0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
οι υπεράριθμοι είναι υπεραρκετοί να καλύψουν τα κενά. Στους νομούςπου έχω εργαστεί κατά μέσο όρο υπήρχαν 40-50 υπεράριθμοι.
Παράθεση από: founes στις Ιουνίου 04, 2010, 03:09:30 pmοι υπεράριθμοι είναι υπεραρκετοί να καλύψουν τα κενά. Στους νομούςπου έχω εργαστεί κατά μέσο όρο υπήρχαν 40-50 υπεράριθμοι.Το ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί υπεράριθμοι δεν σημαίνει και ότι τόσοι πολλοί "περισσεύουν", αφού πάντα πολλοί λείπουν με αποσπάσεις, άδειες κ.α. (οι εκπαιδευτικές άδειες κόπηκαν, αλλά σε άδειες ανατροφής - επειδή είμαστε και "νέος" κλάδος - λείπουν πολλοί αναλογικά με άλλους κλάδους).Οι αλλαγές με τα τριαντάρια τμήματα και τις υπερωρίες σίγουρα θα μειώσουν τις ανάγκες σε προσωπικό, αλλά λογικά - συνολικά σε όλη τη χώρα - κάτι θα περισσέψει και για εμάς. Απλά ίσως όχι στις μεγάλες πόλεις όπου υπάρχουν πολλοί υπεράριθμοι και λογικά πολλοί από άλλους νομούς θα έχουν ήδη ζητήσει απόσπαση.
Νομίζω γιατί διορίστηκε υποχρεωτικά όλο το 30μηνο. Έτσι γέμισαν τα σχολεία υπεράριθμους πληφορικούς και γυμναστές...
Δεν είμαι σίγουρη, γι αυτό είπα νομίζω. Αλλά αν δεν ισχύει αυτό, γιατί τότε τόσοι υπεράριθμοι καθηγητές πληροφορικής; Έκαναν λάθος υπολογισμούς και πήραν περισσότερους απ' όσους παραγματικά χρειαζονταν με τον τελευταίο επί ΠΑΣΟΚ ΑΣΕΠ για καθηγητές πληροφορικής; Γιατί, αν θυμάμαι βεβαια καλά, τότε προσλήφθηκαν πολλοί μόνιμοι στην Πληροφορική.
Παράθεση από: olgalia στις Ιουνίου 07, 2010, 10:09:08 pmΔεν είμαι σίγουρη, γι αυτό είπα νομίζω. Αλλά αν δεν ισχύει αυτό, γιατί τότε τόσοι υπεράριθμοι καθηγητές πληροφορικής; Έκαναν λάθος υπολογισμούς και πήραν περισσότερους απ' όσους παραγματικά χρειαζονταν με τον τελευταίο επί ΠΑΣΟΚ ΑΣΕΠ για καθηγητές πληροφορικής; Γιατί, αν θυμάμαι βεβαια καλά, τότε προσλήφθηκαν πολλοί μόνιμοι στην Πληροφορική.Κάπως έτσι έγινε. Το 2002 μπήκαν περίπου 1600 άτομα από ΑΣΕΠ και το 2006 γύρω στα 1050. Επιπλέον αυτών ήταν και το 40%
Επίσης μειώθηκαν και οι ώρες των μαθημάτων πληροφορικής λόγω της μετατροπής των ΤΕΕ σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
Οι επόμενοι θα μπουν όταν συνταξιοδοτηθούν οι πρωτοπόροι (φυσικοί, θεολόγοι κτλ) που διορίστηκαν μέσα δεκαετίας 90 ...