*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 552105 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #1148 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:23:15 pm »
Θα συμφωνήσω με τον Άρη απόλυτα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:07:01 »

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1149 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:26:44 pm »
Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Aris81, θυμήθηκα έναν μίνι διάλογο που είχα κάποτε (ως μαθητής Γ' λυκείου) με έναν γνωστό που μετά το γυμνάσιο πήγε σχολή ΟΑΕΔ:
(αυτός): "Τι κάνεις τώρα;"
(εγώ): "Τελειώνω λύκειο, 1η δέσμη"
(αυτός): "Γιατί ρε; Δεν πήγαινες καμιά 4η να τελειώσεις πιο εύκολα, ή να πας σε σχολή ΟΑΕΔ καλύτερα;"
(εγώ): "  :o   ???   ::)   8)  "
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος gia 96

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η κακή εκπαίδευση, χειρότερη της αγραμματοσύνης
    • Προφίλ
« Απάντηση #1150 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:30:33 pm »
Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος συγγενής μου μπήκε στην ΕΤΕ με μέσο, χωρίς ποτε του να διαβάσει ιδιαίτερα, χωρίς να κουραστεί και προσπαθεί να μας κάνει τον έξυπνο κι διατυπώνει γνώμη για όλα. Ας έδινε κι αυτός  ΑΣΕΠ, να βλέπαμε τι θα κατάφερνε.
Οι άνθρωποι σπεύδουν να ασκήσουν κριτική, για να μην κριθούν οι ίδιοι!

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1151 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:37:01 pm »
Όντως, αυτό παρατηρείται έντονα, αλλά δεν σας έχει τύχει να σας πουν "μορφωμένοι" φοβερές ατάκες του τύπου: "Έλα μωρέ, τι κάνετε; 4 ώρες τη μέρα δουλεύετε, έχετε άδεια 15 μέρες το πάσχα, τα χριστούγεννα, 3 μήνες το καλοκαίρι."
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:07:01 »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1152 στις: Ιουλίου 28, 2012, 05:58:10 pm »
... με έναν γνωστό που μετά το γυμνάσιο πήγε σχολή ΟΑΕΔ:...
Το κακό είναι ότι αυτός αν έρθει καμιά φορά σπίτι σου να διορθώσει μια βλάβη, θα σε "μαδήσει" (με ή χωρίς απόδειξη...)

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος συγγενής μου μπήκε στην ΕΤΕ με μέσο, χωρίς ποτε του να διαβάσει ιδιαίτερα, χωρίς να κουραστεί και προσπαθεί να μας κάνει τον έξυπνο κι διατυπώνει γνώμη για όλα. Ας έδινε κι αυτός  ΑΣΕΠ, να βλέπαμε τι θα κατάφερνε.
Και στη δική μου περίπτωση τις μεγαλύτερες μάχες τις έχω δώσει με τραπεζική υπάλληλο. Τουλάχιστον αυτή είχε μπει με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Για να της τη σπάσω βέβαια της λέω να προσέχει μην κάνει κανα λάθος στα δεκαδικά και την κλείσουν μέσα...
(Σημείωση: Και ο άντρας της εκπαιδευτικός είναι  :o )

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1153 στις: Ιουλίου 28, 2012, 06:14:04 pm »
Όντως, αυτό παρατηρείται έντονα, αλλά δεν σας έχει τύχει να σας πουν "μορφωμένοι" φοβερές ατάκες του τύπου: "Έλα μωρέ, τι κάνετε; 4 ώρες τη μέρα δουλεύετε, έχετε άδεια 15 μέρες το πάσχα, τα χριστούγεννα, 3 μήνες το καλοκαίρι."

Φυσικά,άλλωστε πρόκριμμα για την ύπαρξη παιδείας δεν είναι η κατοχή πτυχίου.
Υπάρχουν και άνθρωποι μη πτυχιούχοι,προοδευτικοί, με παραγωγικο έργο,που έχουν αποτινάξει κάθε ίχνος μισαλλοδοξίας και συμπλέγματος από επάνω τους.
Υπάρχουν και "εκπαιδευμένοι", που πέρασαν και δεν άγγιξαν..

Ένας φιλόλογος στο επαρχιακό Λύκειο που φοίτησα, είχε πει σε έναν συμμαθητή μου που έκανε φασαρία:
"Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;Εγώ είμαι  ;Dεπιστήμονας ;D και που βρίσκομαι εδώ χάρη σου κάνω".

Επίσης και μεταξύ μας οι εκπαιδευτικοί εκφραζόμαστε δυσμενώς για συναδέλφους οπότε μην περιμένουμε επιείκεια από ανθρώπους εκτός κλάδου.
Εγώ για παράδειγμα δουλεύω σε Μουσικό Σχολείο οπότε έχουμε:
Πανεπιστημιακοί vs Ωδειακοί,Γενικής Παιδείας vs Moυσικής Παιδείας,ΠΕ vs TE,ΠΕ vs TE vs EM..κ.λ.π. ;D
Να μην πω τι λέμε για τους νηπιαγωγούς ;D

Όλη αυτή η εικόνα πιστεύω ότι προέρχεται από μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση αξιών,
που μας κάνει λιγότερο γενναιόδωρους,στείρα ανταγωνιστικούς και τελείως αλλοτριωμένους.

Αλυσίδα είναι αυτά,μας έχει πάρει η μπάλα όλους:οικογένεια,κοινωνία,μαθητές,καθηγητές...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 28, 2012, 06:21:48 pm από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #1154 στις: Ιουλίου 28, 2012, 06:21:08 pm »

Να μην πω τι λέμε για τους νηπιαγωγούς ;D

Δεν χρειάζεται  ;D ;D ;D  Πολλοί μας τα λένε!!  :) :)
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος sxedia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1155 στις: Ιουλίου 28, 2012, 07:16:59 pm »
Η κοινη γνωμη καποιες φορες διαμορφωνεται και απο αυτα που πραττουμε εμεις οι ιδιοι... Δε μπορει να μην εχετε συναντησει συναδελφους "τεμπεληδες" και "ανικανους" να σταθουν στην ταξη...
Τα παιδια επειδη ειναι πολυ εξυπνα, τα παρατηρουν ολα και οταν πηγαινουν σπιτι τους ή συναντιουνται με φιλους τους, λενε ο ........ ειναι αχρηστος, ο ........ δε μας κανει τιποτα, ο ............ ειναι τρελος κ.τ.λ.
Αν τα ρωτησετε ποιο ειναι το αγαπημενο σας μαθημα, ποτέ δε θα σας πουνε, οτι αγαπανε το μαθημα που δεν κανουν τιποτα ολη τη χρονια. Παντα αγαπουν περισσοτερο το μαθημα που νοιωθουν οτι ο καθηγητης προσπαθει να τους μαθει νεα πραγματα.
Αν δεν αλλαξουμε και εμεις νοοτροπια, δε θα αλλαξει τιποτα στην εκπαιδευση!!!
Τον τεμπελη καθηγητη και 5 ωρες να τον βαλεις να κανει μαθημα την εβδομαδα, "φυρα" για την εκπαιδευση θα ειναι!!!!

Αποσυνδεδεμένος mpesg

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #1156 στις: Ιουλίου 28, 2012, 07:19:45 pm »
Η κοινη γνωμη καποιες φορες διαμορφωνεται και απο αυτα που πραττουμε εμεις οι ιδιοι... Δε μπορει να μην εχετε συναντησει συναδελφους "τεμπεληδες" και "ανικανους" να σταθουν στην ταξη...
Τα παιδια επειδη ειναι πολυ εξυπνα, τα παρατηρουν ολα και οταν πηγαινουν σπιτι τους ή συναντιουνται με φιλους τους, λενε ο ........ ειναι αχρηστος, ο ........ δε μας κανει τιποτα, ο ............ ειναι τρελος κ.τ.λ.
Αν τα ρωτησετε ποιο ειναι το αγαπημενο σας μαθημα, ποτέ δε θα σας πουνε, οτι αγαπανε το μαθημα που δεν κανουν τιποτα ολη τη χρονια. Παντα αγαπουν περισσοτερο το μαθημα που νοιωθουν οτι ο καθηγητης προσπαθει να τους μαθει νεα πραγματα.
Τον τεμπελη καθηγητη και 5 ωρες να τον βαλεις να κανει μαθημα την εβδομαδα, "φυρα" για την εκπαιδευση θα ειναι!!!!
συμφωνω απολυτα!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1157 στις: Ιουλίου 28, 2012, 07:44:49 pm »
Όλη αυτή η εικόνα πιστεύω ότι προέρχεται από μια βαθιά και παρατεταμένη κρίση αξιών,
που μας κάνει λιγότερο γενναιόδωρους,στείρα ανταγωνιστικούς και τελείως αλλοτριωμένους.
Νομίζω τα είπες όλα με 2 σειρές!!! :(
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος pa.liatsos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • https://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%B9+%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B1&client=firefox-b&biw=1024&bih=639&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyh8n4zpvQAhVLWRQKHQnoDgsQ_AUICCg
« Απάντηση #1158 στις: Ιουλίου 28, 2012, 08:59:16 pm »
και γω συμφωνώ!αλλά θα αδικηθούν οι ενσυνείδητοι αν αυξηθούν οι ώρες...
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.
Αριστοτέλης

Αποσυνδεδεμένος gvasilis

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1159 στις: Ιουλίου 28, 2012, 09:24:25 pm »
Εγώ πάλι νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να παίρνει αυτό που ζητάει......... 8)

Αποσυνδεδεμένος Schnittke

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • (αμετ)ανόητη ΠΕ60!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1160 στις: Ιουλίου 28, 2012, 10:29:13 pm »

Δε διαφωνώ, αλλά νομίζω πως οι εκπαιδευτικοί είμαστε ο μόνος κλάδος εργαζομένων ο οποίος προσδιορίζεται και χαρακτηρίζεται κοινωνικά από τις αρνητικές εξαιρέσεις του. Το ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό, όταν οι κακοί εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλογικά περισσότεροι από τους κακούς γραμματείς, τους κακούς ηλεκτρολόγους, τους κακούς νοσοκόμους κ.λπ...
Γονιέ, μισθωτέ, ελεύθερε επαγγελματία, αν είναι να με ζηλέψεις για κάτι, μη με ζηλεύεις για τις διακοπές και για το ωράριό μου. Ζήλεψέ με για την αγάπη των παιδιών!

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1161 στις: Ιουλίου 28, 2012, 11:46:42 pm »
Δεν ειναι αληθεια οτι η κοινωνια τα εχει μονο με τους εκπαιδευτικους.
Τα εχει και  με τους γιατρους , με τηδικαιοσυνη, με την αστυνομια, με την εφορια, με την πολεοδομια κλπ κλπ.
Και αυτο γιατι ουτε η Παιδεια , ουτε η υγεια, ουτε η  δικαιοσυνη κανουν καλα τη δουλεια τους.

Η καθε κοινωνικη ομαδα τα εχει με ολες τις υπολοιπες και ο καθε ενας ατομικα  με ολους τους αλλους.
Ο ελληνας δεν εμπιστευεται κανεναν δυστυχως , οπως κ ο ιδιος γνωριζει οτι κανεις δεν τον εμπιστευεται κ ας χει τις πιο αγνες προθεσεις.
ενα απεραντο τρελοκομειο..
Εαν η πραγματικοτητα στην ελλαδα ειναι οπως την περιγραφει ο Τζημερος στην επιστολη 

http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1907:2012-05-31-22-43-51&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

που  εστειλε στη μερκελ, ειναι  αδυνατον η κοινωνια, ο γονεας, ο πολιτης να χουν καλη εντυπωση για τον εκπαιδευτικο και οχι μονο .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182892
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 715
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)