*

Αποστολέας Θέμα: Αύξηση ωραρίου  (Αναγνώστηκε 548181 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Αύξηση ωραρίου
« Απάντηση #2576 στις: Απριλίου 29, 2013, 12:49:14 pm »
Το σθένος, τη δύναμη, την τόλμη και τη μαγκιά να μη σκύψει το κεφάλι πρέπει να τη βρει μόνος του ο λαός (τουλάχιστον σημαντικό μέρος του, αφού δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι όλοι θα κάνουν το ίδιο...).

Συμφωνώ Landau,
κάνουν το ιδιο με το να μη συμμετεχουν/ συμμετεχουμε. Συνεπως, μεχρι να βρει τη "μαγκιά" του ο λαος - που δυσκολο το βλεπω- θα ειμαστε "ραγιάδες"
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:43 »

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2577 στις: Απριλίου 29, 2013, 01:18:51 pm »
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη οτι μεγάλος αριθμός των άμεσα θιγόμενων είναι μακριά από την Αθήνα, μη έχοντας τη δυνατότητα να παραβρεθεί στην πορεία!

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2578 στις: Απριλίου 29, 2013, 01:34:23 pm »
Κι εγώ θα ξαναπώ ότι πεζοδρόμια δεν έχει μόνο η Αθήνα. Εάν θέλουν οι εκπρόσωποί μας μαζική συμμετοχή να οργανώσουν διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος panoptic

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2579 στις: Απριλίου 29, 2013, 01:36:34 pm »
Α.Δ
ΝΙΩΘΩ ΕΝΟΧΕΣ…
Τι θα έγραφε η Κασσιανή για το ωράριο ( και τις αμαρτίες; )των εκπαιδευτικών.

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται , όσο και εάν μας ενοχλεί. Ναι , ο έλληνας εκπαιδευτικός δουλεύει λιγότερες ώρες από όσο δουλεύουν άλλοι κλάδοι εργαζομένων. Μπορεί σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία να αμείβεται χαμηλά( χαμηλότερα ακόμη και από τους Μεξικανούς συναδέλφους του , εάν υπολογίσουμε τους μισθούς όχι κατ όνομα , αλλά με βάση το ισοδύναμο της αγοραστικής δύναμης),αλλά δουλεύει λίγες ώρες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:25:43 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2580 στις: Απριλίου 29, 2013, 01:37:47 pm »
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη οτι μεγάλος αριθμός των άμεσα θιγόμενων είναι μακριά από την Αθήνα, μη έχοντας τη δυνατότητα να παραβρεθεί στην πορεία!

Δεν είναι ετσι. Απο τους 20,000 στην Αττικη ηταν μονο 30 !!! Εκ των οποιων 6-7 ηρθαν απο επαρχια....Αυτο λεει πολλα για τους εν τη Αττική οικούντες... "δυσαρεστημένους " εκπαιδευτικους. Συμπερασμα δικο μου: Πολυ καλα μας κανουν, τετοιοι που μαθαμε να ειμαστε...

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2581 στις: Απριλίου 29, 2013, 01:55:27 pm »

Δεν είναι ετσι. Απο τους 20,000 στην Αττικη ηταν μονο 30 !!! Εκ των οποιων 6-7 ηρθαν απο επαρχια....Αυτο λεει πολλα για τους εν τη Αττική οικούντες... "δυσαρεστημένους " εκπαιδευτικους. Συμπερασμα δικο μου: Πολυ καλα μας κανουν, τετοιοι που μαθαμε να ειμαστε...

Μάλλον καλά κάνανε και δεν ήρθανε, αφού δεν ήρθε το ΔΣ της ολμέ τι να κάνουν;
Αύριο Τρίτη όμως που συνεδριάζει το ΔΣ της ολμε στην οδό κορνάρου 2 και ερμού γωνία στις 12 η ώρα, νομίζω θα έρθουν περισσότεροι.
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2582 στις: Απριλίου 29, 2013, 01:55:49 pm »

Aν μιλάς για τους μονίμους, μπαινάκης-βγαινάκης. Αλλά μην ξεχνιέσαι..αυτοί είναι "μόνιμοι"..όχι απλοί αναπληρωτές σαν κι εμάς..Και μην μου πείτε ξανά ότι δεν είναι όλοι οι μόνιμοι έτσι. Σαφώς και δεν είναι. Αλλά όταν τη στιγμή που παίρνει όλων μας η γούνα φωτιά, το να ακούς "συναδέλφους" να λυπούνται δήθεν τους κακόμοιρους αναπληρωτές που δεν θα έχουν ψωμί του χρόνου και όχι τους ίδιους τους εαυτούς τους (αύξηση ωραρίου, κατάργηση οργανικών, συγχωνεύσεις, απολύσεις κτλ-κτλ-κτλ) φαντάζει αν μη τι άλλο τραγελαφικό. Από τέτοια άτομα μην περιμένεις καμία διαμαρτυρία. Τους ζούμε στα σχολεία τόσα χρόνια τώρα. Στο σχολείο που είμαι φέτος το πρόβλημα κάποιων είναι ποιός σκόραρε υψηλότερα στον ΑΣΕΠ άρα είναι και καλύτερος εκπαιδευτικός!!!!! :P :P ??? Μας κοροιδεύετε τώρα???? Καλά μας κάνουν όπως λές Μάρκο.

Αποσυνδεδεμένος anestios

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2583 στις: Απριλίου 29, 2013, 02:40:50 pm »
Συμφωνώ απόλυτα. Οι μόνιμοι, ακόμα και οι νεότεροι, δεν ενδιαφέρονται ούτε για εξορθολογισμό της εκπαίδευσης, ούτε για άρση των αδικιών, ούτε για τη διεύρυνση της β' ανάθεσης. Κρύβονται πίσω απο την οργανικη τους και την παλαιότητά τους στο σχολείο και τυρβάζουν.

Αποσυνδεδεμένος black21

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2584 στις: Απριλίου 29, 2013, 03:01:20 pm »
Ξέρετε τι προσπαθώ να πετύχω εδώ και κάποια χρόνια; Το να λέω την αλήθεια στον εαυτό μου. Να μην με εξαπατώ. Κάποιες φορές το πετυχαίνω, κάποιες όχι. Στις περιπτώσεις που το καταφέρνω παρατηρώ ότι αποτελεί μια καλή αρχή για να βρω τι πραγματικά με ενοχλεί, τα πραγματικά αίτια και μπαίνω σε μια τροχιά. Σε μια "αληθινή" πορεία.

Δεν πάει ο άλλος στη συγκέντρωση και του φταίει το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Αντιεξουσιαστές και πάει λέγοντας... Δεν είμαι οργανωμένος σε κανένα κόμμα. Από το 2008 και μετά. Από όταν άρχιζαν να σφίγγουν τα γάλατα, έχω χάσει ελάχιστες πορείες. Πάντα κάπου βρίσκω να χωθώ. Πάντα βρίσκω την ΟΛΜΕ ή τη ΔΟΕ (δε με ενοχλεί). Καμιά συλλογικότητα και κάποιες φορές περπατώ μέσα στην πορεία με δυο τρεις γνωστούς και φίλους. Δε θα με κολλήσουν καμιά αρρώστια οι του ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί. Δεν κατεβαίνω γι' αυτούς στις πορείες, ούτε για τους εκλεγμλενους της ΟΛΜΕ ή της ΔΟΕ ή του οποιουδήποτε. Κατεβαίνω γιατί ψάχνω να βρω τρόπο αντίδρασης, αγώνα. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό αποδίδει (αν και η ιστορία μας το έχει πιστοποιήσει ουκ ολίγες φορές) αλλά δεν έχω κάτι άλλο να κάνω. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. Με ρίχνει. Προτιμώ να πιω τον καφέ μου στην πλατεία. Να βρώ άλλους ανθρώπους και να μοιραστώ την αγωνία μου. Να ακούσω καμιά άλλη άποψη. Να συμφωνήσω και να διαφωνήσω. Και αν πάρω και κάτι είμαι καλά. Δεν κάνω επαναστατική γυμναστική. Ψάχνομαι...

Ας πούμε την αλήθεια. Δεν θέλουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ. Αλλά ας το παραδεχτούμε. Μην τα ρίχνουμε αλλού και άθελα μας λειτουργούμε ως προβοκάτορες. Προσωπικά δε θα μιλήσω άσχημα για κανέναν άνθρωπο που πιστεύει σε κάτι και είναι στο δρόμο...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #2585 στις: Απριλίου 29, 2013, 03:21:32 pm »
black21  είπες αληθειες. Προσωπικά δεν με "αγγιζουν" τα νεα μετρα και ευτυχως μεχρι τωρα ολα καλα πανε. Κι ομως ημουν και ειμαι στις πορειες σχεδον πάντα. Να ανακατευτω στο πληθος, να ακουσω τους διπλανους μου....Και ναι, θα παω για μια μπυρα μετά να μιλησω με συναδελφους,θα χτυπησω κανα σουβλακι στο δρομο,  θα ανταλλαξω αποψεις, θα "κερδισω' κατι, μιά ιδεα, μια αποψη.
Και ναι, δυστυχως που το λεω αλλα αυτο νιωθω: δεν λυπαμαι. Ψεμματα θα πω αν πω "κρίμα".... Οταν διαβαζοντας εδω μεσα ολων τα παραπονα και τις ανησυχιες και βλεπω πως στους δρομους κανεις δεν κατεβαινει, απογοητευομαι αλλα και "σκληραινω"....
Και δεν μιλω για τα μελη του φορουμ, γιατι 1ον δεν γραφουν αρκετοι, αλλα οι ιδιοι και οι ιδιοι και 2ον αυτοι ισως ειναι σε επαρχια και δεν μπορουν να λαβουν μερος. Ομως αυτοι εκπροσωπουν χιλιαδες αλλους συναδελφους και αυτοι, δεν υπαρχουν.... 

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2586 στις: Απριλίου 29, 2013, 03:45:21 pm »
Προσωπικά δε θα μιλήσω άσχημα για κανέναν άνθρωπο που πιστεύει σε κάτι και είναι στο δρόμο...

Mα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σ'  αυτήν την κοινωνία που να πιστεύουν πραγματικά σε οποιοδήποτε ΚΑΤΙ;
Ιδεολογίες, θρησκείες, αρχές, οράματα είτε περιφρονούνται σαν γραφικότητες είτε προσεγγίζονται επιφανειακά για το θεαθήναι.
Άνθρωποι που υπεράνω όλων έχουν το χρήμα είναι εκβιάσιμοι από όποιον ελέγχει τη ροή του.
Άνθρωποι που υπεράνω όλων έχουν τον εαυτό τους στο σήμερα, αδιαφορούν για το αύριο όλων.
Άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν πράγματα ανεκτίμητα, παραιτούνται κι από κάθε προσπάθεια προστασίας τους.
Με ποιο κίνητρο να σηκωθούν από τον καναπέ; ::)

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 29, 2013, 03:48:52 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2587 στις: Απριλίου 29, 2013, 03:58:08 pm »
Προσωπικά δε θα μιλήσω άσχημα για κανέναν άνθρωπο που πιστεύει σε κάτι και είναι στο δρόμο...

Mα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σ'  αυτήν την κοινωνία που να πιστεύουν πραγματικά σε οποιοδήποτε ΚΑΤΙ;
Ιδεολογίες, θρησκείες, αρχές, οράματα είτε περιφρονούνται σαν γραφικότητες είτε προσεγγίζονται επιφανειακά για το θεαθήναι.
Άνθρωποι που υπεράνω όλων έχουν το χρήμα είναι εκβιάσιμοι από όποιον ελέγχει τη ροή του.
Άνθρωποι που υπεράνω όλων έχουν τον εαυτό τους στο σήμερα, αδιαφορούν για το αύριο όλων.
Άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν πράγματα ανεκτίμητα, παραιτούνται κι από κάθε προσπάθεια προστασίας τους.
Με ποιο κίνητρο να σηκωθούν από τον καναπέ; ::)

Ποιο είναι το κίνητρο; Σε λίγο θα μας κόψουν αυτό με το οποίο καθόμαστε στον καναπέ.

Τι πιστεύουν οι νεότεροι οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνεργοι ή οδηγούνται προς την ανεργία; Ότι αυτοί οι απατεώνες που μας κυβερνούν θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες;
Τι πιστεύουν κάποιοι που είναι παλαιότεροι και αμείβονται αυτή την στιγμή καλύτερα; Τυχαίο είναι ότι τους ωθούν στην σύνταξη; Γνωρίζετε πόση θα γίνει η σύνταξη σε λίγα χρόνια για όλους σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα και αργότερα σε πολλές-πολλές χώρες στην Ε.Ε;

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #2588 στις: Απριλίου 29, 2013, 04:06:21 pm »
Πιστεύουν τα κανάλια που τους λένε ότι το "όχι" είναι μια χίμαιρα και ότι προσεχώς έρχεται παράδεισος.
Όσο είναι δέσμιοι της μίας και μοναδικής αλήθειας τους, μην περιμένεις να καταλάβουν ότι αργά ή γρήγορα θα φάνε το χαστούκι της ζωής τους.  :P
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2589 στις: Απριλίου 29, 2013, 04:49:55 pm »
Τώρα που αυξήθηκε το ωράριο των καθηγητών στις 23 ώρες, από πόσες ώρες και πάνω θα θεωρείται ένας αναπληρωτής πλήρους ωραρίου;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)