0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
μαγκάκο, κάποιοι ούτε αμπελοφιλοσοφούν και αθόρυβα και χωρίς φανφάρες έχουν προσφέρει εκθέτοντας τον εαυτό τους στον κλάδο , με ουσία. Ούτε ηττοπάθεια ούτε τίποτα. και στο γράφω εγώ που σπάνια εμφανίζομαι στο φόρουμ και το ξέρουν όλοι. και που μαζί με αρκετούς άλλους , φτάσαμε σχεδόν τον μισό αιώνα σε μία μπαρουτοκαπνισμένη και ταλαιπωρημένη γενιά. άρα αφενός καλως όρισες στο φόρουμ , αφετέρου κάπου η γραφή πρέπει να μην προσβάλει. και τέλος δεν είναι ηττοπάθεια , ούτε μυστικό , ότι δεν υπάρχει εδώ και χρόνια εμπνευσμένη ηγεσία στους καθηγητές. Αυτά.
Συμφωνω μαζι σου Μαρκο.κι εγω πηγα και μαλιστα ετρεχα να προλαβω μην τυχον κι αργησω κι εχει πολυ κοσμο και δεν μπορω να πλησιασω και τι να δω,λιγους,πολυ λιγους.και απο ο,τι παρατηρησα ηταν κυριως εκπαιδευτικοι μονιμοι.αν ειναι δυνατον,τοσοι αναπληρωτες που ολοι μερα γραφουν εδω στο pde και στον ουσια καταστρεφονται μετα το σημερινο δεν επρεπε να πανε?μεγαλη απογοητευση,δεν το περιμενα.μου ειπε 1 συναδερφος εκει μεγαλος σχετικα οτι απο 150000 ατομα και αλλοι ποσοι αδιοριστοι ημασταν 100?
Πετυχαίνουν αν περάσουν αυτά τα μέτρα: 1)να προσλάβουν πιο λίγους αναπληρωτές και ωρομίσθιους - 2)να μη χρειαστεί να διορίσουν νέους μόνιμους άμεσα - 3)να οδηγήσουν ηλικιωμένους συναδέλφους να βγουν σε σύνταξη - 4)να καλύψουν κενά με μηδενικό κόστος, διότι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί (που ήδη πληρώνονται ως μόνιμοι) θα σταλούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας - 4)να οδηγήσουν ίσως μερικούς συναδέλφους σε παραίτηση, αν δεν αντέχουν αυτές τις μετακινήσεις. Σε κάθε περίπτωση μειώνουν το άμεσο κόστος των δαπανών τους για μισθοδοσίες