0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διαβάζοντας την εγκύκλιο κατάλαβα ότι "κλειδώνουν" οι πίνακες σημαίνει ότι οσοι πρόλαβαν και μπήκαν στον ενιαίο πρόλαβαν!Οι νέοι αναπληρωτές που θα δουλέψουν για πρώτη φορά δε 8α μπουν και 8α μοριοδοτούνται με το νέο σύστημα. Οι κλειδωμένοι στουε πίνακες 8α μοριοδοτούμαστε λανονικά μέχρι να μας διορίσει!! Το αναφέρει αναλυτικά και εδώ: http://adioristos.wordpress.com/2010/04/13/%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9/Μόνιμοι ΔιορισμοίΣτις 30 Ιουνίου 2010 θα «κλειδώσουν» όλοι οι πίνακες προϋπηρεσίας. Όσοι περιλαμβάνονται σε αυτούς θα προσληφθούν μέσα σε διάστημα τριών χρόνων, δηλαδή το 2010/11, το 2011/12 και το 2012/13Το έτος 2012-13 οι διορισμοί μονίμων θα γίνουν κατά 40% από τους κλειδωμένους πίνακες προϋπηρεσίας και κατά 60% από τον πίνακα ΑΣΕΠ με τη νέα μορφή (θα έχει προηγηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠΔηλαδλη εμείς στουε κλειδωμένους πίνακες θα διοριζόμαστε παράλληλα με τα παιδιά που θα διοριστούν με το νέο σύστημα.Αυτα που γραφει εδω το αρθρο δε νομιζω οτι ισχυουν ακριβως ετσι.διοτι αυτο το αρθρο ββγηκε πριν ανακοινωθει επισημα το πολυνονοσχεδιοΟταν ανακοινωθηκε το πολυνομοσχεδιο διαπιαστωσα το ακριβωσ αντιθετο οτι κανενας δε μας εξασφαλιζει οτι οι ηδη υπαρχοντες κλειδωμενοι μεσα στους πινακες θα διοριστουμε στη μεταβατικη περιοδο ολοι, παραλληλα με τα παιδια που θα διοριστουν με το νεο συστημα.Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι το εξης: εμεισ που ειμασταν αναπληρωτες και εχουμε κατω απο 17 μηνες προυπηρεσιας,οταν με το καλο ξαναπροσληφθουμε του χρονου και του παραχρονου ως αναπληρωτες η προυπηρεσια μας δεν θα περναει στο ηδη κλειδωμενο πινακα ωστε να καταφερουμρε να αναιβουμε σε σειρα,αλλα τη προυπηρεσια μας,θα την περασουν το 2012-2013 οταν γινει ο καινουργιος ασεπ κ θα καταρτιστουν οι νεοι πινακες.Ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΑΥΤΟ ,δεν καταλαβα τι τους πειραζει να μας περασουν την προυπηρεσια?Αλλωστε ο σκοπος ναν πανε αναπληρωτες ηταν να μαζεψουμε την προυπηρεσια μας και να ανεβουμε στο πινακα διορισμου και να διοριστουμε και εμεις με το 40%.Εαν τωρα στα επομενα 2 χρονια δεν μας περνανε την προυπηρεσια ,αυτο σημαινει οτι δεν θα μπορεσουμε να αναιβουμε στο πινακα διορισμου,αρα οι πιθασνοτητες να διοριστουμε στη μεταβατικοι οσοι κλειδωθουμε με κατω απο 17 -18 μηνες προυπηρεσιας ειναι λιγες.Μακαρι να μασ περνανε τισ προυπηρεσιες τα 2 επομενα χρονια.
Παράθεση από: link=topic=19222.msg334434#msg334434 date=1279182482εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αφηνει το συστημα διορισμου ως εχει. ας κανει λιγοτερους διορισμους αλλα οχι να κλειδωθουν οι πινακες και να πεταχτουν οι προυπηρεσιες στο καλαθι των αχρηστων. Στο όνομα της διαφάνειας και της ανάγκης παρουσίασης έργου και κάτω από τις επιταγές του ΔΝΤ για μειωμένες προσλήψεις και σε ελαστική μορφή γίνεται αυτό που λες.
εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αφηνει το συστημα διορισμου ως εχει. ας κανει λιγοτερους διορισμους αλλα οχι να κλειδωθουν οι πινακες και να πεταχτουν οι προυπηρεσιες στο καλαθι των αχρηστων.
Παράθεση από: mathstavros στις Ιουλίου 15, 2010, 12:10:43 pmΠαράθεση από: link=topic=19222.msg334434#msg334434 date=1279182482εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν αφηνει το συστημα διορισμου ως εχει. ας κανει λιγοτερους διορισμους αλλα οχι να κλειδωθουν οι πινακες και να πεταχτουν οι προυπηρεσιες στο καλαθι των αχρηστων. Στο όνομα της διαφάνειας και της ανάγκης παρουσίασης έργου και κάτω από τις επιταγές του ΔΝΤ για μειωμένες προσλήψεις και σε ελαστική μορφή γίνεται αυτό που λες. Μ...........................το να κανει τετοιες αδικιες δε νομιζω οτι εχει σχεση με τη οικονομια.οπως ειπε η markela ,ασ εκανε λιγοτερες προσληψεις εαν ειχε προβλημα οικονομικο και ασ αφηνε το συστημσ διορισμου των εκπαιδευτικων ως ειχε.Διοτι εγω προσωπικα εαν ισχυε αυτο το νεο συστημα που περναει τωρα με το πολυνομοσχεδιο απο πιο παλια θα διοριζουν.Οταν ομως με ειχαν βαλει σε μια αλλη τροχια ως προς τον διορισμο,γιατι μετα ερχονται και τα αλλαζουν ολα σε μια μερα?
Ειναι αδικο επιτελους ασ μας ακουσει καποιος.ΔΩΣΑΜΕ ΑΣΕΠ1 και 2 και 3 φορες.Δεν μπορει να μας πετανε ετσι.
Παράθεση από: julie9 στις Ιουλίου 14, 2010, 11:28:47 pmΑπο που βγαζετε το συμπερασμα οτι ειναι 1 μοριο το μηνα απο εδω και στο εξης.Το νομοσχεδιο ξεκαθαρα λεει οτι κλειδωνουν οι πινακες και δεν προστιθεται προυπηρεσια,ουτε μπαινουν νεα ατομα στον ενιαιο πινακα διορισμου.Ο τροπος μοριοδοτησης αλλαζει και μαλιστα απο φετος.Η προυπηρεσια θα υπάρχει στις βεβαιωσεις που μας χορηγουν και θα περναει στο συστημα το καλοκαιρι οταν κανουμε αιτησεις για αναπληρ.Δεν χρειαζονται νεους πινακες,αφου δεν θα θεμελιωνει κανενας εκπ/κος το δικαιωμα διορισμου με προυπηρεσια οπως τωρα.Η μεταβατικη περιοδος ειναι ενα παραμυθι.Οι αναπληρωτες που εχουν 1 ή 2 χρονια προυπηρεσιας λογικα δεν θα διοριστουν στη μεταβατικη.Συνεπως πανε για τον ασεπ του 12 και εκει προσμετραται η προυπηρεσια τους με το νεο τροπο&ο βαθμος του ασεπ και λοιπα προσοντα και ισως τοτε καταφερουν να διοριστουν. Καλημέρα!! Για να καταλάβω...έχω 2 χρόνια αναπληρώτρια. Ήταν να διοριστώ με 40%. αλλά επειδή πιθανόν να μην πάρει όλο το 24μηνο 8α φύγω πάλι αναπληρώτρια. Με το καλό θα έχω του χρόνου 3 χρόνια προϋπηρεσια.και αν δε διοριστώ πάλι μέχρι το τέλος της μεταβατικής 8α εχω 4 χρίνια αναπληρώτρια!! Και θα πρέπει να δώσω πάλι Ασέπ το 2012? Και αμα περάσω και αμα έχει θέσεις κτλ κτλ?? Δε μου ακούγεται νορμάλ αυτό!! Λυπάμαι γιατι κανεις δεν εχει διαβασει και καταλαβει το νομοσχεδιο,εχει βουηξει ο κοσμος οτι οσοι ειμαστε 2 χρονια αναπλ ειμαστε οι πλεον αδικημενοι,αφου ουτε τη μεταβατικη προλαβαινουμε,ουτε μας υποσχονται οτι θα μας διορισουν μετα το 12.Τωρα καταλαβα γιατι ελαχιστοι νηπ/γοι αναπληρωτες κατεβαιναν στις πορειες και ηταν εξοργισμενοι με το πολυνομοσχεδιο,ενω η πλειοψηφια ηταν και ειναι εφησυχασμενη στο σπιτακι της.Γιατι οταν γινοταν ο χαμος οι νηπ/γοι πιστευαν οτι ο κλαδος δεν θα επηρεαστει.Τωρα ειναι αργα,υπάρχει μονο η ελπιδα να αλλαξει υπουργος και ισως αλλαξει καποιες ρυθμισεις.Υπαρχει πιθανοτητα ανασχηματισμου και μαλλον η Αννουλα θα φύγει,γιατι εχει συγκεντρωσει τεραστια δυσαρεσκεια (φυσικα οχι απο τους εφησυχασμενους αναπληρωτες νηπ/γους αλλα απο αλλους κλαδους) Ο νεος νομος δεν σε υποχρεωνει να ξαναδωσεις, μπορεις να κρατησεις τον καλυτερο ασεπ απο το 06,το 09 η το 12 και εκει προστιθεται η προυπηρεσια,μεταπτυχιακο,ecdl,αγγλικα κτλ.Οσο για το νορμαλ βλεπεις οι νομοι που θεσπιζονται τελευταια να ειναι νορμαλ,πχ συνταξιοδοτικο:να δουλευεις με νηπια ως τα 65 σου?Η να ανεβαινει ο οικοδομος στην σκαλωσια μεχρι τα 70?Εχουν ερθει τα πανω κατω και ολα ειναι αδικα.
Απο που βγαζετε το συμπερασμα οτι ειναι 1 μοριο το μηνα απο εδω και στο εξης.Το νομοσχεδιο ξεκαθαρα λεει οτι κλειδωνουν οι πινακες και δεν προστιθεται προυπηρεσια,ουτε μπαινουν νεα ατομα στον ενιαιο πινακα διορισμου.Ο τροπος μοριοδοτησης αλλαζει και μαλιστα απο φετος.Η προυπηρεσια θα υπάρχει στις βεβαιωσεις που μας χορηγουν και θα περναει στο συστημα το καλοκαιρι οταν κανουμε αιτησεις για αναπληρ.Δεν χρειαζονται νεους πινακες,αφου δεν θα θεμελιωνει κανενας εκπ/κος το δικαιωμα διορισμου με προυπηρεσια οπως τωρα.Η μεταβατικη περιοδος ειναι ενα παραμυθι.Οι αναπληρωτες που εχουν 1 ή 2 χρονια προυπηρεσιας λογικα δεν θα διοριστουν στη μεταβατικη.Συνεπως πανε για τον ασεπ του 12 και εκει προσμετραται η προυπηρεσια τους με το νεο τροπο&ο βαθμος του ασεπ και λοιπα προσοντα και ισως τοτε καταφερουν να διοριστουν.