0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γνωρίζει κανείς πόσοι είναι οι πιθανοί επιλαχόντες του ΑΣΕΠ στον κλάδο μας και μέχρι ποιον αριθμό φτάνουν στον πίνακα επιτυχόντων? Σας ευχαριστο πολύ.
Καλησπέρα. Εννοείται πως είναι ο πιο πρόσφορος κλάδος. Με μονοετή υποχρεωτικότητα μόνο στα χαρτιά η οποία κάθε χρονιά μεταφέρεται λόγω ανωτέρας βίας για την επόμενη, με ολοκληρωτική απαξίωση τής προσφοράς του κλάδου από τους γονείς και μετατροπή του παιδαγωγικού μας έργου σε φύλαξη παιδιών εργαζόμενων και μη γονέων, και βέβαια σε μας αν μπορούσαν δεν θα έπαιρναν ούτε έναν. Και πραγματικά για τους φετινούς μας διορισμούς πιστεύω ότι ως κλάδος σωζόμαστε αποκλειστικά και μόνο επειδή είναι δεύτερη χρονιά διορισμών με εκρεμμεις επιτυχόντες ΑΣΕΠ. Ισως να ακουστώ απισιόδοξη αλλά νομίζω πως η πρσχολική εκπαιδευση οδηγείται ξανά στη θέση που είχε πριν από 20 χρόνια ή και παραπάνω. Και πάντα θυμάμαι τα λόγια της Κουτσουβάνου στα αμφιθέατρα της Ναυαρίνου το'92 '93 που μας έλεγε "καυμένα παιδιά, θα πάρετε πτυχία και θα δουλεύετε στα mc donalds".
Εξέφρασα μία γνώμη η οποία βασίζεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι αποτελούμε εκπαιδευτικό κλάδο ο οποίος στην ουσία δεν είναι υποχρεωτικός. Μην κοιτάς την παραμύθα που μας πουλάνε στα χαρτιά. Εδώ και τρία χρόνια που είμαι εγώ αναπληρώτρια με κάποιο τρόπο κάθε χρόνο η υποχρεωτικοτητα πηγαίνει στην επόμενη χρονιά. Με το φτωχό μου μυαλό η πραγματική υποχρεωτικότητα θα συνοδευόταν από υπηρεσίακά έγραφα που θα έπρεπε να συνοδεύουν το παιδί απο τη μία βαθμίδα στην άλλη .Φέτος δώσαμε στα παιδιά μια βεβαίωση φοίτησης όμως και χωρίς αυτή μπορούσαν να γραφτούν στο δημοτικό. Οσο για τη ΔΟΕ δεν της έχω πια πραγματικά καμμία εμπιστοσύνη. Οι δάσκαλοι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα τουλάχιστον ακόμα και κατά την ταπεινή μου άποψη η εκπροσώπηση των ΠΕ60 είναι λίγο για τα μάτια. Νομίζω μάλιστα ότι στη ΔΟΕ δεν υπαρχει εκπρόσωπος προσχολικης τυχαίο; δε νομίζω. . Αναφέρω όλα αυτά για να εξηγήσω με τη δική μου σκέψη για ποιο λόγο θεωρώ ότι σε αυτές τις πονηρές εποχές, η προσχολική είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Είναι απλό. Τα παιδιά δε μπορούν να μην πάνε δημοτικό. Πρακτικά όμως μπορούν να μην πάνε νηπιαγωγείο. Τώρα όσον αφορά το 20 χρόνια πίσω, θεωρώ ότι αν η ήδη πετσοκομένη χρηματοδότηση μειωθεί κι αλλο, αν δεν υπάρχουν κτίρια, αν δεν υπάρχουν υλικά, αν τα παιδία γίνουνα 28 και 30 ανά τμήμα, δε θα γυρίσουμε 20 χρόνια πισω;
Παράθεση από: Asars στις Ιουλίου 19, 2010, 10:14:56 pmΕξέφρασα μία γνώμη η οποία βασίζεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι αποτελούμε εκπαιδευτικό κλάδο ο οποίος στην ουσία δεν είναι υποχρεωτικός. Μην κοιτάς την παραμύθα που μας πουλάνε στα χαρτιά. Εδώ και τρία χρόνια που είμαι εγώ αναπληρώτρια με κάποιο τρόπο κάθε χρόνο η υποχρεωτικοτητα πηγαίνει στην επόμενη χρονιά. Με το φτωχό μου μυαλό η πραγματική υποχρεωτικότητα θα συνοδευόταν από υπηρεσίακά έγραφα που θα έπρεπε να συνοδεύουν το παιδί απο τη μία βαθμίδα στην άλλη .Φέτος δώσαμε στα παιδιά μια βεβαίωση φοίτησης όμως και χωρίς αυτή μπορούσαν να γραφτούν στο δημοτικό. Οσο για τη ΔΟΕ δεν της έχω πια πραγματικά καμμία εμπιστοσύνη. Οι δάσκαλοι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα τουλάχιστον ακόμα και κατά την ταπεινή μου άποψη η εκπροσώπηση των ΠΕ60 είναι λίγο για τα μάτια. Νομίζω μάλιστα ότι στη ΔΟΕ δεν υπαρχει εκπρόσωπος προσχολικης τυχαίο; δε νομίζω. . Αναφέρω όλα αυτά για να εξηγήσω με τη δική μου σκέψη για ποιο λόγο θεωρώ ότι σε αυτές τις πονηρές εποχές, η προσχολική είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Είναι απλό. Τα παιδιά δε μπορούν να μην πάνε δημοτικό. Πρακτικά όμως μπορούν να μην πάνε νηπιαγωγείο. Τώρα όσον αφορά το 20 χρόνια πίσω, θεωρώ ότι αν η ήδη πετσοκομένη χρηματοδότηση μειωθεί κι αλλο, αν δεν υπάρχουν κτίρια, αν δεν υπάρχουν υλικά, αν τα παιδία γίνουνα 28 και 30 ανά τμήμα, δε θα γυρίσουμε 20 χρόνια πισω;Για να μην μας υποτιμούν γιατί δεν φτιάχνουμε μια δική μας ένωση που θα μας εκπροσωπεί επάξια και θα υποστηρίζει τον κλάδο μας? Γιατί να μην φτιάξουμε μια Ένωση Νηπιαγωγών Ελλάδος - αντίστοιχη της ΔΟΕ - αφού η ΔΟΕ μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια??? Όσο δεν δημιουργείται μια επάξια ένωση που να μας εκπροσωπεί επάξια ως επαγγελματικό και εκπ/κό κλάδο, τόσο θα δεχόμαστε τη μία σφαλιάρα - υποτίμηση μετά την άλλη!!!! Ποιος μας εκπροσωπεί τώρα??? Ουδείς! Γι' αυτό βλέπω να κλείνουν τα νηπιαγωγεία στο μέλλον, λόγω ... οικονομίας..... Ή να δεν κλείσουν θα μετατραπούν σε ένα απαξιωμένο σύστημα εκπ/κό δηλ. καθαρά ένα σκέτο πάρκινγκ παιδιών και τίποτα άλλο, γιατί από ομοψυχία και συνδικαλισμό οι νηπιαγωγοί είμαστε 100 χρόνια πίσω!!! Μερικές κοιτάνε μόνο τι θα φορέσουν και πως θα βάψουν τα νύχια τους!!! Πήγε καμία ομάδα νηπιαγωγών να μας εκπροσωπήσει ΌΛΕΣ ως κλάδο στο Υπουργείο??? Μόνο οι αναπληρώτριες.... Οι υπόλοιπες κατηγορίες??? Οι μόνιμες, οι αδιόριστες, αυτές που δουλεύουν στα ιδιωτικά σχολεία, οι άνεργες κλπ. ποιος τις εκπροσωπεί??? ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!!! Όσο δεν κάνουμε κάτι συλλογικό , μην περιμένετε προκοπή!!!!!
Παράθεση από: maritinaki_zan στις Ιουλίου 20, 2010, 01:00:08 pmΠαράθεση από: Asars στις Ιουλίου 19, 2010, 10:14:56 pmΕξέφρασα μία γνώμη η οποία βασίζεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι αποτελούμε εκπαιδευτικό κλάδο ο οποίος στην ουσία δεν είναι υποχρεωτικός. Μην κοιτάς την παραμύθα που μας πουλάνε στα χαρτιά. Εδώ και τρία χρόνια που είμαι εγώ αναπληρώτρια με κάποιο τρόπο κάθε χρόνο η υποχρεωτικοτητα πηγαίνει στην επόμενη χρονιά. Με το φτωχό μου μυαλό η πραγματική υποχρεωτικότητα θα συνοδευόταν από υπηρεσίακά έγραφα που θα έπρεπε να συνοδεύουν το παιδί απο τη μία βαθμίδα στην άλλη .Φέτος δώσαμε στα παιδιά μια βεβαίωση φοίτησης όμως και χωρίς αυτή μπορούσαν να γραφτούν στο δημοτικό. Οσο για τη ΔΟΕ δεν της έχω πια πραγματικά καμμία εμπιστοσύνη. Οι δάσκαλοι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα τουλάχιστον ακόμα και κατά την ταπεινή μου άποψη η εκπροσώπηση των ΠΕ60 είναι λίγο για τα μάτια. Νομίζω μάλιστα ότι στη ΔΟΕ δεν υπαρχει εκπρόσωπος προσχολικης τυχαίο; δε νομίζω. . Αναφέρω όλα αυτά για να εξηγήσω με τη δική μου σκέψη για ποιο λόγο θεωρώ ότι σε αυτές τις πονηρές εποχές, η προσχολική είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Είναι απλό. Τα παιδιά δε μπορούν να μην πάνε δημοτικό. Πρακτικά όμως μπορούν να μην πάνε νηπιαγωγείο. Τώρα όσον αφορά το 20 χρόνια πίσω, θεωρώ ότι αν η ήδη πετσοκομένη χρηματοδότηση μειωθεί κι αλλο, αν δεν υπάρχουν κτίρια, αν δεν υπάρχουν υλικά, αν τα παιδία γίνουνα 28 και 30 ανά τμήμα, δε θα γυρίσουμε 20 χρόνια πισω;Για να μην μας υποτιμούν γιατί δεν φτιάχνουμε μια δική μας ένωση που θα μας εκπροσωπεί επάξια και θα υποστηρίζει τον κλάδο μας? Γιατί να μην φτιάξουμε μια Ένωση Νηπιαγωγών Ελλάδος - αντίστοιχη της ΔΟΕ - αφού η ΔΟΕ μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια??? Όσο δεν δημιουργείται μια επάξια ένωση που να μας εκπροσωπεί επάξια ως επαγγελματικό και εκπ/κό κλάδο, τόσο θα δεχόμαστε τη μία σφαλιάρα - υποτίμηση μετά την άλλη!!!! Ποιος μας εκπροσωπεί τώρα??? Ουδείς! Γι' αυτό βλέπω να κλείνουν τα νηπιαγωγεία στο μέλλον, λόγω ... οικονομίας..... Ή να δεν κλείσουν θα μετατραπούν σε ένα απαξιωμένο σύστημα εκπ/κό δηλ. καθαρά ένα σκέτο πάρκινγκ παιδιών και τίποτα άλλο, γιατί από ομοψυχία και συνδικαλισμό οι νηπιαγωγοί είμαστε 100 χρόνια πίσω!!! Μερικές κοιτάνε μόνο τι θα φορέσουν και πως θα βάψουν τα νύχια τους!!! Πήγε καμία ομάδα νηπιαγωγών να μας εκπροσωπήσει ΌΛΕΣ ως κλάδο στο Υπουργείο??? Μόνο οι αναπληρώτριες.... Οι υπόλοιπες κατηγορίες??? Οι μόνιμες, οι αδιόριστες, αυτές που δουλεύουν στα ιδιωτικά σχολεία, οι άνεργες κλπ. ποιος τις εκπροσωπεί??? ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!!! Όσο δεν κάνουμε κάτι συλλογικό , μην περιμένετε προκοπή!!!!! Δεν μας συμφερει να φυγουμε απο τη ΔΟΕ,ας μην ξεχναμε οτι την υποχρεωτικη προσχολικη η ΔΟΕ την κερδισε το 05 με μικρη συμμετοχη νηπ/γων.Ας αναλαβουμε τις ευθυνες μας υπάρχει και το συντονιστικο νηπ/γων και η ΠΕΑΝ(ενωση αναπληρωτων νηπ/γων),και εχουν κανει αρκετες συνελευσεις και συναντησεις με το ΥΠΕΠΘ.Σε καποιες πηγα. Θελετε να μαθετε ποσα ατομα ημασταν ?10 μαζι με τα Δ.Σ.Ολα τα δελτια τυπου και τα καλεσματα βγαινουν στο ιντερνετ,εμεις ομως δεν συμμετεχουμε.Αν δεν εχουμε μαζικη συμμετοχη σε αυτους τους φορεις αποκλειεται να στηριξουμε μια ενωση νηπιαγωγων και να φυγουμε απο τη ΔΟΕ.Παντως για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με οσα εχουν γινει απο τα συντονιστικα,δειτε τη σελιδα των νηπιαγωγων που ανεφερε προηγουμενως η συναδελφος.Υπαρχουν ολα τα δελτια τυπου και αλλα σχετικα.
Παράθεση από: julie9 στις Ιουλίου 20, 2010, 02:25:40 pmΠαράθεση από: maritinaki_zan στις Ιουλίου 20, 2010, 01:00:08 pmΠαράθεση από: Asars στις Ιουλίου 19, 2010, 10:14:56 pmΕξέφρασα μία γνώμη η οποία βασίζεται ξεκάθαρα στο γεγονός ότι αποτελούμε εκπαιδευτικό κλάδο ο οποίος στην ουσία δεν είναι υποχρεωτικός. Μην κοιτάς την παραμύθα που μας πουλάνε στα χαρτιά. Εδώ και τρία χρόνια που είμαι εγώ αναπληρώτρια με κάποιο τρόπο κάθε χρόνο η υποχρεωτικοτητα πηγαίνει στην επόμενη χρονιά. Με το φτωχό μου μυαλό η πραγματική υποχρεωτικότητα θα συνοδευόταν από υπηρεσίακά έγραφα που θα έπρεπε να συνοδεύουν το παιδί απο τη μία βαθμίδα στην άλλη .Φέτος δώσαμε στα παιδιά μια βεβαίωση φοίτησης όμως και χωρίς αυτή μπορούσαν να γραφτούν στο δημοτικό. Οσο για τη ΔΟΕ δεν της έχω πια πραγματικά καμμία εμπιστοσύνη. Οι δάσκαλοι δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα τουλάχιστον ακόμα και κατά την ταπεινή μου άποψη η εκπροσώπηση των ΠΕ60 είναι λίγο για τα μάτια. Νομίζω μάλιστα ότι στη ΔΟΕ δεν υπαρχει εκπρόσωπος προσχολικης τυχαίο; δε νομίζω. . Αναφέρω όλα αυτά για να εξηγήσω με τη δική μου σκέψη για ποιο λόγο θεωρώ ότι σε αυτές τις πονηρές εποχές, η προσχολική είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Είναι απλό. Τα παιδιά δε μπορούν να μην πάνε δημοτικό. Πρακτικά όμως μπορούν να μην πάνε νηπιαγωγείο. Τώρα όσον αφορά το 20 χρόνια πίσω, θεωρώ ότι αν η ήδη πετσοκομένη χρηματοδότηση μειωθεί κι αλλο, αν δεν υπάρχουν κτίρια, αν δεν υπάρχουν υλικά, αν τα παιδία γίνουνα 28 και 30 ανά τμήμα, δε θα γυρίσουμε 20 χρόνια πισω;Για να μην μας υποτιμούν γιατί δεν φτιάχνουμε μια δική μας ένωση που θα μας εκπροσωπεί επάξια και θα υποστηρίζει τον κλάδο μας? Γιατί να μην φτιάξουμε μια Ένωση Νηπιαγωγών Ελλάδος - αντίστοιχη της ΔΟΕ - αφού η ΔΟΕ μας έχει γραμμένους στα παλιά της τα παπούτσια??? Όσο δεν δημιουργείται μια επάξια ένωση που να μας εκπροσωπεί επάξια ως επαγγελματικό και εκπ/κό κλάδο, τόσο θα δεχόμαστε τη μία σφαλιάρα - υποτίμηση μετά την άλλη!!!! Ποιος μας εκπροσωπεί τώρα??? Ουδείς! Γι' αυτό βλέπω να κλείνουν τα νηπιαγωγεία στο μέλλον, λόγω ... οικονομίας..... Ή να δεν κλείσουν θα μετατραπούν σε ένα απαξιωμένο σύστημα εκπ/κό δηλ. καθαρά ένα σκέτο πάρκινγκ παιδιών και τίποτα άλλο, γιατί από ομοψυχία και συνδικαλισμό οι νηπιαγωγοί είμαστε 100 χρόνια πίσω!!! Μερικές κοιτάνε μόνο τι θα φορέσουν και πως θα βάψουν τα νύχια τους!!! Πήγε καμία ομάδα νηπιαγωγών να μας εκπροσωπήσει ΌΛΕΣ ως κλάδο στο Υπουργείο??? Μόνο οι αναπληρώτριες.... Οι υπόλοιπες κατηγορίες??? Οι μόνιμες, οι αδιόριστες, αυτές που δουλεύουν στα ιδιωτικά σχολεία, οι άνεργες κλπ. ποιος τις εκπροσωπεί??? ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΛΟΙΠΟΝ!!! Όσο δεν κάνουμε κάτι συλλογικό , μην περιμένετε προκοπή!!!!! Δεν μας συμφερει να φυγουμε απο τη ΔΟΕ,ας μην ξεχναμε οτι την υποχρεωτικη προσχολικη η ΔΟΕ την κερδισε το 05 με μικρη συμμετοχη νηπ/γων.Ας αναλαβουμε τις ευθυνες μας υπάρχει και το συντονιστικο νηπ/γων και η ΠΕΑΝ(ενωση αναπληρωτων νηπ/γων),και εχουν κανει αρκετες συνελευσεις και συναντησεις με το ΥΠΕΠΘ.Σε καποιες πηγα. Θελετε να μαθετε ποσα ατομα ημασταν ?10 μαζι με τα Δ.Σ.Ολα τα δελτια τυπου και τα καλεσματα βγαινουν στο ιντερνετ,εμεις ομως δεν συμμετεχουμε.Αν δεν εχουμε μαζικη συμμετοχη σε αυτους τους φορεις αποκλειεται να στηριξουμε μια ενωση νηπιαγωγων και να φυγουμε απο τη ΔΟΕ.Παντως για περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με οσα εχουν γινει απο τα συντονιστικα,δειτε τη σελιδα των νηπιαγωγων που ανεφερε προηγουμενως η συναδελφος.Υπαρχουν ολα τα δελτια τυπου και αλλα σχετικα.ΠΕΑΝ=ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝΌλοι οι υπόλοιποι που είμαστε? Εγώ λόγω τίτλου αρνούμαι να συμμετέχω. Ναι, το συγκεκριμένο σαίτ κάποτε ήταν πιο οργανωμένο, αλλά και πάλι ακριβώς γιατί ήταν απο αναπληρωτές οι οποίοι διορίστηκαν, σταμάτησε να λειτουργεί ορθά.