2012, 09:59:26 am »
Μάρκο καταλαβαίνω τη λογική του επιχειρήματός σου. Η απάντηση είναι ότι απόλυτα σίγουρος δε μπορώ να είμαι, όπως ούτε εσύ πιστεύω μπορείς να είσαι. Από τη στιγμή που δεν είμαστε στη συγκεκριμένη ηλικία και δεν έχουμε τόσα χρόνια διδασκαλίας, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Μπορεί και να έχεις δίκαιο. Μακάρι.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #753 στις: Μαΐου 05, 2012, 10:14:22 am »
Ουτε και γω ειμαι σιγουρος (και το τονισα στο αρχικο μηνυμα).Και μακαρι οχι μονο για τους εκπ/κους αλλα και για πολλα αλλα επαγγελματα να ισχυε κατι τετοιο- μειωση ωραριου.
Θεωρω πως αυτη η αποφαση ερχεται ως συνεπεια (εκτος των αλλων) και της αυξησης για τα συνταξιμα χρόνια. Οπωσδηποτε πληττει τον κλαδο ως προς τις νεες θεσεις εργασιας.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #754 στις: Μαΐου 05, 2012, 10:54:17 am »
Νομίζω ότι οι βασικές απόψεις έχουν εκτεθεί επαρκώς. Θα παρακαλούσα τα μέλη που συμμετέχουν στη συζήτηση να μην επαναλαμβάνουν τις απόψεις τους.

Αποσυνδεδεμένος marinadim

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #755 στις: Μαΐου 05, 2012, 10:56:29 am »
para5, θα μου επιτρέψεις μια αναγκαία επανάληψη. Θεωρώ ότι υπάρχει μια παρανόηση από ορισμένους ως προς την έννοια του όρου "αύξηση ωραρίου". Αυτό που φημολογείται έντονα, αυτό που πιθανότατα θα μας επιβληθεί ώστε να διευκολυνθεί η λήψη της απόφασης για απολύσεις, αυτό στο οποίο ο κλάδος πρέπει να αντιταχθεί ξεχνώντας προς στιγμήν τις εσωτερικές του διαμάχες, είναι η αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Οι προθέσεις τους είναι ολοφάνερες. Ποσώς τους ενδιαφέρει αν θα διορθώνουμε τα γραπτά στο σχολείο ή όχι. Λιγότερο προσωπικό θέλουν. Τώρα αν εμείς θα αντιδράσουμε ή θα επικροτήσουμε το μέτρο ως "αντίδοτο" στη "λούφα" και στην "κοροϊδία", είναι κάτι που ο καθένας μας πρέπει να αποφασίσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 05, 2012, 11:02:29 am από marinadim »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182797
  • Σύνολο θεμάτων: 19474
  • Σε σύνδεση σήμερα: 741
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144